- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- До децата в този форум!
Права си за всичко са виновни мъжете! Жените нямат вина.Първоначално написано от Violenza
ОДИН!!!
Хора, не знам дали това е темата, но след като прочетох предишните коментари, имам да ви кажа няколко неща:
1. Никога не правете секс без предпазни средства
2. Ползвайте презерватив, ако си сменяте партньорите често. Аз например си имам постоянен приятел и пия противозачатъчни (които ти ги предписва лекар, след като се увери, че няма да ти повлияят зле). Тв обаче не предпазват от std-та
3. Има едно такова нещо, наречено аборт. То е нещо гадно, но далеч не е толкова отвратително, колкото да родиш на 15 и да прецакаш живота на цели трима - на двамата родители и на детето.
4. Няма такова нещо като виновен и невинен. Правите секс заедно и после ще си отнасяте последствията заедно.
Простички неща, с които всеки трябва да е наясно.
Тъпо е да поставяш всички под общ знаменател ..![]()
And you were strong,and I was not..
My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
I did
And now when all is done..There is nothing to say..
http://www.album.bg/mallsy_/
me to0Първоначално написано от ReachlessGirl
![]()
Ти се възмуштаваш от тея десетокласнички дето са бременни?За мене е нищо работа.Обаче мойта предишна най-добра приятелка,като бяхме на 12 и ми каза,че правила секс с някакъв 16 годишен аз я гледам ейтака ->![]()
Две години по-късно тя е курвето на класа с което всички искат да ходят...познайте защо![]()
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Напълно подкрепям и на мене вече ми иде да се гръмна направо...!Първоначално написано от elito0o0o0
![]()
![]()
И мармот завива шоколад в станиол.
-Иначе си прав .
Съгласна съм напълно с автора. За двете години ,които съм в Лондон и не съм виждала бившите си съученици ,съвсем ненадейно разбрах ,че вече има родили от тях . Дори и тук е пълно с непълнолетни момичета ,които раждат без да мислят за последствията. Има и такива ,които са зряли ,въпреки годините си и смятат постъпката си за правилна . Според мен повечето хора трябва да се замислят за децата и отговорностите ,които изискват те ,защото в крайна сметка те не са виновни за грешките на родителите си .
Замисъла на темата е добър, и все пак- всеки може да прави каквото си поиска, никой не може да го съди. Говоря за бременните мацки. Само гледате в чуждата паничка, както се казва.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
моята съученичка която е на 14 години
оня ден ходиха за хапче ескапел, пък какво остава за по-големите какички![]()
Аре стига ве мен,с тея теми.Ако не е за тва ,че някаква надула корема,ще е такава поучителна.Как не ви мързи да ги пускате не знам.Няма смисъ
Прасета,прасета..Всичките прасета на мезета...
Ще ги пускаме докато не се научите!Първоначално написано от KASAPA
И всеки ден ще е така до победата!
ОДИН!!!
На 25 съм и подобно хапче не съм пила и предвид възрастта ми няма да пия. Не съм забременявала, не съм правила аборт. Е, имала съм закъснения, но имам друг тип проблеми. НО не съм правила и необезопасен секс и съвсем не съм била на 12-14, когато съм започнала.Първоначално написано от CherryS
Вижте, и да се възмущаваме и да не се възмущаваме - все тая. За мен е ненормално, за доста хора, особено 18+ - също. Но това е положението. Нямат детство, от игрите на компа се ориентират към игрите с живи кукли. Искат да се впишат, да не са задръстени, да са готини и отракани и......да не се изразявам какво правят. Тъпо, тъжно и жалко е. Особено като го правиш с някой, който "знае как да те пази"...на 15 или някой, на който "му спада от презерватива/алергичен е"...нещата стават трагични.
Миналата година се опитах да пообразовам учениците ми (не, че ме влизаше в длъжностната характеристика, ама реших да поговорим за подобни неща, защото те освен помежду си, с никой не говорят по темата). Много, много неграмотни бяха дори 11 и 12-те класниците. Елементарни неща не знаят. Освен презерватив и хапчета(и то спешни) друго нещо за контрацепция не знаеха. Добре де, учат биология...1 път в срока няма ли 1 час по сексуално образование. Далеч съм от мисълта това да се прилага на възраст 12-13 (не, че няма нужда), но в гимназиалния курс е просто задължително.
