.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 105
    Цитирай Първоначално написано от Fx1
    Цитирай Първоначално написано от Shadowsogirl
    ^
    Да не би да говориш за тая менструална чашка /май не се казва така/? Ако не кажи какво имаш впредвид.
    Да, и точно така се казва; не е популярна у нас, но много жени я използват от години.
    Откъде си я купи? Защота аз четох, че се поръчват от интернет само.
    Засега наистина се поръчва само по интернет (това е така навсякъде, в много малко страни можеш да ги видиш в магазин), от Бг можеш да си я поръчаш от 2 места:

http://www.ekomama.net/producti-za-jeni/mooncup.html
    http://ecolina-bg.com/index.php?main...products_id=33

Като мисля, че има възможност за наложен платеж, т.е. не ти трябва карта.
    Но има много други видове (общо към 16 марки и в последно време се появяват все повече нови) и от чужбина можеш да си поръчаш другите, но за там ти трябва дебитна/кредитна карта.

Моята, специално, си я поръчах online от Франция, излезе ми само 40лв с доставката (може да се използва 5+ години).

За съжаление няма много информация на Бг, но ако се интересуваш, тук има отговори на всички въпроси, които могат да ти хрумнат:
    http://menstrualcupinfo.wordpress.com/
    http://community.livejournal.com/menstrual_cups/

Аз лично препоръчвам горещо, предимствата са безумно много и нито един съществен недостатък.
    Добре де, а как се използва това чудо.Мушка се отдолу като тампон и се вади след края на менструацията и това ти е събрало всичката менструация ли???Съжалявам за леко гнустните обяснение, но ми е доста любопитно как се използва, ма кар, че не бих си купила...

Доколкото четох ми стана ясно, че чашката не може да се ползва от девствени момичета, нали?
    По принцип навсякъде казват, че може, но че хименът се променя при използването и трябва да се има предвид. Аз лично не бих я използвала, ако съм девствена, защото на ширина може да се каже, че по-широка от тампон, а аз с тампон си скъсах химена. И то не защото това ме притеснява, но ако си много тясна, може да е болезнено в началото..А и зависи от цикъла ти, защото има много малки чашки, които могат да се използват от девствени момичета, но и капацитетът им е малък - ако цикълът ти е силен, може да се наложи да я изпразваш много често.

Цитирай Първоначално написано от foreverr
    Добре де, а как се използва това чудо.Мушка се отдолу като тампон и се вади след края на менструацията и това ти е събрало всичката менструация ли???Съжалявам за леко гнустните обяснение, но ми е доста любопитно как се използва, ма кар, че не бих си купила...
    Здравей, aми всъщност поставянето е доста по-различно от това на тампон. В общи линии чашката стои много по-ниско от тампон и в никакъв случай не стои в теб по време на цялата менструация. Препоръчителното е да се изпразва на всеки 12 часа най-малко (въпреки че дори да стои в теб 24+ часа, няма да ти стане нищо, просто материалът от който е направена чашката е абсолютно безвреден - медицински силикон), но в първите дни може да ти се наложи да я сменяш по-често. Зависи какъв е капацитетът на чашката (варират от 9 до 29мл) и колко ти е силен цъкълът.

Много момичета установяват, че цикълът им е доста по-слаб отколкото са си мислели - в най-силния ми ден, трябва да сменям тампон през 2 чаcа, а чашката за 8 часа се пълни наполовина. Огромен плюс за мен.

И няма абсолютно нищо гнусно. Много хора са скептични в началото, нормално.

Голям фен Аватара на Inn0cenCe
    Град
    Плевен
    Доколкото четох ми стана ясно, че чашката не може да се ползва от девствени момичета, нали?
    По принцип навсякъде казват, че може, но че хименът се променя при използването и трябва да се има предвид. Аз лично не бих я използвала, ако съм девствена, защото на ширина може да се каже, че по-широка от тампон, а аз с тампон си скъсах химена. И то не защото това ме притеснява, но ако си много тясна, може да е болезнено в началото..А и зависи от цикъла ти, защото има много малки чашки, които могат да се използват от девствени момичета, но и капацитетът им е малък - ако цикълът ти е силен, може да се наложи да я изпразваш много често.

Цитирай Първоначално написано от foreverr
    Здравей, aми всъщност поставянето е доста по-различно от това на тампон. В общи линии чашката стои много по-ниско от тампон и в никакъв случай не стои в теб по време на цялата менструация. Препоръчителното е да се изпразва на всеки 12 часа най-малко (въпреки че дори да стои в теб 24+ часа, няма да ти стане нищо, просто материалът от който е направена чашката е абсолютно безвреден - медицински силикон), но в първите дни може да ти се наложи да я сменяш по-често. Зависи какъв е капацитетът на чашката (варират от 9 до 29мл) и колко ти е силен цъкълът.

