.
Отговор в тема
Страница 1 от 10 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 228
    Мега фен Аватара на gandalfepi4

Само 144 000 души ще отидат в Рая?

Абе християни, атеизма настрана, защо в библията се казва че раят ще стане убежище само на 144 000 души? Та това е ужасяващо, само сега на Земята живеят около 7 000 000 000 души; 50 000 пъти повече от капацитета описан от бог (дори не споменавам хората живели някога на планетата защото НАИСТИНА ще се окаже, че 99.99999999999% от хората ще се пържат завинаги)

Та в какво вярвате бе хора, какво става тука?

Оказва се че това място е голямо колко 2-3 пъти територията на България дори горната цифра да е грешна (или метафорична, символистична и тн.) то не остават много много хора които да се набутат на тази малка територия, какво е вашето обяснение теисти?

Ето ми източника с цитати и тн. http://www.nobeliefs.com/heaven.htm
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

144 000 евреи..
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

^ специално па евреите отричат исус и следователно отиват в ада тъй че не виждам защо говориш така.

и все пак дори да има евреи (живели преди исус или нещо такова) в рая то това не обяснява факта че става въпрос за район голям колкото днешна франция или нещо такова, къде ще ги набуташ поне половината от живите християни? ами поне половината от мъртвите или тези които ще дойдат след нас? те требе да стоят един върху друг като в китайско метро според мене, какво става?

ако изчисленията ми са вярни то на всяка стена от този куб трябва да има около 20ина хиляди души (ако се дават поне 10 метра лично пространство на глава) общо 80 000 по стените (ако има локална гравитация обвързана с въпросните стени) но това означава 100 000 души с малко блъскане (дори не и въпросните 144 000). никъде не се казва че праведните ще се носят във въздуха без да мърдат много много за да може да се наблъскат в този куб тъй че нещо не излизат сметките. дори няма място за 1 000 000 000 (половината днешни християни)
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

нещо ти загубих мисълта.. пък за евреите, да някои отричат Исус ама не сички..

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Ало папата не се напъвай да мислиш.
    Като не искаш да вярваш естествено че ще си го изопачиш както искаш.Но помисли малко ако това всичко стане мислиш ли че проблема ще е къде да се наблъскаме?

Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    Като не искаш да вярваш естествено че ще си го изопачиш както искаш.Но помисли малко ако това всичко стане мислиш ли че проблема ще е къде да се наблъскаме?
    миии да. определено ще е проблем при това ОГРОМЕН стига библията да не лъже

пък и нищо не изопачавам. изчислих даже че в рая може да се натъпчат 47 квинтилиона души... ако ги наблъскаш в килийки от един квадратен метър в тоя райски куб, което за мен си е точно ад ама карай да върви да не говорим и че не съвпада с описания в библията рай (нормален средновековен град което води до заключението че горното ми мнение е доста акуратна репрезентация за начина по който ще е населено тов място). плюс това просто ми е любопитно точно вярващите какво мислят мнението на другите трябва да е пределно ясно (глупост)

освен това честно казано харесва ми да мисля.

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Кога вярващите ще започнат да мислят? Бог е милостив към всички, но пък праща своя син само в една част на света. След смъртта му всеки, който не се покае отива в Ада. Но Исус не е обиколил целия свят (въпреки свръхчовешките си качества), няма никакви данни да е бил по времето си в Австралия, Америка, Япония... и милони, милиарди души направо са били загубени безвъзвратно защото даже не са имали шанс да разберат за какво става въпрос... Но задай този отговор на вярващи и те ще почнат отново като латерна да повтарят, че вече всеки има шанс да се спаси и прочее...

Супер фен Аватара на SolusChristus
    filmimilmi, а пък може би Бог е милостив към когото Бог е милостив? (Exodus 33:19, Изход 33:19)

Мега фен Аватара на ZipFail
    Квото и да говорим 144 000: 10-15 000 000(че и повече) не е милостиво съотношение...
    А бдв какво става като се напълни тая бройка, къде отиват останалите ?

ааа това го знам! тука и бог казва че има антропоморфнен лик и мойсей му вижда гъзъ нали?

А Господ му каза: Аз ще сторя да мине пред тебе всичката Моя благост, и ще проглася пред тебе Името Иехова; и ще покажа милост към когото ще покажа, и ще пожаля когото ще пожаля. 20 Рече още: Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Го види и да остане жив. 21 Рече още Господ: Ето място при Мене; ти ще застанеш на канарата; 22 и когато минава славата Ми, ще те поставя в една пукнатина на канарата, и ще те прикрия с ръката Си догде премина; 23 после ще дигна ръката Си, и ще Ме видиш изотдире; но Лицето Ми няма да се види.

