- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Само 144 000 души ще отидат в Рая?
Моля те, прочети края на Откровение (18 и натам).Първоначално написано от Davitrov
lolwut?Първоначално написано от Davitrov
само да знаеш какво мислят 'ората за лолуът-а дето толко го любишlolwut 119 up, 392 down
buy lolwut mugs, tshirts and magnetsThe pinnacle of internet stupidity. You know you're in the wrong chatroom or on the wrong forum when someone says lolwut. You can turn and run away, but you probably can't outrun the idiocy.
lolwut?
OH SNAP WE'RE GONNA DIE!
lolwut wut lulwut lulz pear
by notGreg Jul 16, 2008 share this![]()
а иначе точно това което си го каза човеко - у рая нема место за кой знае колко хора и това директно означава че по-голямата част от перфектните, обичани, божии творения/деца ще бъдат изпратени от баща си да горят в нечовешки мъки завинаги (и това е ако апокалипсисът настъпи утре... ако настъпи след 100, 200 да не говорим 1 000 години около 70=80% от хората отиват в ада... страшен план нали)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Гандалфе, Бог може да ни изпрати 100% в Ада и все пак да е справедлив, обичлив и състрадателен.
ми да, ако сме си го заслужили.. btw в ада няма, няма и да има деца..
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Първоначално написано от Kaley
![]()
![]()
![]()
Това къде го прочете?
Това се проповядва в евангелските църкви, а Kaley ходи в такава. Според тях до 19 годишна възраст човек е дете. (макар и да спорят за общата граница). Но грубо казано се приема, че едва след 19 си възрастен и следователно напълно отговорен за грешките си. Този модел е пренесен от запад, от където всъщност дойдоха и тези църкви през последните 20 години. Съвсем сериозно ти говоря. Най-простичък пример ще ти дам с филма "Децата на царевицата" по романа на Стивън Кинг (може и да не го четеш). Там всички жители на едно малко градче са убивани малко преди да изпълнят своите 19 г., тоест преди да станат възрастни, за да не отидат в Ада.Първоначално написано от SolusChristus
Абе филмът е интересен, гледай го ако не друго...
![]()
пич са ш'ти обясня нещо:Бог може да ни изпрати 100% в Ада и все пак да е справедлив, обичлив и състрадателен.
човек прави лошотия = човек отива в затвора за да се поправи(уж) и за назидание
човек прави зло = човек се убива или затваря за живот щото явно е опасен за другите
това е според закона. къде е ок, къде куца но работи. а сега библията:
бог прави човек
бог прави човек така че да греши
бог прави човек така че да греши в неговите очи и в очите на другите хора
бог прави човек така че да греши като оставя друитe хоpа да го наказват за грешкит които са "земни" а той за грешките които са грешки в неговите очи
грешките които са грешки в очите на бог се наказват с невероятно мъ4ение което ще последва след като си умрял и съживен насила за да бъдеш измъчван безкрайно за крайно престъпление...
това няма смисъл - ада не поправя хора, смъртта е предостатъчна ако всички други ще си живуркат щастливо след това.
аз не мога да изпратя дори и "сивия човек" или хитлер на мъ4ение за дори и една година, камо ли хиляда камо ли еон, камо ли ера, камо ли завинаги, това ме прави доста по-морален и добър от дрисливото ти богче.
кажи ми къде е смисъла от ада и защо само смъртта да не е достатъчно наказание?
ей т'ва искам да знам. в силите на боглето ти е да убие човек перманентно ако е бил с черна душа и да остави добричките да се кефят заслужено, защо му е да съживява някой и да го пържи вовеки докато семейството му е на горния етаж и трябва да е щастливо?
каква е тази садистична тирания бе човече? каква част от теб е способна да нарече това ужасяващо, най-зло и (колкото и да е странно) дребнаво деяние състрадатeлно? наистина ли си такова чудовище без капка човещинка? ако някой заслужава да се пържи така то спред мене е тоя който е способен да оправдае деянието, а не онзи който е намерил библията за глупост поненеже е способен да мисли за две стотинки...
