.
Отговор в тема
Страница 3 от 11 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 275
    Въпросът ти е наистина важен. Хората, които вземат Toefl оликновено имат намерение да учат в чужбина. Може би и ти това възнемеряваш? По принцип ми е малко трудно да определя дали възрастта ти е подходяща за започване на подготовка за Тоефл, лично според мен е раничко- но това си зависи и от сегашните ти знания, както и от темпа, с който учиш/възприемаш. Разбира се, остава в сила правилото, че колкото по-отрано почнеш, толкова повече ще научиш, следователно е по-добре! Само не забравяй, че валидността на Тоефл е 2 години /не съм сигурен/, но 100% имаше някаква валидност. По принцип нивото на трудност на теста не е особено високо, повярвай ми! Може би ако имаш знанията за FCЕ, ще можеш да вземеш и Тоефл /мое мнение/. А относно подготовката- може би частни уроци, а относно "книжлета"- има в Замунда! Изтегли ги всичките- доста са добри! Имаш много време до Тоефл, само не го пропилявай! УСПЕХ!!!

Благодаря ти наистина много Имам една граматика FCE Use of English 1 и съм я изрешила почти цялата,но повечето упражнения в часовете по английски,като преговарям понякога от там граматика,например. А като спомена тези книги от замунда- изтеглих ги наскоро,но още не съм ги започнала И да,наистина възнамерявам да кандидатствам в друга държава- по-вероятно UK, но все още не съм решила нито с какво,нито къде
    И едно ГоЛяямоОо БЛАГОДАРЯ !!!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Hardly, no sooner, barely, scarcely, nearly, almost...хохо.

"Hardly had the train left the station, when there was an explosion."
    Много е важно това when да не се изпуска!
    Barely, scarcely и hardly са с when...
    No sooner обикновено с than, но съм го виждал и с when (доста рядко)

Scarcely had I arrived when the phone rang.
    Hardly had I arrived when the phone rang.
    Barely hd she arrived at my house, when she fainted.
    No sooner had I arrived than the phone rang.

Almost и nearly се използват предимно в позитивни изречения:
    I almost/nearly fell off the cliff.
    He almost/nearly always ditches from school.

Almost може и в негативни, но може и да се замени с hardly или scarcely:
    She ate almost nothing.
    She ate hardly anything.

Когато е с глагол и е негативен се предпочита замяната на almost с hardly или scarcely...
    I almost could not see anything.
    I could hardly see anything.
    I could scarcely see anything.
    I could barely see anything.

Когато нещо е малко, почти го няма, тогава се ползват barely, scarcely и hardly:
    Scarcely 10% of the people want the president to resign.
    They got barely a mention in the letter of gratitude.
    Hardly anybody came to the assembly.

Едит: Scarcely в Америка се ползва мноооооого рядко.

Цитирай Първоначално написано от Lil1kid
    Благодаря ти наистина много Имам една граматика FCE Use of English 1 и съм я изрешила почти цялата,но повечето упражнения в часовете по английски,като преговарям понякога от там граматика,например. А като спомена тези книги от замунда- изтеглих ги наскоро,но още не съм ги започнала И да,наистина възнамерявам да кандидатствам в друга държава- по-вероятно UK, но все още не съм решила нито с какво,нито къде
    И едно ГоЛяямоОо БЛАГОДАРЯ !!!
    Моля Туко-що проверих и валидността на теста- 2 години е!!! Така че бъди вниматела, защото май ще се наложи да го вземеш по-късно, за да не му мине валидността, когато наистина ти потрябва Моят съвет е да го вземеш в началото на 12ти клас, за да може да се явиш пак до края на 12ти клас, ако стане издънка- КОЕТО ВЪОБЩЕ НЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ!!! Моят съвет е да не учиш само граматика за Тоефл- знам, че в училище на нея се набляга, но всъщност Reading, Listening, Speaking and Writing са също толкова важни!!!!

Град
    София
    TOEFL е детска играчка...не му се шашкай.

Чети много и проблем с лексика няма да имаш. Граматиката до FCE трябва да си я усвоила повечето...

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Hardly, no sooner, barely, scarcely, nearly, almost...хохо.

