.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 74
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Не мисля, че реакцията му е като на зрял и отговорен човек. Може най-спокойно да седнете и да поговорите за плановете му и нежеланието му да се развива. Не е нужно да се стига до обиди, обвинения и циркове.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    бълХаристан
    хаха, тоя е някой прост и прост ще си остане. кво си губиш времето с някой, който е потенциален общак или тенекиджия за цял живот?
    аз знам, че жените обичат мъже с потенциал!
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Цитирай Първоначално написано от kypo
    хаха, тоя е някой прост и прост ще си остане. кво си губиш времето с някой, който е потенциален общак или тенекиджия за цял живот?
    аз знам, че жените обичат мъже с потенциал!
    Това,че има само средно образование не означава,че ще стане "общак и тенекиджия"
    Има хора,които имат по едно-две висши и пак взимат по няк'ви си 300-400лв.,но има и хора със средно образование,които изкарват по 1000+лв.Аз лично познавам момчета със средно образование,които с честен труд си изкарват по 1200лв. заплата
    Това,че на него в момента не му се учи не означава,че след време няма да си изкара едно висше,а и не ми е ясно как може да обвинявате момчето,след като знаете само гледната точка на авторката ... Причината,поради която не учи в момента може да е доста по-различа и по-сериозна от единия мързел
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Цитирай Първоначално написано от Rounder
    тично "мъжка" реакция....ми ти к'во искаш да те разцелува ли,ми ест. че ще си помисли че го смяташ за кух
    Фани го и си поговрете,кажи му че не си искала така да прозвучи...
    Така е Пък и наистина може би го комплексираш с тези изказвания.Гадно е мъжа да се чувства по-долу от жената. А и ти го остави, като не иска , не иска, негов избор е.Ясно, че му мислиш само доброто ,но като не става, просто недей.
    Освен това не виждам от какво толкова си се обидила, аз учаквах да прочета какви ли не думи

ама той наистина е под твоето ниво щом приема нещата така ..
    B a D ` G i r L

Еми, шанс.
    Дори и да си права във загрижеността си, хората трудно приемат упреци. От друга страна, ако той не те слуша и не иска да се промени (в добра насока), то тогава проблема идва от него, но и става твой.
    Демек, не си пасвате много (мое мнение).
    Трудно е за млади хора със различни амбиции и интереси да имат връзка. Май, май.
    Успех, все пак.

Град
    Roma, Italia
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    Това,че на него в момента не му се учи не означава,че след време няма да си изкара едно висше,а и не ми е ясно как може да обвинявате момчето,след като знаете само гледната точка на авторката ... Причината,поради която не учи в момента може да е доста по-различа и по-сериозна от единия мързел
    Разговаряли сме на тази тема. Той смята,че не би могъл да се справи, а аз мисля, че въобще не му се занимава с такива работи. По думите му разбирам (ако е честен и освен ако не го казва, за да приключи по-бързо темата), че осъзнава целта и значимостта на висшето образование, но го мързи - това е истината! Смята,че било много трудно и не можел. А е по-добре да си работи там нещо, да си изкарва някакви пари и така.
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    Ами щом преценява,че няма да се справи е нормално да не иска да се запише ... Все пак семестрите не са безплатни,а и щом предпочита да работи,а не да се пробва ... то може би на този етап няма излишни пари,които да "заложи" за да види дали ще успее да си изкара висше ...
    А и ако до 12 клас е бил в някаква професионална гимназия значи не е чак толкова зле положението Аз например съм в такава гимназия с Екология и след 13 клас (ще го карам по мое желание) ще изляза с 2 професий (лаборант и еколог) и дори без да продължа да уча пак ще си изкарвам доста добри пари (ако използвам някоя от професийте де ...)
    А иначе и аз имам двама приятели,които не искаха да учат ... Завършиха миналата година ... Починаха си 1 година,наживяха се,бачкаха и сега решиха,че им се учи.Смело мога да твърдя,че и те не са от най-ученолюбивите и определено си ги мързи,но информатиката и информационните технологии ги влекът адски много и сега нямат търпение да се явят на предварителните изпити

