.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 48 от общо 48
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    ама просто наместа прекалявате с нятякването си колко сте прави и истински, без никой да го интересува..
    Съгласен!
    Няма смисъл да ти чета поста, знам че сички неща са измислени шитни...Пък и не секи тука знай английски ай като си такъв мераклия го преведи сичкото...
    И да намек е тва и кво не му е християнското? Ти пък точно от къде знайш кое е християнско и кое не е....Ти кво искаш само обещания за рая, вечен кеф и мохабети?! Еми не става така...Не може сичко да ти идва на готово.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Прочел съм ти повечето неща в тоя раздел и мога ти кажа, че сте(ти и храбротокебапче) просто поредните всезнайковци, тръгнали да учат другите и колко били заблудени и прецакани...щото рабираш ли в библията било пълно с противоречерия, еволюцията била доказана, кръстоносните походи убивали хора, пък църквата горяла вещици, свещениците били педофили и т.н. и т.н...знаем ги наизуст всичките доказателства и неоспорими твърдения, почти нищо ново не казваш..

Имало е поне още 5-6 човека като вас в тоя раздел и не са разубедили никой, просто щото вярата не се изгражда от чужди твърдения и неясни изледвания, а от личен опит и усещания

Нямам нищо против да ви чета нещата, има някои наистина интересни моменти, ама просто наместа прекалявате с нятякването си колко сте прави и истински, без никой да го интересува..
    ми не искам да съм груб ама точно това става нали? аз сам съм си казал че вярвам само в едно нещо: "Стават много неща от които си нямаме и понятие." и смятам че съм прав. това не е твърдение че съм "истински" но:
    A large number of deities were worshiped by the followers of the Canaanite religion.

Anat, virgin goddess of war and strife, sister and putative mate of Ba'al Hadad
    Athirat, "walker of the sea", Mother Goddess, wife of El (also known as Elat and after the Bronze Age as Asherah)
    Athtart, better known by her Greek name Astarte, assists Anat in The Myth of Ba'al
    Baalat or Baalit, the wife or female counterpart of Baal (also Belili)
    Ba'al Hadad, storm god, perhaps superseded El as head of the Pantheon
    Baal Hammon, god of fertility and renewer of all energies in the Phoenician colonies of the Western Mediterranean
    Dagon, god of crop fertility and grain, father of Baal or Hadad
    El Elyon (lit. God Most High) and El; also transliterated as Ilu
    Eshmun, god, or as Baalat Asclepius, goddess, of healing
    Kotharat, goddesses of marriage and pregnancy
    Kothar wa Hasis, the skilled, god of craftsmanship
    Lotan, serpent ally of Yam
    Melqart, king of the city, the underworld and cycle of vegetation in Tyre
    Molech or Moloch, putative god of fire[5]
    Mot or Mawat, god of death (not worshiped or given offerings)
    Nikkal-wa-Ib, goddess of orchards and fruit
    Qadeshtu, lit. "Holy One", putative goddess of love, modernly thought to be a sacred prostitute, although there is no evidence of sacred prostitution in ancient Canaanite cities
    Resheph, god of plague and of healing
    Shalim and Shachar, twin gods of dawn and dusk
    Shamayim, the god of the heavens
    Shapash, also transliterated Shapshu, goddess of the sun; sometimes equated with the Mesopotamian sun god Shemesh[6] whose gender is disputed[7]
    Yahweh or Yah, for a short time, a son of El and brother of Baal[clarification needed], sometimes married to Asherah.
    Yam-nahar or Yaw, also called Judge Nahar
    Yarikh, god of the moon and husband of Nikkal

определено доказва че трите семитски религии са били некъв политеиъм. какво повече от история? ако те интересува си имам причини да не харесвам религията ще т дам три:

има си вреда от тези неща и е по-голяма от атеизма, агностицизма, или будизма. никога не съм казвал че всички религии са боклук или неверни (нямам доказателства) и не ми пука. можеш да си вярваш в каквото искаш докато не станеш опасен ако вярата ти те прави по-добър човек вярвай си и в леприкони и еднорози даже.

