- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- истриват Замунда и Арена ?
Да и в другите страни има сайтове с пиратска информация, но процентно броя на потребителите теглещи от тези сайтове е по-малък! Не чухте ли в интервюто, че американския посланик, каза че в "единя" от двата най-посещавани сайтове в България има 800 000 потребители... Да кажем, че населението на страната ни е около 7 563 710 души и умножим х 10,57% = ~799484,15 потребители. Значи излиза, че 10,57% от българите сме регистрирани само в един от сайтовете за споделяне на пиратска информация... Все пак като изключим хората над 60 години и децата под 10 годишна възраст процента ще се увеличи!Първоначално написано от beretta92sd
Точно за това става на въпрос!
![]()
Като гледах във вестибг какъв човек интервюират ми стана ясно че ще изтрият сайтовете ама друг път,пък и има и други много много много други
Само не ми стана ясно ако ограничат достъпа към "Заминда" и "Арена" другите торент сайтове като например РарБГ или др ще бъдат ли закрити...
Hip-hoP is my life)))
Гледам, опитвате се да тълкувате термина "разпространение на информация", от гледна точка на торентите. Това, което е прието в редица европейски страни(а шматките които ни управляват евентуално ще се опитат да наложат с течение на времето) е по-грубо отколкото си мислите. Ето ви пример:
Отива един шматарок в братска европейска Германия. Живее там шест години, купува си къща, кола и всичките му там глупости. Случайно решава да си вземе лаптоп. Още по-случайно, решава да влезе в български торент сайт и да си изтегли песнички(на Pitbull мисля че бяха, няма значение). Общо три на брой, една с клипче и две MP3-ки. След два дни на вратата му цъфват някакви костюмарчета и му разясняват, как трябва да отиде в съда, понеже срещу него е заведено дело за нарушаване на авторските права.
Отива шматката в съда и разбира за какво става въпрос - след като е изтеглил песните, е оставил торент клиента си включен и ги е сийдвал. От него са ги свалили още някалко човека в Германия. Автоматично го съдят като разпространител, а не като потребител. Заведеният иск за нарушаване на авторските права срещу него е за пет хиляди евро. За няколко седмици(по-малко от месец) го осъдиха, плати си. Честито. Иск срещу българският торент сайт - няма, няма и да има. На който му стиска, да си сваля каквото си иска
Като цяло идеята е да се санкционират сийдърите(разпространител те). А както всички добри и умни деца(като вас) знаят - ако няма цифрички в колонката "Seeders", не можете да си свалите торента. Муац.
ТИ ме разбиПървоначално написано от minus273dot15
![]()
![]()
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Добре "minus273dot15" - съгласявам се с твоето мнение, но само ако ми разясниш малък цитат от една книжка наречена "Конституция на Република България"
И значи какво излиза, че трябва да се промени конституцията на България, че да ни забранят споделянето на иформация (макар и с неуредени авторски права) и използвана за лични (некомерсялни) цели да стане подсъдимо?!?!Чл. 40.
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.
Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
(2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права.
П.С. - Много хора обичат да казват, че торентите са "легалния" начин за обмен/споделяне (забележи тук не говоря за разпространяване) на информация с неуредени авторски права!![]()
Честно, кое не му разбираш на Чл. 41, т.1 ?Първоначално написано от doomkillerr
Почеши ме зад лявото ухо... не, не... чакай... оххх...Чл. 41.
(1)...Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала...вече няма нужда, мерси все пак.
ПП. MaGuSs, ти си бил не`къв типаж с високо IQ ли, к`во?Кефиш ме, ама ти нямам номера... иначе се сещаш
Щях да ти подаря цвички. Маратонките са за аматьори.
Някавъв проблем ли имаш с мен ,че не разбрахПървоначално написано от minus273dot15
![]()
П.П.Не благодаря.Аз си имам "цвички" ,но са ми малки.М дам ... преди играх балетНомера ми е 0889/661314... 24/7 е
. И не се сещам ... поясни .. аз съм малко "бавно" развиващ
![]()
:P
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Явно не бях достатъчно конкретен с предишния си пост! Аз нямах предвид, че нарушаването на закона за авторското право не е престъпление или че конституцията прави изключение в случайте, когато едно право се нарушава при прилагането, на правото за свободен достъп до информацията.Първоначално написано от minus273dot15
![]()
Имам предвид, че обмяната на информация с некомерсялна цел (тоест от нея не се получават доходи) и се използва само и единствено за лични цели, било тя с неуредени авторски права се толерира! Многократно от МВР съобщаваха, че мерките предприети срещу разпространението на пиратска информация не територията на Република България, няма да засегне домашните потребители на тази информация, а само разпространителите и, които изличат материални ползи от това!
Ще дам и пример, за да съм по конкретен във виждането си по отношение на въпроса... Представете си, че се гласуват строги мерки, срещу всякакъв вид пиратска (нелегална) информация, включително и намерена на домашни компютри. Ми че нали всички в тая нашата държавица, които ползваме домашен компютър трябва да отидем в затвора!?!?!![]()
Защо ли? - Защото броят на хората притежаващ домашен компютър с напълно лицензиран софтуер (нямам само предвид операционната система, а всяка една програмка и приложение защитена от закона за авторското право), музика, филми, електронни книги и литературни произведения и т.н. се броят на пръсти! Първо депутатите (или поне техните деца), полицайте, лекарите, съдиите и всички други граждани ще попаднат под ударите на закона, тъй като не може да ме убидите, че на техните компютри няма нито един "пиратски" файл, било то клип, филм, mp3-ка, игра, програма и т.н.
П.С. - Вече ме заболяха пръстите да повтарям, че споделянето на въпросната информация е възможно, но разпространяването и с цел изличане на някаква изгода и най-вече печалба е НЕЗАКОННО!![]()
Нали вече веднъж пробваха... и какво стана, нищо...![]()
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Понеже политиците в България са готови да излижат всякакви чужди за*ници, не бих се учудил ако се опитат да забранят торент сайтовете.
Наистина на нито един сайт не се съхраняват файлове. Също така Замунда не извлича директни печалби от обмяната на файлове между потребителите, или с други думи не иска пари, за да ти предостави торент файл.
Големите звукозаписни компании и филмови студиа обаче винаги ще бъдат против хората да дърпат пиратско съдържание (пиратско в най-общия смисъл означава, че не сме си платили авторските права). Тези компании имат огромни лобита и ресурси, и натискат цели правителства да ограничават хората и да ги принуждават да си купуват музика, филми, софтуер. Това си е тяхно право - щом си вложил време, пари, умения и т.н. в даден продукт ти със сигурност ще искаш да реализираш приходи от труда си.
Вижте този блог на mininova - няма вече торент файлове! Съдът в Утрехт (май това е в Дания) ги е натиснал и... сори, кой ял-ял
http://mnstat.com/images/blog/index.html
До колкото знам и миналата година имаше такива слухове,но кво стасна ?![]()
![]()
![]()
![]()
Какво лошо има в изтеглянето дали крадаме пари или крадем информация то нали е за забавление да си изтеглиме филми игри те какво искат да им изпращаме смс за 1-2лева на всеки торент ебаси
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Просто за сигурност криптирайте си протокола. Вие какво искате толкова явно да се обменя пиратско съдържание и на никого да не му направи впечатление.Инак навсякъде има пиратство, както има проституция и наркотици, никой не може да ги спре. Инак да всички участници сме си един вид разпространители на нелегално съдържание.
Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!