- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Бензин,Нафта или Дизел
Понеже съм на 18 и почти съм взел книжка и искам да си купя кола ..въпроса ми е на какво да я взема?-бензин,нафта или дизел?На какво е по добре и защо? Предполага се че съм нов в занаята така че не сам информиранако има някакви сайтове откъдето да науча нещо за колите може да копнете ..мерси предварително
![]()
Ако имаш парички Бензин,иначе на дизелУспех,в google ще намериш информация за всичко !
![]()
Мисля че това не е правилния раздел ... но според мен вземи си на бензин и си купи и сложи газова уредба ....
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
каква е разликата между дизела и нафтата![]()
![]()
ако е по-нова година примерно след 2000 нафта!
Разликата е никаква ....Първоначално написано от rosenhristev
Препоръчвам бензина защото имаш 5 секуни преднина на старта ... докато с дизела нямаш карбуратор , там си на ГНП и дерктно входяща дюза която възпламенява горивото и колата набира .... на това ГНП (Гориво-нагнетателна помпа) има също така ускорителна игла тя се извежда с тръбопровод към турбото (ако си чул има турини които са с маслено охлаждане) те се слагат на дизелови двигатели с принудително набиране (надув на турбината) .... докато при бензина всичко си е самостоятелно има си горивна камера която прави цялата магия на колата за да върви .... дизеловите коли харчат на поразия , познавам човек с едно VOLVO 460 на дизел и му харчи 11/100 градско
а колата е почти нова карана е 08000 км това пише на километража ....
бензина си е злато , имам 2 бензинови коли едната е с малък мотор 1.1 другата ми 2.0 , но са по-достъпни за ЪПГРЕЙД , а на дизела можеш само да му смениш чипа но смениш ли го трябва да отидеш на диагностика да ти настроят впръскването , сгъстяване и възпламеняването на горивото .. така е и на бензина , но при него се настройва само гъстотата и възпламеняване ... впръскването идва от помпата (не забравяй че бензиновата помпа е механична , докато дизеловата използва частична степен от налягането на двигатела за да може да си смуче гориво през ГНП-то) ... общо взето бензиновия мотор е предпочитан от повечето автомобилисти .. дизела е за хора които си карат колата по-рядко и на къси разстояния .... ако несщо друго те интересува .. питай![]()
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
Трябва ти малка кола с моно инжекция, НЕ с 16 клапана и газова уредба.
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Тва че ще е моноинжекция не означава че не може да има газова уредба. За предпочитане е бензинов двигател заради мощността и заради възможността да я "газифицираш"
как пък дизела да не е икономичен на по дълги разстояния ? дизеловите двигатели имат по добър въртящ момент на по ниски обороти което ги прави по икономични. Ние имаме едно Рено Меган миниван Дизел 1.9 което гори по малко от 5/100 на извънградско, на градско да е около 7 ... то вярно че има и много значение как караш деДа не забравяме че новите дизелови коли не са никак лоши ... все пак влязоха и в автомобилните състезания (24 на Льо Ман, за пример) и показват добри резултати
. В интерес на истината обаче и аз в момента бих си купил бензинова кола
Разлика в цените на двете горива почти няма а на бензина може да се сложи газова уредба, с бензина е по чисто (предполагам че новите дизелови коли не са като старите ... ама от де пари за нова
) а и некачествената нафта прави доста проблеми през зимата ... замръзва по лесно и ако има много парафин в нея може да останеш по пътищата някъде ....
Valento как това Volvo 460 ще е ново ? модела по принцип не е ли от преди 90-те години ? и мисля че вече не се произвеждат. 8000 км кола е меко казано несериозно освен ако не е купена чисто нова от магазинаможе да са превъртяли километража или да са го занулявали
преди 7-8 години имахме едно Volvo 740 GL бензин 2.3 двигател май беше 105 коня, 88 година производство и не гореше повече от 10/100 на градско на извън градско падаше до към 8/100
![]()
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
От 10 години баща ми кара само дизели и няма никакви проблемиЗа мен по-добре е дизела, защото е по-евтин и харчи по-малко (освен ако не си раЦер
)
Ама ги бистрите едни.....![]()
Първо кажи бюджет, после коя година кола горе-долу мислиш, кои дизели обмисляш, та да видим за тия пари дали дизела си заслужава или не, какво печелиш и губиш.