а на мене лично ми би било доста годтино ако видя че има някакъв бог който да се грижи за хората, да не мислиш че много искам да умра и да изчезна просто?

ПП това в началото... не е свързано с темата а с предните ми мнения те не са релевантни за този ни разговор
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Да приемем за секунда невъзможното нещо, че религията е измама и т.н.
    Защо да е невъзможно? Те всичките религии са си измами и самоизмами.

Платили са ни да разбиваме илюзии? Ти за друга мотивация освен за пари да си чувал? Не може ли човек просто да изпитва удоволствие от ПРОСВЕТАТА?

"защо си хабите времето в изгубени каузи?"

Тренираме си мозъците и се опитваме да помогнем, щото не всичко е изгубено.

МРАКЪТ е в твоята глава. Ти си даже в мрак/невежество относно корените и историята на личната си религия. Обаче не го осъзнаваш.

Никой не лъже хората. Показваме неща, известни ДАЖЕ И НА ВЯРВАЩИТЕ, образовани хора - в духовните семинарии, Ватикана и пр.
    Ти не си мисли, че всички вярващи са идиоти от порядъка, който ни демонстрираш.
    Пак ти казвам, че съм изчел всичките простотии в митологиите ви.
    Както и да се нагласиш, вижда се, че има абсурди и, че няма нищо божествено, а всичко е продукт на човешко, еврейско-римско мислене.
    Пак ти казвам :

-В Завета ти се признава робството
    -Защитава се монархическо устройство на света
    -Няма нищо за съвременни явления като тютюнопушене, дрога и компютри...
    Личи си, че е плод на човешко, конкретно-историческо мислене. Но ти не знаеш какво означават тези неща, щото не само си зомбирано, но и си недоучило.

Вярата, когато е без доказателства е ГРЯХ.

Те и мюсюлманите те призовават да ВЯРВАШ. Ти що не почиташ Мохамед? Той , Мохамед и Коранът, са още по-нов Завет? Ти що си си избрал да зациклиш по средата между Юдаизма и Исляма?
    Ще се опитам да ти обясня нещо - ако е само ВЯРА, би трябвало да вярваш ЕДНОВРЕМЕННО на всички религии, щото те искат от тебе само ВЯРА. А при науката не е така.
    Предлагам да се откажеш да пишеш повече, щото не си наясно с материята. Само чети и се учи.
    Good luck, Bad luck, Luck...

А докога ще спрете да смятате църквата и религията за едно също нещо ?
    И кога ще спрете да приемате, че християнството е единствената религия по света и щом тя е лоша то всички са лоши..

Не съм християнин, но гледате супер повърхностно и едностранно на нещата, вие атеистите
    Някои атеисти са тъпи, както и някои вярващи.
    Обаче какво значение имат разликите между църквата и религията?
    Тука конкретно се подлага на критика християнската идеология, без значение, църковните институти какво и доколко споделят от нея.

Другите религии, независимо по-добри ли по-лоши от християнството, са също религии и, като такива, са догми, които са малко или повече погрешни.

