.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29
    Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Billa, Kaufland, Carrefour, Сани, Лекси, Мега Марина...

Откъде пазарувате?

http://capital.bg/biznes/kompanii/20...hti_v_plovdiv/

Онзи ден се шматкахме с една приятелка по улиците, огладняхме, а на близко бе кауфланд и й предложих да идем оттам да си вземем храна, понеже е евтино. Влезохме, мотахме се бая време, разходих я из целия магазин, по едно време си мерна боята за коса, беше 1.79лв., а тя каза, че от махленския магазин я взима за 4.70лв...

И на мен ми се е случвало за един крем за лице да се разходя до там, дори и за един хляб. Постоянно има някакви промоции по тези магазини. "Вземи 5, плати 1" - дали храна,дали козметика,дали техника и баща ми е пощурял-види ли промоция-там е. В момента не знам колко шампоана,балсама и маски за коси имам, понеже пишело промоция. Не знам колко отвратителни пържоли съм изяла, само защото пишело промоция, не знам на колко мои сешоара им се е.а майката, защото пишело промоция и така до утре мога да си изреждам.
    Малко ми е противоречиво, защото където и да идеш няма откъде да си сигурен какво е качеството.
    Дотук добре,ама има проблееем, аз съм домакинята вкъщи и ми е от голямо значение какви продукти използвам за чинии, прахът за пране, препаратите, с които чистя и полудявам когато татко ми домъкне еди-си къв препарат за чинии, ЗАЩОТО АДЖЕБА БИЛ НА ПРОМОЦИЯ С точно един определен шибан препарат мия чинии, защото ръцете ми се скапват от пур,мур,фея,мея,данги,дунги и секви други помии, НО НАЛИ РАЗБИРАТЕ - ПРОМОЦИЯ.

Та така. Извинете,жче ви занимаях с моето скромно излияние, искам да знам вие откъде пазарувате, как пазарувате и какво мислите за тези големи верига магазини?

Мечта ми е да посетя Кауфланд-о в Германия.

Питам ви за храна, напитки, козметика, препарати,глупости?

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Аз пазарувам от МОЛА!
    Grumpy old madman

Град
    гр. Пловдив
    Мислех си да го напиша.

ТАМ НЯМА ХРАНИ И НАПИТКИ НА ПРИМОЦИЯ, ТАКА ЧЕ, МОЛЯ, ПО-ТЕМАТА!

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Мислех си да го напиша.

ТАМ НЯМА ХРАНИ И НАПИТКИ НА ПРИМОЦИЯ, ТАКА ЧЕ, МОЛЯ, ПО-ТЕМАТА!
    В МОЛА винаги има прИмоция, майна!

А иначе песента Джамовете чували ли сте? Там кой магазин възпяват, а?
    А?
    Лидела!
    Grumpy old madman

Не става въпрос за 40 стотинки намаление, а за уважение към парите и малко порасналост.

Абсолютно одобрявам действията на баща ти, дори да нямам нужда сега от нов препарат, ще го купя защото утре ще свърши и ще трябва така или иначе да ходя до магазина.Защо да не се подсигуря още от сега?

Ти не виждаш точно смисъла на това да гледаш намаленията, защото не отговаряш ти за домакинството, но като започнеш ще видиш че има доста неща за които да се мисли и доста неща , които трябва да са в текучество и така стотинка по стотинка , вир се събира.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Аз пазаря от пикадили ... В МОЛА!!
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Някой оже ли да ми обясни, какъв е смисъла да се запасяваш с определена стока, пък била тя и на намаление, при положение, че винаги е налична?
    Отдавна минаха времената, когато портокали имаше само по коледа.

А да се купуват козетики и почистващи препарати на промоция, понеже следвашата седмица ще има същите препарати от друга марка на промоция. Ако не - след 2-3-4 седмици същите неща пак ще са на промоция. Ако не отида да си купя паста колгейт на промоция тази седмица, ще си купя аквафреш на промоция следващата. Ако не - след 3 седмици колгейта пак ще е на промоция. Тук когато и да вляза в дрогерията вианги има душ-гел, шампоан, паста за зъби и тн. на промоция.
    Grumpy old madman

Защото като изключим "Билла" , където всеки ден има намаления не на производителите на стоки, а от магазина (нещата "на акция"), не можеш винаги да уцелваш неща които ти трябват, които в същото време да са намеление.Дори да направиш компромис с марката.

Аз всеки ден пазарувам от Билла, които са си голям супермаркет и рядко има намаление на препарати примерно.В същото време са и не много евтини - едно малко шишенце Вениш е 5-6 лв, препарат за под е 7-8 лв, а сършват и двете супер лесно.Но те нямат алтернативи, които да са намалени.Не ние толкова разнообразен пазара тук в България.

Да не говорим че промоцията не е само отбивка от цената.Примерно имаше една промоция в Била.. вместо 4 тоалетни хартии си взимаш 4 и 6 получаваш безплатно. Тоалетните хартии си бяха със същата цена като от преди промоцията.Защо да не се възползваш, макар и да е странно да пазаруваш в такова количесто.

Важно е да трупаш разни неща в запас, крушки например.Никой не се сеща за тях, но изгасват в най-неподходящия момент.Трябва ли да чакаш да гръмне за да си вземеш нова, като може да си малко по-организиран и да си се запасил?

Единствения минис е в ликвидността на парите

Град
    гр. Пловдив
    Да, окау, ще си скапвам ръцете с препарати на промоции, ще си бърша гъза с нискокачествена тоалетна хартия, ще се къпя с нискокачествени сапуни и шампоани и ще си скапвам здравето с уникални деликатеси, само защото са на "промоция" ...

Вениша викаш 5-6лв...отивай в карфур, там ще го вземеш за 3лв.

В крайната цена се помещават доста неща, не само стойността (разбирай качеството) на продукта, така че не можеш да правиш пропорционална връзка цена- качество .Да даваш много пари за храна пък само по себе си говори лошо нещо, колкото по-голям дял от месечните ти разходи са за храна, толкова по- нисък жизнен стандарт имаш.

П.С Карфур го отвориха наскоро в Пловдив, цените им са такива, защото това е маркетингова стратегия за бързо навлизане в пазара, ниски цени за да получат по-голям пазарен дял.. няма да са вечно такива, защото намалението е на магазина, а не на произодителя.

Голям фен Аватара на dimi93
    Ми ние живеем до Кауфланд и ни е като квартален магазин! Последния път влязах там само за 1 кафе от 20 ст хаха... Само от там пазаруваме, но ми е писнало от тамошната храна. В началото беше супер ама вече ми е банално все пак вече 6 години го има. И ся предпочитам храна от Пикадили. В кауфланд стоката е по складова аи асортимента от готови храни е много малък, но опредлено е много евтино! Кафето което до нас е 35 там е по 20 ст. Несс кафе 3 в 1, което е с препоръчителна цена от 30 ст в кауфланд е по 25, така че продукти, които не са кауфландско производсто са супер от там! Тоалетна хартия, прах препарати, хляб и всички неща които са от други магазини. Не пакетираните неща: меса, зеленчуци хляб и т.н. е от тях не съм много доволен, но пак става като за гладен човек :Д
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

Град
    бълХаристан
    аз пък щото бях представител на една голяма фирма и имах достъп до складовете на почти всички магазини и като знам какво е - добре че не пазарувам много, а ако го правя то е вакумирано, запечатано и без възможност за манипулация от самите магазини (като разбира се където се пакетира пак е кочина, ама в такава скапана държава тва е)

фантастико - най-гнусните магазини на света, да не ви казвам какво е. билла - бива освен плъховете
    кауфланд са още новички и е по-чистичко
    там пикадили и тн са що годе ставащи

но запомнете - сирене, месо, кайма, салати - никога ако ви е мил стомаха

аа и едит: а каква е експлоатация на хората в тия робовладелски магазини е друг въпрос! изобщо да се закрият и да върнат малките квартални магазинчета с приветливи продавачки, а не намусени и намръщени заради 13-14 часовия работен ден и ниските заплати тълпи работници в тия шибани хипермаркети...
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

кур за капитализма, да живее анархизма!

