.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 56

Повече от фен Аватара на Goebbels
    много булевардна литература четете
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Реално някои хора не са наясно, че аз от повече от 5 години нямам телевизор, а кабелна не съм имал през живота си. Реално точно половин час костенурките нинджа ме оформиха като човек.
    Вие не сте ли ги гледали?

А сега психолога да ми обясни, какъв е моя начин на мислене? МОЛЯ! Ако наричаш документите в един документален филм ПОДРОБНОСТИ - евала! Това е то нестандартно мислене. Също така и фактът, че имаш по-висок стандарт и качество на живот, отколкото преди масоните и федералния резерв. Подробности.

И накрая опираме до смисъла на живота! Велико! Сюблимно!
    Просто нямам думи!

Виждат прашинката в чуждото око, а не се усещат, че с гредите в тяхното къща ще си построя.
    логиката на провала!
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Goebbels
    много булевардна литература четете

От твоята уста това е все едно Джена Джеймсън да каже на някое обикновено момиче "к*рва".
    Grumpy old madman

ех, тея конспирации

мисля, че е еднакво зле ако човек живее в конспирациите, без да ги вижда, или ако вдълбава в 'анти'-конспирации и се вглежда за тайни знаци и скрити капани във всяко нещо, от каквото и да е естество.

отделно тези филми също са извадка от медиите, на които тъй или инак дори и 60 % не може да се вярва. да, може да се замислиш над нещо, представено в него, но да му вярваш 100 % безрезервно и то да е твой пътеводител?

ами ако за анти-конспиратора не е ясно, че всъщност този негов 'просветлител' е наемна част от конспиратора, която да го заблуди в някаква друга конспиративна спирала?

не е нужно да се живее в постоянен страх и т.нар. 'режим на анти-система'. система винаги ще има, дори да се разбие сега съществуващата. винаги ще бъде изтъкавана, каквото да си мисли който и да е.

идеята е да извъртиш нещата поне малко в твоя полза, като го правиш честно и почтено. ако стане - стане, поне ще си честен пред самия себе си и пред близките ти, които формират света в света.

идеалистично, знам.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Критиката към нещо написано някъде или изказано подсказва, че човекът има средно равнище на интелигентност. Когато, обаче, критикуваш и не вярваш на всичко около себе си - това се нарича параноя. А пък, когато подхождаш към всичко с един и същи подход - значи наистина ти има нещо.
    От тази гледна точка ... да. Добре е да се замислим дали наистина е имало атентати на 11.09. или по-точно изразено КОЙ е извършил тези атентати. Но от същата гледна точка да наричаме всичко около себе си заговор е плод на медицинска диагноза. Мисля, че не мога да дам по картинен пример на това, което искам да кажа.
    Благодаря за високата трибуна.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

^ общо-взето на същото становище съм.

и постоянно мнителният, и просто слепият и неподлагащ на съмнение някои откровено съмнителни работи са на едно равнище.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Е нали знаете, че или си с нас, или си срещу нас. Средно мнение няма!

Но развалихте всичко твърде бързо
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Реално някои хора не са наясно, че аз от повече от 5 години нямам телевизор, а кабелна не съм имал през живота си. Реално точно половин час костенурките нинджа ме оформиха като човек.
    Вие не сте ли ги гледали?

А сега психолога да ми обясни, какъв е моя начин на мислене? МОЛЯ! Ако наричаш документите в един документален филм ПОДРОБНОСТИ - евала! Това е то нестандартно мислене. Също така и фактът, че имаш по-висок стандарт и качество на живот, отколкото преди масоните и федералния резерв. Подробности.

И накрая опираме до смисъла на живота! Велико! Сюблимно!
    Просто нямам думи!

Виждат прашинката в чуждото око, а не се усещат, че с гредите в тяхното къща ще си построя.
    логиката на провала!
    Реално ми отговаряш отново първосигнално, но хайде, няма смисъл да ти се обяснявам, ще ме обвиниш отново, че се правя на психолог. Казах ти вече, ти слагаш всичко на куп под общ знаменател "теория на конспирацията" и е съвсем естествено да не намериш истината или просто да не желаеш да я потърсиш сред тоновете пумия, които се изливат в този общ знаменател.
    Дали гледаш телевизия или не, това беше просто пример.
    За "ПОДРОБНОСТИ"-те, няма какво да се обосновавам. Извади думата от контектста и си направи произволен извод. Казах ти, че разсъжденията ми не са тръгнали в съответната си посока благодарение на филмчетата, но ти...
    Все едно, за теб по-високия стандарт се свързва с моловете. Да, позволявам си да го кажа, макар и да не съм го извадил директно от твоите постове, така както и ти тръгна да ми говориш за "нестандартно мислене".
    Както и да е, няма логика, аз не съм и тръгнал да ти говоря за масони, федерален резерв и прочее. Дори не съм те линкувал към документи, статии или филмчета, само ти казах, че инструменитете да се заинтересуваш и потърсиш са в ръцете ти. Свободна воля, не те карам насила да търсиш "подробности", нито да преоткриеш смисъла на съществуването си, което пак го беше изкарал от контекста с цел да приключиш поста си по-оригинално. Да, сюблимно!

