- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Да бъдеш себе си /есе/
Чак преди малко разбрах,че трябваше да пишеме есе..На всичкото отгоре отсъствах и нямам никакви планове и нямам за кога да го пиша...Моля ви се,спешно е..
Есето е като прасето - всичко яде, що не пробваш да си го напишеш сам, не могат да ти пишат по-малко от 4 защото това са собствени мисли, колкото и изкривени да са, всеки е различен. Пробвай се сам, темата е ужасно лесна.
Аз съм момче на 11 години, което не е наясно с живота. Обичам да ме псуват. Обичам да ме мразят. Обичам да създавам конфликти.
Това може би е една от най-лесните теми, които може да ти дадат. Есето се базира на твойто мнение. Ако седнеш и помислиш, ще напишеш. А и никой не ти е виновен, че сега научаваш.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ами седни и се замисли над няколко въпроса:
Какво, по дяволите, значи бъди себе си? Задай си този въпрос и помисли, защото когато те попитат "кой си ти бе", разбира се няма да можеш да отговориш нищо друго освен името си. А името ти нищо не значи... това са просто някакви букви.
И тези често срещани сайтове за запознанства, в които потребителите (най-често хора от 14 до 22 години) слагат снимки (не е задължително да са техни) и се закичват с някой тъп, но адски гръмко звучащ девиз. „Никога на колене, пред когото и да е” – смЕх! Но най-употребяван е безумно кухият девиз „Бъди себе си!”
И да в днешно време почти всички тийнеиджъри са еднакви- изпадат в депресия, защото са получили мИнуСчИииИ в иМпУлсЧитУ, или са намазани с повече грим, отколкото те самите тежат и тем подобни... Ии да "да бъдеш себе си" може да значи "да бъдеш грозното сиво петно измежду всички" и понякога заради това да си и отритнат, но хората са казали: "Бъди себе си, има достатъчно други хора по света!" и "Бъди неповторим, защото всичко, което се повтаря губи своя чар!".
Това са мои разсъждения, незнам дали са правилни, но ако седнеш и се замислиш можеш да го напишеш, а и хората са казали "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Аз спирам дотук.Надявам се да съм помогнала!
Sick of crying, tired of trying, yeah, I'm smiling, but inside, I'm dying..
Благодаря на всички,написах го..Всъщност,до сега не бях писал есе,затова се затрудних...
аз пък в неделя писах първото си есе![]()
Sick of crying, tired of trying, yeah, I'm smiling, but inside, I'm dying..
Ай ся оценката да видим![]()
Аз съм момче на 11 години, което не е наясно с живота. Обичам да ме псуват. Обичам да ме мразят. Обичам да създавам конфликти.
4Не бях разбрал че трябва да пишеме към 400 думи и написах само 200
![]()
О това с ограниченията е толкова глупаво...
Дето се вика, нещо казано с 500 думи събрано в 1 изречение може да бъде много по-добро.
Не е важно колко, ами какво и как...
Поне аз така мисля.
Мразя "литературните окови" под каквато и да е форма...също така не обичам да имам текст, по който трябва да пиша :/
Извадена сентенция примерно - ОК.
Но като някакъв малоумник да анализирам ред по ред, дума по дума![]()
Иначе никак не обичам да пиша, но пък затова като пиша нещо и не го правя за да отбия номера се получава нещо доста нестандартно и добро.
Малко скромност...![]()
Не, т'ва не съм си го измислил аз...други хора са ми го казвали...било то учители или зидаромазачи хахаха