- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ако имаш трудности в английския, намери помощ тук :)
Всъщност гугъл ми ги превежда като две различни думи
therefore като 'следователно'
и therefor като 'за това' , 'за тази цел' ...
затова и питам, досега ня го бях срещала така . Въпреки това, мерси за отговора.
Сега проверих в речника. Therefor е остаряла дума. Вероятно не се използва вече. Аз също не бях го срещала досега, но така като гледам, носи същото значение като therefore.Първоначално написано от goshka
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Сори, че не преведох теста, но в момента главата ми пуши. Другата събота ми е САТ математиката и решавам тестове, задачи и т.н. Влизам във форума за малко...След това ме чакат семестриални изпити и така. Ще се освободя около 13 юни и дотогава не разчитайте на мен. Няма да съм тук често...Ако имам 2-3 часа свободно време, може да вляза да помогна, но ми предстоят важни неща.![]()
amk933, някак ще удържим положението до твоето завръщане!![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Успех на SAT и непременно да се похвалиш с резултатите после...Първоначално написано от amk933
![]()
![]()
Е, и да споделиш някои интересни въпроси няма да е лошо- да видим ние що са то математики и природни науки на английски
![]()
![]()
![]()
![]()
Имам въпрос отностно две от времената в Английския език и ще се радвам ако ми отговорите бързо,защото утре ще ме изпитват...
Така..
Present Perfect Continuous - ако можете да ми кажете какво показва,кога се употребява,какви са му формите попринцип и тези в "Passive voice" ако има, но мисля, че няма.
и
Future Perfect Continuous - същото като по-горе.
Моля някой да обясни всичко най-важно за тези времена.
letter for application to help look after small children ?? моля ви помогнете ми![]()
![]()
Ето ви малко химия:Първоначално написано от rado0201
"A 45.0g sample of an alloy was heated to 90.O C and then dropped into a beaker containing 82.0g water at 23.50 C. The temperature rose to a final 26.25 C. What is the specific heat capacity of the alloy?"
"Silicon oxide has a macromolecular structure.
Describe the structure of silicon oxide."
Изглежда лесно, ама не е...защото има точно специфични неща, които трябва да кажеш по точен начин.
Amk933, НЕ, НЕ Е ЛЕСНО! Та това е Химия... Най-трудния и гаден предмет...![]()
SunnyTime,
Present Perfect Continuous
[has/have + been + present participle]
* You have been waiting here for two hours.
* Have you been waiting here for two hours?
* You have not been waiting here for two hours.
Use 1: Duration from the Past Until Now
We use the Present Perfect Continuous to show that something started in the past and has continued up until now. "For five minutes," "for two weeks," and "since Tuesday" are all durations which can be used with the Present Perfect Continuous.
Examples:
* They have been talking for the last hour.
* She has been working at that company for three years.
* What have you been doing for the last 30 minutes?
* James has been teaching at the university since June.
* We have been waiting here for over two hours!
* Why has Nancy not been taking her medicine for the last three days?
Use 2: Recently, Lately
You can also use the Present Perfect Continuous WITHOUT a duration such as "for two weeks." Without the duration, the tense has a more general meaning of "lately." We often use the words "lately" or "recently" to emphasize this meaning.
Examples:
* Recently, I have been feeling really tired.
* She has been watching too much television lately.
* Have you been exercising lately?
* Mary has been feeling a little depressed.
* Lisa has not been practicing her English.
* What have you been doing?
Active/Passive
Examples:
* Recently, John has been doing the work. Active
* Recently, the work has been being done by John. Passive
NOTE: Present Perfect Continuous is less commonly used in its passive form.
Future Perfect Continuous
FORM Future Perfect Continuous with "Will"
[will have been + present participle]
Examples:
* You will have been waiting for more than two hours when her plane finally arrives.
* Will you have been waiting for more than two hours when her plane finally arrives?
* You will not have been waiting for more than two hours when her plane finally arrives.
FORM Future Perfect Continuous with "Be Going To"
[am/is/are + going to have been + present participle]
* You are going to have been waiting for more than two hours when her plane finally arrives.
* Are you going to have been waiting for more than two hours when her plane finally arrives?
* You are not going to have been waiting for more than two hours when her plane finally arrives.
NOTE: It is possible to use either "will" or "be going to" to create the Future Perfect Continuous with little or no difference in meaning.
Use 1: Duration Before Something in the Future
We use the Future Perfect Continuous to show that something will continue up until a particular event or time in the future. "For five minutes," "for two weeks," and "since Friday" are all durations which can be used with the Future Perfect Continuous. Notice that this is related to the Present Perfect Continuous and the Past Perfect Continuous; however, with Future Perfect Continuous, the duration stops at or before a reference point in the future.
Examples:
* They will have been talking for over an hour by the time Thomas arrives.
* She is going to have been working at that company for three years when it finally closes.
* James will have been teaching at the university for more than a year by the time he leaves for Asia.
* How long will you have been studying when you graduate?
