.
Отговор в тема
Страница 4 от 10 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 228
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    ...И какво е това нахалство - да кажеш за едно осакатено по рождение дете със затрити всякакви изгледи за нормален ,или изобщо ,някакъв ,живот ,че "го заслужава" ? Това ли е Християнският мироглед ?...
    За християнският мироглед не зная, но смяташ ли че ако на едно осакатено по рождение дете му бъде отнет живота и след това душата му не получи повече живот, нито на земята, нито на небето, че това ще бъде най-добрият вариант за него? Особенно след като Исус Христос е представил пълно изцеление и пълен "ремонт" за сакатите още тук на земята - "А Иоан като чу в тъмницата за делата на Христа, прати от учениците си да Му кажат: Ти ли си оня, Който има да дойде, или друг да очакваме? Исус в отговор им рече: Идете, съобщете на Иоана това, което чувате и виждате: Слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи прочуват; мъртви биват възкресявани, и на сиромасите се проповядва благовестието. И блажен оня, който не се съблазнява в Мене."(Матей 11: 2-6), "И като замина оттам, Исус дойде при галилейското езеро; и качи се на бърдото и седеше там. И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели; така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Израилевия Бог."(Матей 15:29-31), "И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал."(Йоан 9: 1-7), "Знаем, че Бог не слуша грешници; но ако някой е благочестив и върши Божията воля, него слуша. А пък от века не се е чуло да е отворил някой очи на сляпороден човек."(Йоан 9: 31-32).

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ супер! значи ако съм добър иисус ще се изхрачи в бебето ми?

защото не е ли написано че деформираните хора са отблъскващи и противни на бога?

НЕ Е ЛИ?!
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Ако си болен, не е ли по-важно да бъдеш излекуван, отколкото да откажеш лечение само заради нещо, от което се гнусиш, и което не е ни най-малко болезнено? Плюс това, дори и да става въпрос за слюнка от слюнчените жлези на Исус, имай в предивд че 100% Святите същества са напълно чисти, те никога не излъчват неприятни миризми, нито пък могат да бъдет нечистоплътни, защото непрестанно са Потопени в Св. Дух, Който ги държи винаги чисти, и външно и вътрешно, но дори даже телесните им сокове имат мирис и вкус на най-благоуханни и вкусни "плодове" и "цветя", освен че имат Божествени Свойства - ето защо Исус казва: "очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста."(Матей 23: 26). Те никога не са източник на болести или мърсотия, в Тях просто такива неща няма.

Няколко факта:
    1. Църквата е извращение!
    2. Църквата е единствената институция запазила се близо 2000 години!
    3. Христянството е сбор от праведни учения, от които човек може да попива само добро и да се учи на такова!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Може и аз да не съм внимавал много в часовете по литература ,макар това да ми беше профил ,но все пак да попитам - някъде случаааайно в Библията да се споменава нещо за прераждане ?
    Има догадки за него, но нарочно не е споменато явно, защото то не е в същността на християнския духовен живот.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp
    За християнският мироглед не зная, но смяташ ли че ако на едно осакатено по рождение дете му бъде отнет живота и след това душата му не получи повече живот, нито на земята, нито на небето, че това ще бъде най-добрият вариант за него?
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Има догадки за него, но нарочно не е споменато явно, защото то не е в същността на християнския духовен живот.
    Смятам ,че е просто поредното от статистиката и че такива неща ,колкото и да не ни се иска на нас ,хората, се случват. И е естествено. Но нека уточня - естествено за природата. И освен да изпитам малко съжаление и да съм готов да помогна поне с нещичко ако има начин ,няма какво повече да направя.
    А вашето умопомрачение ,отдаващо нещастието на едно новородено на някакви "предишни инкарнации" е обидно ,гнусно и безпочвено. И ето къде вие ,теистите , правите огромна грешка - нищо на този свят не се случва по волята на някакво небесно същество . Всичко опира до отделната личност и ако вие сте решили да пропилявате живота си ,следвайки ограниченията на някаква книжка - няма да ви преча. Само се замислете ако пък аз съм прав и няма Бог и ставате на торба червеи като умрете - заслужавал ли си е живота ви .

