.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Hybrid View

Голям фен Аватара на webmast3rche

ФИЗИКА. Помагайте plS! Курс : Топлинни явления!

1.Изотермен процес.
    2.Изохорен процес.
    3.Изобарен процес.
    4.Топлинни машини.
    5.Идеален газ.

Ако можете да ми помогнете по тези теми ще съм ви мн.благодарен. и ако може да дадете и някакви задачки - още по хубаво..

Ей сега във вторника ще има едно контролно с всякакви графики и такива мании.. а аз не ги разбирам.. Така че всякаква помощ е добре дошла!

П.п уча физика за 8 клас. (иначе съм 9)

Re: ФИЗИКА. Помагайте plS! Курс : Топлинни явления!

Учебник нямаш ли?
    Там си пише всичко..ако вникнеш внимателно..

и аз имах контролно и аз съм с физика за 8ми.. но съм 9ти

Изотермен - температурата=const демек е постоянна при такъв процес , тя не се изменя.. всички други величини - обем и налягане се променят.
    Произведението на налягането и обема също винаги си остава постянно поо закона на Бойл.
    Ако имаш начало на налягането и после какво е било в края..
    формулата - p1v1=p2v2
    Графиката на изотермния процес е с крива линия-изотерма (няма как да ти го начертая.. )
    Идеален газ - въображаем газ , при който законът на Бойл е изпълнен точно при всяка температура и налягане!
    Малко ще ми е трудно да ти дам задачи защото физиката ми е на испански, някой неща..

После може да допиша останалите неща(ако някой не ти е помогнал повече) .. дано съм ти помогнала малко

I don`t care .. ;] ..

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Не беше ли ти този, на който обясняват тооолкова много и чертах и ала бала??
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Голям фен
    Точно той беше, nIkЕnCeTy !
    Авторе, защо караш хората да ти обясняват нещо, което вече са ти обяснявали ? Ама, айде ето линк от старата ти тема http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#7147310 !

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Еми шанс. Можеше да погледне все пак.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Мега фен Аватара на L0ST
    Охх, къв пищов имах точно на това. Ако не ме мързеше щех да се разровя някъде из шкафовете и да ти го сканирам, ама уви - мързи ме, ще си учиш от учебника.
    Lexynnka

Голям фен Аватара на webmast3rche
    Еми те тогава я отложиха тая контр и аз пак сичко забр.. пък и физикатаа не ми е мн силна страна.. и от тая тема ест погледнах я и повечето работи ги разбрах от вътре де.. просто пуснах нова ако се намери някой да даде някакви примерни задачки и такива и да пообясни , че ми е голяма мъгла

Супер фен Аватара на Zarity
    Град
    Шумен...
    Аве тва е най-лесния раздел ве,толкова ли не можеш да го научиш.
    Брях,брях

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си