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    Реално ми отговаряш отново първосигнално, но хайде, няма смисъл да ти се обяснявам, ще ме обвиниш отново, че се правя на психолог. Казах ти вече, ти слагаш всичко на куп под общ знаменател "теория на конспирацията" и е съвсем естествено да не намериш истината или просто да не желаеш да я потърсиш сред тоновете пумия, които се изливат в този общ знаменател.
    За "ПОДРОБНОСТИ"-те, няма какво да се обосновавам. Извади думата от контектста и си направи произволен извод. Казах ти, че разсъжденията ми не са тръгнали в съответната си посока благодарение на филмчетата, но ти...
    Все едно, за теб по-високия стандарт се свързва с моловете. Да, позволявам си да го кажа, макар и да не съм го извадил директно от твоите постове, така както и ти тръгна да ми говориш за "нестандартно мислене".
    Както и да е, няма логика, аз не съм и тръгнал да ти говоря за масони, федерален резерв и прочее. Дори не съм те линкувал към документи, статии или филмчета, само ти казах, че инструменитете да се заинтересуваш и потърсиш са в ръцете ти. Свободна воля, не те карам насила да търсиш "подробности", нито да преоткриеш смисъла на съществуването си, което пак го беше изкарал от контекста с цел да приключиш поста си по-оригинално. Да, сюблимно!
    Опитвам се да го обясня на твоето ниво. Ти почна да ми обясняваш с молчета и анимационни филмчета, а сега изведнъж станахме супер абстрактни.
    Истината не се открива с очите и ушите
    Източници предостатъчно, но някои се стараят да виждат и това, което е логично, а не това, което им е удобно. С логичното и удобното примера е за Германия след ПСВ, целия национализъм и антисемитизъм защо и как се е породил.

И защо не ги предоставите тия линкчета с документи статии и книги?
    Защо Баткоффф не предостави факса от Казан?
    Grumpy old madman

Опитвам се да го обясня на твоето ниво. Ти почна да ми обясняваш с молчета и анимационни филмчета, а сега изведнъж станахме супер абстрактни.
    Истината не се открива с очите и ушите
    Източници предостатъчно, но някои се стараят да виждат и това, което е логично, а не това, което им е удобно. С логичното и удобното примера е за Германия след ПСВ, целия национализъм и антисемитизъм защо и как се е породил.

И защо не ги предоставите тия линкчета с документи статии и книги?
    Защо Баткоффф не предостави факса от Казан?
    Поставяйки някакво специално ниво, до което се опитваш да сведеш обясненията си спрямо мен, явно тънко се опитваш да ми намекнеш, че не съм на твоето, а това едва ли е комплимент, защото е нормално човек винаги да се надценява. Само не разбирам защо го обърна на тънка храна, но както и да е. Не се опитвам да остроумнича за разлика от теб. Казах ти, че източни достатъчно можеш да си намериш.
    За останалото, не знам как толкова не можеш да свържеш нещата в логика взимайки се за толкова "логичен". На мен ли ми е удобно да ти изброя следните неща или на теб ти е удобно да ги отричаш? Знам, че ще ти се еякулира от кеф всеки път, когато си мислиш, че твоята логика е капак за всеки спор, но какъв е смисъла при това положение? Ти ще продължиш си подкрепяш това, което се тиражира навсякъде - казват ти, че има демокрация, че си свободен и прочее, но действителността е съвсем различна. Свободата ти се ограничава с всевъзможни начини, но всички те се отличават с лицемерна фалшива усмивка. ИЛЮЗИЯТА, че можеш да постигнеш всичко ако се подчинавяш на системата и не си задаваш много въпроси. Не ти се правя на философ и не ти задавам екзистенциални въпроси, а съвсем простички свързани със света, в който живеем днес. Ако ние "конспираторите" не кажем нищо, макар гледната ни точка да ти се струва много субективна и безмислена, за теб изчезва изцяло възможността да узнаеш и друго мнение освен официалната пропаганда, която се повтаря като ехо веднъж щом "спонсорите" й я издиктуват. Да, дадох ти телевиязата за пример, макар като един измежду милиони други, защото си мислих, че беше достатъчно конкретен, но ти ме обвини в абстракност. Еми не знам защо ти се струва толкова абстрактно мнението, че тъпите филми и сериали не са случайни, а уж медиите се управляват от умни хора, но предпочитат това, което те управляват да бълва пумия, която да спомага на хората да затъпяват... Събуди сетивата си - очи, уши, иначе как ще откриеш истината ако не ги използваш? Обясни ми сега твоята страхотна логика в това, което каза, че не ти е необходимо да се оглеждаш и да се ослушваш внимателно, за да разбереш каква е истината? Ако ти е невъзможно да отговориш, то до тогава и аз не виждам смисъл да ти предоставям каквото и да било за четене и гледане. Егоизмът и затварянето само в собствената ти черупка ще доведат единствено до това след време ежедневието ти да изглежда така: Връщаш се след тежък работен ден, сядаш в безсъзнателно състояние пред монитора, за да реанимираш, въобразявайки си колко по-свободен и материално задоволен си сравнение с пра-баба си.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Защо след като баба ти ти и дядо ти са били толкова съзнателни, отговорни, образовани, духовно извисени и бла-бла, продължават да гласуват за БСП, примерно ?
    Защо най-важната тема в живота им е цената на киселото мляко ?
    Защо след като толкова им се възхищаваш не се оттеглиш на село, че да живееш пълноценно, а сетиш в къщи на топло и се пулиш пред компютъра ?

