- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- земетресение днес на 25.04.09 Северна България
'Силно земетресение е усетено тази вечер в Северна и Североизточна България. Трусът е с епицентър на около 400 км в североизточна посока от София, в района на планината Вранча на територията на Румъния.
Земетресението било с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер, по данни на сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН. Трусът е регистриран в 20,19 ч., съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Няма данни за пострадали и щети.
В Гражданска защита са получени са сигнали от граждани, че трусът е усетен слабо в Белене, Никопол, Плевен, Червен бряг. Екипи на Гражданска защита в Силистра започнаха обходи на града след усетения земен трус, съобщиха дежурните.
Министерството на извънредните ситуации е в повишена готовност за извършване на неотложни аварийни и спасителни работи при необходимост.''
Аз не го усетих по това време ядохме с майка ми и нищо не усетихме, а съседи казаха, че се усетило доста добре![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
то кога стана заметресението
кога го пуснаха по новините
бая добре си се усети5 ми се струва много
(от Добрич съм..) в Петъка по география точно си говорихме за земетресенията и за Вранча
толкова хора имаха тройки на този урок...
![]()
Cruel Intentions
ами сега гледах по новините по бнт и по европа го дават, във Букорещ хората са много изплашени усетило се е силно и се страхуват,че тази нощ ще се повторят събитията от 77 година, хубавото за нас е, че сеизмолози са потвърдили, че посоката на земетресението ще заобиколи БГ и дай боже![]()
![]()
Даммм и в Силистра доста силно се усети ...
Така силно ме залюля ...,а съм на първия етаж ...
Не ми се мисли,какво е било на 12-15 етаж (например)
До колкото разбрах от приятели в Русе,Свищов,Севлиево и Добрич също са го усетили доста силно.
каквото и да говорят,се усети и тук в София....
Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
so take these broken wings!
Аз добре си го усетих и не беше за кратко. То че ме разклатие едно на ръка, ама радиатора се откачитой не е много здрав, де...
![]()
Навсякъде в България ли е усетено, защото от всички краища се оплакват?
^Миии като гледам и в София са го усетили,така че сигурно само в Южна България не са го усетили,но ако и там са го усетили - смяяяятай що за радиус са имали вълните![]()
![]()
Не ми се мисли,какво им е на румънците
![]()
най-важното е, че осъмнахме живи![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Помислих си, че гаджето ми клати дивана с крак, но видях треперещия полилей. Малко се стреснах, но съм преживявала по-силни трусове. Не се е усетило много, защото е било на голяма дълбочина. В приятеля ми, който живее на 4-тия етаж доста ги е разлюляло(майка му и баба му), комшийката от горния етаж не е усетила, на кака ми пак на 2-ри етаж като нас й се е люляла клавиатурата. Неприятно, но не ми попречи да изляза на дискотека снощи. Е, беше доста опразнено, ама да кажеш да е паднала бомба-не е. Иначе Свищов още помни кошмара от 5-ти март 1977-ма година -толкова много разрушения и жертви. Нашият блок е строен след това земетресение и е с много по-стабилни и дълбоки основи от изискваното. Плочите са отливани изцяло за етажа, а не са надени и е доста стабилен. доста от сградите, строени между 1978 и 1989 в Свищов са по този начин и са най-сигурните в града. И все пак не строите АЕЦ Белене. В сеизмична зона сме и може да стане огромен проблем
Аз не го усетих, но приятеля ми и баба ми( която е в Русе) са го усетили и е било доста силно ..
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
colymoly
ХАХАХахах смятай как си се била съсредоточила в манжата щом не си усетила дори поклащане![]()
![]()
![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
![]()
![]()
много съсредоточена, като се има в предвид,ч е ям насила
![]()
![]()
![]()
преди това бях пила силно кафе и ми се виеше свят
![]()
и аз съм от силистра и съм на 8 етаж.Земетресението ми събори етажерките и премести мъничко бюрото ми.Адски много се шашнах.Първоначално написано от 3oPuTy
и при нас са усети доста яко ма разклати на 16тия еташ съм
If a person is silent, it doesnt mean he is unknown of fun, enjoyment and thrills. But it means, life has tought him some lessons which has made him silent
Аз съм от София и нищо не съм усетила. Ама и по-добре.
"Идваме от нищото и в нищото ще отидем. Какво е животът? Той е светлината на светулката през нощта, диханието на бизона през зимата. Малка сянка, която се прокрадва през тревата и се изгубва със залеза."
Аз лично не съм усетила нищо.. (от Русе съм),нито пък приятелите ми..За земетресението научих от братовчедка ми,която е усетила..Първоначално написано от 3oPuTy
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