.
Отговор в тема
Страница 3 от 10 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 228
    Не можеше ли някой да каже на тоя Гандалф, че е дебил? Просто и кратко.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    така ли poop-и "ти си дебил"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Аааа.. Вие от къде сте толкова сигурни, че има Рай или нещо подобно?? До колкото знам на горе има само космос.. .

Град
    Улицата
    Рай и Ад няма.Но дори и да имаше щеше да има място за всички пътници пътуващи на там.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Откровението на Йоан не се чете буквално, и малко хора могат да кажат какво означават тия числа в него.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Откровението на Йоан не се чете буквално, и малко хора могат да кажат какво означават тия числа в него.
    откъде знаеш?

http://www.gotquestions.org/Bible-literal.html

http://www.answersingenesis.org/home.../2006/0113.asp

2 Коринтяни 4:2 (Bulgarian Bible)
    2но се отрекохме от тайни и срамотни дела, и не постъпваме лукаво, нито изопачаваме Божието слово, но, като изявяваме истината, препоръчваме себе си на съвестта на всеки човек пред Бога.

Притчи 8:8-9 (Bulgarian Bible)
    8Всичките думи на устата ми са справедливи, Няма в тях нищо лъжливо или опако.

9Те всички са ясни за разумния човек, И прави за тия, които намират знание.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    откъде знаеш?
    Цитатите извадени от контекста нищо не означават. Пък ако щеш и цялата библия да цитираш, вярното си остава вярно, и го знам

откъде знаеш?
    Цитатите извадени от контекста нищо не означават. Пък ако щеш и цялата библия да цитираш, вярното си остава вярно, и го знам
    ааа не, не! не си ме разбрал вярно. аз нямам мнение по въпроса - цитатите са (както виждаш) от христяни на които директно им го е казал бог. с тях се чепкай

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    откъде знаеш?
    ааа не, не! не си ме разбрал вярно. аз нямам мнение по въпроса - цитатите са (както виждаш) от христяни на които директно им го е казал бог. с тях се чепкай
    Ще се оправя с тях.

Ще се оправя с тях.

Повече от фен Аватара на fortvilelse
    ОооооОООоОО.. боли ме.. аз държа да отида в Ада.
    Mistakes are proof that you are trying.

anonymous546178
    Guest
    тъпи парчета сте всичките , това е от темите, които трябва да се запазят в архив

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Тая тема ми изрази цялото мнение за християнството и Бог (по-специално на gandalfepi4 мненията, едно към едно са ми с мисленето).

Как да кажа, защитата на християните ви е доста слаба в темата.

^ аре стига с тея неща бе уотър лили!

какво толкова не можеш да разбереш а?

пич го носят в рая, той казва колко е голям рая, ако само ходят по земята (както пише и че става) в него се побират няколко десетки-хиляди души и така пише и в библията че ще стане.

какви кусури му намираш а? не виждаш ли че е умела метафора? не е ли ЯВНО?

замисли се - ако ти беше бог и беше вдъхновила библията нямаше ли да напишеш тази част, за да могът хората да знаят великият и философски замисъл, който по някакво невероятно невъобразимо стечение на обстоятелствата си прилича на напълно нормална, буквална част от библията която както толкова много други те кара да съжаляваш че имаш толкова малко лице за фейспалма който ти иде да си набиеш?

имаш глава, мисли с нея! ЯВНО Е какво всъщност пише и то не е това което се рабира след първия, втория и третия път. по тази причина няма и теолог който да адресира този напълно явен и ясен текст, а се правят че не го има като казват че раят никъде не се казва колко е голям.

моля те момиче, покръсти се, дай си 15% от годишната заплата на църквата, дай си детето да го изнасиловат поповете и си отвори очите.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    gadndalfepi4, снощи те сънувах

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Сигурно ти е правил инсепшън да ти науми идеята да станеш атеист Знаех си, той е демон, Атеистът, Антихристът, Антимохамедът, Антибудата

Сигурно ти е правил инсепшън да ти науми идеята да станеш атеист Знаех си, той е демон, Атеистът, Антихристът, Антимохамедът, Антибудата

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    ААА добре добре =D>

Мега фен
    Ами ако започнем с въпроси като: какво е виновно едно бебе та да бъде зарязано в джунглата на произвола на съдбата?, и така, в сравнение с Бог не са ли повечето човеци едни бебета?, тогава защо му е на Бог да ги остави да страдат и погиват?, нима Бог е неправеден/грешник?, но след като дори повечето от лошите и злите хора никога не допускат да се случи нещо лошо с собствените им деца, колко повече праведният Бог не ще допусне вечни страдания поне за повечето от онези, които е сътворил и е допуснал да се размножават?, иначе ако не ги спаси няма ли Той да се окаже най-големият неправеден/грешник в вселената? Може би все пак голямата опасност е за онези хора, които учат останалите на светотатство и беззаконие.