Notice in the examples above that the reference points (marked in italics) are in Simple Present rather than Simple Future. This is because these future events are in time clauses, and you cannot use future tenses in time clauses.
USE 2 Cause of Something in the Future
Using the Future Perfect Continuous before another action in the future is a good way to show cause and effect.
Examples:
* Jason will be tired when he gets home because he will have been jogging for over an hour.
* Claudia's English will be perfect when she returns to Germany because she is going to have been studying English in the United States for over two years.
ACTIVE / PASSIVE
Examples:
* The famous artist will have been painting the mural for over six months by the time it is finished. Active
* The mural will have been being painted by the famous artist for over six months by the time it is finished. Passive
* The famous artist is going to have been painting the mural for over six months by the time it is finished. Active
* The mural is going to have been being painted by the famous artist for over six months by the time it is finished. Passive
NOTE: Passive forms of the Future Perfect Continuous are not common.
Здравейте!![]()
Ако може някой да ми каже как да правя Sentence Transformation
ще му бада много благодарна
НАПРИМЕР
I am sure Jenny didn'y crash your car
Jenny.............................................
It was wrong of him to kick the dog
He................................................ ..
I advise you to stop eating chocolates
You...............................................
It's possible that he is lying
He................................................ ..
I should't have eaten all those shellfish
If.............................................
The meal would have been lovely,but you put the oven too high
I would have bought you a presentqbut I didn't know that it was your birthday
I wish.............................................
It was careless of him to leave the oven on
He................................................ ..........
Ако може да очясните как стават ще съм много благодарна![]()
![]()
То няма как да го научиш, или да ти се обясни как става. Знаеш ли граматиката, изразите и конструкциите, би следвало да се оправиш. Ти, очевидно, не си сядала да учиш.Първоначално написано от gusi4
![]()
Доколкото ти си написала, толкова мога да ти помогна. Ако греша, някой да ме поправи.
![]()
?Първоначално написано от cvetinka95
Ох, не се сетих. Така трябва да е.Първоначално написано от WaterLilly
![]()
Може ли също някой да каже дали онова с рождения ден изисква мин.перфектно?
I would have bought you a present, but I didn't know that it was your birthday
I wish I knew it had been/?/ your birthday.
![]()
Аз мисля, че ще стане I wish I had known it was your birthday.
И за така мисляПървоначално написано от WaterLilly
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
как бихте превели това?
one-piece rotor blades
off-shore wind farms
Здравейте!
Бих искала да ми обясните ,на кратко каква е разликата между will,may and be going to.
Мерси предварително!![]()
Може ли някой да ми преведе тия идеоматични изрази?
to take sth down
a slap on the wrist
to catch someone red-handed
off the record
И ако може и на тия фразеологични, че нещо не мога да си открия речника, пък ви нтерен нищо не ми излиза, а съм ги забравила, пък преговарям в момента..
get away, run away, drive away, take away..
За повечето се сещам от фразеологизмите, ама не съм сигурна, така че ако ми даде преводите на тия неща ще съм много благодарна.![]()
Аз искам да помоля за една парафраза. Не е трудна, ама нещо не се сещам как да я направя.
I took the lift so that I would have to climb up all the stairs.
To.......
- Думата 'save' трябва да присъства в изречението.
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Първоначално написано от ByK
will - означава 'ще' за бъд. време, но за спонтанно взето решение. Пример: I will phone you.
to be going to - също като 'will', само че е за категорично решение/така да го нарека/. Пример: I`m going to Varna tomorrow.
may - означава 'може' и изразява вероятност.
Над равноширнатия път
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Опа, може аз да съм пропуснала 'not'Първоначално написано от winterfresh4o
. Иначе ми трябва да започва с 'to'
. Все пак мерси за отделеното време.
Btw: I`m a girl![]()
Над равноширнатия път
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
'Save' ?Първоначално написано от winterfresh4o
![]()
Над равноширнатия път
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Първоначално написано от winterfresh4o
Хах, мерси! Ще го напиша така, пък надявам се утре тая по английски да ги провери.. :P
Над равноширнатия път
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Здравейте!Да споделя и аз един мой проблем:в петък взехме Future Perfect Tense и Future Continuous Tense (Progressive tenses and verb forms) и в момента пиша едно упражнение,в което (ще дам пример) Saturday morning - the participants have a reception трябва да се направи изречение,използвайки Future Perfect или Future Continuous,но като стигнах до тази структура и се замислих как ще стане изречението,защото до сега имаше точен час и ден от седмицата дадеni и ги писах във Future Continuous (5p.m. on Friday-Prof Howard Green gives a lecture on alternative sources of energy) и аз си го обясних по този начин.Попринцип знам,че Future Perfect се използва за действия,които ще бъдат приключени в даден момент в бъдещето,а Future Continuous показва действие,което със сигурност ще се извърши в даден момент или в бъдещето,най-често в близкото бъдеще,но всъщност въпросът ми е как да разпознавам коя глаголна форма да използвам когато съставям изречение,като това,което дадох за пример по-горе..Някой ако може да помогне,ще му бъда много благодарна!!![]()