- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ако имаш трудности в английския, намери помощ тук :)
Разбира се, че може![]()
![]()
![]()
![]()
Спешно ми трябват 2 съчинения:
My favourite city
Different food, description and a recipe (тук някоя рецепта дайте Very Happy )
130-150 думи Smile
Трябват ми за утре за класното !!!
Моля те да прочетеш какво пише още в началато на темата!!! Ако нещо не ти е ясно, питай, и всеки ще ти помогне с каквото може, ама да ти правим Writing-a за класното-Първоначално написано от MapTy
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз си направих едното, но плс някой да ми намери някаква рецепта, това е супер тъпото за класно ...![]()
Който знае някоя дам и я напише ако не ми дайте линк за някоя !!!
Добре де, съгласен съм, че е тъпо това за класно!! Но толкова ли е трудно да влезеш в прословутия Гугъл, да напишеш recipes и да влезеш в един от стотиците сайтови с хиляди рецепти, които ще ти излезат.
Ето ти един такъв: http://allrecipes.com/
Аха.Първоначално написано от rado0201
Ами разликат е същата като на български:
I ate. - Ядох.
I had already eaten - Бях ял.
Имаш действие в далечното минало, което има резултат в по-близкото минало. I had already eaten, няма да го срещнеш туко-така - ще го срещнеш в текст, в който се разказва за определени минали действия. Ако го видиш само така ще е в някое упражнение в някой учебник колкото да спрегнеш глагола. Ако го чуеш в разговор, в този разговор пак ще става въпрос за минали действия. Няма да го видиш случайно, да не говорим, че не е най-използваното време...Особено с before и after пък хич го няма. Така че правилно си го разбираш. Ако видиш просто някакво изречение си го превеждаш в нашето минало предварително - действие преди друго минало действие и си готов. Просто създава едно усещане за доста далечно минало действие...
Има и Past Perfect Progressive, ама не го не съм го чувал с години...Така де, ползва се ама веднъж на високосна...
За was/were си прав, но If I was по-скоро навлиза, отколкото излиза и не ти го препоръчвам...
Бих искала да Ви помоля за малко помощ относно Reported Speech (пряката реч).Когато имаме Wh-question и трябва да го преразкажем времето какво трябва да бъде?Ще дам пример: How many films do you see a month? За някои може да им е лесно,но аз честно казано се умотах с тия преки речи,омръзна ми цял ден да преразказвам текстове и изречение и сега-когато стигнах до въпросите нещо се обърках тотално и взех да се усещам,че почнах да бъркам времената..Но пък да ви кажа..не е много яко да ви дават домашна без дори да са ви обяснили за какво става на въпрос..не че до сега някога съм имала проблеми с това,английския ми върви наистина много и това е плюс за мен,но някой път и аз се обърквам![]()
1.Сега съм 8-ми клас в Английска гимназия и много се притеснявам за предстоящия изпит.Купих си сборник, с 10 примерни теста, но не съм сигурна дали това е формата на тестовете.Ако някой знае какъв ще е ..
2.Нещата г/д ги знам, но са ми трудни "Sentence Transformation"
Пример:
-Complete the second sentence, so that it is as close in meaning to the first one az possible:
"Immediately after their departure the ambulance arrived."
Някога имах мечти
Някога вярвах че ще сме щастливи само аз и ти.
Но друга е реалността-ти нея избра.АВТОРСКИ ПРАВА-ЗАПАЗЕНИ 2010 ®![]()
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Благодаря много!Първоначално написано от amk933
![]()
![]()
Мисля, че си го разбирам вече
![]()
![]()
![]()
А относно Past Perfect Progressive наистина се използва много рядко. Аз най-често съм го срещал в непряката реч /защото нали понякога се връща с едно време назад/. Между другото доста хора го възприемат като правило това с връщането с едно време назад, но според мен не е правилно да се практикува винаги. Напр:
I said that I am not afraid any more!
А пример, за който се сещам сега с Past Perfect Progressive e:
She said that she had been waiting for me for four hours.
Наистина доста е банално, но наистина се среща супер рядко това време. И особено ако си в САЩ- те както ги обичат тези "сложни" времена![]()
![]()
![]()
Hard girl,
How many movies do you watch a month? Това изречение с нищо не прави изключение от останалите. Тъй като това е въпрос, най-вероятно в упражнение изпречението ще ти е дадено така:
How many movies do you watch a month? (Hard girl asked)
Hard girl asked how many movies I watched a month.
Както виждаш просто трябва да върнеш глаголът с едно време назад /както казах в предния си пост не винаги е така/. В случая това изречние спокойно можеш да си го направиш и:
Hard girls asked how many movies I watch a month.
Все пак, не всички изречения става и по двата начина, така че ако не можеш да различаваш кога по кой начин да го правиш, ти препоръчвам винаги да си връщаш глагола с едно време назад т.е watch ще стане watched.
