- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Национално Външно оценяване за учениците в 7 клас
Здравейте !!!
Наближават външните оценявания по:
1.Чужд език
2.КОО "Обществени науки и гражданско образование"
3.КОО "Природни науки и екология"
Външно оценяване + приемни изпити по:
1.Български език и литература
2.Математика
Та целта на темата ми е да си помогнем взаимно..Някой да има долу-горе на представа какво може да се падне на КОО "Обществени науки и гражданско образование" и КОО "Природни науки и екология"..Какво мже да се падне по История,География,Химия,Фи ика и Биология..
Също така
Ако някой има трудности по БЕЛ и Математика нека да попита![]()
Темата ти може да бъде полезна..Ще я следя
Иначе предполагам,че по география ще се паднат за всичките изучени контитенти и тем подобни..Острови и т.н.
По останалите не знам - трябва да си призная,че най-много се притеснявам заради тях..Не знам как ще ги взема просто![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Успех на всички 7-мокласници, които кандидатстват тази година. Нека да си вземат с хубави оценки изпитите и матурите, а също и да ги приемат където искат. Без притеснения, всичко ще е ток и жица\
/
![]()
27 наближава...обаче аз не се притеснявам.Ние правихме пробен тест и изкарах 6.Дано да има повече въпроси по литература,че българсият ми куца.
Аз разбрах,че разказа който трябва да преразказваме щял да се чете за цялата страна по едно и също време и щял да се излъчва по нещо като радио.Това вярно ли е?
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Да и аз чух за такова нещо..
Но не мисля,че е правилно..Дано да не стане някакъв проблем,че...
Мене ме е страх да не ни се повреди радиото и да се обърка цялата работа.Затова по-добре да ни го четат квесторите.
Аз много се радвам,че ще е с камери защото има една групичка от хора които винаги разчитат на преписване и изкарват 6,нищо че не знаят дори какво е метафора![]()
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Пожелавам Ви успех на всички кандидатстващи! Дано се представите добре и да влезете в училищата където желаете.![]()
![]()
Tom Novy ft. Lima - Take It
![]()
![]()
Истинското богатство за човека е доброто, което е сторил за света.
Хора,някой може ли да ми припомни - кои бяха еквивалентните уравнения![]()
![]()
Две уравнения са еквивалентни (равносилни), ако имат едни и същи корени или и двете нямат корени.Първоначално написано от SmilezZz
![]()
дано да ти е полезно :P
А аз искам да ви попитам, кои училища се предпочитат в Пловдив![]()
Оле..Мерси страшно много![]()
Иначе:
Не съм от Пловдив..Но се чуват доста хубави неща за ОМГ (Образцова Математическа Гимназия)
Много добра тема само че е много тъпо и безсмислено такива неща да измислят за нашите тестове като ние след седми клас нищо не завършваме само преминаваме от клас на клас, ако искат като матурите поне да направят тестове само за двата предмета а не за всичките на куп и както е при нас примерно в петък който идва ще правим по английски май и на всичкото от горе ще трябва да учим и по другите предмети защотото ще имаме часове което е много странно и тъпо.
Радвам се,че ви хареса темата..
reload1222 и аз мисля,че това е доста тъпо..Хайде - за математиката и БЕЛ - да,но не и по другите предмети..Аз цяла година се приготвих за двата предмета,а за останалите даже и не съм отваряла учебника и лично за това се притеснявам..
УСПЕХ на всички нас..Дано се справим успешно![]()
И ако имате трудности по БЕЛ и Математика - може да питате![]()
Наистина е така всички които си учат най-вероятно по бг и по математика са учили а сега какво правим само късмет да имаме, и наистина примерно във вторник май е по природни науки и аз си имам супер скапана програма точко за този ден и за кое да си уча за теста или за училище много тъпо тоя министър на образованието малко не можа ли да помисли.
Авторке,пропуснала си да напишеш датите..![]()
Ето ги:
1.Български език и литература (национално външно оценяване + приемен изпит) - 27 май 2010 *четвъртък*
2.Чужд език - 28 май 2010 *петък*
3.Математика (национално външно оценяване + приемен изпит) - 31 май 2010 *понеделник*
4.КОО "Обществени науки,гражданско образование и религия" - 1 юни 2010 *вторник*
5.КОО "Природни науки и екология" - 2 юни 2010 *сряда*
Иначе и аз цяла година не съм отваряла учебници,освен по БЕЛ и Математика..
Здравейте отново..Намерих малко инфо и реших,че ще е полезна за всички нас:
ИНСТРУКТАЖ ЗА УЧЕНИКА
ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС ПО БЕЛ И МАТЕМАТИКА
Преди започване на изпита за прием след VII клас по БЕЛ и математика ученикът:
• Влиза в изпитната зала с документ за самоличност и със служебната бележка, удостоверяваща мястото за явяване на приемни изпити;
• Заема определеното му място не по-късно 8,45 ч;
• Предава на квесторите за съхранение на видно място по време на целия изпит изключена мобилната си комуникационна техника;
• Носи и ползва на изпит химикалка, която пише със син цвят, а за изпита по математика – линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума;
• Изслушва настоящия инструктаж и се подписва в протокола за дежурство по време на изпита от лявата страна на името си;
• Получава от квестор голям плик, среден плик, малък бял плик, лист за отговори за модула национално външно оценяване с прикрепена към него идентификационна бланка, свитък за допълнителния модул и 3 броя листове за чернова;
• Под контрола на квесторите отделя идентификационната бланка от листа за отговори, попълва я и я поставя в малкото пликче, без да го залепва.