"Hardly had the train left the station, when there was an explosion."
    Абсолютно си прав за when- знам го, но не знам защо съм го изпуснал- може би от бързина!!
    Иначе много се радвам, че спомена No sooner, тъй като съм извадил някои изречения с No sooner- доста са ми трудни, не знам защо Сега ще поразгледам още малко и до 1 час ще пратя някои "коварни" изречения. Дано помогнеш с твоите страхотни обяснения..

amk933,благодаря за подробната информация
    rado0201, да аз всъщност за тези части от TOEFL се притеснявам най-много, защото например- какво,ако на Reading или Writing не ми стине времето , ами ако на Reading или Listening а и Writing не разбера нещо... и още много,много притеснения, за които се надявам да се погрижа, аз ще потърся и някой частен учител,но може би в 11 клас специално за Тоефл,а сега също се подготвям и за още един сертификат, който училището ни има право да дава- нещо от Мичиганския университет,не запомних съкращението , но доколкото разбрах се приема в около 80 университета в Северна Ирландия,Англия и Шотландия и много се чудех каква е връзката.. А той няма срок за годност, завинаги е . И мисля,че се брои да си го взел,ако имаш C,но аз не искам С ,щото все пак... с различно око ще гледат на теб ,ако имаш A,например Сори,че пак се впуснах в може би ненужни обяснения

И аз ще искам малко помощ.. Госпожата ми по английки ще ни изпитва накрая за годината там за оформянето за Future Tenses .. Тя ни ги нахвърли,но не ги обясни подробно.
    Нам къде си било Will на друго място било с Presen Continuous на третото имало going to .. и такива.. гледах в учебника,но и там обясненията са скромни .. ако някой може да ми ги обясни ще бъде златен !!

Цитирай Първоначално написано от Jo_Ni_To
    И аз ще искам малко помощ.. Госпожата ми по английки ще ни изпитва накрая за годината там за оформянето за Future Tenses .. Тя ни ги нахвърли,но не ги обясни подробно.
    Нам къде си било Will на друго място било с Presen Continuous на третото имало going to .. и такива.. гледах в учебника,но и там обясненията са скромни .. ако някой може да ми ги обясни ще бъде златен !!
    Ами честно да ти кажа темата е доста обширна. Предполагам, вие обаче не го учите в най-подробният му вариант.
    Накратко:
    will- използваме в случаите на най-общо предположение.
    He will become rich one day!
    will също се използва и при правене на спонтанни решения.
    A: I am going to the shop!
    B: Will you get me a can of coke, please?
    will се използва много често и с Conditional Sentences, въпреки че понякога и going to се използва! Надявам се си наясно с First, Second, Third, Mixed First and Mixed Second type of Conditionals.

going to- използва се, когато имаш някаква предпоставка, подсказваща, че ТОВА най-вероятно ще се случи!
    She is so smart. She is going to be very successful!
    It is cloudy. It is going to rain today!
    Това са доста типични примери!

Present Continuous също се изполва за още по-сигурни събития или appointments.
    What are you doing tonight?
    I am metting my teacher on Monday!

Present Simple използва се за т.нар timetables (графици, разписания).
    The show starts at 8:00.
    The train leaves at 7:12.

Друго, по-рядко срещано е to be about to.
    I was about to go out when the phone rang! Може да се преведе като: Тъкмо излизах, когато телефона звънна! Надявам се разбираш, какво имам предвид.

Има и други форми като: to be due to, to be to и др, но едва ли сте ги учили. Ако ти трябват, с радост ще обясня!

Цитирай Първоначално написано от rado0201
    Цитирай Първоначално написано от Jo_Ni_To
    Ами честно да ти кажа темата е доста обширна. Предполагам, вие обаче не го учите в най-подробният му вариант.
    Накратко:
    will- използваме в случаите на най-общо предположение.
    He will become rich one day!
    will също се използва и при правене на спонтанни решения.
    A: I am going to the shop!
    B: Will you get me a can of coke, please?
    will се използва много често и с Conditional Sentences, въпреки че понякога и going to се използва! Надявам се си наясно с First, Second, Third, Mixed First and Mixed Second type of Conditionals.

going to- използва се, когато имаш някаква предпоставка, подсказваща, че ТОВА най-вероятно ще се случи!
    She is so smart. She is going to be very successful!
    It is cloudy. It is going to rain today!
    Това са доста типични примери!

