.
Отговор в тема
Страница 2 от 9 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 217
    слушайте Килата, ламери!

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Щото като седна на маса трябва да се слуша задължително чалга. На чалга се пие. Как очакваш да се напия на метъл?

Освен това в диското като отида на чалгичката и е пълно с пички. Като сложа бъбрека, розовата тениска и вляза с изпъчена походка, всички ми връзват.

щото тая музика ми е кеф, това е музиката за партита, рождени дни и т.н ... текстовете са тъпи, факт, сигурно, за да ги научат по-лесно, но мелодиите са най-силното, няма как да не се разкършиш, особено ако си на 2 големи. А и на тази музика по-лесно се забиваш, де да знам, така ми е на мене

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Селянин не е произход, а състояние и ниво на културата. Достатъчно големи Българи са родени в малки села. Ще спомена само Капитан Петко войвода, Елин Пелин, а от по-свременните Петко Йотов, който е роден в Плевен, но израства в село Славщина.
    Grumpy old madman

Очаквах подобна тема, след изцепката ти с "Помните ли какво беше".
    Все пак нека отговоря.Аз слушам чалга, не мога да кажа кога и къде, но слушам.
    Всъщност в колата слушам чалга най - вече, защото е ритмична и ненатоварваща музика, нека уточня за хората, които толкова ги е грижа каква селяния е да свири от колата ти чалга на светофар, не надувам музиката.Или пък примерно някой по - спокоен рап, да си редя думичките.Има някои индсътриал парчета, които също ми харесват.При мен нещата се свеждат до ритмичност, за това слушам чалга в колата.

http://www.youtube.com/watch?v=cn6KwlKxYuI
    Ако си пусна такава музика, примерно, ми иди да изкъртя педала на газта, което не е много здравословно !

Мега фен Аватара на Biskfitka
    От малка я слушам.Харесва ми (не всичко де ;д) .Както казаха-като седнеш на маса,тва е най-подходящо,според мен поне....Но това не означава,че само такава музика слушам..
    Шофирай разумно - стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Всички седят по масите, а после що сме в криза...
    ВЕЛИКО ИЗКАЗВАНЕ, ПОКЛОН :bow:

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Ами всеки слуша онова, което отговаря на манталитета му. Лесно е да кажеш, че когато на селянин му е готино това е чалга. Но освен това, другата част от истината е, че този стил се налага умишлено, за по-бързото затриване на нацията ни. Колкото повече твърд алкохол и чалга за подрастващите, толкова по-лесно е да поразиш поразиш бъдещето на една държава. Най-противни са ми онези смотаняци, които слушат чалга, а в същото време самите те уж са осъзнати, че това е простотия, но пък добрволно се стремят се надолу по скалата към затъпяване, мислейки че ще бъде неестествено да не следват принципите на стадото. Особено много се дразня и на тезата, която феновете изтъкват като причина, че едва ли не не си нормален ако мразиш фолк-"културата" щото най-секси били певиците в чалгата...

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    слушаме 'щот се кефим яко на простотията
    това е
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Слушам защото ми е кеф, действа ми успокояващо докато рап, рок, техно и други от тоя род ми влияят зле особено когато шофирам. Българската чалга я слушам колкото нещо да ми дрънчи в колата, иначе сръбска, гръцка, румънска и арабска музика слушам заради самата музика, сръбската и гръцката също и заради текстовете. Никого не задължавам да се съобразява с музикалните ми предпочитания, както и не ми пречи всякаква друга музика. Аз не робувам на определени стилове-слушам всичко, за мен е по-важно песните да са мелодични и приятни за слушане, а не какъв е стилът им. И все пак предпочитам Горан Брегович и Василис Карас пред Металика. Айде наздраве
    "Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си"-Уилям Фокнър
    "Лошият човек е като въглена-ако не те опари, ще те очерни"-Анахарсис

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Аз лично в 6ти клас си пишех домашните пред телевизора, на планета канала...

