- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- !АМЕРИКА!
Искам да поспорим по различни въпроси за Сащ..мнение на тези които СА и на тези,които НЕ са били там.. за животът..най-подходящият град/щат за живеене,според вас е? защо?Ако не ви харесва,изтрийте я ,но имам интерес да поспорим по различни въпроси,позитивно погледнато разбира се,без никакви лоши цели и намерения.
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
И аз не съм от Америка, но съм чувал, че Детройт е най-доброто място за живеене. Пък има и имоти в някои райони за по 2 долара.
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
ау, че интересен подпис си имаш^.^
Мечтата и целта на живота ми е да се заселя в един точно определен град точно там.
Със сигурност не бих живял в Щата Масачузец.
Евентуално - Чикаго, ако някога се наложи.
страната на генно модицираните и рециклирани храни, захарта, junk food, безалкохолната бира и диетичната кола, грозните жени, дебелите негърки, емотата и т.н.
полицейска държава, държава, която никога не е преживяла ужаса на една война, никога не е била поставена пред сериозно изпитание, никога не се е интересува от глобалните проблеми.
страна на еврей, създадена и управлявана от еврей, които винаги са имали за цел да манипулират и пропангандират про-еврейски ценности и интереси.
като цяло и на екскурзия не бих отишал там.
Така зададена темата не предполага към никакъв реален спор.
Със същия успех може да се сложи и тема за спор, кой ти е любимия цвят.
edit: сега видях подписа.
Fail
EPIC FAIL
Grumpy old madman
Да и аз съм чувала такива мнения.Първоначално написано от Goebbels
strangler,къде искаш да отидеш?![]()
wosh,защо не в Масачузец .. там е хубаво.![]()
WILD__BOY,смятам,че прекалено негативни мнение имаш за САЩ. Много от нещата вече са се променили. (Не че в нашата държава няма ГМО..но това е друга тема за разговор) Сигурно не си бил или? Защо толкова крайно мнение имаш?
![]()
Гледайте си Ал Гор, Фаренхайт 9/11, Шифъра на Леонардо, масоните, евреите, петрола, ГМО, Макдоландс, високите нива на холестерола, негрите, гетата.. и нека те ви определят избора в живота.
Не, никак не сте манипулирани..
Споделете още подходящи градове за живеене там?
Какво мислите за Ню Йорк.. градът на мечтите,чисти улици,препълнени по всяко време с хора,всекидневни атракции и веселби,ужасно стресово ежедневие,почти никакво свободно време,отдадени са на работата си,но една от многото положителни страни е ,че там можеш да създадеш кариера(И НЕ САМО В НЮ ЙОРК,КАТО ЦЯЛО ЗА АМЕРИКА),по-лесно от колкото в Европа.
Това, че "не си от България" и живееш във "вашата" държава ме натъжава...
Мене ме кефи Ел Ей и Маями.
И Чикаго...Там бих отишла да уча, примерно.
![]()
Но е кофти, понеже няма кой да ме издържа, а задочно - за чужденци там няма такива привилегии.
![]()
Сан Франциско, заради стръмните улици и викторианските къщички,времето, трамваите..и защото ми е детската мечта.Първоначално написано от xSANYAx
Какво искаш да кажеш с това?Първоначално написано от Kalesin
cherinka,в Ел Ей е страхотно,за Чикаог не знам.
strangler,хубава мечта,пожелавам ти да я сбъднеш.. за тези къщи ли говориш: http://slowmuse.files.wordpress.com/...nfrancisco.jpg .. те са просто уникални,особено ако са една до друга,както на снимката.. вдигнеш ли си купон,тежко имМного ми харесват такъв тип къщички,точно като по филмите,нали?! Поне за това не преувеличават.
![]()
Редакция на снимката - Raybeez
^ може да я намалиш малко тая снимка![]()
Искам да отида, може и да поживея ако имам възможност.
