- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Лека диета.
Ако искате повече информация за съвместимите и несъвместими храни потърсете в нета ... има таблици ... но никъде не е казано през колко време трябва да се яде ... затова и написах само интервалите, през които е добре да се храним![]()
Не карам само на плодове,Първоначално написано от britzy
ям и зеленчуци и месо и яйца и мляко и извара и още неща...
Eто затова трябва да се ходи на биология и да се ползва нета не само за скайп и фейсбукПървоначално написано от foreverr
![]()
E най-накрая някой да ме разбере и подкрепиПървоначално написано от Loshotia
, ма кар, че съм сгрешила, като в началото съм вклучила ориза и .... към вредните храни.А те ен са вредни.
Не съм те подкрепила![]()
Трябва да спреш да разделяш продуктите на въглехидрати и протеини единствено. Лещата ти съдържа изключително много желязо, както и В9, картофите- витамин С. В ориза има целулоза! Всяка храна има място в хранителната пирамида и всяко лишение от едно или друго е пагубно за тяллото
Първо да кажа,че не защитавам никого!
Такам...ще ви споделя,че и аз съм била само на плодове и зеленчуци иии в момента съм жива.Не съм анорексичка,не съм припадала.Зеленчуците и плодовете са полезни и то много.Изчистват организма,помагат на кожата ии редица други полезни свойства хората са открили.
Това,което искам да ви кажа е,че при едно т.н."гладуване" е необходима здрава психика.Освен това съществува лечебно гладуване (но не е препоръчително за деца и подрастващи,защото както всички знаем,юношите се нуждаят от много витамини,минерали и т.н.).Да,дори лечебното гладуване не се препоръчва за повече от 2 дена.
Не съм специалист по темата и не бих могла да бъда.Пробвала съм 1 ден без храна и ми нямаше нищо.Не го препоръчвам на никого,защото сме все още деца. Но нека правим разлика между здравостловното хранене,включващо голям процент плодове и зеленчуци, и системното гладуване,което би могло както да помогне на някого,така и да му навреди.
За повече информация в интернет има много статии и мнения.
Ето два линка,към които може да се ориентирате :
http://74.125.77.132/search?q=cache:...&ct=clnk&gl=bg
http://zdraveya.com/polezno-li-e-gladuvaneto.html
Отново повтарям,че не защитавам никого! Изказвам мнение и опит : )
'' Как искам да живея в един различен свят. Не,не ми казвай,че греша! Не ме дърпай назад! Моят път не е твоят, нека сама да вървя! Нека с риск да пропадна, поне за миг да полетя! ''
АА значи пак не съм разбралаПървоначално написано от Loshotia
И все пак си права, но аз живея без тези храни от доста време и горе долу нищо ми няма.Защото целулоза има в някои от плодовете(апример ябълките)витамин c в лимоните и грейфрутите, мисля, че има и плодове с желязо.Абе има си заместители, но който иска да си яде леща и ориз и акртофи...Всеки си решава как и с какво да се храни.
Потрес!Първоначално написано от foreverr
Хора, вие малко обща биохимична култура нямате ли?![]()
Как си представяте разграждането на мазнините при изключване на въглехидратите? Тоя пируват откъде ще се вземе, по дяволите? При липса на пируват откъде ще дойде оксалацетатът?!
ОК, да спре рафинираната захар, чипсове, снаксове, вафли, но защо сложните въглехидрати, които се и освобождават по-бавно?!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Оф ми никой не е съгасен с мене, но аз от опит знам, че ебз тези храни се отслабва.преди време бях само и единствено на салати и плодове и свалих килограми!!!Първоначално написано от kalpazanka
^ И смяташ ли , че това ти се е отразило добре на организма , защото в други теми си споделяла , че здравословни проблеми
определено не са ти липствали ?
Това ли е най-важното ОТСЛАБВАНЕТО !!??
To infinity and beyond.
Здравословните ми проблеми за от скро, а това само с зеленчуците и плодовете го правих от давна.Здравословните проблеми са ми по скоро от пипса на апетит и от там на много малко ядене.Но сега малко по малко свиквам да ям повечко.Първоначално написано от Infinity
хахаха, ти ме убиПървоначално написано от kalpazanka
а си мислих, че имам някаква "култура"
![]()
foreverr, заместители има, но са "заместители"
Май забравих да спомена ,че съм момче и ходя на фитнес така ,че на мен ми трябва бая храна и тея диети тип "едно резенче краставичка и един домат на ден" не вървят явно някой хора са си помислили ,че съм дебел ,а не съм.Аз просто искам да изкарам плочките по-бързо и този пост на sian4eto ще ми е от полза - безалкохолното и пастета го спрях също закуските и ще се опитам да намаля хляба ако трябва, другите неща в поста и без това не ги ям. Само саламчито не мога да спра, ползвам го за сандвичи.Първоначално написано от sian4eto
А да попитам дали лютеницата и маслините са много вредни щото аз от тях си хапвам доста. Също и за ядките да попитам... най вече за бирените фастъци и пържения фъстък.
еми ще е добре да ги понамалиш малко въздържай се от тях . . . яж ги само когато изпиташ голяма нуждаПървоначално написано от RoYaLTy
`only God can judge me!
foreverr нали се сещаш, че тая липса на апетит ти
е , защото стомаха ти се е свил и се засищаш от малко. Бая зор и ти като мене ще видиш , докато се вкараш в ред.
To infinity and beyond.
А да попитам дали лютеницата и маслините са много вредни щото аз от тях си хапвам доста. Също и за ядките да попитам... най вече за бирените фастъци и пържения фъстък.[/quote]
Само да ти кажа от опит , че от фъстъците мнооого се дебелей. Имах навик след у-ще да си взимам топли фъстъци и така всеки ден. След известно време бях качила 3 кг. Вече не ям фъстъци. За другите ядки нямам информация, но съм чувала ,че бадемите са страшно полезни.
Яж ги колкото искаш ... не ти пречи ... а фъстиците са много полезни ( гледай само да не са много солени ) ... и аз обожавам бирени фъстъциПървоначално написано от RoYaLTy
... щом тренираш не ти пречи да ядеш и хляб ... аз ям един диетичен и съм си ОК
![]()
Лютеница едросмляна и маслини неосолени са супер полезни и вкусни.