Таааа мисълта ми е,че рано или късно и той ще се усети А през това време може да го наблюдаваш и да разбереш,какво го влезе и да проучиш нещата свързани с кандидатстването за тази специалност (без той да разбира естествено)

Град
    Roma, Italia
    Честно казано не вярвам да пожелае някога да кандидатства.
    А иначе завърши жп гимназия, така че ...
    Но не успя да си вземе изпита след 13 клас. И дори и не искаше да се яви отново, за да го вземе. По този въпрос също доста му мелих.
    Май каузата е изгубена!

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град

Re: Обиди ме... за пореден път

Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Здравейте, съфорумци!
    Искам да споделя, нещо което ме накара да се почувствам гадно (меко казано).
    Като за начало с приятеля ми бяхме скарани по някои причини...
    Другото.. Предполагам някои от вас знаят, че Агенцията по заетостта провежда програми за работещи хора. Чрез тези програми човек може да посещава най-различни курсове, които се заплащат от държавата. Та така де. тази вечер го споделих на моя приятел, с идеята че това би му било от полза. В общо линии знаех каква ще бъде реакцията му, но все пак реших ей така, информативно да му го кажа. Но не предполагах, че чак така ще реагира. Според него, аз съм го смятала за прост и затова съм му споменала за тази програма. Все съм го била карала да учи нещо, да се развива, защото едва ли не аз съм смятала, че е под моето ниво. А това не е така! Бих се радвала, ако стане студент или например изучава език, но знам че той няма желание и не вярва че може (по думите му така съдя). Доста пъти се опитвах да го убедя да следва или по-скоро да убедя, че може и ще успее, стига да поиска, но не иска. Не мога да му налагам моите желания, все пак. Та ...
    И после каза, че аз съм се мислела за голяма работа, понеже следвам и посещавам езиков курс. Смешно изказване! Аз не се мисля за нещо повече, но пък и не мога да не се радвам и гордея, че се стремя да постигна нещо. Смятам, че по никакъва начин не съм се фукала или изтъквала какво правя или не.
    В крайна сметка всеки трябва да уважава избора на другия.
    Изказването му се обиди много. Не искаше даже и да ме изслуша какво съм имала в предвид и че греши с това, което казва. Ядосах се и му казах, че наистина е прост и аз не съм виновна, че не прави нищо в живота си!
    Та това е!
    Само, като ти видя стила и си ми ясна. Да не си му майка да го поучаваш? Казваш му ЕДИН ПЪТ и толкова. Намилането лично на мен ми е най-омразно и още повече отблъсква това, което се опитва да ми се наложи.

Като вземете жените висше, най-често като завършите икономика с 3ка, МЕНИДЖМЪНТ или бизнес администрация се мислите за толкова велики и по-умни от необразованите си половинки, че едва ли не сте изключителни. Винаги ще му натякваш, че е тъп, прост, необразован, а ти си най-голямата. По-добре скъсайте и си намери някой на твоето ниво (с висше) пък, ако ще и да не си работи по специалността и да е автомонтьор, нали има висше БЪЛГАРСКО!

Не мога да разбера само целта на темата ти? Искаш да ти дадем съвет как да го убедиш да учи, как да спре да те обижда или пък си самоизтъкваш висшата интелигентност пред група непознати?

Все пак, за да не е напразно мнението... зарежи го, намери си някой от университета по-горен курс и заживейте щастливо.
    Temet Nosce

벨야카

Аз само не разбрах къде видяхте, че тя го е насилвала да продължи обучението си. Естествено че като е загрижена и мисли за неговото добро ще му предложи да го направи. И защо си мислите, че тя се смята за нещо повече? Глупаво е да и приписвате подобни неща, само защото не сте съгласни с метода и на действие.

