.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 45 от общо 45

Hybrid View

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    имам чувството, че Шваси е израстнал в МОЛА. Толкова е неземен..толкова е хай
    ТИ май си пушил пастетец днес, а?
    А в МОЛА продават ли пастетец? Пуши ли се пастетец по подземните паркинги?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Вие хубаво говорите, че родителите нямали право да ни ровят кореспонденциите, но проблема не е това, защото те вече са се ровили и фактите са други.

Аз лично много се радвам, че баща ми е чел моите.
    Точно е набарал чата, в който моята приятелка, която той познава, ми се обеснява, че от доста време не е употребявала, а аз на шега й говорих наркоманко долна, никога не бих пробвала подобни неща.
    Явно звездите са били на моя страна.
    И това ми е за урок вече да си излизам от скайпа като ставам от компютъра.

А по твоя въпрос, не знам, но реплики от рода на "Боцкам се по 5 пъти на ден", и някакви малоумни, които явно не са истини, биха отказали вашите от каквито и да е съмнения.Примерно оня ден имах една кутия от филтри за цигари и вътре имаше малко тютюн и баща ми вика ква е тая кутия, тва вътре тютюн ли е, аз му викам не ми я пипай, дай си ми я, вика що, викам щото си държа марихуаната вътре ...

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Не разбирам защо се нахвърляте толкова върху мненията, че родителите в случая са правото си да са любопитни какво се случва в живота на децата им. Докато даден човек живее под покрива ти, плащаш му всичко - интернет, храна, дрехи..., нормално е да се интересуваш в какво точно "инвестираш". Според мен няма родител, който никога да не се е ровил в компа на детето си. Родителите понякога знаят много повече от колкото си мислите...
    Колкото до самата тема. Обясни на майка си, че всичко, което сте си лафили в чата е плод на тийнеджърски шегички и в нищо от въпросната дискусия не е вярно. Използвай силен диалог, за да я убедиш, че би могла да й докажеш, че дори цигари не пушиш, а обвиненията и заплахите й са направо абсурдни. Докажи, че може да ти има доверие и ако иска може да си направиш дори тест пред нея.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Стана ми интересно, особено след като видях и други мнения по темата.
    На Свастика поста не го обсъждам изобщо.

Определено в сложните взаимоотношения между родител и дете има различни фази - едно е хлапето да е на 13, друго е да е на 17 и съвсем трето да е навършило пълнолетие или да е студент. Аз обаче имам пред себе си доста примери, в които основният проблем на тийнейджъра е отношението в семейството. И за да не звуча като умопобъркан психолог, за който всички проблеми се коренят у дома ще докажа твърдението си с примери.
    Когато растеш "под похлупак" в рамките на 16-17-18г. основни социални функции у теб са безвъзвратно откъснати. Защо безвъзвратно ? Защото "наваксването" на пропуснати " ползи " в това отношение е с цената на огромни личностни, социални и културни минуси. Когато мама те прибира в 6 следобед и не ти позволява да имаш компания, приятели... когато майка ти и баща ти "резонно" нахлуват в личното ти пространство ежедневно... когато за теб е "забранена зона" да имаш елементарни, дори първични изследователски намерения към заобикалящия те свят, то тогава ти ставаш социален инвалид. Т'ва си е диагноза и то медицинска. При първата възможност да подушиш и вкусиш свободата ти се превръщаш във всичко това, от което си пазен с цената на семеен тоталитарно-репресивен режим.
    Семейството и дома не е концлагер. За хората дома е сакрално пространство, където да се чувстват сигурни. Както тероризираните физически от родителите си, така и тероризираните психически ( имам предвид "пазени" и "разучвани" ) дават изключителни отклонения . 1. Защото са загубили дома като опора. 2. Защото изследователския, първичен инстинкт на по сериозна възраст води до необратими последствия.
    С всичко това искам да кажа, че няма ненормално в това родителите ти да се интересуват от това кой реално си ти. Какви са ти приятелите, хобитата и пр. Но подходите могат да бъдат хиляди и най, ама най-последния е да се ровиш като агент от ДС.
    Имам познати и приятели, които считат за най-добри приятели своите родители. При мен не е така, което не означава, че моите родители са били лоши родители - просто така се е случило, сигурно си има причини. И при тези мои познати, които си говорят и споделят с родителите си никога не е имало съмнения или някаква нотка на безпокойство - за това е имало и случаи на краен либерализъм или обратното. Всичко зависи от подхода.
    Да ровиш и да тероризираш по този начин психически хлапето си е резултат или от извратената ти същност или от психически малформации и комплекси изграждани с години.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Голям фен Аватара на SkyEatsAirplane
    Град
    Dreamland
    Аз не виня майка ми, че ми рови из нещата. Това ни най-малко не ме притеснява! Защото няма какво да крия от нашите... знаят, че пия, че пуша цигари... А пък майка ми напоследък е в някъква паника заради брат ми... И аз покрай него така да се каже ''сърбам надробеното му'' ... Та не я виня жената.. все пак майка ми е, била е до мен и ще бъде до мен
    Оправиха се нещата, доказах и всичко, сега всичко е на базик
    Брагодаря на всички!
    Не се крайте..
    И няма нужда да обиждате майка ми, аз си я познавам добре и знам защо го е направила
    Имам си лично прострванство и когато имам проблем търся помощ от семейството си
    Изпаднах в паника сега защото разстроих майка ми и едва ли не щеше да ме изнася от нас
    (#) ...thats a cookie...