а напълно отделен въпрос е защо аджиба някой би създал дете знаейки предварително че ще реши да го измъчва завинаги, не ми излизай със свободната воля ТОЧНО така стои въпроса:
"Начи създавам те човек "пуф" ще се казваш Пешо, ще направиш т'ва и онова и аз ще реша че това ме обижда(мен и НИКОЙ друг) и че е причина да не те оставя дори на смъртта а ще те пържа докато... абе просто да кажем че ще пусна котлона върху който ще седиш и ще забравя за тебе. НЕ ЗАБРАВЯЙ, обичам те"
брaтче да ти пикам върху бога
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^ така ли, а евтаназията? виж има ДОСТА по-лоши неща от убийството - потърси за "сивия човек" из нета и ще видиш че това което може един човек да причини на друг изобщо не може да се мери със смърта(дори и мъчителна такава). аз бих и добавил че да дариш някого с безкрайно съществуване което да запълниш с невероятни мъчение е доооста по-лошо и от 1 000 000 0000 000000 00000000 0000000000000 убийства 'ко ще и да е направил за да си го заслужи. няма, няма и да има дори и един човек който да е достоен за такова наказание дори и да дръпне шалтера на цялата вселена(въпреки че аз лично бих му спукал ташаците от шутове ама както и да е)
The Bird of Hermes
оу...![]()
The Bird of Hermes
Знам за какво става въпрос, с "евангелисти" си имам работа всеки ден.Първоначално написано от filmimilmi
пич са ш'ти обясня нещо:Бог може да ни изпрати 100% в Ада и все пак да е справедлив, обичлив и състрадателен.
Грешка, човек отива в затвора за наказание.човек прави лошотия = човек отива в затвора за да се поправи(уж) и за назидание
Грешиш. Бог прави човек свободен. Човекът, използвайки тази си свобода, съгрешава.бог прави човек така че да греши
След като Адам съгрешава, Бог е имал пълното право да спре съществуването му и пак да е праведен.бог прави човек така че да греши в неговите очи и в очите на другите хора
Пак си в грешка.бог прави човек така че да греши като оставя друитe хоpа да го наказват за грешкит които са "земни" а той за грешките които са грешки в неговите очи
грешките които са грешки в очите на бог се наказват с невероятно мъ4ение което ще последва след като си умрял и съживен насила за да бъдеш измъчван безкрайно за крайно престъпление...
Ти си създаден от разрушим материал. Какво става с този материал, когато бъде изложен на висока температура? Точно така, руши се.
Когато нервите ти бъдат разрушени, усещаш ли нещо? Не вярвам.
Когато мозъкът ти бъде изложен на висока температура, той може ли да функционира? И аз така си помсилих.
Когато бъдеш хвърлен в Огненото езеро, ти умираш, "втората смърт", след Страшния съд.
Хахахах, пфпфпфпфпаз не мога да изпратя дори и "сивия човек" или хитлер на мъ4ение за дори и една година, камо ли хиляда камо ли еон, камо ли ера, камо ли завинаги, това ме прави доста по-морален и добър от дрисливото ти богче.
Виж по-горе.кажи ми къде е смисъла от ада и защо само смъртта да не е достатъчно наказание?
Нека те поправя.а напълно отделен въпрос е защо аджиба някой би създал дете знаейки предварително че ще реши да го измъчва завинаги, не ми излизай със свободната воля ТОЧНО така стои въпроса:
"Начи създавам те човек "пуф" ще се казваш Пешо, ще направиш т'ва и онова и аз ще реша че това ме обижда(мен и НИКОЙ друг) и че е причина да не те оставя дори на смъртта а ще те пържа докато... абе просто да кажем че ще пусна котлона върху който ще седиш и ще забравя за тебе. НЕ ЗАБРАВЯЙ, обичам те"
Когато Адам го направи, той прокълна себе си. Вече сама му природа е грях. Когато Адам се размножи, неговите деца са родени със същата природа като него, именно грешници. Техните деца, също. Още от първия момент, в който имаш съзнателна мисъл, ти не мислиш как можеш да помогнеш на другия, а как можеш да облагодетелстваш себе си. Това ти е природата, преди майка ти и баща ти да те възпитат.Начи създавам те човек, пуф, ще се казваш Пешо (Адам). Ще те направя свободен и управник на моето творение - Земята. Ти ще си по-висш от всичките ми ангели и аз ще те прославя пред тях. Искам, обаче, да покажеш твоята лоялност пред мен като изпълняваш заповедта ми да не ядеш от дървото на знанието за доброто и злото. (Метафора, която сега не ми се обяснява) Ако го направиш, обаче, няма да имаш право на нищо, което съм ти дал и със сигурност ще умреш.