Цитирай Първоначално написано от emancipaciq
    ама просто наместа прекалявате с нятякването си колко сте прави и истински, без никой да го интересува..
    Съгласен!
    Няма смисъл да ти чета поста, знам че сички неща са измислени шитни...Пък и не секи тука знай английски ай като си такъв мераклия го преведи сичкото...
    И да намек е тва и кво не му е християнското? Ти пък точно от къде знайш кое е християнско и кое не е....Ти кво искаш само обещания за рая, вечен кеф и мохабети?! Еми не става така...Не може сичко да ти идва на готово.
    първо-не са шитни а факти,
    второ-не съм ги писал аз че да ги наричаш мои,
    трето-има едно нещо наречено гугъл транслейт-копирай си материала в него и ще ти даде някакъв превод http://translate.google.com/# ,
    четвърто-знам кое е християнско доста добре-бил съм такъв, чел съм литература, образовал съм се (за разлика от тебе),
    пето-изобщо не искам обещания за рай от когото и да било, просто обещания за вечно мъчение от някой олигофрен който твърди че ме обича е малко прекалено. смятам че идеята за наказание е ОК но това което описват християните и мюсюлманите дори и за невинни хора които протсо не са вярвали в тяхната религия е отвратително и не бих го пожелал дори и на Хитлер. това не може да бъде оправдано.

шесто-как смееш да ми противоречиш бе нищожество женско?!

отвори си първата глава на светата книга и прочети 'ко стаа на 3:16. как смее да ми противоречи ДАЖЕ и забрадка не носиш сигурно... еретик! преди "няколко" години твоите събратя християни биха те зизгорили на кладата за наглоста ти! (жалко че теъи гадни атеисти са помогнали на жените да имат равни права с мъжете ама ай сиктир ще се върне религиозното време)
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Гандалф, тва нямаш ли си друга рапта че тръгваш да оспорваш християнството..не, не, по-точно правиш жалки опити да оспориш християнството.... Тва имам чувството че по цял ден седиш и търсиш материали и доказателства че Бог не съществува..Кво толкова ти пречи религията? Като не ти харесва недей да я следваш....
    Или пък прай си кот си искаш...не съм аз човека който щи казва ко да прайш. Все пак рано или късно някой ден ще видим кой е бил прав
    То християнството си се само-оспорва. Толкова компилативно е и абсурдно, че няма нужда от Гандалфа. Колкото до неговите опити - не знаех, че УСПЕШНИ опити могат да са ЖАЛКИ, но...в примитивните съзнания всякакви "логики" на парадокса са възможни.
    Вече отдавна се е видяло кой е прав. Каквото и да се окаже по-нататък, такъв абсурд като християнския Трилик Бог не може да има.

"За сега причината за Големия взрив може да се каже, че е Бог."

Как пък го измисли това, бе?! Нещо НЕНАЛИЧНО да е причина за колосални събития?
    Дай да бъдеш по-последователен учен или философ и действай по Окамовия бръснач. Щото, ако ще си играем така, аз пък ще застана на позицията, че причината за Големия взрив си ти. Доста по-реален си от измислените митове за Бог.

" Мойсей се качил на върха на планината докато нямало НИКОЙ наоколо и точно тогава Бог му дал инструкции как хората трябва да живеят... "

Също като онзи - основателя на Мормонизма...то и на него така му проговорили, в гората...

Прочел съм ти повечето неща в тоя раздел и мога ти кажа, че сте(ти и храбротокебапче) просто поредните всезнайковци, тръгнали да учат другите и колко били заблудени и прецакани...щото рабираш ли в библията било пълно с противоречерия, еволюцията била доказана, кръстоносните походи убивали хора, пък църквата горяла вещици, свещениците били педофили и т.н. и т.н...знаем ги наизуст всичките доказателства и неоспорими твърдения, почти нищо ново не казваш..

Имало е поне още 5-6 човека като вас в тоя раздел и не са разубедили никой, просто щото вярата не се изгражда от чужди твърдения и неясни изледвания, а от личен опит и усещания

Нямам нищо против да ви чета нещата, има някои наистина интересни моменти, ама просто наместа прекалявате с нятякването си колко сте прави и истински, без никой да го интересува..
    Това, че някой не се разубеждава лесно не е голям аргумент. Шизофрениците, които чуват гласове (а с някои от тях "разговаря" самият Бог, както казват, ВЕРВАЙТЕ ИМ!) също не могат да бъдат разубедени с логически и научни аргументи.
    Има един патологичен процес в мозъка, където се образуват ВАЛОВЕ и просто не допускат информацията, която оборва налудната идея да достигне до нея.
    Колкото вярата на какво била продукт - на първо място на простотия, мързел и некритично мислене. На опит- не в прекия смисъл на думата "опит", щото досега никой не е опитвал нещата от вярата-нали сами казвате, че това е над-опитно и не може да се докаже в опита, в експеримента?
    Колкото пък до усещането, чувството и пр., всеки може да си усеща каквото си ще - това не доказва нищо.