Все въпроси без отговор..

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Защо след като баба ти ти и дядо ти са били толкова съзнателни, отговорни, образовани, духовно извисени и бла-бла, продължават да гласуват за БСП, примерно ?
    Защо най-важната тема в живота им е цената на киселото мляко ?
    Защо след като толкова им се възхищаваш не се оттеглиш на село, че да живееш пълноценно, а сетиш в къщи на топло и се пулиш пред компютъра ?

Все въпроси без отговор..
    Ама ебати логиката вадиш. Ставаше въпрос, че хората преди 200 години са имали по-свободно съзнание, а в момента зомбирането е 24 часа нонстоп - отвсякъде сме облъчени с реклами (дори докато разглеждаш тази страница), всичко се следи (да, ти си мислиш, че не представлява интерес за никого, но цялата информация, която споделяш в интернет за себе си се пази, за да бъде използвана в удобен момент срещу теб), чрез филмите, игрите и прочее се прокарват определени идеи за индоктриниране или контролирано осведомяване на обществото и прочее... Никой не отрича технологиите, но в днешно време човек просто е зависим от тях. Вече, за да се самоидентифицираш като нормална личност ти трябва мобилен телефон,
    oбаче знаеш, че благодарение на него можеш да бъдеш проследен навсякъде, знае се, че можеш да бъдеш подслушван (или поне разговорите ти да бъдат записвани), но теб това не те вълнува (поне засега). В крайна сметка колкото и по-добър уж да ни правят живота, ставаме все по-зависими от технологиите. Доброволно се отказваме от свободата си в замяна на залъгалки и съвсем неусетно ставаме все по-лесни за контрол. Елементарно е да го разбереш, но не ти се иска да го вярваш. Вече въвеждат биометрични данни в личните карти, а съвсем скоро ще поставят ни поставят и чипове, което няма да възприемаме за нещо ненормално защото киното, медиите, технологиите и прочее от одавна ни подготвят с мисълта, че така или иначе ни следят, а чипирането няма да промени кой знае колко нещата. Ще станеш зависим от това да си покорен работник, а разбуйстваш ли се нещо веднага ще те локализират къде се намираш, за да те приберат някъде и ще ти изключат чипа. Всички ще станем роби...
    Ето и нещо, което може да те накара да се замислиш. Поне за мен посланието на клипчето е ясно.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EmioL1brAZY[/youtube]

Вие сериозно ли си мислите, че бабите и дядовците ви, които са вярвали във врачки, самодиви и духовното им богатство се изчерпва с приказките на селския поп са били по-освободени от нас?
    Кои открития са били правени от свободолюбиви хора? Айнщайн е евреин, доста голяма част от водещите технологии днес като интернет например се раждат за нуждите на армията на илюминатите -американската. А великият илюминат бенджамин Франклин създава известните ни днес очила. И какво?
    И стига с това отваряне на очи и уши. Истината се намира чрез мислене и филтриране на информация. Това е функция на мозъка. Направо гледам и не вярвам на ушите си. А вие реално осъзнавате ли, че има прекалено много линкчета с информация, което оборва смешните ви псевдоаргументи? Потърсете я! Отворете си очите и ушите!
    Хвала на осъзнатите ви баби и дядовци, които са живели цял живот с поверия и суеверия, като 90% от тях не са напускали селото си. колко е било свободно тяхното съзнание? Май някои хора са пропуснали да четат разкази на Йовков и Пелин, за да си направят сметка, какъв е бил космоса на прабабите и прадядовците ни.

