- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как да четем Библията
баба ванга е правила ТОЧНО нострадамови пророчества свързани с войни и други големи събития. отново казвам че бих бил благодарен ако ми изкараш пълен и чат пат автентичен списък с пророчествата ѝ.
а за закона стана яко вече. излиза че имаме противоречие нали?
защото съм постнал достаъчно много изказвания на исус и йехова и апостолите които твърдят ТОЧНО обратното на това което ти си дал като цитати. оставаме или с избора да спазваме това което ни се струва по-приятно или да се опираме на авторитета на личността която прави въпросното изказване (май от боговете по-голем авторитет нема) както и на броя от подобни изказвания (струва ми се че тези които аз съм дал са повече от твоите) КАКТО и от достоверността им (защото библията все пак е съставена а не написана както толкова много педеруги обичат да казват).
ти си този който да ми каже кое според тебе е по-валидно и как не си противорекът. бонус въпрос:
защо законът съдъжа толкова много пълни глупости? (знаеш за какво говоря)
ето и моите доказателства:
17Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня.
18Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
19И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.
Но по-лесно е небето и земята да преминат, отколкото една точка от закона да падне.
16Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
Вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание!
10Защото Мойсей рече: "Почитай баща си и майка си" и: "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви".
А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?
4Защото Бог каза: “Почитай баща си и майка си”; и � “Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви”.
Чули сте, че е било казано: “Не прелюбодействувай”.
28Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.
Слуги, покорявайте се на господарите си с пълен страх, не само на добрите и кротките, но и на опърничавите;
19Не даде ли ви Моисей закона? но пак никой от вас не изпълнява закона.
та поправиме акосъм сбъркл някъде или нещо
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes