- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Редовни или гратисчии...
Различно.Един месец примерно си вадя карта, на следващия не.Тъпото е, че винаги има примерно една седмица в месеца, в която има бум на контроли и тогава все се изплъзвам-слизам преди да стигне до мен или пък се качва на предпоследната врата, а аз съм на последната и тръгва напред.Някакви ей такива ситуации, които ме карат да осъзная, че 10 те лева от десния ми джоб искам да ги дам за нещо смислено, а не за тъпа глоба, щото ме е мързяло да си заредя картата или да отделя 20 лева принципно.Та след като го получа това прозрение до ден два си вадя карта и си ставам редовен пътник.И естествено контролите сякаш изчезват.Та така общо взето.Досега за 3 години 2 пъти съм плащала глоба.Единия път беше още, когато билетчето беше по 70ст, а другата тази зима, около коледните празници.Иначе, ако имам по-малко от 10 лева винаги си взимам билет.
Доволна съм до някаква степен от услугите на градския, но това е основно заради линиите, които използвам-трамвай петица и метрото :Р
П.С-Супер тъпо ми става, когато контролите /изключая жените/ се правят, че не виждат циганите, а ги подминават.Двойнствения стандарт е мн.дразнещо нещо, още повече, когато е поради страх от малцинствата... Трябва да се променят нещата
П.С-някой има ли идея колко е заплатата на контролите?
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Винаги съм редовен.
Пък и по-принцип като се кача в рейса и ако не си взема билетче шофьора не тръгва.
ааа майка ми ми е извадила карта,редовна съм,въпреки че мнооого рядко я нося.
Това обяснява защо не те зървам вече в трамвая.Първоначално написано от ScionOfStorm
А Марти от два месеца е без карта и все и се разминава .Да кажем ,че имаш ли късмет ,минаваш без билет.
Имам редовна карта само за метро, с всички друго съм гратис. Просто нямам пари да плащам само за да се возя за 1 - 2 спирки ...
Аз сравнително рядко използвам услугите на градския транспорт, но като се случи - съм редовна. Не помня даже някога да съм се возила гратис. Сигурно е било 1-2 пъти през гимназиалните ми години, когато някоя билетопродавачка не ме е съзряла и аз съм се скатала, но откровено казано не помня за такъв случай. (;
**честна до мозъка на костите си**![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Гратис от април миналата година...![]()
Рядко си взимам билет, често си намирам, а още по-често ме свалят, или слизам, като видя сините одежди. За метрото напоследък си взимам билети, ама ми се свиди тъпото левче, не съм свикнала да си плащам за услугите на превозните средства...
What you give is what you get!
десо, да нема като в 72
стягай си дупИто!
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
а, вярно, че се качиха...
Сори, малко повървяхме.![]()
Не й се карай, още е малка.Първоначално написано от ScionOfStorm
п.с-деси, имахте за примерно дете, а ти ... :Р
аз пък толкова много искам да ме проверят и да видят, че си имам карта, че съм ги дала тези прослувути 20 лева, но реално погледнато, откакто пуснаха ел.карти само веднъж са ме проверявали...![]()
е ти пък си голяма понеже, госпожице :Р
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Аз съм не само съм голяма, аз съм пълнолетна!Първоначално написано от ScionOfStorm
![]()
E...Първоначално написано от Seducti0n
ти си късметлийка! Мен по няколко пъти на ден ме проверяват..![]()
хм... е как се измъкваш?
Като нямам карта/билет са на всяка спирка, от която бих могла да взема автобус/тролей, но като имам... Никога ама никога не ме проверяват.Първоначално написано от Seducti0n
^Това не е закон, ами не знам какво...
или си плащам билетче от 1лв, или се разправям, или слизам и се разправям.Първоначално написано от Seducti0n
![]()
последният път пък един контрольор, който редовно ме проверява, дори не се върна при мен и си слезе направо...
Изкарах си карта оня дееееееееен.![]()
Много е яко да пътуваш без пари. Сега спестявам по 2-3лв. на дееееен!![]()
Картата ми важеше до вчера. Бях я заредила за период от 3 месеца, през който нито веднъж не ме провериха. Днес се качвам в трамвая и по навик си сядам без да дупча билет, една спирка преди моята се качват контроли и ме проверяват...