В момента ти дишаш въздуха, който Бог е направил, пиеш водата, която Той е направил, ядеш храната, която Той е направил.
Поради този наш грях, който е започнал с Адам и ще свърши с последния човек, наказан за греха си, Бог не ни е длъжен с нищо и може да ни затрие всички до един без никакви последици.
Друго, не всеки, който се нарича вярващ е наистина такъв, особено Римокатолиците в средните векове. Всеки, който прекрачва Божията воля, написана в Светото писание за свое облагодетелстване е автоматично дисквалифициран от званието "вярващ".
Братче, ако "бога" ми наистина беше такъв, да си пикам върху бога.брaтче да ти пикам върху бога
![]()
Davitrov:
Има убийство, има и убийство. (kill/murder на английски)
Както акцентирах по-горе, никой човек не заслужава да живее, така че Бог може да изпълни присъдата Си когато сметне за добре и с каквито и да е мерки.
Съжалявам, че нямате правилна идея за Бог.
Олеле...
Грешка, човек отива в затвора за наказание.човек прави лошотия = човек отива в затвора за да се поправи(уж) и за назидание
Какво? Ти садист ли си? Наказанието за което говориш е от миналото, главно по религиозни причини-рязане на крайници, измъчване, унижаване и тн. Сега в модерните времена това се прави с цел реабилитация, поучаване, продуктивност и подобни. Ако ти си прав защо не линчуваме крадците, защо не ги измъчваме, защо не ги унижаваме? Това го е правила най-вече църквата.
Грешиш. Бог прави човек свободен. Човекът, използвайки тази си свобода, съгрешава.бог прави човек така че да греши
Оооххх, виж човек е направен така че да се усмихва(слепите деца се усмихват, дивите деца се усмихват), направен е така че умрелите неща да го отвращават, направен е така че болестите да го отвращават, направен е така че да се страхува от тъмното НО не е направен така че да изпитва страх или отвращение от „греховете” това по каква причина е? Ако толкова много требе да сме свободни защо има други милиард пъти по-маловажни неща които не правим понеже не ни е в природата? И освен това-свобода??? Ако това е свободата да бъда измъчван завинаги знаеш ли къде бих казал на яхвето да си я завре? Не я искам, никой не я иска, закона в обществото е едно природата е напълно друго... а в човешката природа е закодирана уникалната възможност да отидеш в ада, за да бъдем по-точни само требе да видим че 70% от хората не вярват в твоя бог понеже не им е в природата и следователно са ТОТАЛНО преебани.
След като Адам съгрешава, Бог е имал пълното право да спре съществуването му и пак да е праведен.бог прави човек така че да греши в неговите очи и в очите на другите хора
Малееее! Ей, садисте, ако детето ти сгафи нещоти имаш ли право да спреш съществуването му? Ако направиш робот, който е НАПРАВЕН така че да не е ефективен, но Е направен така че да не иска да бъде изключван какво ти е правото да го спираш? Твоя е вината че си го направил калпав, не на бедното ти творенийце.
Пак си в грешка.бог прави човек така че да греши като оставя друитe хоpа да го наказват за грешкит които са "земни" а той за грешките които са грешки в неговите очи
Ти си създаден от разрушим материал. Какво става с този материал, когато бъде изложен на висока температура? Точно така, руши се.
Когато нервите ти бъдат разрушени, усещаш ли нещо? Не вярвам.
Когато мозъкът ти бъде изложен на висока температура, той може ли да функционира? И аз така си помсилих.
Когато бъдеш хвърлен в Огненото езеро, ти умираш, "втората смърт", след Страшния съд.
Това па к’во общо има с горното?