Много момичета установяват, че цикълът им е доста по-слаб отколкото са си мислели - в най-силния ми ден, трябва да сменям тампон през 2 чаcа, а чашката за 8 часа се пълни наполовина. Огромен плюс за мен.

И няма абсолютно нищо гнусно. Много хора са скептични в началото, нормално.
    Бих пробвала, ама кат` съм дественичко , пък и ме е малко страх .

Нито една от раните ми, не ме кара да те обичам по-малко..

Мега фен Аватара на Paramour
    Град
    Варна ^.^
    ^ и аз бих пробвала

по темата: Тампони! Иии да, използвам ежедневни.
    МОМИЧЕ!
    So I try to hold onto a time when nothing mattered
    And I can't explain what happened
    And I can't erase the things that I've done
    No I can't

Не е редно да използвам тампон след като съм девствена ... само превръзки

Повече от фен Аватара на PsychoBitchFromHell
    Град
    В ада
    Превръзки

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от XheroineX
    Не е редно да използвам тампон след като съм девствена ... само превръзки
    защо пък да не е ?
    мразя превръзки ,ползвам тампони

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Превръзки.
    И да съм девствена и да не съм няма да сложа тампон.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Само тампони,освен нощем докато спя.Просто с тампон ми е много по-комфортно

Супер фен Аватара на spopi
    До сега не съм ползвала тампони и незнам как е но превръзките са си добре.

превръзки винаги
    Perfekt Hair Perfekt body,perfekt lips, perfekt lie...

Супер фен Аватара на 4o4ina
    Предпочитам превръзки и да нося ежедневни превръзки извън цикъл

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от spopi
    До сега не съм ползвала тампони и незнам как е но превръзките са си добре.
    хАХХАА, добре си били превръзките, да бе....
    ако един ден сложиш тампон ше се почувстваш като БООООООООООГ
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Голям фен Аватара на Bloodlust
    Град
    ...
    Предпочитам тампони. И не, не ползвам ежедневни когато не съм в цикъл.
    let them have the
    stage
    so long
    as I need not be
    in the
    audience.

Супер фен Аватара на cyclops
    Тампони. С тях ми е по-комфортно. Все едно не съм в цикъл. Мразя превръзките, ползвам само през нощта. А ежедневни не нося и не виждам за какво са ми. Ако някой ден ми се появи течение ще отида просто на гинеколог

Цитирай Първоначално написано от deSireeE
    Предпочитам превръзки, тампоните са ми някак странни, а и някак не мога да ги възприема..

превръзка , превръзка .. .
    Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.

Цитирай Първоначално написано от cyclops
    Ако някой ден ми се появи течение ще отида просто на гинеколог
    а ?
    Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.

Голям фен Аватара на Stellsy
    Превръзки, с тампон не ми е комфортно. И не ползвам ежедневни превръзки, когато съм извън цикъл.
    `..Не съжелявам за хората от моето минало... Има причина да не са в моето бъдеще!!

anonymous708973
    Guest
    Аз пък с тия тампони не мога да се оправя. Последният път, като опитах, беше мини и едвам съм го изкарала... Баааа!

Супер фен Аватара на rakiQ
    Цитирай Първоначално написано от heiress
    Само тампони. Много по- удобно е.. а и на мен ми е много некомфортно с превръзка..

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Аз пък с тия тампони не мога да се оправя. Последният път, като опитах, беше мини и едвам съм го изкарала... Баааа!
    Не си свикнала, аз с превръзка вече се чувсвам като.... с памперс.
    Да не говорим, че за първи път като си сложих тампон и се чувствах невероятно. Чак си викам - Ебаси якото нещо, който го е измислил, евала! И верно е така, 3 дни бях във възторг, нямах търпение до следващия си цикъл. Вече даже не мога да си представя как съм ги търпяла тия превръзки..... ъх.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Голям фен Аватара на p0lina
    Превръзка.Тампон за сега не съм ползвала,но за напред ще видим
    For some people life is only black & white – from time to time some gray tones…There is nothing wrong with the rainbow you are either colorblind or you are not brave enough to see the beauty of the life and all the colors that exist.Life without color is no life to live.

Цитирай Първоначално написано от heiress
    Само тампони. Много по- удобно е.. а и на мен ми е много некомфортно с превръзка..
    И аз съм така ... не мога без тампоните, някак си цикъла ми минава по леко. Браво на този , който ги е измислил
    Това е едно пътуване в звука на скоростта !!!

http://www.vbox7.com/play:fc89111c

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си