- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Щом е само въпрос на ВЯРА,
^ ама аз сериозно! искам да кажа виж йов-добър и благочестив човек. нооо бог се хваща на бас с дявола и започват да му правят гадости:
взимат му богатствата
покриват го проказа
убиват му семейството
и най-накрая бог му се натриса и почва да си вее "макавея" и да се прави на големия пич и понеже оня пак стоял като пън бог му върнал богатството... но не и избитите деца.
това е гадно според мене. БУКВАЛНО да си играеш с няква мравка. аз лично не бих направил такова нещо само за да си търся подлизурковци. ако можеш да ми обясниш давай, моля
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Абе няма проблеми. Ти си бъди благодарен/неблагодаре на Бог/на небог...на каквото си искаш! Подкрепяш ли робството? Трябва ли робството да се върне, за да са адекватни "заповедите" на Бога?Първоначално написано от emancipaciq
Сега заповедта да не пожелаваме роба/робинята се е изпразнила от съдържание, защото почти никъде не са останали роби. Защо Бог не отрича, а легитимира робството?
И защо си сигурно, че има Бог? Няма данни да има такъв...
Good luck, Bad luck, Luck...
Право си! Такава шизофрения като Библията, компилативна и , оттам, несъгласувана, инкохерентна НЕ МОЖЕ НАПЪЛНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ! Лудостта винаги си остава с няколко неизвестни...Но това не е проблем на лекарите, а на лудите...Първоначално написано от emancipaciq
Богът , според характеристиките му в "Книгата', си е един психар, неуравновесен, нелогичен, примитив, инфантил и каквото се сетиш. Та, с такава, антропоморфна, исторически-определена същност харесва именно подчинени, които са по-зле и от него самия...Това е логическото заключение в контекста на Библията. Иначе всички умни хора са наясно, че това е само една измислица, която еволюира от едно богче, женено за богиня, до единен Бог, а после и разтроен на 3-лица...Първоначално написано от gandalfepi4
Ми като за шизофреник, Богът пак добре се е справил...Ти пък много взискателен ще излезнеш...Някои шизофреници и толкова не могат!...Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Естествено, колко трябва да си тъп, та да вярваш на такива приказки?Първоначално написано от emancipaciq
![]()
Добре,аз съм вярваща въпреки,че не признавам Библията и религията,представена по този изкривен начин.
Но да,вярвам,че има Бог.Това шизофреник ли ме прави?
^до известна степен.
Да вярваш в нещо несъществуващо![]()
![]()
![]()
Все 1 аз да кажа,че всяка вечер 3 леприкона ми крадат обувките.
Вие какво ще кажете-че съм дорбе?![]()
Съпруга...? Че аз съм на 16 уа![]()
![]()
Да сега ще кажеш-а някфо лапе ша ма учи.Еми аз дори и да съм разлигавен пубер съм информиран доста
А къде е факта че съществува![]()
виж, никой няма доказателства че няма НИКАКЪВ бог.Ай молят' са...изобщо нямате доказателства че не съществува. Хич не ме интересува имал ли си съпруга, нямал ли си....Факта е че съществува и аз както и много други хора вярваме в Него. Пък ти ако искаш си вярвай че леприкони ти крадат обувките
има ДОСТА доказателства, че няма християнски/мюсюлмански/еврейски.
за това става въпрос.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Пример: Благодатния огън който всяка година около Възкресение се спуска в църквата Божи гроб в Ерусалим. Можеш да потърсиш из нета за него. Сега ТИ ще кажеш "ама те го запалват там с някви схеми"Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
Ок дори и да приемем че запалването е фейк, как ще обясниш че огънят НЕ изгаря хората?Припомняме, че според традицията Православният патриарх на Ерусалимската Църква сваля богослужебните си одежди. В бял стихар, пристегнат с кожен колан, той застава пред входа на параклиса. Войници проверяват дали в дрехите на архиерея не е укрито огниво.
Мисля че това опровергава и твърдението на гандалф че нямало доказателство че има християнски БогВ първите минути на чудото богомолците можаха да измият с огъня лицата и главите си, тъй като се счита, че той не изгаря нито кожата нито косите.![]()
^ Абе за какъвто и огън да става дума, сигурен съм, че е жежко каквото и да си говорим.Ами нестинарите уж не ги боли (танцуващите боси върху жарава), но и те си имат техника...
![]()
Първоначално написано от emancipaciq
Говорех, че ако се вярва на характеристиките на Бога - ще се окаже доста ненормална личност. Колкото до лудите - да, при много психични заболявания има повишена религиозност. Не е задължително някой вярващ да е луд, но определено е необразован и/или некритичен и/или много отчаян. Това са механизмите на вярата в :
-богове
-ангели
-караконджули
-полъргайсти
-извънземни...
Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
даже още по-зле...леприконите са къде-къде по-възможни за съществуване, отколкото Извечен, Въздесъщ, Всемогъщ и пр. Бог...Самото понятие за него е ПРОТИВОРЕЧИВО и изпълнено с логическа и онтологическа невъзможнст.
Пример:
-може ли Всемогъщият да направи толкова тежък камък, който да не може да повдигне?