1-во тва че ги има в тъпата уикипедия не ги прави факти
    2-ро нарекох твой поста ти не така наречените от теб "факти"
    3-то знам за гугъл транлейт много добре ама нали ти си голям мераклия да оспорваш Библията айде ти го преведи
    4-то личи си ти колко знайш кво е християнско и изобщо що за християнин си бил.... ( ако наистина си бил...)
    5-то то и баща ти те обича ама като сгафиш те наказва нали?
    6.1 не съм женско и аз не те обиждам а гледам да се сдържам макар че мога да кажа много работи за тебе или за майка ти...
    6.2 какъвто си искам такъв ще съм ти НИКОЙ не си че да ми казваш аз кво да прая, кво да нося или в кво да вярвам ай ходи си чукай главата в сляпо търсене на "факти" за несъществуването на Бог...аа тръгнал съм с тебе да се занимавам от къде на къде...

1-во тва че ги има в тъпата уикипедия не ги прави факти а на бас. тя е неутрална, пък и не давам инфо само от нея изобщо
    2-ро нарекох твой поста ти не така наречените от теб "факти"
    3-то знам за гугъл транлейт много добре ама нали ти си голям мераклия да оспорваш Библията айде ти го преведи с какава цел? ти не четеш! ако го беше гаранция, че ще го видиш и усвоиш 2 пъти щях
    4-то личи си ти колко знайш кво е християнско и изобщо що за християнин си бил.... ( ако наистина си бил...) пак: а на бас!
    5-то то и баща ти те обича ама като сгафиш те наказва нали? с малката разлика, че е едно да те накажат, за да не правиш нещо повече, а СЪВСЕМ ДРУГО ДА ТЕ ИЗМЪЧВАТ ЗАВИНАГИ(!!!!!!!!) ПОНЕЖЕ СИ БИЛ МИРЕН И ДОБЪР БУДИСТ... нали? ТОЧНО това пише в библията
    6.1 не съм женско и аз не те обиждам а гледам да се сдържам макар че мога да кажа много работи за тебе или за майка ти...бъди каквото си искаш поне вече виждаш какво е отношението на религията ти към жените. ей, знаеш ли че бурката е християнска?
    6.2 какъвто си искам такъв ще съм ти НИКОЙ не си че да ми казваш аз кво да прая, кво да нося или в кво да вярвам ай ходи си чукай главата в сляпо търсене на "факти" за несъществуването на Бог...аа тръгнал съм с тебе да се занимавам от къде на къде... ми доста явно си тръгналаА щом пишеш и четеш, а фактите са горе... само дето ти не искаш да ги прочетеш... от страх

а иначе ще ти казвам каквото си искам. виждаш ли, самият факт, че без да ме познаваш ти ВЯРВАШ че аз ще бъда измъчван завинаги, както и 99% от популацията на света те прави до доста голяма степен олигофрен. каквото и да кажа аз или който и да е от тук нататък няма да е достатъчно
    [/b]

The Bird of Hermes

Оу да, нааках се от страх да не би да помисля че измислиците които пише в нета са истина...
    Да е бурката е християнска...то и иконите ги има в православната църква ама в Библията пише да не си правим кумири или нещо направено от човек, нито да им се кланяме. Поради същата причина която мойте вярвания ме правят олигофрен твойте вярвяния те правят още по-голям...
    Ама айде празници идват и нямам намерение някой си атеист ( или там за какъвто се мислиш ) да ми скапи настроението. Айде със здраве и късмет в търсенето на "факти"

