- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Пържен ориз. Китайска кухня
Здравейте колеги,попаднах на една статия как да си направим китакси ориз,и искам да питам някой който я е пробвам да ми каже дали написаното е вярно и дали резултата е същия като на "дръпнатите" в кухнята?ето я и нея:
Съставки за 4 порции:
500 гр. дългозърнест ориз
1/4 ч. л. глутамат
2 с. л. олио
Сол
Приготвяне и сервиране:
Оризът се измива 4 - 5 пъти със студена вода. Оставя се да се отцеди. Изсипва се в уок и се налива вода, така че да бъде 2.5 см. над ориза. Слага се да заври. Разбърква се само веднъж и котлонът се намалява. Покрива се и се оставя да ври 5 - 7 мин. След това се изважда и се поставя в широко плато, така че да може да изстине. Поръсва се с глутамата, загрява се олиото във вока, добавя се оризът и се запържва 1 - 2 мин, като се бърка непрекъснато. Овкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.
Сервира се веднага горещ.
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
Не съм пробвала такава рецепта, нито съм яла ориз по китайски, но предполагам ще стане.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
грешен раздел.. ама иначе ще накарам наще да пробват!![]()
[b][color=black]Espa