Present Continuous също се изполва за още по-сигурни събития или appointments.
    What are you doing tonight?
    I am metting my teacher on Monday!

Present Simple използва се за т.нар timetables (графици, разписания).
    The show starts at 8:00.
    The train leaves at 7:12.

Друго, по-рядко срещано е to be about to.
    I was about to go out when the phone rang! Може да се преведе като: Тъкмо излизах, когато телефона звънна! Надявам се разбираш, какво имам предвид.

Има и други форми като: to be due to, to be to и др, но едва ли сте ги учили. Ако ти трябват, с радост ще обясня!
    Ахм горе доло разбрах за какво става на въпрос .. МЕРСИ Адски много

Ето това са нещата, които не можах да разбера. Ще се надявам да получа обяснение, особено от Амк
    1. When we go to the party on Saturday, let’s bring a bottle of wine. – тук има грешка! Според автора е грешка, която дори самите Американци /англичани/ правят. Някаква идея каква е грешката??
    2 The room had been decorated with flowery wallpaper.- това е изречение, което не е част от текст. Винаги съм се чудил защо понякога ги слагат в Past Perfect- та нали няма друго действие, с което да го съпоставим! Разбира се, Past Perfect има и други употреби ама все пак... Ти беше споменал, че го използваш, за да пратиш действието в „по-миналото”- дали тук случаят е такъв??
    3. I should think that model would sell quite well. Някой може ли да даде малко информация защо се използва “should” в това изречение, каква роля играе?
    4. to be bound to- какви ли не форми за изразяване на бъдеще действие съм вижал, но тази- не! Предполагам, че е доста близка до “to be about to”. Ако греша, моля да ме поправи някой, тъй като наистина просто предполагам
    5. You couldn’t really have managed without me. I might well decide to come. Тук повече ме интересува второто изречение. Такова нещо за първи път виждам..моля за обяснение.
    6. Rarely had I had so much responsibility.
    7. Seldom can a minister have been faced with such a problem. Моля за пълно обяснение на 6 и 7- мисля, че се вижда кое му е странното! Много пъти съм виждал този тип „обърнати” изречения, но малко сложничко ми идва в съчетание с модален+сег.перфектно.
    8. No sooner had I reached the door than I realized it was locked.
    9. No sooner was the team back on the pitch than it started raining. Многооо старнно ми се вижда, пак моля за обяснение като при 6 и 7.
    10. Only after posting the letter did I remember that I had forgotten to put on a stamp. Също доста странно изречение, макар че не може да се сравнява с предните три!!! Обяснение, бих се радвал да получа и тук /то е ясно/

Град
    София
    4. to be bound to do something значи, че непременно ще го направиш...ползва се мнооооооого рядко. Не съм го чувал с месеци.

6-10. Не знам как точно да ти ги обясня...Инверсията се налага от определени думи и изрази, които сложени в началото на изречението избутват подлога след глагола. Грубо казано въпросният израз заема мястото на подлога. Ще напиша всички, които се сещам с примери:
    Hardly, Barely, No sooner, Scarcely, Rarely, Sledom и Only са част от тази група, но има още много...ето част от тях:

Never have I ever smoked.
    Under no circumstances should anyone enter the room.
    On no account may one switch on his or her phone.
    Only after the film ended, could I go home.
    Only when the play started, did I realize that I had seen it before.
    Only if he paid the ransom, would the crooks extricate his brother.
    At no time did I say I would go to the movies.
    Not a single step did he make.
    Not only have I decided not to go to the party, but also not to talk to her any more.
    Not until May will I have finished my work.
    So (much) amazing was the journey, that I had no intention to go back home.
    Such was the the magnificence of their acting, that the actors became true celebrities.
    Little had I read about the Filipinos before I went to the Philippines.
    Nowhere did I see such a woman again.

