- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Колко минути се държи живачен термометър?
Та колко минути се държи живачен термометър под мишницата. Някои казват че по 3, други по 15. Аз лично по 10 минути...Вие ако знаете, споделете?
![]()
Аз за 5 минути знам,че е![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Първоначално написано от Biskfitka
За да се измери температурата правилно са необходими точно 5 мин.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
5-10, колкото повече, толкова по-добре![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
2 минути но може и повече за по-сигурно
Препоръчително е мишницата да суха,за да има точно отчитане на температурата.
ОДИН!!!
Най-малко 5 мин. Аз гледам по 6-7-8 да го държа - абсолютно достатъчно.
Lexynnka
Ей ся направих един опит. Сложих си термометъра. На 5тата минута го извадих беше 36.9 и го сложих отново и като минаха още 5 минути (10 станаха) е 37.2 ... И ся не мога да разбера имам ли температура или нямам!![]()
Аз знам 5, за най-старите - 7, но тия са някакви от ПСВ, които имат баба ми и дядо ми...
Доколкото знам, ако имаш температура до 3тата минута ще си проличи, а до 5тата ще покаже колко точно.![]()
Под мишницата знам, че се държи поне5 мин. Ако имаш, се вдига веднага, но за да се премери точно, е необходимо да го задържиш по-дълго. Най-бързо и точно се мери ректално - държи се 2-3 мин.
Първоначално написано от L0ST
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Аз знам за 10 и толкова си го държах.Сега сме с електронен и ми отчита почти за минута.
5
въпроса е хубав доколкото три важни неща биха могли да се коментират чрез него:Първоначално написано от mitaka93
- КАКЪВ термометър? хеле ЕС забрани живачните такива с Директива. (който е пропуснал - сега е момента да обиколи аптеките и да се снабди за потомците ако още има такова нещо...)
живачният термометър е най-точният по отношение на телесната температура.
правилно поставен за 7-15 минути в подмишнечната ямка той вярно показва телесната температура представляваща интерес. да го държите и 10 и 20 и 30 минути - лошо няма. ще отчете само максимума.
вторият въпрос е КОЯ температура може да се смята за патологична....тук усилено настояват да не кометирам този проблем...
третият...няма смисъл от него..
Има няколко начина за мерене на темшературата - под мишницата, в устата и анално.
5-7 мин. са напълно достатъчни да се измери температурата с живачен термоментър под мишницата.
За в устана не знам колко време се държи, но знам, че веднъж когато бях много болна, лекар от Бърза помощ ми измери температурата в Д-то, защото е най-точно и най-бързо - вади се след 1-2 мин.