Град
    Честно казано не вярвам да пожелае някога да кандидатства.
    А иначе завърши жп гимназия, така че ...
    Но не успя да си вземе изпита след 13 клас. И дори и не искаше да се яви отново, за да го вземе. По този въпрос също доста му мелих.
    Май каузата е изгубена!
    Както бях казала някъде по-назад ... Това,че имаш висше не означава,че ще имаш по-хубава работа или че ще живееш по-добре
    Имам няколко мои приятели,които са със средно и в момента бачкат за по 800-1000лв. на месец (в Балчик и Варна ... ако града е от значение).

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    Приятелят ти не оценява съветите ти и, че му мислиш доброто. Въпреки това обаче ти наистина не можеш да го накараш да върви меко казано по твоя път. Остави, нека си прави, каквото си иска. Животът е негов и той си решава какво да прави с него и как да го живее. Един ден може би ще съжалява, че не те е послушал, знае ли човек. До тогава обаче го остави да прави, каквото иска.

П.П - като те има за голяма работа, защо е с теб?
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy
    Както бях казала някъде по-назад ... Това,че имаш висше не означава,че ще имаш по-хубава работа или че ще живееш по-добре
    тук съм съгласен с ваша милост ;д
    REGGAE BOOM <3

според мен в една връзка двете страни взаимно трябва да дават някакви съвети/насоки в ситуация, в която единият е несигурен или няма желание за самоусъвършенстване.

с'а, не мисля да подкрепям някакви болни амбиции и фикс идеи от някоя от двете страни, ама не виждам авторката да е направила нещо кой знае колко кощунствено и ужасяващо. опитала се е да го тласне напред, както и трябва да стане.

ако нито учи, нито работи той, работата е супер паразитска и не знам..

инак ако той я послуша, ще дойде момент, в който той може да я посъветва и така...не разбирам защо се нахвърлихте на девойчето толко.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Roma, Italia

Цитирай Първоначално написано от umri
    Здравейте, съфорумци!
    Искам да споделя, нещо което ме накара да се почувствам гадно (меко казано).
    Като за начало с приятеля ми бяхме скарани по някои причини...
    Другото.. Предполагам някои от вас знаят, че Агенцията по заетостта провежда програми за работещи хора. Чрез тези програми човек може да посещава най-различни курсове, които се заплащат от държавата. Та така де. тази вечер го споделих на моя приятел, с идеята че това би му било от полза. В общо линии знаех каква ще бъде реакцията му, но все пак реших ей така, информативно да му го кажа. Но не предполагах, че чак така ще реагира. Според него, аз съм го смятала за прост и затова съм му споменала за тази програма. Все съм го била карала да учи нещо, да се развива, защото едва ли не аз съм смятала, че е под моето ниво. А това не е така! Бих се радвала, ако стане студент или например изучава език, но знам че той няма желание и не вярва че може (по думите му така съдя). Доста пъти се опитвах да го убедя да следва или по-скоро да убедя, че може и ще успее, стига да поиска, но не иска. Не мога да му налагам моите желания, все пак. Та ...
    И после каза, че аз съм се мислела за голяма работа, понеже следвам и посещавам езиков курс. Смешно изказване! Аз не се мисля за нещо повече, но пък и не мога да не се радвам и гордея, че се стремя да постигна нещо. Смятам, че по никакъва начин не съм се фукала или изтъквала какво правя или не.
    В крайна сметка всеки трябва да уважава избора на другия.
    Изказването му се обиди много. Не искаше даже и да ме изслуша какво съм имала в предвид и че греши с това, което казва. Ядосах се и му казах, че наистина е прост и аз не съм виновна, че не прави нищо в живота си!
    Та това е!
    Само, като ти видя стила и си ми ясна. Да не си му майка да го поучаваш? Казваш му ЕДИН ПЪТ и толкова. Намилането лично на мен ми е най-омразно и още повече отблъсква това, което се опитва да ми се наложи.