Оу да, нааках се от страх да не би да помисля че измислиците които пише в една книга от бронзовата ера са истина...
    Да бурката е християнска...то и иконите ги има в православната църква ама в Библията пише да не си правим кумири или нещо направено от човек, нито да им се кланяме следователно църквата прави неща които противорекът на библията, която е написала, но айде да върви няма противоречие. Поради същата причина която мойте вярвания ме правят човек който подлага на критичен анализ подложената му информация за да не бъде заблуден, твоите вярвяния те правят човек който...ъъъ...ако беше роден в ислямско семейство щеше да се гъзи няколко пъти на ден.
    Ама айде древни езически обичаи свързани с пролетното слънцестоене и езически ритуали с червени яйца и зайци идват и нямам намерение някой си теист да ми скапе настроението. Айде със здраве и късмет в търсенето на това, което съм написал по-горе, но всички вярващи доста явно ги е страх да прочетът.

ПП ей много уважавам начина по който деликатно игнорира проблема с нечовешките мъчения на които ще бъдат подложени 99% процента от хората които някога са ходили по земята завинаги

The Bird of Hermes

Е баш 99% не ама да иначе прав си повечето ще се мъчат ся ко да напрая и не го игнорирам просто не го засягам то тва си е така И не, аз не търся тва което ти си писал по-горе щото просто не ми трябва

Е баш 99% не ама да иначе прав си повечето ще се мъчат ся ко да напрая и не го игнорирам просто не го засягам то тва си е така И не, аз не търся тва което ти си писал по-горе щото просто не ми трябва
    ама разбира се. Пенчо от Мало-Гяуриново да не би трева да е пасъл, че да е по-лош от Ганди?

ама наистина... какво ли те засяга в това, че "по-голямата" част от човешката раса ще бъде измъчвана по най-нечовешки (може би дори божествени) приоми докато на мене разни менади ми лапат суджука на горния етаж понеже приживе съм бил от "верния отбор".

все пак носпоримия факт че доста добри хора ще бъдат изтезавани зверски без някаква цел, а ей така, от злоба не ти пречи.

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4

ми не искам да съм груб ама точно това става нали? аз сам съм си казал че вярвам само в едно нещо: "Стават много неща от които си нямаме и понятие." и смятам че съм прав. това не е твърдение че съм "истински" но:
    A large number of deities were worshiped by the followers of the Canaanite religion.

Anat, virgin goddess of war and strife, sister and putative mate of Ba'al Hadad
    Athirat, "walker of the sea", Mother Goddess, wife of El (also known as Elat and after the Bronze Age as Asherah)
    Athtart, better known by her Greek name Astarte, assists Anat in The Myth of Ba'al
    Baalat or Baalit, the wife or female counterpart of Baal (also Belili)
    Ba'al Hadad, storm god, perhaps superseded El as head of the Pantheon
    Baal Hammon, god of fertility and renewer of all energies in the Phoenician colonies of the Western Mediterranean
    Dagon, god of crop fertility and grain, father of Baal or Hadad
    El Elyon (lit. God Most High) and El; also transliterated as Ilu
    Eshmun, god, or as Baalat Asclepius, goddess, of healing
    Kotharat, goddesses of marriage and pregnancy
    Kothar wa Hasis, the skilled, god of craftsmanship
    Lotan, serpent ally of Yam
    Melqart, king of the city, the underworld and cycle of vegetation in Tyre
    Molech or Moloch, putative god of fire[5]
    Mot or Mawat, god of death (not worshiped or given offerings)
    Nikkal-wa-Ib, goddess of orchards and fruit
    Qadeshtu, lit. "Holy One", putative goddess of love, modernly thought to be a sacred prostitute, although there is no evidence of sacred prostitution in ancient Canaanite cities
    Resheph, god of plague and of healing
    Shalim and Shachar, twin gods of dawn and dusk
    Shamayim, the god of the heavens
    Shapash, also transliterated Shapshu, goddess of the sun; sometimes equated with the Mesopotamian sun god Shemesh[6] whose gender is disputed[7]
    Yahweh or Yah, for a short time, a son of El and brother of Baal[clarification needed], sometimes married to Asherah.
    Yam-nahar or Yaw, also called Judge Nahar
    Yarikh, god of the moon and husband of Nikkal

