Приятелят ми иска да си взимаме ротвайлер, аз също но не съм много сигурна в породата, понеже никога не съм имала куче точно от нея. Аз сълги години имах питбул. Спасихме го от 1 помпена станция, където беше захвърлен да умре от глад. Сковахме стълба с баща ми, накарахме кучето да захапе едно старо яке и го изтеглихме на повърхността. Баща ми бързо избяга на покрива на помпената станция, но мен ме е учил още от малка да не се страхувам от животни, затова просто си останах там и му дадох една паничка с храна, че да не изяде мен. Кучето много ме хареса и веднага дойде да ме ближе. Много ме заобича, понеже му спасих живота и само мен слушаше. Много си ме пазеше. Ако някой ми причинеше болка, дори и без да иска кучето почваше да ръмжи и да чака да му кажа дръж. Спеше си при мен и беше много лигав. Само искаше да си играе и да го галя. Един от главните проблеми беше, че кучето беше мания на тема да пази къщата и стаята ми най-вече. Не даваше на никой да влезе. Една вечер баба ми дойде у нас у без да чука без нищо връхлетя в стаята ми тряскайки вратата. Питбула веднаа скочи, а аз през това време съм спяла и нямаше как да кажа спри. Захапа я за коляното и я влачи чак до мъзето, където я пусна. Слава богу на баба нищо и нямаше освен, че няколко месеца имаше оток на коляното. За жалост трябваше да подарим кучето на Софийския Зопарк на едни приятели да го ползват за охрана. Полувин година по-късно си вървях по НДК и видях едно куче, точно като моя Спас. Повиках го само 1, той ме видя и веднага хукна към мен. Събори ме на земята и почна да ме ближе. Това си е доказателство, че тези кучета помнят дълго и то и добрите постъпки. Още си ме обичаше и ми беше верен повече на мен, от колкото на стопанина си, от който се измъкна, за да дойде при мен.
Нз решавай си дали ще си достатъчно отговорен за подобна порода. Бъди добър с тях и умерено строг при дресировката и ще те обича и ще прави всичко за теб, но посегнеш ли на това куче даже 1, ще те мрази цял живот и ще ти иска смъртта. Надушват лошите хора от далече и гледат да те пазят от тях. Видиш ли, че кучето им ръмжи, значи нещо не им е наред.

За кокер...първото ми гадже имаше и общо взето са много енергични кучето. Искат по цял ден да тичат, да им мяташ топка, често ще ти крият чорапите, ще дъвчат всичко, ще подскачат в/у всеки гост....отнемат адски много време,енергия и понякога нерви. Имат си често здравословни проблеми и отглеждането им не е лесно.