Като вземете жените висше, най-често като завършите икономика с 3ка, МЕНИДЖМЪНТ или бизнес администрация се мислите за толкова велики и по-умни от необразованите си половинки, че едва ли не сте изключителни. Винаги ще му натякваш, че е тъп, прост, необразован, а ти си най-голямата. По-добре скъсайте и си намери някой на твоето ниво (с висше) пък, ако ще и да не си работи по специалността и да е автомонтьор, нали има висше БЪЛГАРСКО!

Не мога да разбера само целта на темата ти? Искаш да ти дадем съвет как да го убедиш да учи, как да спре да те обижда или пък си самоизтъкваш висшата интелигентност пред група непознати?

Все пак, за да не е напразно мнението... зарежи го, намери си някой от университета по-горен курс и заживейте щастливо.
    Та какъв ми е стилът? Не пиша простовато или елементарон като теб!Много си повърхностен!
    На теб ще ти кажа следното:
    Първо - не натяквам на никого, че е прост. тъп или глупав! Смятам, че да посъветваш някого, кое е добро за него не е натякване!
    Второ - от написаното оставам в впечетлението, че ти си поредния, минаващ с опраданието, че образованието не е нищо особено и че хората които искат да учат висше просто го правят, за да се изфукат с това и да претендират колко учени и начетени са, а всъщност са кръгли нули! Ами моето момче, не всички го правят за това!
    И за твое сведение не съм от тройкаджийте!
    И трето - целта ми беше да споделя и евентаулно да получа някакъв съвет или да видя какво е мнението на другите хора по въпроса.

Град
    Roma, Italia

И да напълно съм съгласна, че висшето не ти гарантира добре платена работа, но си струва да опиташ. Струва си да положиш усилие и да знаеш, че все пак ще имаш някакво предимство или квалификация над този със средното.
    Ами да за 800лв бъди строител, бъди сервитьорка, бъди продавачка - цял живот бъди такъв, щото те е домързяло да учиш или си се направил на тарикат, сакън да не се потрудиш да поучиш. Иии да, сега ще зейнете, че нямало срамна работа - ами няма! Няма! Нали трябва да има и хора, които да работят тези професии. И аз съм била сервитьорка. Кой не е бил? Ама не е ли по-добре да работиш нещо по-така? Да знаеш, че си учил, че си инвестирал в себе си и че си загубил еди-колко си време, за да получиш такава работа.

А бе като се загледах в единия ти пост толкова правописни грешки за следващ.

Град
    Kyustendil
    Цитирай Първоначално написано от pussucetka
    . . Не може така да се обиждате и да си говорите неща, които не са вярни (поне ти така каза, пък незнам ) . . излезте и му обясни, че не искала да го обидишш . . обясни му, не обяснявай на нас ! Успехх !
    +1
    [b][color=black]Espa

Като вземете жените висше, най-често като завършите икономика с 3ка, МЕНИДЖМЪНТ или бизнес администрация се мислите за толкова велики и по-умни от необразованите си половинки, че едва ли не сте изключителни.
    Не знам кой си, на колко си и дали ти е дошло времето за висшо образование, но това твое изказване е много дребнаво. Комплекси ли избиваш?

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град

Та какъв ми е стилът? Не пиша простовато или елементарон като теб!Много си повърхностен!
    На теб ще ти кажа следното:
    Първо - не натяквам на никого, че е прост. тъп или глупав! Смятам, че да посъветваш някого, кое е добро за него не е натякване!
    Второ - от написаното оставам в впечетлението, че ти си поредния, минаващ с опраданието, че образованието не е нищо особено и че хората които искат да учат висше просто го правят, за да се изфукат с това и да претендират колко учени и начетени са, а всъщност са кръгли нули! Ами моето момче, не всички го правят за това!
    И за твое сведение не съм от тройкаджийте!
    И трето - целта ми беше да споделя и евентаулно да получа някакъв съвет или да видя какво е мнението на другите хора по въпроса.
    Разбира се - като не ти отърва мнението ми съм повърхностен. "Доста му мелих на главата" това хич не е натякване. Ако кажеш един, два пъти с добър тон на някой своето мнение по даден въпрос относно живота му ще те разбере и ще изслуша съвета ти, но да му МЕЛИШ, че не учил, това наистина ще го изнерви и накара да ти говори така.

