- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Защо слушате чалга?
добре, разбрахме ... които слушат чалга, са селяни, които не слушат, са интелигенцията. кючек и поп-фолк е едно и също. и всеки чалгар задължително е фЕшЪнчЕ.
gsh, целиш да изкараш чалгарите жертвички, или какво?
Разсъждаваш ужасно елементарно и повърхностно.
^ абсолютно си прав, нямам какво да добавя, нито ми се занимава да търся доводи за противопоставяне.
все пак не мисли, че аз с лека ръка отхвърлям половината песни на дадена група, и слушам само 2-3 по-комерсиални, да кажем.
преслушвам всичко, някои неща ми харесват, други не - напълно нормално е.
отностно четенето за музика - нещо трябва наистина да ме грабне, за да тръгна да се ровя, но просто не ми е хоби ей така да си чета за различни стилове.
на мен ми е по-интересно все пак онова, което каза ThroughStruggle - искам да чуя една причина, защо да не мога да слушам всичко...![]()
виж, не си ти човека, който може да каже, имам или нямам вкус. мнението ти не е релевантно. задръж си го, и не насочвай темата конкретно към мен.Първоначално написано от ThroughStruggle
да, музиката, която слушам е наистина всякаква - от балади до супер бързи трансове. и? къде е проблема пак не виждам?
Кое ти е интересно? Бетовен - класика, слушам го когато имам нужда, а Еминем има много добри песни, да не кажа всички.
Ако примерно си рап изпълнител, това забранява ли ти да си слушаш класика в свободното си време, а? кво като пееш за пари, коли, бла-бла - тва си е комерс. личният вкус може да е различен.
Примерът ти за рап-изпълнителя може лесно да бъде определен с думата "лицемерие". Той пее за пари, коли, жени, но всъщност не чувства това и личният му вкус е различен, това ли имаш предвид?
Не ми се повтаря всяко нещо по 200 пъти. Мнението ми може да не е релевантно, но ти предлагам да се замислиш върху него.
може и да е лицемерие, но докато ние си лафим тука, някои 'лицемери' дърпат много напред. и хайде сега, не се изкарвай ангел и ти, всеки е лицемер и егоист в известна степен, няма кво да се лъжем.Първоначално написано от ThroughStruggle
и на мен не ми се повтарят същите работи.
замислих се достатъчно в/у мнението ти, оценявам го, сега ти се замисли в/у моето - къде реално е проблема да се слушат много и разнообразни стилове музика? какво като Бетовен/Dre/Robbie Williams/Evanescence нямат връзка помежду си? а нямат ли реално? нали всички творят музика, всеки в своя си жанр/стил.
никога не ми е харесвала, няма и да започне...
но виж, за подбирането на приятели ми е трудно
както се изказа учителката ми по литература, Английската е под егидата на чалгата..
близка съм с хора, които не понасят чалга, не слушат
близка съм и с такива, които понаслушват, и с такива, които много слушат
въпросът е, че ние не си делим музиката - нито аз ги карам да слушат моята, нито те мен тяхната
и дори не ми се струва толкова фатално това, че слушат чалга, защото не са с чалга поведение и мислене
оттам-нататък, не ме вълнува особено какво слушат, и без друго сме твърде малки да ходим по заведения, та и да се налага да се караме за т'ва
дори да е такаПървоначално написано от Raybeez
![]()
те влагат труд - вадят си парите ; песните им ми харесват - слушам ги.
ти знаеш най-добре как разсъждавам ... просто вие се опитвате да изкарате всеки, който слуша такава музика, долен селянин и глупак, а мене не ме знаеш какъв съм ... Факт е, че хората от провинцията, които идват да учат в София, живеят в студентски и ходят в тантра, плаза, ориент и тия, са си селяни, но има разлика между селския манталитет и градскияПървоначално написано от ThroughStruggle
Аз просто знам как да се забавлявам и на купони слушам чалга и се веселя, ходя и в ялта, ама не ми се дават 30 лева за вхоз, щот съм в криза ...
Тая музика ми е кеф и нея ще си слушам ...
поздрав http://vbox7.com/play:cf1f17c2
Е, ако ще се обръщаме към Него, нека и аз да отправя една молба.Първоначално написано от ThroughStruggle
Боже, отвори им очите, и нека видят, че има стотици стилове музика, на които могат да се наслаждават.
Амин.
Всъщност не вярвам в бог. Така че ще е трудно да ми отвори очите.![]()
И аз. И това няма да помогне май.Първоначално написано от ThroughStruggle
абсолютно вярно, не оспорвам. от километри си личи, кой изпълнител/група правят музика наистина за феновете си и не чакат отнякъде да падат пачки, и кои имат други цели.Първоначално написано от Raybeez
И все пак това не ме спира да слушам и комерсиалните песни, които събуждат нещо в мен - я денс/хаус/поп, които, да кажем, ми напомнят за лятото, плажа.. я нещо друго.