От няколко години не е излизала що-годе стойностна песен и многобройните такива от последните години ме подтикнаха да избягвам този стил, вече.

Слушам отвреме навреме, но не мога да си обесня защо. Може би защото като малко слушах предимно поп-фолк.
    Дори сега ми изникват в съзнанието песните, които към днешна дата ми допадат, опитвам се да намеря нещо общо между тях, но явно просто си ми харесват - дали ритъм, дали текст, дали гласът, който звучи.

Напоследък навън не мога да слушам такава музика, съвсем честно. Не знам тия изказвания от типа на "Като седнеш на маса това е най-подходящо" от какви хора идва и защо мисленето им е продиктувано по този начин.
    Помня преди доста време едно изказване на Канис. Беше оборка на това изказване в кавичките дето е, беше нещо от сорта на "Ние сме 8 милиона българи, значи другите 8 милиарда хора на земята, които дори и не са чували за този стил, как ли се забавляват 'на маса' ".
    Това си е крайна затапка, не знам какво повече може да се коментира.

Не отричам, че обожавам старите, още от едно време, поп-фолк парчета, те са си уникум, но както вече споменах от доста време насам излизат отвратителни песни - и като звучене, и като текст, и като изпълнение. Дори Преслава е отчайваща напоследък, а да не говорим за другите.

Поне пайнер направиха едно добро дело.
    Пуснаха Планета Фолк.

Еми аз не слушам, въпреки че на хората около мен преди само тва им беше в тиквите, просто аз от съвсем малка почнах да си градя собствен музикален вкус, в който тематиката е съвсееем различна.
    А иначе се слуша щото е лесно смилаема, по-достъпна за масата хора, неангажираща съзнанието с действителността и т.н.

Повече от фен Аватара на VQTUR
    Цитирай Първоначално написано от plmn
    никога няма да седна и да си надуя амет или галена у нас, но пък на маса/купон, какво предлагаш да се слуша? масово това се слуша.. това пускат.
    колко човека ще останат в заведение, ако пуснат рамщайн?
    Всичко зависи от самия теб. Какво значи - това пускат. Има заведения с различна музика от поп-фолк, просто трябва да знаеш къде да отидеш и най-вече да ти пука какво слушаш.
    МОМИЧЕ СЪМ!

Цитирай Първоначално написано от VQTUR
    никога няма да седна и да си надуя амет или галена у нас, но пък на маса/купон, какво предлагаш да се слуша? масово това се слуша.. това пускат.
    колко човека ще останат в заведение, ако пуснат рамщайн?
    Всичко зависи от самия теб. Какво значи - това пускат. Има заведения с различна музика от поп-фолк, просто трябва да знаеш къде да отидеш и най-вече да ти пука какво слушаш.
    казах го по-рано, решаваш къде и с кой да отидеш, като си правиш сметка дали си заслужава. налага се да изтраеш и тая музика понякога, примерно пътувате някъде с кола, всички слушат чалга/гръцко/сръбско (еднакви са ми на мен), само ти не. ти си малцинство - съобразяваш се и ги траеш.
    да си избирам приятели само по това каква музика слушат е крайно глупаво. познавам точни хора, вкуса ни обаче се различава. е и?

...
    Оставете ни нас, които слушаме чалга, и вие си изпъквайте с оригиналност.На мен си ми е твърде добре така.
    Също ми е много интересно, защо на живо никой не ме съди за това какво слушам, ама никой, а по цели дни това се обсъжда в киберпространството.
    Тука едни лъжат, че не слушат и оплюват поп-фолка чрез износени, като летни гуми насред зима, аргументи.Други не слушат чалга, а само хубава музика, твърдят, че имат вкус и са на по - високо равнище от чалгарите, но защо аджеба тези от по - горното ниво се занимават с поп-фолк почитателите... Или просто това което слушате не е комерсиално и изпитвате нужда да ви се обърне внимание ли какво за това ли са тези теми

За кой пореден път казвам, че сме тотално объркан народ.