А че имат проблеми, имат - бедност, престъпност... Коя държава няма? Но поне осигуряват НОРМАЛНИТЕ условия за хората си - имат УЛИЦИ, не трапове/дупки/кратери, всичко покрито с прахоляци.. ; като се обадиш на линейка/полиция, не се бавят 1 час, идват за МИНУТИ (информацията не е от филмчета) ; да караш кола 2009/2010 година там е абсолютно нормално, това кога ще стане в България? Тука още си караме с 20 годишни бараки, а ако някой по-заможен си купи нещо по-така, се започва с клюките, злобата и завистта.
Това, което не ми харесва - парите похарчени за война - Total Spending $685.1 billion - можеха да отидат и за нещо друго...
Health care - "According to the Office of Actuary Centers for Medicare and Medicaid Services, the U.S. spent $2.26 trillion in 2007" - Тия пари България никога няма да види, а дори някой да ни ги даде, ще изчезнат безследно. Кмета ни ще продължава да строи незаконни сгради, да си сменя мерцедесите, и да показва среден пръст на полицията.
А авторката не знам какво е чувала, но Детройт в никакъв случай не е най-добрия град за живеене - тва го написаха с ирония, тъй като това е града с най-голяма престъпност по официални данни.
Искам да си наема няква колица и да обикалям от щат на щат, да спя по мотели, после да се набутам и в даунтаун-овете на по-големите градове, да видя кво има и там и т.н. :д
Хм,не съм казала че е най-добрата страна за живеене! Но имам позната от там и поне на мен ми харесва как изглежда.Прав си,пилеем пари за най-безполезнит енеща,а там също не ги жалят,НО ПОНЕ ГИ ИМАТ. Докато ако ние дадем такава сума (МАКАР ЧЕ Е АБСУРДНО!) ще се разорим за години напред
М хайде де питайте нещо,аз не се сещам,нека поразсъждаваме!
![]()
Мога. Наистина е чисто.Първоначално написано от Raybeez
По филмите Тайм Скуеър е винаги чистПървоначално написано от Raybeez
И има много хора и всички бързат и градят кариери!
![]()
Grumpy old madman
Ако ми се налага да емигрирам, ще бъде в Европа, по-точно Великобритания или някоя от скандинавските държави.Мисля, че САЩ и животът там не подхождат на характера и стила ми на живот.
Ти ходила ли си в Ню Йорк? Или си гледала само чистите улици по филмите?!Първоначално написано от xSANYAx
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
стига бе, защо ми е крайно мнението ли, защото не ме кефи тая нация, не ме кефят идеалите им, не ме кефи нищо в тая страна, не ме кефят гетата, не ме кефят малките спретнати къщички с малки бели оградки, не ме кефи нито стерилните им бели квартали, дето всички си казват здрасти и се мразят, нито ме кефят негърските и мексикански гета дето не знаят как се произнася good morning, но ще те застрелят за добро утро, няма нито колорит, нито нищо в тая страна. грандиозни, мегаполитни градове, но е така от нищото, изкуствени.
не ме кефят щатите. само дот ком компаниите ме кефят![]()
Аз живях там!Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
не се водя по филмите просто иронизирах.
WILD__BOY,хубаво мнение и доста различно.. м а къде иб живял,ако имаш възможност?![]()
За мен лично Масачузец, Кънектикът...това са местата, където живее аристокрацията и са така наречените боржуазни щати. Хората са доста над средното ниво по интелигентност. Въобще средата е по-различна. Няма беднотия. Самите щати са добре финансово, но и таксите са им високички. Там са най-добрите университети, включително Харвард и Йейл. Най-добрите средни училища са там, както и пансиони. Ако искаш дискотеки и етц. Бостън не е далече, защото двата щата не са големи. Абе там ми харесва.
Иначе и в Калифорния, Илинойс, Ню Йорк и ДС също е готино. Не съм бил на всичките места, но това от лични впечатления и разговори с приятели все до тези места стигаме.
Никога не бух стъпил в Средния Запад. По-добре тук.
Гледам, че спорите за Ню Йорк...Може и да е мръсно в някое гето, но каквато чистота е там като цяло, може би само в Скандинавието има. В София като минеш 5 крачки си купчина прах. Там колите са много повече, хората също и като ходиш нямаш чувството, че си като излязъл от пясъчна буря в Сахара...И да знам какво е пясъчна буря от личен опит.![]()