Исторически погледнато като видя войната в Корея, която САЩ са водили. Е па я питай Южнокорейците, дали войната е била за добро, или предпочитат да са като в Северна Корея. Май ще получиш еднозначен отговор. Или босненците за мнението им за войната в Сърбия.

Личните нападки гледам отново присъстват, но освен липса на реални аргументи друго не показват. Аз почти всеки ден пия бира с приятели, най-малкото със съквартирантите, или в университета. Само дето го приемам за нещо съвсем нормално и не пиша във всяка тема, че снощи съм излязъл някъде. Все пак трябва да си покажем пуловерчетата някъде, нали

А някога задавали ли сте си въпроса, защо всички тези теории на конспирацията включват САЩ? И защо тръгват от САЩ? Защо е цялото това преекспониране на тамошните политически лидери?
    И защо подобни теории стават популярни едва сега?
    Просто недоверието и вярата в голяма конспирация е още един тренд. Както е и тренд търсенето на окултното и сектите. Още Екзюпери го е написал "Поради липсата на силен обединителен елемент като гъби ще се нароят секти" (цитата е по памет).

Ако не ви харесва светът такъв какъвто е сте напълно свободни да се откажете от всички технологии.
    А понеже вие открито се противопоставяте на световния ред и го правите в публичен форум, защо още сте на свобода, защо не са ви намерили агентите на NWO и не са ви наказали?
    1. не представлявате реална заплаха
    2. Май нещо никакви ги няма

А колкото до Хитлер и евреите. Защо Хитлер обвинява евреите за загубата на ПСВ? Те ли са виновни за загубата на Германия, или недобрата подготовка и многократно превъзхождащия ги противник?
    Или е по-удобно да си намерим друг виновник, а не сами да си признаем вината. По-лесно е де. Примерно - не мога да си намеря работа, понеже няма. А същевременно хората си намират и втора и трета работа и нямат проблеми.
    Grumpy old madman

Понеже реално доста се откъснахме от темата, искам само да кажа, че на тази среща на ООН през 92 беше окончателно решен проблема с озоновия слои, като бяха строго ограничен и практически елиминирани емисиите на флуорохлоровъглеводороди. Поради естествеото на тези химикали обаче озоновия слои тепърва ще се възстановява (най-тънък е бил около 2000 мисля) и някъде до 2040 ще си стане както преди.
    От друг а страна обаче от тази среща тръгва и донякъде манията с въглеродните емисии - доста по-сложен и по-глобален проблем, които мнозина трудно възприемат поради естеството му. Не е видим като киселинните дъждове, нито е лесно преодолим като озоновия слои.
    От там и търговията с въглеродни емисии и биогоривата. Биогоривата пък косвено унищожават традиционното фермерство в Африка. (Тук масоните преебават негрите и някои хора ще са доста раздвоени).

Сега, ако бях един осъзнал се индивид щях да хвърля вината на момиченцето, но май е по-добре да се мисли, преди да се действа.
    Grumpy old madman

Повече от фен Аватара на Goebbels
    а можеше да е и в матушка Россия
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Ахам. Е за какъв съм им всичките тези символи и езически ритуали? Питам?
    А Бил Гейтс масон ли е?
    А Сергей Брин?
    Уорън бъфет е ясен.
    А всички руски олигарси? Или те са само пионки?

Аз бту не съм от Пловдив, а от Разлог.

Каква реалност трябва да ми пробутат? Да гледам два часа логото на местната компания за градски транспорт и да открия масонски символ в него? Правил съм го.

Интересно, как обаче някакви хорица като Ганди, Мартин Лутър, Майка Тереза успяха да променят частично света.

Иначе да си кажа само survival of the fittest.
    Grumpy old madman

Почти плача.
    Къде и как е доказано, че цветовете влияят по определен начин? Желая да получа линк към това изследване. А далтонистите?
    Това да живееш в 21 век и да вярваш в свръхестественото, като отдаваш на него провалите си и успехите на другите е повече от жалко. Сега остава да започнат и едни приказки за аури, добра и лоша енергия, черна магия, Алистър Кроули, Псалм 69, както и да се вадят примери от нумерологията.
    Реално някъде да съм казал, е капитализма е най-хубавата система? Май не.