Град
    Въпроса е принципен и изобщо никой не му пука реално к'во се случва в твоето семейство, не се кахъри за т'ва.
    Очевидно с марихуаната проблеми нямаш, но с това да пишеш правилно - определено. Не знам дали ще се обърнеш към майка си или тя трябва да се обърне към компетентните образователни органи, но това е по-наложителното в случая.

Град
    Dreamland
    оффтопик: aаз в интернет пространството ако ще и с краката си ще пиша !

на мен ми е пределно ясно че на никой тук не му пука ама явно не си чел/а всички коментари (някой от които не ми харесаха)
    имам достатъчно мозък в главата си за да преценя на кой му пука за мен и на кой не
    така че можеш да си въздържиш коментарите от типа:
    "млъквай ... на никой не му пука .... ся ще се заям с теб... щото понеже обаче съм много печен и ще ти обясня колко си тъп"
    ОК?
    пък и твоят правопис не е перфектен
    (#) ...thats a cookie...

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    аз трева не съм употребявал.
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Цитирай Първоначално написано от tuzaro
    аз трева не съм употребявал.
    да бе

Град
    Цитирай Първоначално написано от SkyEatsAirplane
    оффтопик: aаз в интернет пространството ако ще и с краката си ще пиша !
    Аз пък, ако искам, мога да ти сера на... футболните фенове знаят на к'во

Стига с тоя офтопик. Да се закрие!

Град
    Dreamland
    интересна аргументация
    сери си в устата тогаз!
    (#) ...thats a cookie...

You're better off dead

Град
    Dreamland
    е ся пък маминото детенце ме изкарахте
    да чете квото иска
    (#) ...thats a cookie...

Град
    Wonderland
    а мен много ме дразните вие, които се правите на интересни с тва,че пушите трева и само за тва говорите,а дори не пушите...

и ако не си прекалено задръстена,има си начин да я убедиш,че наистина не пушиш.

10% само разправят, че пушат трева, за да са интересни
    30% пушат трева, защото си мислят, че така ще интересни и различни
    останалите 60% са наркомани

Град
    Цитирай Първоначално написано от aresmurt
    10% само разправят, че пушат трева, за да са интересни
    30% пушат трева, защото си мислят, че така ще интересни и различни
    останалите 60% са наркомани
    С първото съм съгласен. Че даже може и да са повече.
    С второто не съм съгласен, защото мнозинството от хората пушат трева, което означава, че пушейки трева ТИ НЕ СИ РАЗЛИЧЕН.
    А пък за третото... искам да попитам хипотетичен въпрос - ако подкрепяш горното мнение, мислиш ли, че всички, които пият алкохол са алкохолици. И нещо повече - този, който пие бира същия ли е като този, който пие водка ?

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    и към мързела да си пристрастен, пак си наркоман...

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Мързелът не е вреден за здравето.

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    Дано не го мислиш.

Цитирай Първоначално написано от plmn
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    Дано не го мислиш.
    Не съм казал, че е полезен. Но в никакъв случай не е нещо, което ти вреди. Всеки има дни, в които мързелува. По добре да поседиш и да си помечтаеш спокойно излегнал се на дивана вкъщи от колкото да се набодеш...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си