определено доказва че трите семитски религии са били некъв политеиъм. какво повече от история? ако те интересува си имам причини да не харесвам религията ще т дам три:

има си вреда от тези неща и е по-голяма от атеизма, агностицизма, или будизма. никога не съм казвал че всички религии са боклук или неверни (нямам доказателства) и не ми пука. можеш да си вярваш в каквото искаш докато не станеш опасен ако вярата ти те прави по-добър човек вярвай си и в леприкони и еднорози даже.

а на мене лично ми би било доста годтино ако видя че има някакъв бог който да се грижи за хората, да не мислиш че много искам да умра и да изчезна просто?

ПП това в началото... не е свързано с темата а с предните ми мнения те не са релевантни за този ни разговор
    На една от снимките е смъртно наказание с камъни (раджъм), да не се чудят душковците тук.
    За леприкончетата бях забравил за тях Това ирландската митология с леприконите, феите, клуриконите си е много интересно нещичко. То и християнството е интересно, ама ако го гледаш като приказка, а не като сериозно си вярваш, че е живата онтология, подобно на нашия приятел тук с "вярата и познанието, което тя давала..."

Иначе да не ти пука, че няма да те има...Преди да се родиш нали те е нямало пак? И какво от това? Болеше ли?

добре де. а сега като ви е страх да четете уикипедия защо пише това в библията

езикил 43

21После да вземеш и юнеца, който е в принос за грях, и нека го изгорят в определеното място на дома, вън от светилището.

22А на втория ден да принесеш козел без недостатък в принос за грях; и така ще очистят олтара както го очистиха с юнеца.

23Като свършиш чистенето му, да принесеш юнец без недостатък, и овен от стадото без недостатък.

24И като ги принесеш пред Господа, свещениците нека хвърлят сол на тях, и нека ги принесат всеизгаряне Господу.

25Седем дни да принасяш всеки ден козел в принос за грях; нека принасят тоже юнец и овен от стадото, които нямат недостатък.

26Седем дни нека правят умилостивение за олтара и го чистят; така ще го осветят.

27И като се свършат тия дни, от осмия ден нататък нека принасят свещениците всеизгарянията ви на олтара, и примирителните ви приноси; и Аз ще ви приема, казва Господ Иеова.

тааа това е след армагедон... защо още има жертвоприношения? това е след жертвата на иисус, след живота на хората, след греховете...

що така казва бог? не е нещо метафорично явно. езикил ли лъже що става?

ПП да чел съм цялото нещо. няма нищо от контекста което да не съм взел в предвид

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    добре де. а сега като ви е страх да четете уикипедия защо пише това в библията

езикил 43

21После да вземеш и юнеца, който е в принос за грях, и нека го изгорят в определеното място на дома, вън от светилището.

22А на втория ден да принесеш козел без недостатък в принос за грях; и така ще очистят олтара както го очистиха с юнеца.

23Като свършиш чистенето му, да принесеш юнец без недостатък, и овен от стадото без недостатък.

24И като ги принесеш пред Господа, свещениците нека хвърлят сол на тях, и нека ги принесат всеизгаряне Господу.

25Седем дни да принасяш всеки ден козел в принос за грях; нека принасят тоже юнец и овен от стадото, които нямат недостатък.

26Седем дни нека правят умилостивение за олтара и го чистят; така ще го осветят.

