.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 95
    Можете самостоятелно да събирате подписи за каузата! За целта принтирайте тази бланка: http://docs.google.com/Doc?docid=0Ad...amh4MmZ4&hl=bg
    Не номерирайт в полето отстрани и предупредете хората да се подписват само по един път!
    Спирайте минувачи(пълнолетни!) по улицата, също така оставете копия в магазини и ветеринарни клиники, след което ги съберете и изпратете.
    За такъв тип подписка не се иска разрешение от общината, затова не заставайте на обществени места, защото може да ви глобят.

Ще бъде даден адрес, на който да изпращате бланките.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Това е бланката от миналата година, нали? Тогава събрахме няколко хиляди само тук в Пловдив.
    Тази година никой не ми се е обадил за новата подписка. Аз съм свободна и ще помогна с каквото трябва, ако има хора от Пловдив, които искат да се включат в събирането на подписи - ЛС, за да се срещнем и уговорим.

Liar, мисля, че се иска разрешително, миналата година изкарахме без проблем.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Говорих с организаторите, казаха ми, че се иска разрешително, само ако ще се сяда някъде - с маса, чадър и т.н. Може да изкачаме да получим разрешение(заявлението вече е пуснато), но мисля, че така ще се съберат повече подписи, ще може да се обиколят кварталите, вероятно не всички знаят за събитията. Пример за това е Плевен - от всичките места, видях дата и място само в едно мнение! Резултат - 600 подписа...
    Не знам дали тази бланка се е ползвала и миналата година и само са добавили случая на Мима. Специално това искане не може да се осъществи, но това сега не е важно.
    Аз също съм свободна, ще е добре да се съберем, може би и babity ще се включи?
    Имам принтер, вече даже напечатах няколко бланки.

Инициативата е на хората от Фейсбук, те подължават миналогодишната кампания "Срещу насилието", затова всичко по организацията се дискутира там. Основно в тези две групи:
    http://www.facebook.com/topic.php?uid=107966892566429&topic=20#!/group.php?gid=107966892566429
    http://www.facebook.com/group.php?gi...9434180&ref=ts

Мега фен Аватара на babity
    Аз говорих с приятелка и ми обеща да ми принтира една бланка, която да си размножа, но не мога да поема отговорност да отделя време да обикалям и така нататък. Знам, че изглежда несериозно от моя страна, но имам лични ангажименти и наистина нямам много свободно време. В сряда ще взема няколко бланки с мен в училище и ще обиколя доколкото ми е възможно. Не мисля, че ще допринеса кой знае колко, но това е в рамките на възможностите ми в момента. Ще търся допълнително контакт с някого във форума за да предам подписите по - късно.

Вижте се само. Нямате ли срам? Хора умират и се мъчат много по - зле от животни, без дори някой да им подаде ръка. СТОТИЦИ деца остават сираци всяка година, а десетки от тях са обект на малтретиране и тормоз. Вие от един случай направихте война, бе. Айде стегнете се малко. Не си мърдате и пръста за вашите съграждани и сънародници, ако видите някой на улицата да се гърчи, ще го подминете без да ви мигне окото, но тук всички сте добрите самаряни, нали, защото така е най - лесно. Да си измием съвеста като сложим два - три подписа. Хората се самоизяждат, а вие събирате подписки за животните. Ей, хора, помислете малко за тези до вас, от години България не може да се промени, защото всеки мълчи. Хубаво нещо правите, но в грешна насока. Ето такива неща трябва да се правят за много по - сериозни проблеми. Ако направите нещо такова със сигурност ще се включа, но това нещо не го разбирам.
    Вие четете преса, гледате телевизия, ровичкатe в интернет, но аз със очите си съм виждал как един човек закла собственото си куче (гледка, която още не мога да забравя), но какво да направя аз? Това беше НАЙ - отвратителното нещо, което съм виждал през живота си И ДА, ударих го, но това не промени нищо. Дойде полицията, минаха няколко дни, а той се разхождаше свободно.
    Нека първо се оправят хората, после му мислете за животните, колкото и егоистично да ви звучи... Сираци, болни деца, инвалиди, изнасилени, малтретирани, психично болни, бедняци... Всички те имат нужда от помощ, не мислите ли?

^ то е ясно, че проблема е много по-дълбок, и че мисленето на българина трябва да търпи промени преди всичко. но тъй като това, на мен лично ми изглежда крайно безнадеждно, нека поне се внесе закон, който да наказва извършителите на подобни деяния, може да е временно, дори, поне докато всичко влезе в правия път.
    но стига толкова оптимизъм, айде да се върнем към реалността. че то за убийство дават по 5-10 години, ако въобще въпросният види килия, кво остава за животните...

Това казвам и аз. Нямаме закони, нито правила, всичко се губи някъде "след завоя", а ние започваме да "оправяме" другите неща. Изключително безсмислена постъпка. Добре де, майка му стара, през вечер дават как някой е убит, а вие нищо не правите по въпрса. Видяхте, че някой осакатил куче и се вдигнахте на война. Интересна работа.