иначе си напълно прав.
plmn.
Съжалявам, че се меся в дискусията ви, но оставям с впечатлението ти, че погледа ти върху музиката е доста повърхностен. Оценяваш ли я като едно от изкуствата, или виждаш в нея само забавлението и повърхностната гледна точка. Смятам, че не е нужно да си върл чалгар, или кючекчия, за да можеш да приемеш някои от типичните черти на техния манталитет, като например консуматорската насоченост към музиката.
Не мисля,че трябва да имаме такова отношение към изкуствата, било то кино, музика, изобразително изкуство, литература.
Може и аз да имам разнообразен вкус, но той се основава на отъждествяване с творчестовото на музикантите.
Ти как слушаш музика? Какво различно чуваш от това, което аз чувам?Първоначално написано от w0sh
'Простветленият' по знанията за даден стил ли се различава, от 'повърхностният' консуматор?
Оценявам я като изкуство, разбира се. Но това как точно променя начина по който я слушам? 'Консуматор' или не, ти слушаш даден албум/песен защото те е завладял/а с нещо, пускаш си го/я пак и пак, защото имаш какво да чуеш. Къде е разликата?
Приемам основните черти на всеки стил, които могат да бъдат много различни една от друга, но винаги си вървят успоредно със стила.
Вероятно впечатлението ти относно повърхностният ми поглед в/у музиката, бе ответна реакция на изказванията ми, че слушам почти 'всичко'.
Благодаря за вниманието.Първоначално написано от filmimilmi
1. Не съм споменалвал , че чалгата е над вскчко.
2. Съпоставям метал и чалга , защото в по - горните постове тези стилове съпоставят.
3. Слушам и други песнички които ми харесват, не е само чалга .
Разликата между Чалга и мазен гюбек за мен е огромна.
http://www.youtube.com/watch?v=T6gf8fQznBw
http://www.youtube.com/watch?v=LFaEPomclZQ
Разликата за мен е огромна...
Обяснявате за селянията , но не се виждате вие какви сте.
USA forum : Задаваш въпрос и ти отговарят
Russia forum : Задаваш въпрос и теб ти задават
Bulgaria forum : Задаваш въпрос и всички злобно ти обясняват колко си зле
Това за форумите май е вярно. Питах 7-8 просто въпроса.
За чий де*** обяснявате колко е зле чалгата в ТЕМА: “ЗАЩО СЛУШАТЕ ЧАЛГА.“
Отговара на въпроса за мен е , че хората слушат чалга защото им харесва. Трябва ли да бъдат съдени за това?
Но типично по български , не е важно на теб да ти е добре. ВАЖНО е на другите да им е зле , ЗАТОВА ДАЙ ДА ИМ ОБЯСНЯВАМЕ КОЛКО СА ЗЛЕ и че чалгата е турска музика. Още ли сте с мнението , че турците са яко зле , поробители ? Мога да ви кажа , че за огромно мое съжаление ни задимават във всички параграфи : (
Благодаря за вниманието и ако може да ми се отговори на 7-8 -те прости въпроса. Знам ,че е непосилно за вас , но все пак : )[/b]
оттука тръгнах ...Първоначално написано от Raybeez
![]()
Кой каза ,че слушам?Плуя на чалгата...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Не мога да търпя повече от 10дицибела чалга.Заболява ме главата,повръща ми се ,вие ми се свят даже съм и припадал...Първоначално написано от BenSherman
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Кирилица!
Raybeez
Отново няма отговора на 7-8 прости въпроса с по 6-7 думи във всеки![]()
Злобеите. Умрете от злоба. НЕ МЕ интересувате : ) не ме е яд ,че слушате "там всеки какъвто стил слуша" , защо да съм толкова примитивен.
ЗЛОБААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААААААА
СИЧКИ ЧАЛГАРИ НА САПУН НАЛИ : )
Ахххх тези КОНСУМАТОРИ , СЕЛЯНИ , ФЕШЪНИ , И ПАК СЕЛЯНИ И ПАК КОНСУМАТОРИ. А ЗА ЖЕНСКАТА ЧАСТ ЯКО КУРВИ))
умрете от злобаааааааааааааа)))))))))))))))))))
п.с. Съжалявам ,че се опитах да дискутирам нещо с вас. да ви го начукам на всичките.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от Raybeez
Колко си ми елементарен. повтори 1дума 3 пъти. И друго освен "ОРИГИНАЛНЕЧЕНЕ" не можеш . Фани ме за дедавия : )
не ми отговаряi на въпросиti ФАНИ МЕ ЗА ДЕДАВИЯ
Явно всичко е доста сложноДа ви оставя на дълбоките размисли?
В тема защо слушате чалгаhaters Радвам се , че има хора като вас : )
Мислещи и интелигентни.. Повече като вас да имаше Б-г нямаше да е на този хал...![]()
Българина разбира от всичко и не гледа в чуждата паница
Хайде със здраве от мен и благодаря за вниманието![]()