- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Добри новини атеисти - религиозните имали мозъчен дефицит
Прочетох всичките мнение ,ама смисъла на темата малко се измени ,доколкото виждам.Първо говорихте за ай кю-то ,сега изведнъж за колко лъжлива е библията.
Аз и двете ще ги обсъдя.
И според мен фанатаците са с по-ниско ниво на интелигентност по простата причина, че нямат интереси, освен да спазват всичките правила на техният Господ.И някой каза книгите не допринасят за айкю-то - много грешно.Ако не си чел книги и нямаш богат речник иди реши някой от въпросите.Няма да разбереш думите какво значат даже.
Фанатиците не се интересуват от факти, числа, наука ,защото всичко това за тях е един вид лъжа и измама, само това, което Господ е казал е вярно, друго не трябва да научават.
И относно библията - и за мен това е най-'лъжовната' "книга" ,която някога е създавана.Ще остана с този кратък коментар относно библията.
И като заключение - съгласна съм с автора.
много благодаря за подкрепата, но съм длъжен да ти кажа че имам и доста неприятни впечатления и от исляма (ако трябва да бъда откровен съм ОК само с будистите и до голяма част хиндуистите), както и много доказателства че и той е неверен колкото и християнството. съжалявам ако съм те накарал да се чувстваш неприятно, знам че не си от онези фундаменталисти/фанатици дето си чупят капс лока по форумите или правят разни твърдения(често обидни/агресивни) които не могат да подкрепят с нещо по-състоятелно от дим и много уважавам това.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Да ти кажа честно аз бях християнка, но смених религията си, по доста причини.Харесва ми, че ще в исляма хората изучават нещо за религията си от малки.Християните на нищо не ги учат.Колко хора ходят на църква?Не, че аз ходя в джамии или нещо такова, изобщо не съм от тея фанатици, няма да тръгна да се забраждам или нещо такова.Просто ми допада доста повече.Първоначално написано от gandalfepi4
хаха гледах едно такова за християни които се помохамеданчват понеже корана е по-добре организиран и непротиворечив.
ей ето малко страхотни противоречия в библията ако искаш![]()
http://www.youtube.com/user/nonstamp...r?blend=2&ob=4
смях се 5 минути на това![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Определено няма противоречия.Твърди се, че корана е най-първата книга относно религия и всички други са базирани на нея.Библията е почти същата ,но с много противоречия и защо?Защото и до ден днешен се променя.А корана е останал непроменен.Но както й да е де.Първоначално написано от gandalfepi4
Иначе честно казано и аз се смях на видеото доста, но се чудя в крайна сметка за смях ли е или за рев . . :С Срамота е, че църквата шантажира наивните граждани.
всъщност мисля че бъркаш - корана е направен след смъртта на мохамед от али бак'р (ако не греша), което ще рече седми век след христта, а най-късната книга от новия завет е края на първи век след христта.
но за другото съм 100% съгласен. корана (май точно щото са се поучили от грешките на библията) е доста по-добър, има само 33 сериозни противоречия, които не се оправят с грешни преводи и интерпретации в сравнение с колосалното число от 455 в библията![]()
ако случайно би желала да знаеш за какво става въпрос ето един доста добре организиран каталог
http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/index.htm
тука има и за библията и за книгата на мормон разни смешки и тн.
The Bird of Hermes
Дам, ще разгледам.Аз не съм като тука съфорумниците християни, които не могат да приемат всичките грешки в библията.Никога не бих твърдяла, че всичко в корана е истината и единствено истината. Абсурдно е да се твърди такова нещо, но вярващите християни не искат да го приемат. What evaПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
wtfтоку-що ми стана любимия човек от форума. ето ти награда
![]()
The Bird of Hermes
Олее к'во е сладкооПървоначално написано от gandalfepi4
Ше го яммм
Айде да ми го купиш /че нещо е криза :Д / пък си го харесах многооо :Д
![]()
![]()
![]()
DevilWish, Библията е по-стара от корана. До колкото си спомням евангелията от Новия завет са написани в края на 1. век, а Коранът е написан около 650-700 година.
2. Не знам библията да е променяна близките 1000 години. Вероятно и по-назад. Това, че някой нарочно и е направил по-различен превод е друг въпрос.
А към автора, с много глупости се занимаваш. Много изследвания - много нещо. Да ти кажа, дори не си правя труда да ги погледна сериозно, защото самата идея, че човек щом е религиозен, следователно е тъп, е глупава. А и тълкуването на статистика е забавна работа. Хората говорещи иврит са сред богатата част от населението на света - това не значи, че като научиш иврит ще забогатееш.
^ хората които интерпретират статистики знаят за думата "каузалност"![]()
...както и аз.
но явно не и ти.
The Bird of Hermes
Представи си знам какво е "каузален", налага ми се да знам какво значи. Но хората, интерпретиращи и манипулиращи резултатите от статистиките с цел да постигнат определено внушение и да манипулират, определено правят фантасмагорични връзки, за да докажат твърдението си. Защото е едно да направиш изследване, а след това обстойно да се анализира. Друго е да решиш дадено нещо за "истина" и да направиш "изследване", което да го докаже.
а сега си представи че тези които лъжат са религиозните организации, те убиват и крадът с това:
според ватикана има връзка между хомосексуалността и педофилията; поредната им лъжа, целяща да оправдае гадната им политика
пак ватиканът казва на необразовани хора по средата на най-голямата епиемия от спин, че презервативите ПОМАГАЛИ да се заразиш.
че е нямало педофили из свещениците... и тн.