По време и след приключване на приемния изпит:
• пише със син цвят химикалка, чертае с черен молив;
• не ползва коректори, калкулатори, справочници и мобилна комуникационна техника;
• не шуми и не извършва действия, които нарушават нормалното протичане на изпита;
• не подсказва и не преписва;
• не поставя знаци, които могат да нарушат анонимността на изпитната работа;
• не напуска изпитната зала:
o по-рано от 30 (тридесет) минути след началния час на всеки от модулите;
o след изтичане на времето за работа върху модула НВО, ако ще работи по допълнителния модул;
• получава тестовете и започва работа след обявяване на началния час от квестора;
• след изтичане на времето, определено за работа по модула НВО поставя листа за отговори в средния по големина хартиен плик и го запечатва, след което го поставят в големия хартиен плик;
• ако ще работи по допълнителния модул НЕ запечатва големия хартиен плик, а остава на мястото си до започване на втория модул, като:
o за изпита по БЕЛ:
• изслушва един път текста за преразказ от диска или прочетен от консултанта;
• получава един екземпляр от текста за преразказ и го чета самостоятелно в рамките на 15 (петнадесет) минути, след което го връща на квесторите;
• по време на изслушването и на самостоятелното четене на текста няма право да си води бележки;
o за изпита по математика – получава екземпляр със задачите от допълнителния модул;
• ако НЯМА да работи по допълнителния модул, на работното си място след проверка от квестора за правилното попълване на идентификационната бланка, я поставя в малкото пликче, залепва го и го поставя в големия плик с вече запечатания среден по големина хартиен плик с листа за отговори от модула НВО, след което залепва и големия плик, предава изпитната си работа заедно с теста на квестора, неизползвания свитък за втория модул и неизползваните листове за чернова и се подписва в протокола за дежурство и напуска изпитната зала.
• При необходимост получава допълнителни листове за чернова, като това се отбелязва от квесторите в протокола.
• След приключване работата по допълнителния модул, на работното си място след проверка от квестора за правилното попълване на идентификационната бланка, я поставят в малкото пликче, залепват го и го поставят в големия плик, заедно със свитъка за допълнителния модул, черновата и вече запечатания среден по големина хартиен плик с листа за отговори от модула НВО, след което залепват и големия плик, предават изпитната си работа заедно с теста на квестора и неизползваните листове за чернова и се подписват в протокола за дежурство и напуска изпитната зала.
На изпита да се носят:
- Бележник
- Личната карта
- Помагала за МАТЕМАТИКАТА –
= няколко еднакви сини химикалки/да не са по-светло и по-тъмно пишещи/
= линия
= триъгълник
= пергел
= транспортир
= молив/и/ - черни + острилка
= гума
- Вода
- Часовник ръчен
- Кроасан /но тъй като много шумоли, обмислете Smile /
- Носни кърпички
- Пари
- Дъвка – може
- GSM-ите се оставят на бюрото на квестора
Взето от сайта на МОН (Министерство на образованието и науката)
какво ще рече Помагала за МАТЕМАТИКАТА
Ми то там си пише:
- Помагала за МАТЕМАТИКАТА –
= няколко еднакви сини химикалки/да не са по-светло и по-тъмно пишещи/
= линия
= триъгълник
= пергел
= транспортир
= молив/и/ - черни + острилка
= гума
В случая знакът (=) означава/назовава тези помагала..Дано си ме разбрал/а
Мерси не съм забелязал.
За нищо..
Ако имаш някакви въпроси - питай
Ехее , много полезна тема.. и аз съм кандидатсваща тая годинааИ като гледам и вие имате притисненията ,които и аз.. Единствените предмети , по които се притеснявам са Математиката и Физиката.. Как е при вас? А за преразказка на нас ни казаха,че ще ни го пускат по някакъв касетофон,на който ще говори някакъв актьор, много тъпо ако питате мене..
Преживяванията сами по себе си не ме правят щастлива.Умението да ги изживея по определен начин,с пълното съзнание за тях и с пълноценното усещане за всеки един миг щастие,ме прави такава,каквато съм.
^ Ми аз лично се притеснявам доста по:
1.История
2.География
3.Физика
4.Химия
5.Билогия
Защото почти не съм учила по тях![]()
По Математика и БЕЛ - мисля,че ще се справя
То излиза , че по почти всички предмети се притесняваш.. Голямо напрежение ще еАма ще стискам палциии : ))
Преживяванията сами по себе си не ме правят щастлива.Умението да ги изживея по определен начин,с пълното съзнание за тях и с пълноценното усещане за всеки един миг щастие,ме прави такава,каквато съм.
Охх..Така си е...
Не знаех,че ще правим и по тях и учих само по Математика и БЕЛ..И чак към края на месец април май бяха казала,че ще правим по всички предмети..Но ще се справя де или по-точно - дано![]()
Е как бе.. то се знаеше още от началото на годинатаа ..![]()
Здравейте и от мен в темата!
Лично аз не се панирам.. никак даже. Всичко е въпрос на концентрация, психика и малко умствени "течения",ако мога да се изразя така.
Математиката ме притеснява леко, но смятам,че ще се справя. Ако не.. ще компенсирам с българския.
Доколкото разбрах .. останалите науки ще бъдат на ниво обща култура. Нищо сложно няма да е. Надявам се да е вярно.
А вие иначе .. откъде сте и къде мислите да кандидатствате?