Град
    стара загора
    не виждам защо Гандалф да е дебил ?! аз мисля по същия начин като него, а не съм дебил ..
    аз съм Атеистка ... не вярвам в Рая => не вярвам и в Ада, така че един ден , когато умра ..единственото място на което ще отида е на 2 метра под земята.
    за мен религията се е използвала като "оръжие", с помощта на което се контролират и манипулират групи от хора .. днес това е политиката .. след време сигурно извънземните ще допринасят за тази манипулация ( то май вече се очертават такива идеи ) ... както и да е...
    но коментарите на Солус.. абее направо ме отвратиха .. как може едно детенце .. малко бебенце още при самото си раждане да е обречено, ако не е достатъчно добро за изискванията на Бог то .. просто да съществува и да изпитва най - големите , най - болезнените страдания ?!?!?! не мога да си обясня как може човек да вярва в такова нещо ?! => в деня в които се раждат твоите деца ти ги обричаш... ама кво ти пука .. нали такава е " Божията воля " .. .. нали уж бог прощава всичко .. стига да се разкаеш ?!

някои беше казал, че на планетата има 7 млрд души , а в рая само 144 000 места .. е да ама не всички вярват в бог = > останалите няма да ходят никъде а и според мене ако се отнася това за християните .. едва ли има повече от 144 000 безгрешни вярващи .. нооо както и да .. няма смисъл да си блъскам акъла , защото няма просто от какво да се притесняваме :P

но все пак не съм ли права.. как ще отидеш на място в което не вярваш, че съществува .. според мен рая и ада съществуват само за вярващите !!!
    “Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
    унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
    покварява преценката ти.”
    - Орсън Скот Кард, "Империя"

Мега фен
    А според тебе, невярващите не са ли и те хора, които се нуждаят от Спасение?, нима ако имаш деца, от които някои са вярващи, а други невярващи, ще се погрижиш само за вярващите, а невярващите ще ги оставиш да погиват само защото са невярващи?, и ако толкова много от хората, и то от невярващите, които имат невярващи деца, винаги обичат до последно децата си, и се грижат за тях до край, то колко повече самият Бог Родител(Отец) не ще пропусне да се погрижи за всички, иначе в противен случай няма ли да се окаже че Той е по-неправеден от човеците.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от bishkotka
    не виждам защо Гандалф да е дебил ?! аз мисля по същия начин като него, а не съм дебил ..
    аз съм Атеистка ... не вярвам в Рая => не вярвам и в Ада, така че един ден , когато умра ..единственото място на което ще отида е на 2 метра под земята.
    за мен религията се е използвала като "оръжие", с помощта на което се контролират и манипулират групи от хора .. днес това е политиката .. след време сигурно извънземните ще допринасят за тази манипулация ( то май вече се очертават такива идеи ) ... както и да е...
    но коментарите на Солус.. абее направо ме отвратиха .. как може едно детенце .. малко бебенце още при самото си раждане да е обречено, ако не е достатъчно добро за изискванията на Бог то .. просто да съществува и да изпитва най - големите , най - болезнените страдания ?!?!?! не мога да си обясня как може човек да вярва в такова нещо ?! => в деня в които се раждат твоите деца ти ги обричаш... ама кво ти пука .. нали такава е " Божията воля " .. .. нали уж бог прощава всичко .. стига да се разкаеш ?!

някои беше казал, че на планетата има 7 млрд души , а в рая само 144 000 места .. е да ама не всички вярват в бог = > останалите няма да ходят никъде а и според мене ако се отнася това за християните .. едва ли има повече от 144 000 безгрешни вярващи .. нооо както и да .. няма смисъл да си блъскам акъла , защото няма просто от какво да се притесняваме :P

но все пак не съм ли права.. как ще отидеш на място в което не вярваш, че съществува .. според мен рая и ада съществуват само за вярващите !!!
    Това какво мислиш или в какво вярваш не променя нещата, или има живот след смъртта или няма, и като умреш "ще разбереш" истината, независимо от желанието ти Или предпочиташ да отидеш 2 метра под земята вместо да продължиш съществуването си след смъртта? Това не разбирам, сякаш на хората повече им харесва да нямат душа която да е безсмъртна, и предпочитат да изчезнат със смъртта си.
    Целта на религията е духовно усъвършенстване, това че някой измамници я използват за власт и манипулация си е техен проблем, както и проблем на хората, които им се връзват. То и ножа е създаден да реже хляба, ама някой могат да го използват и за убийство.
    Никой не се ражда невинен, и малките деца, и бебетата носят карма от предишни инкарнации. Неведоми са пътищата божии. Примерно някой деца в предишните си животи може да са били убийци и престъпници, и като имат тежко детство това може да е наказание за греховете им.
    В рая има безкрайно много места, за всички, достигнали пътя към Бог и духовното съвършенство. Всяка секунда в която не вярваш в Бог и в нищо духовно и не се стремиш към него е загуба на време. Но не става само със знание, то трябва да се прилага на практика.