Има още но те са производни на only + нещо си и не може да ги сбъркаш. Много приличат на тия. Аз лично ги правя инверсиите по звучене, не следя за думите. Ако оставиш подлога на второ място веднага след инверсионната конструкция не звучи хич добре...до усет е повече.

5. Това е лесно...след could/can/may/might може да сложиш well в смисъл на вероятно или лесно.
    It might well be that the flight is cancelled. (Probably the flight is cancelled)
    I could not well chase them away, could I? (I couldn't send them away easily)
    It might very well be the murderer. (=It is probably the murderer)

1. Една грешка, за която мнооооого ми се кара госпожата по английски. Вика ми оня ден: "Ти съвсем заприлича на нас американците с тая грешка, което значи, че си на ниво native speaker, обаче не е хубво да emulate-ваш и native грешките." Глагола bring значи да донеса нещо, а take да занеса. Разбра ли къде е грешката? Американците я правят нон-стоп, вече и аз, но като ми дадеш изречение мога да я видя...въпросът е, че като говоря ползвам take.

2. Това значи че стаята е била окрасена още преди това. Преди нещо...Точно една по-голяма миналост създава.
    Ето ти един начин да ги разграничиш Preterite и Past Perfect:
    I went to Paris in 2009. - Ходих в Париж през 2009.
    I had gone to Paris many times. - Бях ходил в Париж много пъти.

3. ЗАБРАВИ ГО! "Симпатична" английска позъорщина.
    I should be very thankful for your help. - Много ще съм благодарен, ако ми помогнеш.
    I should like to go home. - Може ли да си ходя?
    Мноооого учтиви молби с много доза show-off по британскиму.

ПС: Сори, че се забавих малко, ама имах да довърша малко домашни по политика, химия и английски и да ям.

Много, много благодаря! Наистина много добри обяснения
    Тези инверсии са ми доста гаднички..ние не сме им обръщали внимание още, ама аз обичам да уча такива работи, че иначе ми е скучно да чета нещо, което знам
    Това за bring/take не мога да повярвам, че не съм го забелязал
    Благодаря много и за другите отговори! Обмислям да си принтирам всички твои постове в тази тема и да си го сложа в папка! Наистина много, много полезни! Така ми се иска и аз да ти кажа нещо, което не знаеш, ама явно няма какво.

Град
    София
    Радвам се, че помагам...

Тия инверсия са си доста високо ниво английски. Ще видиш как с времето ще започнеш да ги усещаш сам... Не се мъчи да ги зубриш. Аз ги знам без зубрене също...

Ами силно се надявам да ги усвоя, сега тъкмо ги четях и се надявам да ги усвоя. Все пак матурата ми е само след 1 година Аз все пак си мисля, че те такива работи на матура не слагат де...
    Мен много ме е яд, че си загубих цялата тази година и нищо не научих по английски благодарение на "невероятния" учител, който ни преподадава.
    -не знае дали She is going to have a baby или She will have a baby e правилно.
    -не прави разлика между cub и cube
    -money и news си остават в мн. число при нея.
    -думите, които ни дава си ги пише предварително в тетрадка, а ако я питаме нещо друго търси пред нас в речника си. И то за елементарни думи- например settle down или oversleep. Ужас направо...

Ама аз честно да ти кажа ти май знаеш повече и от другата /знаещата/ ми учителка. На мен ми е доста любопитно ти какво учиш сега от граматиката? Доколкото разбирам още учиш английски, така ли??

Град
    София
    Не. Отдавна не уча ESL английски. В смисъл нямам учебници с граматика и т.н. Не спрягам глаголи за домашно и не пиша свободни съчинения. Нито правя listening и така нататък.

Всичките ми учители са американци, повечето ми съученици са англоговорящи също. По английски правим това, което ти в час по бг литература. Четем неадаптирани текстове, правим анализи, пишем ЛИС и това горе-долу. Освен това ти дават някаква тема от някаква книги и 10 минути примерно да говориш по нея...не просто презентация на тема коли. Това правим...проекти също. Аз съм много зле например по химия или история на български език. Дори чуждия език го уча през английски...

