- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Помощ - цъфтяща коса
:P здравейте
Имам проблем - косата ми е сравнително гъста и почти къдрава със средна дължина.Преди изобщо не цъфтеше,а сега какво става!Почти не я третирам не ползвам боя,а преса 1 път на седмица,но колкото и да я подстригвам след около 3 седмици пак е цъфнала!Имам чувството,че още с излизането от салона не са успели да оберат цъфтежитеПолзвах и маска на Shauma за цъфтяща коса,но от нея стана още по - зле.Харесвам косата си и освен цъфтежите нямам други проблемилМоля ви кажете някакви маски,шампоани каквото и да е,за да спра цъфтенето
![]()
Спри пресата.
Купи си бадемово масло- нанасяш преди да се изкъпеш, стоиш 1 час с него.
Масло от пшеничен зародиш- с него внимавай, изсушава косата. Ако по принцип ти е суха, не ти го препоръчвам.
Купи си спрей балсам Глис- впръскваш на измита коса.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
цъфтежите не са малък проблем....спри напълно пресата ии я подхрани с някакви витамини..не знам какви,съжалявам..
ползвай кристали за коса .. те попринцип защитават косата от пресата и придават блясък но аз ползвам и термозащитен гел преди да се изправям ..![]()
smile-it's the second best thing you do with your lips
Нито кристали, нито Глис Кюр за цъфтящи краища не помагат.Поне при мен
![]()
еlsy![]()
Кристалите НЕ предпазват косата от пресата.![]()
Разрови се във форума, има много теми за домашни маски. Ако не - потърси в чичко гугъл. Избери си една за цъфтяща коса и я прави редовно(колкото пъти е посочено), но не прекалявай. Според мен домашните маски са по-добри от готовите купени.![]()
Аз използвам шампоан и балсам Глис за цъфтящи връхчета, намалих пресата до 1 път в седмицата и правя маски с бадемово масло. Косата ми не цъфти.![]()
На мен много ми допада колекцията за изправяне на косата GLISS-Asia StraightКосата ми попринцип е сравнително права , но сега ми е доста филирана и етажирана,и за това се начупва,накъсва, та чак и ''разцъфва'' ;Д Доста съм доволна
Използвам също и GLISS-hair repair 19 спрей за коса !!! Та съм много доволна и от него
А до колкото разбирам,имаш доста захабени краища на косата ... препоръчвам да си правиш домашна маска с яйце и кисело мляко 1-2 пъти в седмицата преди къпане
![]()
Дано да подейства!![]()