Мега фен
    Пич, просто няма карма, това е едно много шантаво лъжепророчество на цяла последователност от индийски и др. лъжепророци - например, като едно от примерните доказателста, ето едно от мненията на самият Исус Христос относно това: "И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал."(Йоан 9: 1-7). Просто не само че не съществува никаква карма от минали прераждания, както и самият Исус обяснява в по-горният цитат, но като цяло всичко онова за кармата е абсолютна лъжа, тъй като грехът, относно който се говори в Библията, не е някаква божия злопаметност, но единствено т.нар. там "беззаконие", което съответните човеци извършители все още не са престанали да извършват(вършат). Исус идва да спасява хората, и в сравнение с лъжепророците, никога и никъде Той не е съдил, който и да било от хората, но както и от написаното в евангелията всеки може да се увери, Той идва само за да Спасява хората, но не и да ги товари с някакви си божия злопаметност и божие възмездие, тъй като "Бог е Любов", а не отмъстителност, тъй като и самата отмъстителност не е любов, но просто вид злобливост и безпощадност, присъщи на разни злодеи.

Мега фен
    Целта на религията е духовно усъвършенстване, това че някой измамници я използват за власт и манипулация си е техен проблем, както и проблем на хората, които им се връзват. То и ножа е създаден да реже хляба, ама някой могат да го използват и за убийство.
    Кой те излъга така ? Духовно усъвършенстван не е ли онзи ,който умее да бъде съпричастен и обичащ "ближния" ,така да се каже ? И не е ли духовно усъвършенстван онзи ,който прелива от мъдрост и знания ? Или онзи ,който умее обективно да прецени границата между моралното и неморалното ?

Е ,ако приемем горното за вярно - питам аз - кой те излъга ,че религията е пътят към духовно усъвършенстване ? И питам ,тъй като от коментарите на вас ,"откачалките" (съжалявам ако някой фен на Господ се обижда - просто това е моята представа за вас и не обвързвам никого с нея ) ,оставам с впечатлението ,че точно съпричастността и просветеността са нещо чуждо за религията. И очевидно това ,че в сборника с приказки се говори както за любов към ближния ,така и за масови геноциди ,не прави впечатление никому от вас.

И какво е това нахалство - да кажеш за едно осакатено по рождение дете със затрити всякакви изгледи за нормален ,или изобщо ,някакъв ,живот ,че "го заслужава" ? Това ли е Християнският мироглед ? Това ли е вашият обичащ бог ? Моят съвет е да си извадите главите от зад**ците и да започнете да оправдавате действията си и случващото се около вас не с някакъв "божествен план".

И на странния въпрос на някой от потребителите ,писали преди мен - дали ни се иска да има Рай/Ад или не няма абсолютно никакво значение. Да ти обясня ли - "Абе хора ,не ви ли се иска Дядо Коледа да съществуваше ?" (с уточнението ,че Дядо Коледа няма да ме прати в ада во веки веков задето съм си набил едня ч*екия под душа).

Никой не се ражда невинен, и малките деца, и бебетата носят карма от предишни инкарнации. Неведоми са пътищата божии. Примерно някой деца в предишните си животи може да са били убийци и престъпници, и като имат тежко детство това може да е наказание за греховете им.
    Може и аз да не съм внимавал много в часовете по литература ,макар това да ми беше профил ,но все пак да попитам - някъде случаааайно в Библията да се споменава нещо за прераждане ? Или са ти се поумешали религиозните простотии в главичката ? И ако приемем хипотезата ,че християните не се "прераждаме" ,каква е причината за нещастията ,сполетяващи хиляди и хиляди ДЕЦА всяка година ? Пък и ,аджеба , подобни вярвания не са ли се считали за ерес , ъ ?

PS: Не знаех ,че когато хората са създавали ножовете са имали намерение точно хляб да режат с тях . Вярно ,че различни книги четем с тебе ,ама ...

"Гледайте, братя, да не ви увлече някой с философия и с празна измама според човешкото предание, според стихиите световни, а не според Христа" . Дано разбереш иронията

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си