.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 59 от общо 59
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ мнението ти е радикално и грубо

виж, сигурен съм че те са пълни с отговори, които са важни. вярвам в това, понеже има майки които убиват децата си за да са сигурни че ще отидат в рая, фундаменталисти които убиват доктори правещи аборти, родители които убиват децата си като ги лишават от лекарства, уповавайки се на божествено изцеление и книга, която твърди че някой който те обича ЩЕ изпрати 90-ина процента от живелите някога хора в ужасяващо място, което сам е направил завинаги И ГО НАРИЧАТ ДОБРО И ВЯРНО нещо, въпреки че отрича логика, наука и морал...

требе да си има отговор за това държание и на мен ми се струва важен, за това и питам, и питам и чакам

с грубост не се стига до познание, приятелю.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Град
    Пловдив
    не по-радикално и грубо от християнството
    "отрича логика, наука и морал... "
    Ти ако си доволен на такъв отговор аз не съм
    за сметка на това обаче съм доволен от познанието което имам и това че съм груб няма да ме направи по-малко знаещ
    Всеки сам си прави изводите ако чакаш някой да те убеди че християнството е хубаво(всеки християнин вярва или поне се опитва да вярва в това поради ред причини за които можеш и сам да се досетиш) или ще се отвратиш от него или ще свършиш като пенсионерите които живеят за да идат да изметат на попа църквата

I believe only in death itself

Град
    Пловдив
    ето ти християнски "аргументи" и "отговори" на въпроси,мисля че са достатъчно показателни по-добри от тях едва ли ще получиш най-много някой цитат от библията да лепнат
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    защото дори и да отговоря на всичките ви въпроси, това няма да има никаква полза, от далеч си личи, че и Бог буквално да се появи пред лицето ви, няма да повярвате ами ще търсите научно обяснение
    вярващите знаят, че съществува Бог, пък те тръгнали да им казват, че е лъжа.
    "Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!". Убедителността ми разбива всички атеисти с поглед
    Вярата води до знание, унищожаващо всички "научни доказателства"
    А да не забравяме и SolusChristus който псува като каруцар и приема абсолютно невъзможни неща(да за противоречията в библията говоря и по-специално стария завет)за обясними
    Както се казва в "Забавна библия" на Лео Таксил щом християните вярват че един от светците им е живял седмици в корема на кит те без никакви съмнения биха повярвали че и кита може да живее няколко седмици в корема на светеца стига само божествения гълъб да им продиктува така
    Жалка история

I believe only in death itself

[quote="YzyrpatoR"]не по-радикално и грубо от християнството
    "отрича логика, наука и морал... "

аа не ! http://hristianstvo.blog.bg/technolo...a-naukata.8550

преди да почнеш да обиждаш и нападаш поне виж за какво иде реч.
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Цитирай Първоначално написано от YzyrpatoR
    ето ти християнски "аргументи" и "отговори" на въпроси,мисля че са достатъчно показателни по-добри от тях едва ли ще получиш най-много някой цитат от библията да лепнат
    защото дори и да отговоря на всичките ви въпроси, това няма да има никаква полза, от далеч си личи, че и Бог буквално да се появи пред лицето ви, няма да повярвате ами ще търсите научно обяснение
    вярващите знаят, че съществува Бог, пък те тръгнали да им казват, че е лъжа.
    "Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!". Убедителността ми разбива всички атеисти с поглед
    Вярата води до знание, унищожаващо всички "научни доказателства"
    А да не забравяме и SolusChristus който псува като каруцар и приема абсолютно невъзможни неща(да за противоречията в библията говоря и по-специално стария завет)за обясними
    Както се казва в "Забавна библия" на Лео Таксил щом християните вярват че един от светците им е живял седмици в корема на кит те без никакви съмнения биха повярвали че и кита може да живее няколко седмици в корема на светеца стига само божествения гълъб да им продиктува така
    Жалка история
    седмици ? май нещо не си информиран.. седял е 3 дена в корема на въпросния кит..

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ родители които убиват децата си като ги лишават от лекарства, уповавайки се на божествено изцеление и книга, която твърди че някой който те обича ЩЕ изпрати 90-ина процента от живелите някога хора в ужасяващо място, което сам е направил завинаги И ГО НАРИЧАТ ДОБРО И ВЯРНО нещо, въпреки че отрича логика, наука и морал...
    тея родители явно даже не са си направили труда да прочетат тази книга, щото там пише, че благоразумния човек не би отхвърлил съвета на лекаря..

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от emancipaciq
    Може би ТИ трябва да се вгледаш малко повече и по-точно в 0:40 секунда има един брадат мъж който си "перва" огъня над брадата. Не би ли следвало тя да изгори или поне малко да се запали?
    Кукло, допускам че не си присъствала в часовете по химия в училище, а вместо това си ходила в кафето да пушиш. Ето ти малко инфо от светото писание на атеистите - учебника по естествознание (в случая физикохимия).

Горенето е процес на много активно окисление с кислород (защото просветените знаем че има и други окислители) при условие някаква начална топлина, при което се отделя термична енергия. По дефиниция (или ако предпочиташ термохимичното уравнение) отделената топлина е равна на енергията (топлината на образуване) на изходните в-ва минус топлината на образуване на продуктите в реакцията. Което означава че ако разликата е достатъчно малка отделената топлина ще е съвсем малко повече от необходимата за поддържане на горенето (виж активираща енергия, енергетична диаграма), т.е. ще се поглъща от процеса. Ерго огънят няма да е достатъчно топъл за да подпали брадата на пича. Което по между другото също не е лесна работа, тъй като брадата не пламва току така. (виж учебника по биология за 9 (или беше 8 ) клас, урока за хомеостазата)
    Welcome to the end of the thought process.

Голям фен Аватара на m0n4yyy
    Град
    .. сухо море .. :P
    Много искаш да знаеш. Нали си атеист, защо те интересува?
    Глупаво казано.

Не съм много запозната как стоят нещата в този раздел и какви хора има, защото не съм го посещавала много, но съдейки по твоите думи тук христяните не зачитат другите религии. Е аз пък ги зачитам. Според мен Отца не е само Господ на нас христяните. Той е въплъщение на всичко добро, красиво (в истинския смисъл на тази дума), мило и т.н. Той е любов, вяра, спасение .. Тези думи не са зачитани само от христяните, а от всички, тоест всеки има право да вярва в тях, друг е въпросът, че тази вяра се изразява по различни начини. Независимо дали вярваш в Христос, Аллах, Буда и т.н. ти си човек, а Бог е Бог ! Аз уважавам всеки човек, който е праведен спрямо религията си и е с чисто сърце.

За съжаление това, което видях досега от този раздел ме разочарова. Очаквах тук да има повече мирни и истински хора, с които се говори добре. Но явно тук преобладават контрастни на желаните от мен емоции. Какъв е този расизъм и злоба ?? Нали сме християни (обръщам се спечиално към тях) ?? На това ли ни учи Господа ? Атеисти, вярващи всички сме хора !! Не ние трябва да съдим околните. Гледайте първо в своята паница, пък после в чуждата.

Вие осмивате всички вярващи в този раздел, а аватара ти е отвратителен.
    Аз пък мисля, че аватарът му е разбиващ! Супер много съм се смял на аватарчето.Евала!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си