Голям фен Аватара на vanesa0pld
    Ох,утре ни е класното а от тия тъпи времена нищо неразбирам
    Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
    (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Не. Отдавна не уча ESL английски. В смисъл нямам учебници с граматика и т.н. Не спрягам глаголи за домашно и не пиша свободни съчинения. Нито правя listening и така нататък.

Всичките ми учители са американци, повечето ми съученици са англоговорящи също. По английски правим това, което ти в час по бг литература. Четем неадаптирани текстове, правим анализи, пишем ЛИС и това горе-долу. Освен това ти дават някаква тема от някаква книги и 10 минути примерно да говориш по нея...не просто презентация на тема коли. Това правим...проекти също. Аз съм много зле например по химия или история на български език. Дори чуждия език го уча през английски...
    Многооо интересно А къде учиш, ако не е тайна?
    Много ми е интересно също да знам какво възнамеряваш да правиш с английския си- в смисъл да работиш..

Голям фен Аватара на vanesa0pld
    Може ли някои да ми помогне..?
    Днес имаме класно и ще има такова упрежнение.
    Още от малка тя е наистина..../щедрост/и ние трябва да напишем
    Още от малка тя е наистина щедра.
    Как мога да по този начин да превръщам думите?
    Как мога от същ.име да направя прилагателно?
    Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
    (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

Единственото което знам на английски е азбуката и тук там някоя думичка! Някой желаещ да ми помогне?
    FUCK-тически не ме интересувате..

Цитирай Първоначално написано от uBuTo
    Единственото което знам на английски е азбуката и тук там някоя думичка! Някой желаещ да ми помогне?
    Значи, главният поздрав в английския е Hello.Думичката се спелува H-e-l-l-o, транскрипция [helou] ..............

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Значи, главният поздрав в английския е Hello.Думичката се спелува H-e-l-l-o, транскрипция [helou] ..............
    Ее тва го знам!
    FUCK-тически не ме интересувате..

Супер фен Аватара на someonerandom
    Ее тва го знам!
    Е кажи поне какво те интересува.Конкретна дума,някакво време,правило,нещо?
    Малко информация
    I-аз
    You-ти/вие
    He-той
    She-тя
    It-то
    We-ние
    They-те
    Beer-Бира
    Tobacco-тютюн
    Cookies-Курабийки
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

----

Цитирай Първоначално написано от vanesa0pld
    Може ли някои да ми помогне..?
    Днес имаме класно и ще има такова упрежнение.
    Още от малка тя е наистина..../щедрост/и ние трябва да напишем
    Още от малка тя е наистина щедра.
    Как мога да по този начин да превръщам думите?
    Как мога от същ.име да направя прилагателно?
    еми по принцип превръщанията си имат някои неписани /или пък писани, но проспани о.О/ правила за наставките на думите..

Примерно от
    curious /любопитен/ => curiosity /любопитност/
    generous /щедър/ => generosity /щедрост/
    И при двете u-to изпада при трансформацията..
    Ама си има и думи с различни съгласни от прилагателни..Примерно:
    poor /беден/ => poverty /бедност/ и т.н.

Повечето съгласни са с наставки -ness /happiness/ , -ity /curiosity/ , -ion /creation/, -nce /difference/
    Прилагателните пък: -ful /thoughtful/ , -less /speechless/ , -ive /creative/ и други..
    Тук има малко информация за съществително -> прилагателно, Това също може да го разгледаш..
    Нета е фул с разни тестчета..Например:
    http://www.ucl.ac.uk/internet-grammar/adjectiv/ex5.htm
    http://www.englisch-hilfen.de/en/wor...ives/index.php

Дано съм помогнал..

ПП:8-ми клас съм, не ме съдете, ако не съм дал съвсем точно инфо..Аз така ги разбирам.

---

uBuTo:

1 важно правило между другото.Ако попълваш някакъв формуляр на английски..Където пише sex се пише пола, а не "often" , "regularly" и т.н.

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Град
    in my weird world
    uBuTo:

1 важно правило между другото.Ако попълваш някакъв формуляр на английски..Където пише sex се пише пола, а не "often" , "regularly" и т.н.

--Лудите, лудите - те да са живи!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си