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Квото и да говорим 144 000: 10-15 000 000(че и повече) не е милостиво съотношение...
    А бдв какво става като се напълни тая бройка, къде отиват останалите ?
    познай. ето малък пищов - АД

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    filmimilmi, а пък може би Бог е милостив към когото Бог е милостив? (Exodus 33:19, Изход 33:19)
    Тази сентенция тип "каквото такова" сама по себе си няма никакво значение освен, че отново втълпява, че божията воля е закон и доктрината не подлежи на въпроси. Бог не може да е милостив или немилостив защото по принцип не може да си несправедлив към своята собственост. Ако решиш да унищожиш собственото си произведение, нима може да си несправедлив към това, с което по право можеш да разполагаш както си искаш. И в този ред на мисли в Библията многократно се споменава, че пред Бог, човек няма право на претенции. Каквото ти е писано, такова ще е. Не ти ли е писано да си разбрал за чудесата на Исус, значи не ти е писано и да отидеш в Рая. Това е буквално. Няма уловка, няма изключения. Защо Исус не се е явил в Америка? Това и на множеството въпроси, които произтичат от този въпрос никога няма да им бъде намерен отговор. Естествено мормоните дават свое обяснение за нещата, но нали уж са лъжеучение та да не ги подхващаме и тях...
    Преди ми беше любопитно да обсъждам с вярващи, но просто е безрезултатно. Вярващите в конкретна релия не искат да залагат на друга или друго обяснение на нещата от богобоязливост, страх да не загубят онова, което им е обещано. Напълно ги разбирам. Тъпото е, че повечето мислят, че ако се съгласят с нещо друго извън вижданията в доктрината, която изповядват ще бъдат покварени и веднъж пуснат ли съвсем леко "истината", която са хванали, няма да успеят да я задържат за дълго и ще омаловажат Смисъла, за който са живели до този момент.

Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    съгласна съм с 2 изречение.. пак казвам - 144 000 евреи, не общо толкова..

моля ти се прочети всичките мнения не са толкова много че да не си направиш труда да ги прегледаш преди да пуснеш тъп коментар заради него такъв фейспалм си набих че паднах от стола и още ме боли гъзо, съжали ме, моля те

казах че по мои прости (може даже грешни) изчисления излиза че ако ги лепиш по стените ще стигнеш до един билион. ама това не стига даже и за половината ДНЕШНИ християни

The Bird of Hermes

axaxa. Ти за мястото ли са притесняваш не бери грижи, горе със сигурност е доста просторно, пък и няма как да не е.. Бог е доооста голям щом се казва че живеем в утробата Му.. и щом небето му е престол а земята подножие.. пък и в крайна сметка Той си е изчислил всичко, със сигурност знае точния брой на хората, които ще отидат в Рая.. днешните християни вярно че се пишат нам си колко милиона ли, милиарда ли не знам точно, ама не всички са наистина такива.. то секи може да каже че е такъв ама пак да си пуши, пие и тн.. Бог е велик, просто не би трябвало да се съмняваш в способностите Му..

ааа аз не се съмнявам... библията пише разни леко странни неща за некво място което не би следвало да побере кой знае колко много души. така е казал самият ти бог не аз. не бери грижа, аз само чета

The Bird of Hermes

е зависи как ще го изтълкуваш, от каква гледна точка ще разсъждаваш..

ако изчисленията ми са вярни то на всяка стена от този куб трябва да има около 20ина хиляди души (ако се дават поне 10 метра лично пространство на глава) общо 80 000 по стените (ако има локална гравитация обвързана с въпросните стени) но това означава 100 000 души с малко блъскане (дори не и въпросните 144 000). никъде не се казва че праведните ще се носят във въздуха без да мърдат много много за да може да се наблъскат в този куб тъй че нещо не излизат сметките. дори няма място за 1 000 000 000 (половината днешни християни)
    е зависи как ще го изтълкуваш, от каква гледна точка ще разсъждаваш..
    к'ва гледна точка бе дърво такова, библията пише еди-колко си на еди-колко си аршина К'ВО ИМА ДА МУ СЕ ТЪЛКУВА?

хора като тебе наистина ме карат да плача, сериозен съм

загубих вяра в човечеството заради тебе

The Bird of Hermes

хаха. ок ай покажи де го пише.

в линка с който започвам шибаната тема може би?

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на ZipFail
    Kaley, понякога е наистина по-добре да си мълчиш и да чакаш хората да забравят, щото на тая тема няма кво да кажеш, че да излезеш прав

калеуто не беше ли женско бе?

The Bird of Hermes

женско съм и се чете кейли

много сме малки още за да обсъждаме толкова господ

Обичам те !

и що? ако утре те бутне автобуса хич нема да си достатъчно малка за да не отидеш завинаги в ада(безкрайна е милостта христова) нали?

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си