Цитирай Първоначално написано от npp
    За християнският мироглед не зная, но смяташ ли че ако на едно осакатено по рождение дете му бъде отнет живота и след това душата му не получи повече живот, нито на земята, нито на небето, че това ще бъде най-добрият вариант за него?
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Смятам ,че е просто поредното от статистиката и че такива неща ,колкото и да не ни се иска на нас ,хората, се случват. И е естествено. Но нека уточня - естествено за природата. И освен да изпитам малко съжаление и да съм готов да помогна поне с нещичко ако има начин ,няма какво повече да направя.
    А вашето умопомрачение ,отдаващо нещастието на едно новородено на някакви "предишни инкарнации" е обидно ,гнусно и безпочвено. И ето къде вие ,теистите , правите огромна грешка - нищо на този свят не се случва по волята на някакво небесно същество . Всичко опира до отделната личност и ако вие сте решили да пропилявате живота си ,следвайки ограниченията на някаква книжка - няма да ви преча. Само се замислете ако пък аз съм прав и няма Бог и ставате на торба червеи като умрете - заслужавал ли си е живота ви .

До някъде съм съгласен с теб. Всичко, което се случва на даден човек е следствие от неговите решения и неговите действия. Няма предначертана съдба, която искаме или не трябва да следваме. Бог създал човека по свой образ и подобие, човекът е висшия обитател на планетата Земя и всеки един решава сам за себе си каква ще е съдбата му. Но Аурисс това не означава, че Бог не съществува. Може да не е някой дядка с дълга брада, но Бог съществува. Не само във християнстово се говори за него. Дали е нашия Бог, дали е Чи в Китай, Ки в Япония или Прана в Индия, това е все жизнена енергия, висша енергия. Това е любовта и светлината. Тази енергия е навсякъде около нас и преди така наречените пророци, а сега и много хора по света, са можели и могат да боравят с тази енергия и да я използват като лечение. Това вече е и научно доказно, следователно тази енергия съществува.
    Поне във "Волтрон" така казват

Мега фен
    Виждам ,че си интелигентен човек и не си се впуснал в разни простотии. Ще ти го кажа направо ,тъй като ме кефиш - да ,наясно съм ,че често се случват необясними неща ,наясно съм с куп научни мистерии и тн. Не ме разбирай погрешно - критикувам самата християнска доктрина - това не е добро и правилно. Християнството е самоизтезаване цял живот с цел накрая на бъдеш приет на някакво си място. И това самоизтезаване се е налагало на цялото семейство по времето на патриархалния свят. Е това не е ли егоистично ,най-малкото. Да държиш децата си гладни , защото в Бибилията пише ,че трябва да се яде колкото да се живее ? (или може би причината да са гладни е ,че християнинът не трябва да се стреми към богатство и няма с какво да им купи храна)

Колкото до моята вяра ,че има нещо повече - ами ,да ,склонен съм да вярвам ,че може и да има нещо ,някъде. Но склонен и дотам. Няма да тръгна да убеждавам някого просто защото ми се иска животът ми да не е лишен от смисъл по презункция. Но пък от друга гледна точка нещата стоят така (накратко) - земята е била кълбо газ ,после топка лава ,после са се появили океаните и сушата ,след това първите организми. А много по-късно и хората. Кога и къде точно се е пръкнала тази енергия ,за която говорим - ........!!

Цитирай Първоначално написано от Valerio
    Тази енергия е навсякъде около нас и преди така наречените пророци, а сега и много хора по света, са можели и могат да боравят с тази енергия и да я използват като лечение
    Ъхъ ,ясно. Тъй като темата ми е любопитна ,винаги когато ми се отдаде възможност се възползвам от услугите на разни там врачки и тн. И ще ти кажа едно - почти винаги познават!!! Но това е не защото са надарени с някакви нечовешки способности ,а защото са добри психолози. Както аз мога като те видя и за 10сек и 2-3 изречения от твоя страна да преценя дали си интелигентен/богат/самоуверен и горе-долу с какво се занимаваш на базата на това ,така могат и те.
    И истината е ,че все още търся някой/я ,който да ме учуди досатъчно за да се заровя по-дълбоко в тези теми. Но уви .....