Хахахах, пфпфпфпфпаз не мога да изпратя дори и "сивия човек" или хитлер на мъ4ение за дори и една година, камо ли хиляда камо ли еон, камо ли ера, камо ли завинаги, това ме прави доста по-морален и добър от дрисливото ти богче.
К’во трябва да илюстрира това хихикане? Че не знаеш какво да отговориш може би?
Виж по-горе.кажи ми къде е смисъла от ада и защо само смъртта да не е достатъчно наказание?
И к’во да гледам? Искаш да гледаш хора как страдат МНОГО повече отколкото са заслужили или им е във възможностите да заслужат ако трябва да сме изчерпателни, това се вижда.
Нека те поправя.а напълно отделен въпрос е защо аджиба някой би създал дете знаейки предварително че ще реши да го измъчва завинаги, не ми излизай със свободната воля ТОЧНО така стои въпроса:
Когато Адам го направи, той прокълна себе си. Вече сама му природа е грях. Когато Адам се размножи, неговите деца са родени със същата природа като него, именно грешници. Техните деца, също. Още от първия момент, в който имаш съзнателна мисъл, ти не мислиш как можеш да помогнеш на другия, а как можеш да облагодетелстваш себе си. Това ти е природата, преди майка ти и баща ти да те възпитат.Начи създавам те човек, пуф, ще се казваш Пешо (Адам). Ще те направя свободен и управник на моето творение - Земята. Ти ще си по-висш от всичките ми ангели и аз ще те прославя пред тях. Искам, обаче, да покажеш твоята лоялност пред мен като изпълняваш заповедта ми да не ядеш от дървото на знанието за доброто и злото. (Метафора, която сега не ми се обяснява) Ако го направиш, обаче, няма да имаш право на нищо, което съм ти дал и със сигурност ще умреш.
В момента ти дишаш въздуха, който Бог е направил, пиеш водата, която Той е направил, ядеш храната, която Той е направил.
Поради този наш грях, който е започнал с Адам и ще свърши с последния човек, наказан за греха си, Бог не ни е длъжен с нищо и може да ни затрие всички до един без никакви последици.
Друго, не всеки, който се нарича вярващ е наистина такъв, особено Римокатолиците в средните векове. Всеки, който прекрачва Божията воля, написана в Светото писание за свое облагодетелстване е автоматично дисквалифициран от званието "вярващ".
Пак не схващаш нали? Пак примера с робота може да ни свърши перфектна работа-ако ти направиш нещо защо би ти трябвало да го тестваш? Аз ще тествам нещо в което не съм сигурен, но ако съм ебати про-то... или „бог” така да се каже, бих бил наясно с възможностите на творението си. Защо, ЗАЩО бих желал да създавам робот който е програмиран да прави глупости и после да му цепя басма? Бог ЗНАЕ че Адам не е съвършен но ВЪПРЕКИ ТОВА решава да го остави да осере нещата за себе си и за милиарди други неродени хора. Това е най-голямата глупост която може да бъде направена, а делегирането на ебати правата на някой, който ЗНАЕШ че не ги заслужава е просто...
брaтче да ти пикам върху бога
Братче, ако "бога" ми наистина беше такъв, да си пикам върху бога.
![]()
Davitrov:
Има убийство, има и убийство. (kill/murder на английски)
Както акцентирах по-горе, никой човек не заслужава да живее, така че Бог може да изпълни присъдата Си когато сметне за добре и с каквито и да е мерки.
Хммм, бе нали уж боглето ти може да щракне с пръсти и да направи така че да ЗАСЛУЖАТ да живеят? Искам да кажа „всевишен” е, би следвало АКО ИСКА да го направи нали?
Съжалявам, че нямате правилна идея за Бог.
Ти па откъде знаеш че твоята идея е правилна а? От книга която е 90% „метафорична” ли?
The Bird of Hermes
Точно така!Хммм, бе нали уж боглето ти може да щракне с пръсти и да направи така че да ЗАСЛУЖАТ да живеят? Искам да кажа „всевишен” е, би следвало АКО ИСКА да го направи нали?
Всичко се оповава на това дали Бог иска.