Да поясним - много неща не съществуват:Първоначално написано от emancipaciq
-розов плинтифленгер с хобот на Венера
-мръсен дъждобран с хобот на Марс
-Бог![]()
Но несъщесвуващото не трябва да се доказва. Доказват се съществуващите неща. И това е отговорността на този, който твърди, че има нещо - да го докаже.
Това, че преди Богът ви е бил едно от многото богчета, показва, че идеята за него е ИЗМИСЛИЦА.
Фактът не е, че съществува, а че - нищо не показва да съществува.
Вярването на хората не определя нищо...Те и на Пол Пот са вярвали някои...
Благодатният огън не е нищо интересно. Има си много случаи на самозапалване в природата. А и не е изключено да е трик. Така или иначе от много църкви, даже и от Ватикана това не се признава за чудо...
"Ок дори и да приемем че запалването е фейк, как ще обясниш че огънят НЕ изгаря хората?"
ОБЯСНЯВАМ ГО С ТОВА, ЧЕ НЕ СТЕ УЧИЛИ В УЧИЛИЩЕ ЗА ХЛАДНИЯ ОГЪН! Има такава разновидност на огъня в химията. Ниско-температурен огън. Ама, ако някой си мисли, че огънят винаги изгаря, лесно става жертва на религиозно вярване. Много неща могат да горят с хладен огън, най-известното е:
-етиловият ефир на борната киселина !
ЕТО ПРИМЕР на обикновен човек, който си го допира това, в домашни условия на лицето!
Сега видя ли, че вярваш в неправилното?
![]()
ох божичко, а ти как ще обясниш факта че никой не се докосва до свещения огън за пвече от 5 милисекунди преди да погледне просветленоПървоначално написано от emancipaciq
http://www.youtube.com/watch?v=fUFeFYw4aMg
да не би вяра да им липсва нещо? аз не виждам кой знае какво е станало освен наяакви големи хора си "перват" ръцете над пламъка за малко и си вярват че е невероятно
The Bird of Hermes
Гандалф, разбирам я нея, че се прави, че не ми е видяла поста, където обясних за хладния огън (в природата редица неща горят без особено отделяне на топлина), ама ти не го ли видя?! Виж на предната страница поста ми, даже съм приложил снимка как може да се получава това в домашни условия. По тоя начин се решава спора - просто използват химическо вещество, което гори с хладен огън. Няма нищо свръхестествено. Поне ти можеш да го разбереш това, еманципираното е неспасяемо, то си личи...
^ да ама не знам дали не се иска специално гориво. затуй си трая да не пусна неква глупост, ако самия пламък се предава на друг материал и запазва свойствата си кажи че тогава става ултра лесно вече![]()
ПП еманципацията е мъжко да знаеш
а иначе... ЕМАНЦИПАЦИО! триста космически зомбита каубои яхнали лазерни динозаври киборги ме взели за колко тъп ме имаш? мислиш ли че не бих отдели 2 минути да изгледам нещо което би променило живота ми ако е вярно? да, видях пича с брадата и обяснението е болезнено явно-това не е гъши пух, или вата много ясно че като го "пернеш" леко няма да избухне като атомна бомба да не би да си е топил лицето в напалм преди това? да не говорим че горящите ръбове на хартия ти предоставят доста лек пламък, ако беше от ацтиленова горелка нямаше да е същото ама на.
http://www.youtube.com/watch?v=RmH8bqJE074
тоя като не изгаря да не е моисей нещо? на мене веднъж ми се бъгна запалката и ми бухна един пламък в лицето и се дръпнах страшно бързо(нямах много вяра че пламъка ще ме остави без рани както и твоите вярващи май), и освен подозрителната миризма ми нямаше нищо нито на веждите, нито на миглите, нито на перчема... чудо от бог???
така и не отговори-защо "вярващите" си "перват" ръчичките за съвсем мъничко над пламъка?
аз съм си правил "опити" над свещ (доста по концентриран пламък само между другото) можеш да си държиш ръката за около секунда преди да усетиш болка, 2-3 секунди и започва да става лошо. над този огън не виждам защо хората просто не си слагат дланите за малко (не не толкова малко колкото го правят, 5 милисекунди за НИЩО не стигат ) и да се радват после. дай някакво клипче в коет се вижда как тези хора си слагат дрехите, косите или кожатана над пламъка за ПОНЕ 5 секуди и не им става нищо, това е доказество за необикновен огън, а не жалкото перване. така си играят дори децата не се излагай бе човек
та чакам, защо вярващите си перват кунките над пламъка вместо да го докоснат истински? страх че ще ги опари ли?
аз отговорих на твоя въпрос твой ред е. защо? и защо ще дава такова ташак чудо когато може да регенерира крайниците на 2-3-ма добри човека и ГОТОВО
явно бог иска да прави чудеса но защо не направи едно две ...хммм "полезни" чудеса? както е правил в библията например![]()
но каткто и да е де. защо си перват ръчичките?
The Bird of Hermes
аре де. такъв простичък въпрос пък 2 дена минаха и нищо. не е ли очевиден отговора както и при предните ми запитвания?
The Bird of Hermes
християнската паплач НЯМА аргументи безмислено е да и се задават въпроси
I believe only in death itself