PS:Един американски илюзионист предлагаше някаква награда от 100 000$ на човека ,който пред него направи истинска магия. И това е от доста време ,ама .... май още никой не я е взел. Защо ли!?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Там е работата, аз знам, че не си прав, и знам, че има Бог. Ако можеше да се поставиш на мое място, щеше да видиш колко грешни са ти мненията, но просто не разполагаш с вярата и познанията за това. А и сам не го желаеш. Този, който е атеист, никога не може да разбере библията и нещата, написани в нея. Така че няма смисъл да я коментираме. Говорим на различни езици. И мислиш ли си, че ако това не беше вярно, щях да го твърдя толкова усилено?

Мега фен
    И мислиш ли си, че ако това не беше вярно, щях да го твърдя толкова усилено?

Същият въпрос ти задавам. Както и да е ,трябва да се оправям да излизам ,така че приятен ден ти пожелавам. И да ,темата я изчерпахме и съм доволен от резултата

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    И мислиш ли си, че ако това не беше вярно, щях да го твърдя толкова усилено?

Същият въпрос ти задавам. Както и да е ,трябва да се оправям да излизам ,така че приятен ден ти пожелавам. И да ,темата я изчерпахме и съм доволен от резултата
    Там е въпроса, че ти няма как да знаеш кое е вярно и кое не(примерно Бог съществува до доказване на противното, което не може да стане). Аз вече не само вярвам, но и знам, че съществува, но и да ти разкажа, няма да ми повярваш(защото си атеист ). И не бъди доволен от резултата, защото още нищо не е приключило

За християнстово не мога да говоря, защото не съм компетентен и ще бъде излишно. Аз съм толкова християнин, колкото съм и мохамеданин. Просто съм роден в среда на източно православни както предполагам и ти. Не ходя в църква, не се моля на Господ за да си взема изпит или да не ме зареже гаджето. За самата доктрина не мога да говоря затова не се и заемам.

Аз вярвам в друго, не защото съм е лишен от смисъл, а защото съм бил свидетел и знам как действа и какво представлява тази енергия. Тази енергия от никаде не се е пръкнала, тя си е била там точно както и газта, точно както и Вселената преди да се разшири, обръщайки се към теорията за големия взрив. Енергията просто я има. Както Хаоса просто го има в гръцката митология.
    А що се отнася до тези гадателки, те са пълен фарс Вярно има така наречените екстрасенси, които работят с енергия, но те работят със своята жизнена енергия. Мога да те накарам да повярваш, не да ти правя разни фокуси. Тези бози, истинска магия, не в това се състои идеята. Магии никой не може да направи, въпреки че има документиран един индиец, сега му забравих името, но като се сетя ще ти го кажа, който може да материализира неща. Coool

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    За християнстово не мога да говоря, защото не съм компетентен и ще бъде излишно. Аз съм толкова християнин, колкото съм и мохамеданин. Просто съм роден в среда на източно православни както предполагам и ти. Не ходя в църква, не се моля на Господ за да си взема изпит или да не ме зареже гаджето. За самата доктрина не мога да говоря затова не се и заемам.

Аз вярвам в друго, не защото съм е лишен от смисъл, а защото съм бил свидетел и знам как действа и какво представлява тази енергия. Тази енергия от никаде не се е пръкнала, тя си е била там точно както и газта, точно както и Вселената преди да се разшири, обръщайки се към теорията за големия взрив. Енергията просто я има. Както Хаоса просто го има в гръцката митология.
    А що се отнася до тези гадателки, те са пълен фарс Вярно има така наречените екстрасенси, които работят с енергия, но те работят със своята жизнена енергия. Мога да те накарам да повярваш, не да ти правя разни фокуси. Тези бози, истинска магия, не в това се състои идеята. Магии никой не може да направи, въпреки че има документиран един индиец, сега му забравих името, но като се сетя ще ти го кажа, който може да материализира неща. Coool
    Кои книги от духовната литература четеш?

Сатья Сай Баба се казваше пича

В момента чета Крион, само че много книги, малко време, тия университети ми звеха здравето

неймлес сериозно започваш да ме дразниш с това.