Забравих да отбележа, че има хора които разбират от музика, имат си представа защо я слушат, но точно тези хора никога не съдят събеседника си за негово предпочитание.

Цитирай Първоначално написано от BenSherman
    Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    От малка я слушам.Харесва ми (не всичко де ;д) .Както казаха-като седнеш на маса,тва е най-подходящо,според мен поне....Но това не означава,че само такава музика слушам..
    значи аз нон стоп съм по кръчми,дискотеки и купони,все съм на маси,все пия/ям и т.н.,пък как не слушам изобщо чалга и си изкарвам добре,не знам?
    кажи ми какво точно слушаш на въпросните кръчми, дискотеки и купони, ако не чалга/хаус? точно пък на 'кръчмите' не виждам какво друго може да се пусне.
    айде в дискотека пускат диско, нещо по-ретро така, ама рано или късно пак се пускат дивите чалгии. не може винаги да бягаш като опарен, или да се събираш само с 1-2 човека, само защото не харесвате дадена музика.
    така го виждам аз. нужни са някакви жертви, или се приспособяваш, или биваш отхвърлен.

Ще поотраснеш и ще започнеш да си подбираш по-добре и по-качествено приятелите, защото няма да има време да се мъкнеш със сульо и пульо. Тогава и ще видиш за какво иде реч...
    не винаги имаш този избор. все пак зависи от много фактори, обкръжението ти, къде и как живееш и т.н.
    не може да отидеш при непознат, здрасти аз съм еди-кой-си, айде да сме приятели, виждам, че имаме сходни вкусове за тва, тва и тва. звучи лесно, но реално дали няма да те изгледат като... :д

щото е якооооооооооооооо
    Цитирай Първоначално написано от finger4o
    Американски форум: Питаш и ти отговарят

Руски форум: Питаш и ти отговарят с въпрос

Български форум: Питаш и веднага всички започват да ти обясняват колко си тъп

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    казах го по-рано, решаваш къде и с кой да отидеш, като си правиш сметка дали си заслужава. налага се да изтраеш и тая музика понякога, примерно пътувате някъде с кола, всички слушат чалга/гръцко/сръбско (еднакви са ми на мен), само ти не. ти си малцинство - съобразяваш се и ги траеш.
    да си избирам приятели само по това каква музика слушат е крайно глупаво. познавам точни хора, вкуса ни обаче се различава. е и?
    За мен пък е крайно неприемливо да се мъкна с хора, които ПОСТОЯННО са по разни места, които не ми понасят. Може да съм малцинство, но това не ме прави длъжен да ходя по дискотеки и да им слушам гнусната музика.

И като не го правя постепенно контактите с някогашните ми приятели чалгари намаляват, връзката се губи. Намирам си хора, които обичат градинки и рок клубове, с които ми е много по-добре.

И това е. Компанията трябва да се подбира.

Raybeez, ще ти отговоря, защото смятам, че с теб може да се обсъждат нещата.
    Ти, като човек с широка музикална култура, която си доказал със SofiaRebelStation, ако не се бъркам, най - добре ще знаеш какво е да уважаваш всякакъв вид музика.Тук идва момента в който бройка хора ще ми скочат, че чалгата не заслужава уважение, или че не е музика.И аз се съгласявам с това, защото тя е простотия, да, използват се готови текстове, кавъри и т.н.Никакъв смисъл няма в песните, единственият труд който се полага е на авторите на текстовете.Всъщност те и толкова труд не искат текстовете, но това е отделен въпрос.