Щото един приказа за последния модел 2010 дизел, друг за 90-та година дизел, трети за бензин и състезателни коли, ужас ;д
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Valento май се оплете в размислите си ? Не разбрах, точно какво говориш, малко неподредено си поставил мислите си.Отделно, че ня бях чувал такава глупост, че дизела е по- добро за кратки разстояния и рядка употреба (WTF ?! )
Няма да казвам аз какво карам колко ми гори и т.н, защото хората преди мен са дали примери достатъчно.Или си искал да си покажеш знанията като обясняваш на дълго и на широко кое как работи, при положение, че автора каза, че не рабзира от коли много .. 5 секунди преднина, ХАХА![]()
Момче върви обърши някоя мантинела, че на всички ни е писнало от такива като теб, къде сте тръгнали с тези смешни коли на които годишния им данък е равен на джобните на един средностатистически тийнейджър за 2 седмици.
И не, аз не карам ферари, ако това ще ти е контра-аргумента.
И ще ти дадат книжка при положение, че смяташ нафта и дизел за две различни неща?![]()
Вярно, че не го питата в листовките, ама все пак![]()
Взимай направо на ракетно гориво! Да ги издухаш на старта![]()
Grumpy old madman
Метан му е майката.
Има толкова много фактори. Примерно ако имаш някой познат с транспортна фирма, хамали или подобни, можеж да говориш с него да си купувате нафта на едро. Тя е с 20% по евтина, да не говорим че той така си възстановява ДДС и ще се навие да ти свали още 8%, я тогава да видим кое е по-икономично. Това е БЕЗ да говорим за разходи, защото старите дизели гълтат яко, докато един комън рейл дизел е с по-нисък разход и може да се сравнява със скороста на бензин от същият клас.
ПП. Сега се сетих 35:% КПД на дизел срещу 15% на бензин... нещо такова беше... смятайте
Брато ... не те знам къф си и от каде си .. ама си мега тъп .. дизела и ебаната работа , тя е само за хора които не знаят какво да карат , и през к*ра ми е какво караш ... знанията ми са толкова колкото мога да те затапя и да ми мигаш като ученичка .. скрии се некаде .. имам мотор 2.0 ... 185 коня сменени бутала и сегменти лично аз съм правил мотора с помоща на приятели ... и сега съм на път да го турбинирам , ти сиг си в прогрес в смяна на музичката и касетофона .... млъкни и тва е !Първоначално написано от Serseri91
![]()
![]()
![]()
![]()
Да е, ама излиза 4 пъти по-скъпо газифицирането.Първоначално написано от muscle
Чай да сметна ся ... Дизел 2,03 лв/литър
Газ- 1,11
Верно дадена кола ще харчи дизел 6 и газ .... 10 го сложи.
6*2,03=12,18
10*1,11=11,10
Газта е най-удачното за ежедневни нужди... само дето тряя да сменя гърнета често ":Д
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
и гърми по-често.
Баща ми е таксиджия, казва че на метан е най-добре да се кара, стига да правиш нужната поддръжка на клапаните.
човека каза, че НЕ е запознат - вие го опсипахте с куп простотии.
човек, виж ся - вземи малко почети основите на автомобила, за какво иде реч и питай баща си ако разбира, или някой по-опитен или приятел, ама не да ти обяснява кое вървяло повече - бмв или голф... просто само като видях нафта или дизел ми стана ясно... недей да си купуваш кола преди да научиш практически как стоят нещата, защото при закупуването ще те прекарат зверски. Има много книги за тези неща, има и инфо в нета - чети и разбирай. Със здраве
Гърми по често грънци. Зависи от автомобила главно. Газовият инжекцион излиза по-скъпо обаче разхода намалява с едно до 30%, а върви като на бензин.
ти ся ше кажеш че пикаеш и бензин а?? Да не си от ПеУник?? За първа кола си купи някоя евтина и с малък двигател, то дали ше е бензин или дизел като ти е голям двигателя пак гори много. Нафтата може да ти създаде проблеми през зимата.Първоначално написано от Valento
[b]Локо Пловдив и тесни пичkи
every day is like the other keep your fear undercover.
It
Само като видях колко агресивен стана в отговор на 2-3 мои негативни изречения, ми стана ясно, че си .. не знам, не си човек който може да поеме отговорността да кара кола.Първоначално написано от Valento
Отделно като искаш да се перчиш, аз карам кола за 33 000 лв., а ти ?
Сега ти млъкни и тва е !![]()
![]()
*edit* Някой да му постави от онези facepalms, че не знам откъде да ги намеря, моля.
Почннахте ли да си мерите пишките по коли си личи че и звамата не сте кой знае колко дорасли, айде стига, няма значение на кой колата колко струва и така нататък.
Не ми се спори с тежкари ... като караш кола за 33 000 лв кво от това .. нещо много оборотен дойде ... може да не карам толкова скъпа кола , ама ако си праиме гонка ще ти умре самочувствиетоПървоначално написано от Serseri91
![]()