Ако питаш мен,трябва да има подобно запознаване с нещата,не в гимназията,а в средният курс още (от 5 клас нагоре),защото в гимназиалния вече е късно и да се прави поне веднъж всеки срок всяка година.Това да се каже,че еди какво си предпазва за мен не е достатъчно,мисля,че трябва да им се внуши (не обясни,а внуши) колко сериозни са нещата.Аз докъто бях на училище помня,че имах подобен урок в 8 клас и то само за 1 час и после нищо до самото ми завършване.
ОДИН!!!
Ужас, как не ги е срам . ^^Първоначално написано от CherryS
Щом е имала съмнения , притеснения - да взима. Не се е предпазила по време на секс - нейн проблем е. Тя си е решила така . Да си се трови.
Не ти е дошло до главата това с притесненията , не разбираш. Винаги се предпазвам по време на секс, но при най-малкото отклонение в цикъла ми си взимам непременно тест, и го правя. След това звъня на майка ми да обсъдим ситуацията.
Та , идеята ми е - твоята приятелка може просто да е била притеснена, да не е знаела какво да прави, и някъде - чела - недочела разбрала, че има Ескапел и при положение, че не е много наясно с действието му - хайде, дай да си взема. И няма нищо лошо в това. Тя си съсипва организма , не ти.
"Оня ден ходиха" - почти сигурна съм, че не си била свидетел на действието, така, че смени времето.
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Ок, де...вие знаете кога. Аз като бях ученичка в 5-8 клас, никой не говореше за целувки, гаджета, а камоли за секс. Първата ми съученичка, която загуби девствеността си беше на 15 и беше истински шок за всички останали момичета. Момчетата пред 11-12 клас не правеха секс. 10-ти клас беше абсолютния минимум за момиче (и то се смяташе за развратно и леко). Непонятно ми е да си мисля, че 11-12 годишние имат нужда от подобно възпитание....За това така се изразих. Ясно ми е, че моето поколение е по-различно, но...аз за презерватив, Ескапеле и хапчета не мога да си представя да разговарям с ДЕТЕ на 11-12.
Да за жалост е така,но както виждаш нещата се променят.Едва ли ще можем да спрем 14г да го правят,но поне да знаят как да се пазят,за да няма майки на 11 както беше станало преди време.Първоначално написано от krem4et0
ОДИН!!!
Тъпото в цялата история е, че децата им ще са същите, защото какъв пример могат да вземат от майките си?! Това е майчинство в стил дете гледа дете..![]()
![]()
Страх ме е, че за мене всичко си.. Страх ме е, че след твоите лъжи още повече искам с мен да си!!
браво за идеята .. мн0г0 хубава тема .. но тези които го правят сигурно няма да прочетат това ...![]()
![]()
![]()
Абе виж ся колкото и да се налива акъл всеки си знае неговото и това е .. момиче от моя клас също роди тази година и аз не го одобрявам .. но щом така е решила неин си е проблема ;]
Schhh! Hear the silence...
И мен ме иСкефи неграмотното ти мнение . И ти не си по-назад с този правопис от т.нар. "курвета".Първоначално написано от DENKAZ
Ти си адски прост we ... Иначе темата е хубава. Наистина в днешно време нищо не може да ме учуди. Спомням си,че преди няколко години съм гледала едно предаване,дето показаха едно момиче на 10 години,вече млада майкаПървоначално написано от DENKAZ
И не е мангалка,ако това си мислите. Пък то на момичето не му пука особено-кво толкоз вика,праихме секс... Абе нямам думи на къде отива света,кат бях на 11-12 такива неща въобще не ми хрумваха-кви гаджета,къв секс тогава бях още дете. Наистина е хубаво да се въведе един час в дск на темета-сексуално култура,щот не всички сме наясно. В 8-ми клас учихме мъжката и женската полова система,бременност,такива неща,ама госпожата кат ни обясняваше половината клас не се спря да се хили.... Да им се чудиш на акъла. Няма да е зле да ни светнат за някой неща.
![]()