говорихме вече с тебе за прераждането и библията:

пише че човек умира, после биде съживявян от бог на армагедон и после или си стои на земята или отива в рая и след хиляда години светът буквално свършва и всички души са разпределени като тези които вечно ще бъдат горени и измъчвани ще гледат тези от рая които ще бъдат блаженни въпреки това че ще могат да виждат хората които се пържат под тях, че и да си говорят ако искат (аз специално бих избрал ада щото с муч1ението рано или късно се свиква но раят се ичерпва с това че без прекусване, нон-стоп, 24/7 трябва да се кланяш и да повтяряш "свят" в духовно чикибойство спрямо бог който явно има проблеми със самочуствието си) както и да е, отплеснах се много

ти след това ми каза (със щастлива емотиконка че никъде не пише колко пъти умира човек преди да бъде съживен от бог)

аз ти отговорих с пасаж който точно, ясно и недвусмислено кава "веднъж", което в комбинация с нормалната логика на държанието на хората описани в библията и това че като стоиш в гроба можеш да бъдеш съживен във всеки един момент от някой магически християнин (не, не говоря за иисус. има предостатъчно събития в библията които говорят точно за това, във всеки един момент ти ако си труп си, цитирам, "заспал" и можеш да бъдш съживен от християнин, ойто и да е )

това е леко трудно за изпълнение ако дъшата ти е в друго тяло на мислиш ли?

+ това изобщо не е нужно да ми слушаш приказките а просто напиши в гугъл "what does the bible say about reincanation" и да се свършва щото не може и самото написано, и вярващите, и невярващите да са в консенсус и само ти да си най-умен.

просто си тъп и не искаш да приемеш фактите които споделят 99.9999% от хората запознати с материала.

или се обоснови или спри сам да се еретизираш

(отделно че тази идея до колкото знам е напълно непозната докато не е взаимствана от източните религии като хиндуизма например)
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от manliftingbanner
    Тази енергия е навсякъде около нас и преди така наречените пророци, а сега и много хора по света, са можели и могат да боравят с тази енергия и да я използват като лечение. Това вече е и научно доказно, следователно тази енергия съществува.
    Много обичам научно доказани неща, защото тогава спираме да се замеряме с твърдения и думи, а започваме да прилагаме солидни аргументи - доказателства и факти.

Та, слушам - кой го е доказал, как и т.н.?

Естествено, има и вариант да си от онези хора, които си мислят, че като напишат, че нещо е научно доказано или пък "учените са доказали" и т.н., то автоматично ще се превърне в истина. Но нали не си такъв човек? Нали?
    никой. говори глупости. ако имаше такова откритие то щеше моментално да революционира повечето аспекти на медицината и медиите щяха да бумтят нон стоп.

просто някои хора си мислят че като кажат че нещо което са прочели във вестник шок другите ги вземат насериозно

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на ZipFail
    В Китай има цели болници и центрове, които лекуват само и единствено чрез физически, медитативни и дихателни упражнения. Имена и местоположение не мога да ти кажа сега, понеже книгите ми не са тук, но гугъл най-вероятно ще ти помогне. Става въпрос за цигун клиниките, в които хората официално се лекуват чрез 'енергия'. И резултатите са доста силни. 50% напълно оздравели пациенти, а при 95% се наблюдава подобрение. Става въпрос за рак, парализа, паркинсон и разни такива..

А и здравната индустрия е една от най-влиятелните и корумпираните в света, къде им е далаверата хората да се лекуват без хапчета, като могат да се лекуват със хапчета и да плащат тонове пари ? Пък болниците/университетите/колежите са спонсорирани точно от тях. Така че повечето лекари няма как да разберат за това нещо, пък и дори да разберат, ще го пренебрегнат. Темата е доста широка и спорна, така че ти препоръчвам да гледаш "Food Matters", там доказателства и изследвания има колкото искаш

хммммммммм.... инТЪрезсТиНГ

The Bird of Hermes

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    В Китай има цели болници и центрове, които лекуват само и единствено чрез физически, медитативни и дихателни упражнения. Имена и местоположение не мога да ти кажа сега, понеже книгите ми не са тук, но гугъл най-вероятно ще ти помогне. Става въпрос за цигун клиниките, в които хората официално се лекуват чрез 'енергия'. И резултатите са доста силни. 50% напълно оздравели пациенти, а при 95% се наблюдава подобрение. Става въпрос за рак, парализа, паркинсон и разни такива..