Мнението ми за образованието е повече от положително. Доказателство за това съм самият аз. Но моето мнение по въпроса е, че започваш да учиш нещо, което наистина ти е интересно и искаш цял живот да се занимаваш с него, а не по-задължение или защото така е модерно. Не можеш да накараш човек да учи нещо, което не му е на сърце. И да правилно го каза "Не всички го правят за това." Много са малко хората, които наистина учат, защото им се учи и им харесва това, което биха работили след завършване. Наистина са малко.

Ще ти хвърля някой залък и от личния ми опит. Освен ученето съм и работил известно време в университет, и то не посредствен, а доста известен и според българските разбирания елитен. Едно 80% от учащите се молят като просяци и гонят професорите из коридорите, за да им пишат тройки. Някой им бутат парите в ръцете, други се явяват на поправителни после на ликвидации. На ликвидациите обикновено има повече народ, отколкото на редовните изпити. Вярно е, че голяма част от професорите са говеда, но без желание не става ученето.

Значи ти искаш да накараш духовната ти половинка да започне да учи нещо, което очебийно не му се учи, не защото той иска, а защото така е щял да бъде по-добре. Ти мислиш ли дали той ще бъде щастлив, ако започне да прави това, което ти му казваш. Мислиш ли за неговото щастие или си правиш дългосрочни планове, как той ще завърши висше, ще си намери работа и ще живеете щастливо в пари, защото не искаш да имаш посредствен работник до себе си.

Ти си пуснала тази тема във форума, само за да получиш солидарна подкрепа от хората, които споделят твоето мнение, за да затвърдиш полу-сигурните си позиции по мнението. Не искаш различно мнение, което да опровергава възгледите ти към този въпрос, а предпочиташ да си целенасочен кон с капаци, който приема само адмирации и духовна подкрепа.
    Явно просто не сте един за друг и ще трябва да си намериш някой интелигентен.

През цялото време, докато го пишех това, се чудех защо по дяволите се хабя времето да пиша подобно нещо, което така и така, няма да бъде разбрано.
    Temet Nosce

벨야카

Град
    Roma, Italia
    Ей, ама ти си можел да мислиш!
    Просто ще спестя всичко, което искам да кажа, защото ясно съм го казала във всеки един пост. Фактът,че не си го разбрал, не значи че е така.
    Или накратко -
    -Силно желание от моя страна, НЕ болна амбиция, а желание партньорът ми да се развива.
    -Не го насилвам! Каквото иска, това да прави. просто му давам някаква насока. Знам,че нищо не се получава, ако няма желание. Но е в негов плюс. Относно държавния изпит, смятам,че поне него може да се напъне и да го вземе.
    -Не съм някаква луда, която мисли само и единствено за учене.
    -Затова са измислили хората поправителни сесии и ликвидации, за да се явяват неуспелите на редовната.Няма нищо срамно в това.
    -Не оценявам човека до мен има ли, няма ли висше. Има и пълни глупаци и т.н. с по 2 висшета.
    -И не съм кон с капаци. Това, че имам конкретно мнение по въпроса, не значи че не мога да приема и други мнения.Както казах и по-горе,наистина елементарно си го написал.
    Това е!

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Ей, изядохте авторката бе.

Само защото иска половинката и да направи поне нещичко за себе си. Става въпрос за принципа, а не дали има 1-2-3-5 висшета. Щото съгласете се че е кофти ти да даваш всичко от себе си за да успееш, а партьора ти да си седи на ушите и да си измисля random оправдания защо не иска да опита. Е в крайна сметка пътищата ви, просто ще се разделят заради различните класи в обществото, в които ще се окажете.

Толкова ли е лошо че авторката не иска да се случи така?

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Не е важно само тя какво иска да стане с приятеля и, а той какво иска да направи.

И в крайна сметка сдобрихте ли се, или още сте скарани?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си