...а той не иска, следователно има нещо в цялата идея милиарди нищи и невинни хорица да са създадени само и единствено за да бъдат измъчвани перманентно което му се харесва...Точно така!
Всичко се оповава на това дали Бог иска.
което го прави достоен само за едно нещо: *пишшшшш*
приятно ми е че поне виждаш към какъв отвратителен садист изпитваш страхопочитание, аз за него си отварям само ципа на гащите но никога душата-виждаш ли, аз смятам че добротата е свещенна![]()
The Bird of Hermes
Tой не ни създава с магическа пръчка. Ние сами се размножаваме.
Първоначално написано от SolusChristus
http://www.biblegateway.com/passage/...1&version=BULG
29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.
И пак се връщаме на въпроса защо са му милиарди невинни жертви, които просто се е случило да са се родили в "погрешната" клутура, там където Библията не се чете и евентуално никога няма да разберат за неговите закони? Просто ще си изгорят в ада значи. Най-невинните също го отнасят.
...със пишките и цунамитата от полови хормони които сами сме си сложили!Първоначално написано от SolusChristus
Прав си солус, не е отговорен този който те изпраща в ада понеже мама и тати са били сътворени от него боклуци, а ти понеже си се РОДИЛ гадно, размножаващо се човече. ъххх, секс... кой може да прави нещо толкова гнусно и противоестествено? само остава и някой да каже че и самия бог го е начукал на някоя женка в косматата шунда(нека да я наречем марийка за удобство) и съвсем ще я втасаме![]()
The Bird of Hermes
Няма невинни жертви.
THANK YOU JESUS!
виждаш ли вината по злите им диаболични личица? сърцата им трябва да са черни като малц...
The Bird of Hermes
Такива са.
защо бе момченце? защото някакъв супер далечен родител изпапъл ябълка ли?
ми тогава да видим как стоят нещата с възможността това да е истина:
двама човека НЕ МОГАТ да направят някакво нормално дори 3то поколение камо ли такова което да издържи до когато и да беше тъпия потоп
това е увеличено хилядократно ако ева е генетично близка до адам-например акоо, ох, ами НАПРИМЕР ако е създадена от НЕГОВ генетичен материал понеже създателят ѝ го е мързяло да вземе пръст
ерго
НЯМА такъв прародител, няма такъв грях, а дори и да има това не означава че може да се предаде на много хора живеещи в наши дни, да не говорим пък и че при 7 шибани билиона дебили на тая планета все ще с намеря 5-6 000 които ДА НЕ изядът тъпата ябълка на негово място
The Bird of Hermes
yes YES!!! точно навреме![]()
![]()
![]()
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2969011
къде са ти митовете oт бронзовата ера сега бе пич!
http://www.eva.mpg.de/neandertal/pre...ndertal_EN.pdf
толкова много fail
май тука е мястото и за малко библейски уроци по генетика:
Тогава Яков взе зелени пръчки от топола, от леска и от явор, и изряза по тях бели ивици, така щото да се вижда бялото по пръчките.
38Тия пръчки, по които беше изрязал белите ивици, тури пред стадата в коритата, в поилата, дето дохождаха стадата да пият; и, като зачеваха, когато дохождаха да пият,
39то стадата зачеваха пред пръчките; и стадата раждаха нашарени с линии, капчести и пъстри.
и това ли е поредната метафора?![]()
![]()
![]()
![]()
The Bird of Hermes
не се тревожи за мястото си в рая пич![]()
Ако няма свободни места, можеш да поседиш на Господния полов орган![]()
А сега малко сериозно.. мислиш ли, че всички жители за земята са за рая?
Нека хипотетично разгледаме идеята за която говориш:
- 144 000 места, 50 000 повече хора..
Всеки от тези хора има поне по едно нещо, поне по едно, което го лишава от шанса Господ да го приюти в тъй желания от всички Рай?!
Така че спокойно, ще има място за теб, стига да не си накъв грешник, който да се надява, не Рая, а Ада да е пълен и по погрешка да отидеш в Рая..
т'ва горното към мен ли беше отправено?
The Bird of Hermes
май не си прочел вс мнения..Първоначално написано от myNameIsImmortal
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16