Например ако изречението ти беше:
How many movies did you watch yesterday? /she asked/
She asked how many movies I had watched yesterday. -доста е официално.
Общо взето, това!![]()
Ако имаш други въпроси, питай!
![]()
![]()
![]()
Спокойно, не са толкова страшни тези трансформации. Трябва просто да си знаеш граматиката, и от време на време да проявиш малко креативност и съобразителност.Първоначално написано от cherrygloss
![]()
![]()
![]()
![]()
I used to have dreamsПървоначално написано от vanesa0pld
I used to believe that we would be happy- just you and I
But reality is not like that- and you chose the reality!
Дано съм помогнал.![]()
![]()
![]()
дам...благодаряПървоначално написано от rado0201
![]()
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Искам да попитам може ли да ми някой сравнителните степени на глаголи, които се изменят примерно на "bad";"gut" но ако може повечето ... ще съм благодарен много![]()
Това е уникален въпросПървоначално написано от MapTy
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първо те моля да ме разясниш какво е "сравнителна степен на ГЛАГОЛИ"??? Може би имаш предвид прилатаелни или...??? А това за bad и GUT нещо никак не го разбирам, особено това "gut"? Може би имаш предвид good или аз греша?? Ако ми разясниш какъв точно е въпросът ти, и успея да го разбера, ще се радвам да ти помогна![]()
![]()
![]()
Това е уникален въпросПървоначално написано от MapTy
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първо те моля да ме разясниш какво е "сравнителна степен на ГЛАГОЛИ"??? Може би имаш предвид прилатаелни или...??? А това за bad и GUT нещо никак не го разбирам, особено това "gut"? Може би имаш предвид good или аз греша?? Ако ми разясниш какъв точно е въпросът ти, и успея да го разбера, ще се радвам да ти помогна![]()
![]()
![]()
Частта с червеното не я разбрах : ) ! Я пак кажи, ама като хората. Първо гледай да кажеш на БГ какво искаш да разбереш, апък после за английските неща ще видим какво можем да направим. Интересното е, че наистина има дума "gut" (черво)Първоначално написано от MapTy
Ох сори, но просто 5 години немски и сега за първа английски и се бъркам много. Мисълта ми е: лош:по-лош:най-лош това са срав. степени
и знаете как има някои които се променят... и искам ако някой ги знае повечето да ми ги напишете![]()
Това е много лесно. Не знам дали само "неправителните" прилагателни ли не са ти лесни затова ще обясня всичко.
По принцип кратките прилагателни се степенуват с наставка -еr и -est.
Например:
simple-simpler-simplest прост, по-прост, най-прост
Малко е по-особен случаят, когато прилагателното завършва на "у"
pretty-prettier-prettiest хубав, по-хубав, най-хубав
ugly-uglier-ugliest грозен, по-грозен, най-грозен
Моля да забележиш че "у" преминава в "i" и след това слагаш наставикте -er и -est, съответно за сравнителна и превъзходна степен!!!
Особен е случаят и на едносричните прилагателни, завършващи на "g","t" и като цяло всички съгласни, но тези са най-чести.
big-bigger-biggest голям, по-голям, най-голям
Когато прилагателните са над две срички /т.е дълги/, се използват представките more и most.
attractive- more attractive- most attractive хубав, по-хубав, най-хубав.
beautiful- more beautiful- most beautiful хубав, по-хубав, най-хубав
И сега стигнахме до твоя въпрос за good и bad. Формите са им:
good-better-best
bad-worse-worst
far-further-furthest далеч, по-далеч, най-далеч
little-less-least малко, по-малко, най-малко *за съществителни, които са неброими /мляко, информация и т.н/
few-fewer-fewest *значенията са като на горното, но се използва за броими съществителни /портокал, маса, стол и т.н/
Горе-долу това е, което трябва да знаеш!
Дано съм помогнал!!!
![]()
![]()
![]()
Кхъм, yesterday става the day before (или the previous day).Първоначално написано от rado0201
Така става и с други думи:
Now -> Then
Last Month/Day/Week/Year -> The Month/Day/Week/Year before (или с previous)
Tomorrow -> The next day
^Така е.
yesterday -> the day before...
Абсолютно си прав!!! Учителката ми много ми се караше за товаПървоначално написано от WaterLilly
![]()
![]()
Все пак съм го чувал по филми мисля и без промяната. Със сигурност е грешка, но не знам дали е грешка, която и самите Американци правят, не че е от голямо значение де
![]()
![]()
![]()
Но аз тези промени по принцип много не ги използвам, въпреки че наистина трябва
![]()
![]()
![]()
![]()
Амк, а някъде чувал ли си го без да се променяПървоначално написано от amk933
?
?
Не знам защо, но имам доста ярки спомени, че съм го чувал и без промяна, но не знам къде. Може и да не е бил Native speaker![]()
![]()