- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Щом е само въпрос на ВЯРА,
^ мнението ти е радикално и грубо
виж, сигурен съм че те са пълни с отговори, които са важни. вярвам в това, понеже има майки които убиват децата си за да са сигурни че ще отидат в рая, фундаменталисти които убиват доктори правещи аборти, родители които убиват децата си като ги лишават от лекарства, уповавайки се на божествено изцеление и книга, която твърди че някой който те обича ЩЕ изпрати 90-ина процента от живелите някога хора в ужасяващо място, което сам е направил завинаги И ГО НАРИЧАТ ДОБРО И ВЯРНО нещо, въпреки че отрича логика, наука и морал...
требе да си има отговор за това държание и на мен ми се струва важен, за това и питам, и питам и чакам![]()
с грубост не се стига до познание, приятелю.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
не по-радикално и грубо от християнството
"отрича логика, наука и морал... "
Ти ако си доволен на такъв отговор аз не съм
за сметка на това обаче съм доволен от познанието което имам и това че съм груб няма да ме направи по-малко знаещ
Всеки сам си прави изводите ако чакаш някой да те убеди че християнството е хубаво(всеки християнин вярва или поне се опитва да вярва в това поради ред причини за които можеш и сам да се досетиш) или ще се отвратиш от него или ще свършиш като пенсионерите които живеят за да идат да изметат на попа църквата
I believe only in death itself
ето ти християнски "аргументи" и "отговори" на въпроси,мисля че са достатъчно показателни по-добри от тях едва ли ще получиш най-много някой цитат от библията да лепнат
Първоначално написано от Nam3less3
Първоначално написано от Nam3less3
А да не забравяме и SolusChristus който псува като каруцар и приема абсолютно невъзможни неща(да за противоречията в библията говоря и по-специално стария завет)за обяснимиПървоначално написано от Nam3less3
Както се казва в "Забавна библия" на Лео Таксил щом християните вярват че един от светците им е живял седмици в корема на кит те без никакви съмнения биха повярвали че и кита може да живее няколко седмици в корема на светеца стига само божествения гълъб да им продиктува така
Жалка история
I believe only in death itself
[quote="YzyrpatoR"]не по-радикално и грубо от християнството
"отрича логика, наука и морал... "
аа не ! http://hristianstvo.blog.bg/technolo...a-naukata.8550
преди да почнеш да обиждаш и нападаш поне виж за какво иде реч.
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
седмици ? май нещо не си информиран.. седял е 3 дена в корема на въпросния кит..Първоначално написано от YzyrpatoR
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
тея родители явно даже не са си направили труда да прочетат тази книга, щото там пише, че благоразумния човек не би отхвърлил съвета на лекаря..Първоначално написано от gandalfepi4
Кукло, допускам че не си присъствала в часовете по химия в училище, а вместо това си ходила в кафето да пушиш. Ето ти малко инфо от светото писание на атеистите - учебника по естествознание (в случая физикохимия).Първоначално написано от emancipaciq
Горенето е процес на много активно окисление с кислород (защото просветените знаем че има и други окислители) при условие някаква начална топлина, при което се отделя термична енергия. По дефиниция (или ако предпочиташ термохимичното уравнение) отделената топлина е равна на енергията (топлината на образуване) на изходните в-ва минус топлината на образуване на продуктите в реакцията. Което означава че ако разликата е достатъчно малка отделената топлина ще е съвсем малко повече от необходимата за поддържане на горенето (виж активираща енергия, енергетична диаграма), т.е. ще се поглъща от процеса. Ерго огънят няма да е достатъчно топъл за да подпали брадата на пича. Което по между другото също не е лесна работа, тъй като брадата не пламва току така. (виж учебника по биология за 9 (или беше 8 ) клас, урока за хомеостазата)
Welcome to the end of the thought process.
Глупаво казано.Първоначално написано от Nam3less3
Не съм много запозната как стоят нещата в този раздел и какви хора има, защото не съм го посещавала много, но съдейки по твоите думи тук христяните не зачитат другите религии. Е аз пък ги зачитам. Според мен Отца не е само Господ на нас христяните. Той е въплъщение на всичко добро, красиво (в истинския смисъл на тази дума), мило и т.н. Той е любов, вяра, спасение .. Тези думи не са зачитани само от христяните, а от всички, тоест всеки има право да вярва в тях, друг е въпросът, че тази вяра се изразява по различни начини. Независимо дали вярваш в Христос, Аллах, Буда и т.н. ти си човек, а Бог е Бог ! Аз уважавам всеки човек, който е праведен спрямо религията си и е с чисто сърце.![]()
За съжаление това, което видях досега от този раздел ме разочарова. Очаквах тук да има повече мирни и истински хора, с които се говори добре. Но явно тук преобладават контрастни на желаните от мен емоции. Какъв е този расизъм и злоба ?? Нали сме християни (обръщам се спечиално към тях) ?? На това ли ни учи Господа ?![]()
Атеисти, вярващи всички сме хора !! Не ние трябва да съдим околните. Гледайте първо в своята паница, пък после в чуждата.
Аз пък мисля, че аватарът му е разбиващ! Супер много съм се смял на аватарчето.Евала!Първоначално написано от Nam3less3
![]()