това го казват и им вярват религиозните щото са бабалюги![]()
от друга страна ВСЯКО изследване, което има определена прозрачност може да се акредитира и приеме. горе показах 50 такива, които ако смяташ че някой е манипулирал требе да си много... подозрителен, щото те нямат много много общо едно с друго(освен резултата де). казах ти - ако смяташ че моите изследвания са лъжа ми покажи едно с различни резултати. ако не можеш се замисли защо![]()
всяко едно изследване, което претендира за тежест дава документирано описание на методите, резултатите, участниците си и тн и тн и тн. ако участниците смятат че изследователят е излъгал вдигат шум, ако смятат че не е си стоят засрамени в ъгъла мирно и тихо.
кое те кара да мислиш че неква невидима фигура фалшифицира 50(+ тези за по-ниските нива на развод, престъпления,липса на образование и тн и тн)?
така не се действа! прави се като църквите в америка: "според нащо изследване(ето го, вижте го всички) 30% от гражданите идат тука в неделя..." това е докато не се обади някой от участниците и не изтъкне факта че няма толкова църкво които да го поберът тпзи народи те си млъкват щото знаят че са излъгали вместо да направят още 49 които също да лъжат.
ПП забравихда пиша преди- библията се променя поне десетина пъти, само виж колко версии има. знам какво ще кажеш и отговорът е НЕ, изобщо не се обновява само преводът... ако се интересуваш и виж кой изгаря жив като еретик във връзка с библията![]()
The Bird of Hermes
Извинявай ама библията се изменя до ден днешенИма не знам колко си издания
А корана е такъв какъвто е бил винаги
![]()
ооооооооооолелеееееееееее ееееееееееееееееееееее![]()
![]()
нененене край
no comment.
ай ся ко са карати, нито едната от двете не се е променяла само дето корана е пълна простотия. Мохамед е бил неграмотен и епилептик, как ще учи хората? пък и от пръв поглед си личи че е взаимствана от Библията.. и как исляма е миролзбива религия като поне 5 пъти се казва да се убиват християните.. просто няма смисъл от коментар.. DevilWish не си прави труда да успорваш щото няма смисъл.
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
ми както неграмотния ти иисус ей такаи к'во като тъпия коран е взаимстван от библията, тя да не е паднала от небето? или е ЛЕКО свързана с тората? как християнството ще е миролюбива религия като казва да избиеш 50 типа души или пък като самия ти иисус си е направил бич, влязъл е в нелъв храм и е почнал да обръща мебели да раздава праведни крушета и да гони хората (това май не си го чела а?)
тъпа история заради тъпото християнство също имират хора само че по-малко щото не е по-местата където се спазва шериата. не знаеш ли че дори има клубовев за родители които бият децата си както предписа библията?
или че има християни които убиват педали щото така пише в библията?
или че има християни които трепят доктори правещи аборти?
арестувани военни християни правещи планове да трепят хора?
християни които отказват лечение на децата си заради билията (познай колко % умират ако можеш)
или колко християни, "жертви" на крис хансен оправдават педофилията си с билията?
прочети си тъпата книга преди да пишеш глупости и погледай малко новините![]()
The Bird of Hermes
ooo напротив, чела съм го, ти май не си го чел. Знаеш ли изобщо защо го е направил ? Защото са обърнали храма на търговки център..
Исус не е бил неграмотен..
Тея християни са '''''''''''''''''''''''''християни''''''' '''''''.. някви луди вероятно.. има и такива, няма как..
ми като нямало да стане нищо от тоя народ за който ми говориш, и ако Бог така е сметнал за най-добре, значи е трябвало да се избият.. не всичко, което ние мислим за лошо, в действителност е такова..
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Пфф не ме разсмивай.Хубаво, твърди си, че корана е тъпа книга, която също е променяна ,а шибаната библия не е![]()
ок. Както кажеш.
Мен к'во ме засяга ,че ми казваш, че Мохаммад е бил неграмотен и не знам какъв??
Пфф направо е смешно.За к'во не приемете, че един вярва един не.Запази си силната вяра за себе си, никой истински вярващ не се хвали колко знае за религията си и колко е чел и тн![]()
Si4ko zavisi ot 4oveka Az naprimer ne smqtam 4e sam tap ama hodq na curkva ama znam hora deto sa vqrva6ti i pak si hodqt daje po 4esto ot mene ama ne sa mnou umni
bEst NigGaz Crew
Вижте какво, аз вярвам, че съм много по - умен от вас, а и съм доказвал интелектуалните си способности по многобройни начини. Примерно вчера, в магазина се опитаха да ми пробутат със 10 грама по - малко домати, ама аз нали съм умен и се усетих. Доста яко го насметох (помолих го доста учтиво и изглежда му стана неудобно) и ми ги направи да липсват само 5 грама.
Вярващ съм - парадокс?
Вярващ съм и съм по - умен, малко не ми се свързват нещата. Стига сте пускали глупави новини.
Respect my name - respect the game.
хаааахааааа ми то в корана пиши че е бил такъвмай нещо не си чел мн мн..
ко 6е ги 4ета тия тупите турци ко са писали!!? ти резак ли си е че ми каза6 да я 4ета тая тъпа книа!
bEst NigGaz Crew
Всъщност съм чел. Даже там е писано, как бог казва, че ако се страхуваш от него - той ще ти даде знание. Може би това е част от отговора, но вие просто сте малко ограничени и не го разбирате, или поне така мисля аз. Късмет!
Respect my name - respect the game.
Корана не са го писали турците,всяка една религия трябва да се уважава!Първоначално написано от nAc3p3nqKaA
Ако обичаш дръж се възпитано!
ОДИН!!!
пи6е се дръ6
bEst NigGaz Crew