.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Hybrid View

  1. #1
    Супер фен Аватара на Valento
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Софиянче съм ....турбо гъзаррр
    Мнения
    2 298

    Пържен ориз. Китайска кухня

    Здравейте колеги,попаднах на една статия как да си направим китакси ориз,и искам да питам някой който я е пробвам да ми каже дали написаното е вярно и дали резултата е същия като на "дръпнатите" в кухнята? ето я и нея:

    Съставки за 4 порции:
    500 гр. дългозърнест ориз
    1/4 ч. л. глутамат
    2 с. л. олио
    Сол

    Приготвяне и сервиране:
    Оризът се измива 4 - 5 пъти със студена вода. Оставя се да се отцеди. Изсипва се в уок и се налива вода, така че да бъде 2.5 см. над ориза. Слага се да заври. Разбърква се само веднъж и котлонът се намалява. Покрива се и се оставя да ври 5 - 7 мин. След това се изважда и се поставя в широко плато, така че да може да изстине. Поръсва се с глутамата, загрява се олиото във вока, добавя се оризът и се запържва 1 - 2 мин, като се бърка непрекъснато. Овкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.
    Сервира се веднага горещ.
    Цитирай Първоначално написано от tuning.bg
    Осъзнаваш ли колко си прост?
    K O 6 M A R A

  2. #2
    Аватара на gia_sena_mono
    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Roma, Italia
    Мнения
    1 846
    Не съм пробвала такава рецепта, нито съм яла ориз по китайски, но предполагам ще стане.
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

  3. #3
    Аватара на yanev4
    Регистриран на
    Mar 2010
    Град
    Kyustendil
    Мнения
    583
    грешен раздел.. ама иначе ще накарам наще да пробват!
    [b][color=black]Espa

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си