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    Верно експлоатацията е жестока, това е последното място на света, на което бих работила...обаче някои хора нямат избор... и ми е малко кофти за тях.. Но както и да е, темата не е за това. И аз движа домакинството в нас, не изцяло за шастие. Изключително мразя да пазарувам. Знам за какво говориш, аз имам слабост към препарати за почистване, но и аз си харесвам определени марки и много мразя, някой като ми довлачи нещо, което просто не струва, само защото е евтино. Майка ми най- редовно го прави тоя номер. Прсто се примирявам, спрестявам си разправията и обясненията, за да може следващия път тя ПАК да купи някой подобен боклук. Купувам си ги тия неща от където ми е най- близо и са ми най- симпатични продавачките. Нямам нерви да обикалям до където е най- евтино... Не гледам чак толкова цените.... А Кауфланд не е ли малко клошарски? Всичко е едно такова нахвърляно....

Give me your best shot motherfucker!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    В Билла не помня кога последно съм пазарувала. Единственият им бонус е готовата храна. За останалото дерат кожи, освен ако не е марка Clever.
    Старая се да пазарувам от Кауфланд. Не изпадам в крайност да купувам продукти, които са на промоция, но дори и така пестя пари, тъй като цените на артикулите са по-ниски от цените им в кварталните магазинчета. Пресни плодове и зеленчуци купувам предимно от Пени.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Аз на никого не препоръчвам да купува пресни плодове и зеленчуци от големите вериги - купувайте от местни производители.

БТУ собствените марки на големите вериги са на много високо ниво. Продуктите на Алди например редовно се класират в топ 3. То в саите договори на доставчиците е записано, че ако продуктите им не получат оценка добър/много добър автоматично излитат от сортимента.
    Grumpy old madman

В Сейнсбъри в Лондон винаги имаше доста неща, който бяха промоционални, но дори и останалата им стока беше качествена и евтина. В България даваме страшно много пари за ниско-качествена храна. Абсурда е пълен.

днеска майка ми купила 3 кисели млека за по 9ст. всяко
    hc sex,hc drugs,hc noiz
    that'z my fuckin choice!
    hardcore is my way of life,
    hardcore till the day I die!

Голям фен Аватара на Wildchildd
    Billa.

Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от SmileyFace
    нека позная
    карфур?

Голям фен Аватара на BlueKnife
    kaufland > all ;D
    the sky is the limit.

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Цитирай Първоначално написано от SmileyFace
    нека позная
    карфур?
    да,явно тоя магазин е известен с това
    hc sex,hc drugs,hc noiz
    that'z my fuckin choice!
    hardcore is my way of life,
    hardcore till the day I die!

Град
    гр. Пловдив
    Чакай сега да отворят и карфур и при вас, да видиш кво се нарича претъпкано.

п.п. май го отвориха преди 4-5 дни.

един цитат от един друг форум, които искрено ме разсмя:
    всяко чудо за 3 дни - първи ден - целия град се разхождаше с кофи пълни с грейфурти (взимаш кофа и слагаш грейфурти колкото може да побере, не се тегли за 8лв) и за това нещо беше митинг и хора припадали на опашката от задушаване (сподели очевидката - майка ми, преборила се за заветната кофа) Извинете 2 кофи по 4лв, била е с баща ми, какво да се прави пенсионерска работа, но и ние ще я докараме до там, на техните години, колкото и да се правим на баровци по форумите на младини.

Аз не ходя по такива магазини защото е евтино, а защото обичам да се бия с пенсионери и родилки за 2 нвкаествени банана.
    Така де - не е важно да се докопаш до продукта, а преживяването докато се докопваш. Това е всъщност великия shopping experience!
    Grumpy old madman

6 Кисели млека по 5 стотинки - 30 стотинки
    3,5 килограма банани по 0,79 - 2,77лв.
    6 пакета памперси, които няма да ползвам - 35,94 лева

Да спънеш куцукаща бабичка, да отскбубнеш от ръцете на дете последния шоколад, да сриташ в корема бременна в осмия месец - безценно.

Някой неща не се купуват с пари, но тях също можете да получите в МОЛА!
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си