^ ами просто хората някак свикнаха да чуват - x загинаха в катастрофа, x загинаха при атентат, x загинаха при земетресения и т.н. и.. претръпва се. НЕ че е нормално. докато - изрод отряза 4те крака на куче, или .. куче виси обесено на магистрала "Тракия".. нормално е да се обърне внимание и на това, не го намирам за нередно.

А във Виетнам ще ти се смеят за това.

еми ако Виетнам ще ни е база за сравнение.. много добре.

Цитирай Първоначално написано от plmn
    еми ако Виетнам ще ни е база за сравнение.. много добре.
    Пошегувах се. С това искам да кажа, че когато има много важни неща, би трябвало да се обръща внимание първо на най - важните, после на останалите.

Според мен това пък трябва да ни е за пример. Хората, които организират тази кампания са главните "виновници" да имаме ЗЗЖ, а това показва какво можем да постигнем със собствени усилия. За мен лично това е признак, че ЗАЕДНО можем да променим всичко, което не ни харесва. Организаторите са хора като мен, като всеки един друг съфорумец, като всеки един обикновен човек, но с разликата, че когато искат нещо влагат от личното си време, усилия, та ако щеш и пари за организирането на подобни кампании. За разлика от други, които мрънкат по много въпроси, но от вкъщи, пред компютърчето (а за да съм честна мога да кажа, че и аз до известна степен влизам в това число). Това по въпросите за кампанията, за усилията и средствата по нея.

Щом една шепа "кучкари", от едната любов към животните могат да дадат такава гласност на исканията си, то не виждам какъв е проблема и хората от категориите, описани в поста на Отровен да се борят за техните лични. Разликата идва от това, че животните нямат глас да се борят за правата си, докато хората най - често просто ги мързи.

Това, че не могат да говоря, не ги спира да правят лоши неща. Не гледайте кучетата, а и не само тях от най - положителната страна. Не бъдете чак толкова заблудени. Преди време спасих братовчед си от глутница кучета, бяха го схапали целия, все още има белези, тогава не му мислих много и две от кучетата със сигурност умряха, просто това беше стечение на обстоятелствата. Не спираха да хапят, изритах едното с все сила в главата, започна да "крещи" и след няколко метра падна, другите не се отказваха, дори едно от останалите захапа братовчед ми точно за лицето, а това изключително много ме афектира, хванах му муцуната и му счупих врата. Признавам, че за тези действия и аз получих доста нахапвания, но се чувствам горд, че спасих един човешки живот. Ами заразите по кучетата? Ами ако някое куче мине и схапе 2 годишното ти дете, какво ще направиш? Всъщност някой знае ли какво е направило онова куче, за да е без крака? Някой замислял ли се е? "Изрод ли е този, който спира изрода" - беше казал преди време един адвокат. Дори не се интересувате, дори не знаете, просто бегла информация, че някой е отрязал краката на кучето. Задайте си въпроса защо? Ами, ако наистина е направило нещо, което да е подобно на това, което казах? Ами, ако е налетяло на малко дете? Лесно е да съдиш, трудно е да го осмислиш.

е и? като е опасно - приспиват го. кви са тия рязания, ваденета на очи, бесения, погребвания.
    полека, бе, за кви се мислят тия? голяма сила, голяма нещо.

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    Тии ненормален ли си?
    То има и хора, които са вършат много по-страшни неща от това да ухапят човек, ама не ги избиваме нали!? И това не значи, че всички са такива. А ония изрод го е направил защото се е скарал със стопаните на кучето.. по-добре ти се поинтересувай преди да пишеш глупости! И такъв човек може утре да посегне и на човек, ако това стане няма ли да ти се иска да е влязъл в затвора , още когато е посегнал на кучето?

Дано не ти се налага да спасяваш човек от кучета. Не ти го пожелавам. Това е версията на хората, но никой не знае какво се е случило действително, нали? А по тази логика - Днес убиваш муха, утре хлебарка, други ден мишка, най - накрая headoff на някой човек, така ли?

Град
    в къщи =)
    Не, по тази логика днес отрязваш краката на куче без причина, за да го мъчиш, утре правиш нещо на човек, кой знае защо... Някои хора просто са побъркани!
    И дано наистина не ми се налага, разбирам, че е било ужасно, но това не е причина животните да нямат права.. Не става дума за спасяването на живота на някой... и както хората не сме еднакви, така и животните не са.
    И да никой не знае какво се е случило, но каквото и да се е случило, кучето не заслужава да го мъчат така. Представи си само какво е преживяло. Едно вързано куче, което нищо не е направило..във всеки случай тоя не си е спасявал живота..

Не апелирам да спрете, казвам, че няма смисъл. Има доста по - големи проблеми в страната, животните трябва да са ни последна грижа.