Но няма значение. Иди да изпиеш няколко ариани, после да изтупаш малко амфетче и а покуфееш на парти. След това не забравяй да ни укориш, че сме консуматори! Също като Ал Гор - кара тойота хибрид, но живее в 900 квадрата къща, която отоплява на ток. После спи спокоен, че е направил нещо да опази природата
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от BenSherman
    то верно си е за плач твойто,наистина ми става жал

"свръх-естествено" вика

безсмислено е,хабя си времето...

ама поне ми правиш смясс де
    Обясни за силата на всевиждащото око! За масонските символи също! За достоверността на астрология! Какъв ни е хороскопа днес? Родени ли сме под щастлива звезда? Нека звездите влязат и в нашия дом.
    Обясни за аурата на синия цвят?
    Обясни за магията на белия цвят около краката и черния около торса ни!

Смешното е, че си като излязъл от книга на някои известен футурист. Тотално се вписваш в трендовете! Хората дори са разработили вече маркетинг стратегии за теб и дори неосъзнато ти следваш казаното от системата.

Обясни ни, как се противопоставяш на системата и на консуматорското общество, а в същото време пишеш, че "да си ултрас е да се интересуваш повече от поло-щъртове и сиучъри, отколкото от жени" (цитат по памет).
    Grumpy old madman

Къде и как е доказано, че цветовете влияят по определен начин? Желая да получа линк към това изследване.
    А за теб ако цветовете нямат значение предполагам, че се обличаш адски безвкусно. Дори по дискавъри имаше цял научнопопулярен епизод за това как в някои щати екип от психолози решили проблемите с агресията на затворниците като боядисали килиите им и ги облекли в изцяло в розово. Агресията сред съкилийниците намаляла значително...

http://bglog.net/psychology/11940
    http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-155091524.html

списъкът може да продължи с километри, имаш си гугъл

А кой апелираше да не се задълбаваме в детайли. Но ако ще го правим, то нека да е както трябва. Поисках изследване.
    Тоест- контролна група, представителна извадка сигнификатни статистически разлики и тн.

А нещо за CFC и търговията с СО2 емисии да кажете? поне е свързано с темата и е инструмент в ръцете на големите фирми!
    Grumpy old madman

Ами дадох ти възможно най-стеснена информация като за дебили, но щом сам пожела, че искаш още...

http://www.colormatters.com/khouw.html
    http://www.lumrix.net/medical/sociol...sychology.html
    http://psychology.about.com/od/sensa...colorpsych.htm

Ето например как влияе зеленото.

http://psychology.about.com/od/sensa...olor_green.htm

Researchers have also found that green can improve reading ability
    ...
    Green is often used in decorating for its calming effect.

Можеш и сам да търсиш, не си бебе да ти давам с лъжица в устата. Все пак съм сигурен, че нищо от това, което ти дадох няма да прочетеш, само ще цъкнеш и примигнеш на 2 пъти с очи. Имаш си гугъл както ти казах и ако ти беше интересно сам щеше да потърсиш.

А кой апелираше да не се задълбаваме в детайли. Но ако ще го правим, то нека да е както трябва. Поисках изследване.
    Тоест- контролна група, представителна извадка сигнификатни статистически разлики и тн.

А нещо за CFC и търговията с СО2 емисии да кажете? поне е свързано с темата и е инструмент в ръцете на големите фирми!
    Grumpy old madman

Абе яяяя първо чети... Представих ти резултати от дългогодишни изследвания. Реално нямаш доказателства за неточности и грешки в аргументите на тези статии. Ако пък искаш "представителна извадка сигнификатни статистически разлики" се свържи с някой социолог.

Абе яяяя първо чети... Представих ти резултати от дългогодишни изследвания. Реално нямаш доказателства за неточности и грешки в аргументите на тези статии. Ако пък искаш "представителна извадка сигнификатни статистически разлики" се свържи с някой социолог.
    Всъщност никъде нам изследване, а сa преразкази. както и да е. Цялата ви история с цветовете и символите е толкова абсурдна, защото се базира на интерпретация, а не на възприятие. Интерпретацията примерно е индивидуална за човека, а представените в линковете схеми за цветовете се базират на западната култура и нейните цветови асоциации. Само ще кажа, че в Япония например бялото е траурен цвят. Няма утилитарност на възприятието.
    Зеленото влияе така заради асоциацията със зелена трева, гора и тн.

А самото изречение "Green can improve reading ability" е предположение.

Хубаво е да се различават и четат внимателно подобни неща, защото подобни нюанси правят страхотна разлика

А като започнат откачените интерпретации и почват едни филми милми
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си