27И като се свършат тия дни, от осмия ден нататък нека принасят свещениците всеизгарянията ви на олтара, и примирителните ви приноси; и Аз ще ви приема, казва Господ Иеова.

тааа това е след армагедон... защо още има жертвоприношения? това е след жертвата на иисус, след живота на хората, след греховете...

що така казва бог? не е нещо метафорично явно. езикил ли лъже що става?

ПП да чел съм цялото нещо. няма нищо от контекста което да не съм взел в предвид
    Доколкото имам опит, сега ще предложа 2-3-4... възможни варианта на реакция от промитите мозъци:

1) АМА ТИ РАЗБИРАШ ВСИЧКО БУКВАЛНО , БЕ!!! НЕ Е, НЕ Е! То пише да принасяме жертви, ама всъщност Бог е искал да каже да не принасяме жервти, а да ходим да пием по една водка и да прекопаем нивата на баба!

2) Бе то това е в Стария Завет, ние си имаме Нов Завет...Не сме ги чели и не се сещаме кое от кой е, ама нещо такова ще е...

3) Господ ще те накаже! Спри да се ровиш! Аз вЕрвам! Не можеш да ме разубедиш!

4) А ти какво предлагаш? Американците не направиха ли няколко войни?

... Общо взето има и други ненормални реакции, но аз предлагам тези...

езекил е в стария завет, следователно-стар закон..
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

изобщо не ме ебе че е стар закон, твоят бог е непроменлив както и думите му(виж из някоя онлайн библия дето поддържа сърч ако не знаеш). хората пък според библията ти са живеели в мрак, болести, страдание, мъка, мъчение и без надежда или светлина, умиращи на около 30тина години с разложени зъби без да знаят нищо за света или за "истинския" бог ХИЛЯДИ години преди бог да реши да се жертвопринесе на себе си за 3 дни за да изкупи деяние което е грях само според него и пак само според него трябва да бъде изплатено от хора които нямат нищо общо с него щото се е случило доооста преди да се родят.

The Bird of Hermes

всеки нормален атеист знае че няма доказателства, които да оборват съществуването на някакък бог. това е просто невъзможно (както и е невъзможно да се обори съществуването на невидимия, лилав еднорог или летящото спагетено чудовище) за сега. не ме е срам/страх да призная това. обаче има купища доказателства оборващи 100% от "светите" писания(точно затова вече 3/4 от библията се отнасят за "старите" хора и са само за да знаем малко история(която пък е метафорична) а другите части от нея (също) са метафорични, когато казват че е добре да убиеш детето си ако когато го хване пубертета си помисли само да опъне съседскаа щерка например)

The Bird of Hermes

Приятел, понеже виждам, че навсякъде "сереш" мнения, ти предлагам да събереш всякакви мисли като тази тема и всичко което те тревожи. Ако трябва ще платя на някой богослов или ще ти намеря свещеник, за да ти отговорят на въпросите един по един. Имаш нужда от обща култура по темата. Ужасяваща нужда!!!

Е, можете да започнете веднага на г-н kokolan.

Можете да започнете с цялата информация, която дадох в началото например ... след това продължете с:

Защо Исус предсказва края на света през първи век преди новата ера, като по този начин прави едно погрешно пророчество?

Защо вашият Бог обича миризмата на изгорени мазнини от около бъбреците?

Защо има жертви в рая След края на света (без повече грехове)?

Тогава ще може да продължим, ако искате

ПП И аз не съм ти приятел

The Bird of Hermes

ape be pi4 kade sa ti otgovorite? parite li ti svuar6iha kade se izpokri? dai mi ob6tata kultura deto mi lipsvala tolkova mnog, molq te!

gladen sum za informacia i znanie, ne me mu4i pove4e otgovori napone edinia vupros ako ne vsi4kite nali si mnogo umen are pi6i misli ne se krii pri mi6kite

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си