А и здравната индустрия е една от най-влиятелните и корумпираните в света, къде им е далаверата хората да се лекуват без хапчета, като могат да се лекуват със хапчета и да плащат тонове пари ? Пък болниците/университетите/колежите са спонсорирани точно от тях. Така че повечето лекари няма как да разберат за това нещо, пък и дори да разберат, ще го пренебрегнат. Темата е доста широка и спорна, така че ти препоръчвам да гледаш "Food Matters", там доказателства и изследвания има колкото искаш
    Най-накрая...Да кажеш нещо в което има истина.Доживях...

Мега фен
    Обмислям проект за здравна реформа - така и така парите не стигат ,трябват малко свежи идеи.

И така ,идеята ми е следната:

1) Наемат се специалисти/ки баячи/ки (май така му се викаше ) във всяка поликлиника според професионалната им ориентация - ще има баячки "уши-нос-гърло" ,общопрактикуващи такива ,баячки нефролози ,онколози ,гастроентеролози и прочие. Най-квалитетни и търсени обаче ще са баячките стоматолози и гинеколози . Че кой няма да иска да му попее някой на гъза и да се отърве от хемороидите

2) Стъпка номер две е да се инвестира в обучението на възможно най-добре подготвени кадри ,който да се заемат с най-трудните и заплетени случаи в българската медицина. Обучението ще се състои в изучаването на сакрални манти ,непознати на обществото и задълбочаването в познанията относно окултното ! Чрез призоваване на демони и елементали ще се лекуват най-тежките болести ,познати на човечеството.

3) Трета стъпка - построяването на специализирани клиники по
    физически, медитативни и дихателни упражнения
    ,където 1/2 от онкоболните да бъдат излекувани. Разбира се , благодарение на "енергиите" ,канализирани в "цигун" (действително една доста интересна дума ) клиниките!

Какъв е извода : Пийте Ред Бул и ходете на Йога че да не хванете СПИН.

PS: Все още ми е трудно да си представя парализиран човек да проходи ,защото някой му е ..... абе за това ли говорим :
    http://www.youtube.com/watch?v=UpVrp...74245B&index=3

Любимец ми е дебелакът на 20-та секунда. Стрийт Файтър вс Х-Мен фтв!

Град
    Улицата
    От СПИН няма отръвка.Той не се предава само по полов и кръвен път а и по доста други.Презерватива не предпазва.Има микропори с размер 5 микрона а големината на вируса е 0.1 микрон.Вирусът не можел да живее извън тялото.-Лъжа. Върху суха чиния издържа до седем дни.Дезинфекционен разтвор унищожавал вируса.-Лъжа. Дори 70% спиртов разтвор не може да го убие до 20 минути.СПИН не се предавал чрез целувка-Лъжа. Сп. "Пипъл Магазин" съобщи за 10-годишно момиче, заразено от вируса, на което никога не е преливано кръв, не е било болно, родителите и брат й са с отрицателни проби и не е била изнасилвана.Не се предавал от насекоми-Лъжа. Комарите са едни от разпространителитеПлувнит е басейни били обезопасени с хлоров разтвор. Хлорът обаче не унищожава вируса в каквато и да е концентрация. Защо толкова много лъжи?- За да не бъдат обвинявани, че след като създадоха убиеца, не са в състояние да се справят с него. Стремят се всячески да поддържат населението спокойно, докато умира. Според Сам Бисер СПИН-ът е болест в 99% политическа и 1% медицинска. Според д-р Лорен Дей- в 100% смъртоносна.

Хора в парализа и каквото и да било здравно състояние могат да се оправят.Не чрез лекарства.

^ got proof? or milk?

The Bird of Hermes

Мега фен
    Много интересно! Как от целия ми пост реши да се хванеш точно за думичката СПИН ??

От СПИН няма отръвка.
    Хора в парализа и каквото и да било здравно състояние могат да се оправят.Не чрез лекарства.
    ?????????????????????? Пак питам - лекувате ли хемороиди и трипер ?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Auriss, имаш ли опит в това което плюеш толкова или си говориш квото си чул от телевизиите ?

Понеже аз познавам хора които никога през живота си не са боледували(90 години), а хапче или антибиотик не са и пипали..

Цигун и другите практики са полезни за лекуване, но са най-полезни за превенция не тези болести, поинтереусвай се и опитай, преди да говориш

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Не ме ибе, безсмъртен съм

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си