Град
    в къщи =)
    Да, има много проблеми, но това е един от тях.. Това е нещо, което можем да направим сега. Не можем да променим всичко за един ден, но все пак можем да започнем с нещо сега. А това също е проблем..и то не малък.
    Не знам дали ме разбра, но всички тези неща не се отнасят в случай като твоя, в който си спасил човек.. Просто има и много животни, които имат нужда някой да им помогне

Мда, някои хора наистина говорят наизуст. Замислял ли си се кой е виновен да има безпризорни животни? М? Да, хората! Те си изхвърлят животните навън, те ги правят безпризорни, те отказват да поемат елементарна отговорност към тяхната собственост. Мрънкаш, че животните били виновни, че хапели. Еми как няма, за тях това е борба за съществуване. Да, при тях протичат елементарни форми на "мисъл", но това са условни рефлекси, инстинкти. Докато човекът, който си е изхвърлил помияра, от който са се навъдили още 10 и се е получила гореспоменатата глустница се предполага да е разумен и да може да мисли (предполага се, не е сигурно!). Това е елементарната разлика. Ти имаш съзнание, ти трябва да можеш да премисляш действията си, докато животното не може, то се ръководи само и единствено от иснтинктите си. Пак казвам, за нападението на глутницата трябва да виниш хората, виновни за създаването и, а не кучетата.

babity, всяка помощ е от значение, благодаря ти за инициативата!
    Господин Отровния съветвам да прочете цялата тема, не е чак толкова голяма, а и ще е от негова полза.

Супер фен Аватара на someonerandom
    Отровен е силно афектиран и пристрастен към темата-братовчед му е бил нападан.
    Raybeez-каквото и да говориш,като видш твой роднина на улицата,нападнат от кучета,ще постъпиш като всеки друг човек-ще му помогнеш,нали?Същото би направил,ако го видиш нападнат от хора(И в двата случая аз поне едва ли бих убил куче или човек,но знам ли как ще ми се отразят адреналинът и афектът).И недей бързо да набеждаваш човека за лъжец и филмиран отворко,няма как да знаеш дали наистина не се е случило.

Otroven-Няма да те питам какво е направил братовчед ти,за да бъде нападнат,защото и на мен са ми се нахвърляли кучета,защото съм бил на неподходящо място в неподходящ момент.Но ще те попитам-наистина ли смяташ,че онова,което се е случило на осакатеното куче,е било заслужено?Каквото и да е направило,трябва да си болен мозък,за да причиниш това на живо същество.Щом си толкова озлобен,убий го бързо и безболеснено.Не го оставяй осакатено и обречено на мъки за цял живот.Това е чиста злоба и извратеност.
    Адвокатът е казал "Изрод ли е този,който спира изрода"-Зависи как го спре.Признавам,ако кучето е нападнало например малко дете,много хора биха превъртяли и биха го убили.На място Ако някой е гледал "Зеленият път"спомнете си какво казва един от героите (вече не помня кой)какво е направил с любимото си куче,което е белязало дъщеря му за цял живот.Гръмнал го е.Бързо и ясно.А тоя,който е осакатил Мима,първо е отсякъл единия и крак,което стопанинът е забелязал на следващия ден,но е решил,че кучето е пострадало по време на скитанията си из гората.После вече е отсякъл и останалите.Това не е умопомрачение.Това е обмислено и изчислено действие,не отмъщение.Такова отмъщение срещу куче,което не отговаря за действията си,е безсмислено.Никой не моеж да ме убеди,че действията на този човек са нормални.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

В Бургас ще се събират подписи всеки уикенд до края на Май, търсят се доброволци, почасово, в удобно за вас време. Повече информация тук: http://www.facebook.com/group.php?gid=238131074207#!/group.php?v=wall&gid=238131074207

Търсят се и в Пловдив - свържете се във Фейсбук с Maria Karaivanova, ако искате да дарите средства или да бъдете доброволци по събирането на подписи на центъра - на смени.

И вХасково - свържете се във Фейсбук със Zlatina Kaneva за събиране на подписи на 10 и 11 Април или 17 и 18(в зависимост от решението на общината) с три пункта:
    * Площад общински
    * Парк Кенана
    * Паметникът на Богородица

тъй като усещам колко коментара още ще се пуснат от типа на "има много по-важни неща" ще кажа нещо. Вместо да ни уведомявате колко много други по-важни неща има, заемете се ВИЕ с нещо важно и тогава коментирайте! Имаше коментари че имало много малтретирани деца и тн... е като има защо не предприемете нещо по въпроса вместо да спамите само??/ то е ясно че проблеми има много и всякакви, всички го знаем това! Но хората които са се заели с тази кауза все пак не са роботи и не могат да угодят на всички капризи нали? аз съм категорично ЗА да се защитават животните от насилие както и да се предприеме нещо срещу насилието над деца!и все пак организаторите имат възможността да избират за какво да се борят...
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

- В Хасково са получили разрешение от общината да събират подписи - 10 и 11 Април - Площад Общински, Парк Кенана - вход, Мономента на Богородица - одзад.

- Търсят се доброволци в Пловдив, Варна, Бургас, Хасково и Казанлък. Повече информация в първия пост.

- Подготвя се мирен протест в София на 10.04 пред Народното събрание. Разрешение от общината се очаква на 8-9-ти Април.

Утре по темата:
    9:00 д-р Бобадова в ПРО БГ срещу Еди Папазян, автор на това ,
    15:00 д-р Бобадова в ББТ,
    21:30 д-р Бобадова и представител на Фейсбук групата по радио Христо Ботев

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си