Никога не съм казвал, че на маса само чалга може да се слуша.Въпреки че рядко сядам на маса, когато това стане гледам да отбягвам музиката, нали сме седнали да говорим

Лично аз не съм запознат много c музикалните жанрове, нито с отделните изпълнители.
    Лично аз не слушам много музика, най - вероятно защото още не съм намерил своят стил.Не съм консервативен в това отношение, често се опитвам да пробвам нещо ново, но рядко ми харесва.Чалгата също не ми харесва, рап, метъл, хаус

Нека ти дам пример, ако не съм успял да се изразя коректно:
    http://www.youtube.com/watch?v=wVCDKMpBMRg - песента, и танците в този клип ми харесват доста, но не всички песни от този жанр ми допадат, не знам защо.

Предпочитам да има различни хора в компанията, това предоставя различни светогледи, различни идеи, които са ми интересни да ги разгледам, дори и чалгари, на чието мнение може да се посмея Ако сме 3-ма в една компания, примерно, и харесваме еднакви неща, то, според мене, няма да има почва за разговори/спор.Въпреки че рядко искам съвети, ако се случи да ми потрябва, едва ли бих получил различно виждане от човек който е себеподобен на мен.

Явно съм се изразил грешно в предишният си пост, след като си мислиш, че защитавах чалгата.

Цитирай Първоначално написано от BenSherman
    за кви дискотеки говориш,в сериозна дискотека чалга нема да ти пуснат никога чалга пускат по некви дупки,дето е 3лв. входа...
    не съм съгласен. пускат това, което ще кара повече хора да влязат, да стоят повече и да поръчват повече. на собственика не му дреме кво се пуска, стига да има клиенти.

защо хората се радват най-много на чалга, наистина нямам отговор.
    предполагам, че това е музиката, чрез която човек се поотпуска забравя проблемите си за известно време. тя е най-достъпна за средностатистическия българин. той няма развит музикален слух, не иска да анализира песни, да изучава развитие на стилове/жанрове и т.н. Иска да му надуят Андреа, да се напие, да поиграе и да се прибере. Колко е нормално - няма да коментирам.

не всеки е способен да изтърпи това, примерно, особено в дискотека.

отностно примера ти къде си бил - на последното парти, на което бях гостуваше Ahmet Sendil - изкарах си страхотно, отидох с хора, които умират за тая музика, атмосферата беше супер, нямаше и следа от чалгари. не казвам, че не може. има начини.
    все пак, в по-горните си постове, дадох примери за частни случаи, където понякога се налага да се потърпи.

^съгласен, но с какво да ходи народа ни по такива места ? С целувки ?Всъщност с целувки може, но тогава съответното момиче ще бъде облепена с етикети, които всички се досещаме кои са.

Ходил съм в дискотеки по българското крайбрежие и в Турция, истински, където входа започва от 30 лв, където не са чували за чалга.Ако без да искаш настъпиш някого, той ще ти се извини, обаче ако това стане в някоя от провинциалните дискотеки, ще стане масово меле.Можеш съвсем спокойно да се снимаш с някой, който не познаваш, без да имаш неприятности после, но не е така в "дискотеките по левче".И още куп примери, които все се свеждат до едно и също.

Голям кеф, че няма нужда да се съобразявам с компанията ми относно музиката. Идеално сме се улучили и никой не слуша чалга. Като се замисля тотално съм ограничил излизанията с приятели, слушащи чалга. Естествен подбор да го нарека
    Audio ergo sum

Да, ама НЕ.

Всеки собственик, който иска наистина да печели от своя клуб - изгражда визия и изготвя ясна стратегия на своеобразния пазар на нощния живот, защото в този бизнес е важно да предложиш добро изкарване на своите посетители, а те съответно да искат да се върнат пак.
    А не е ли факт, че всяка вечер чалгата дъни, мацките въртят задници и алкохола се лее? Не се ли затваря кръга? Масово се кефят на тая музика - пускат им я. Те посещават заведенията, връщат се пак и пак и харчат -> всички са доволни.

Скъпият вход си е филтър, който добре отсява наистина желаещите качествено прекарване от масата, която просто чула, че има нещо и решава да отиде, особено ако входът е под 5лева.
    Audio ergo sum

защото върви ръка за ръка с алкохола

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си