- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Национално Външно оценяване за учениците в 7 клас
http://mon.bg/opencms/export/sites/m..._2010-2011.pdf
Доколкото знам,нов тест няма..
Иначе да ви попитам..Първата задача от теста я смятам по два начина и двата отговора ги има в подточките.. (10 и 2)
Кой начин е най-сигурен за решаване на такива задачи ?
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
^ Аз лично първо опростявам израза и след това замествам. Получавам 2 ..
Аз искам някой да помага на тази задача :
30. Даден е Δ ABC с ∠BAC >90 и ъглополовяща AL . Ъгълът между височините,
построени през върховете В и С, е равен на ϕ. През точка L е построена права,
успоредна на AB, която пресича AC в точка Р. Изразете чрез ϕ ъглите на Δ ALP.
откъде имаш тази информацияПървоначално написано от Fantasti4naJena
Темата наистина е готина.Но дано да не са толкова трудни задачите по математика,колкото миналата година.Моят въпрос е откъде се упражнявате и какви задачи решавате.Аз намерих един сайт,в който засичат времето,за което си решил задачите и след това ти дават оценка.Но за жалост не можах да намеря друг подобен.Ето вижте - http://www.6-plus.com/ ! Ако някой намери друг такъв сайт нека пише.Успех на вички кандидатсващи тази година.Дано влезнете където искате !![]()
![]()
Първо искам да ви попитам нещо:
Предполагам повечето от вас знаят, ако не и всички, че на 26, 27, 28 задача се гледа само отговорът, който даваме на бланката за отговори. Но пише за тези трите задачи, че трябва да има и кратко решение. Та някой от вас знае ли дали трябва да се пише някакво решение на бланката за отговори или направо си пишем отговора?
И другото: Тестът по математика никак няма да е труден, защото положението по математика никак не е розово, а тестът ни е реално външното оценяване, с което, да не кажа всички, но поне по-голямата част трябва да се представят на ниво. Втората част също предполагам, че няма да е толкова трудна.
Как получаваш 2..Аз решавам,решавам и все ми излиза 10Първоначално написано от iiordanova
сравнително лесни са за 19 минути реших първия модул и нямам грешка ако са така и утре супер ;дПървоначално написано от Simincetyyy
bori96
Пишеш само отговора,който си получила..
На 29 и 30 задача пишеш изцяло твоето решение с неговата "обосновка" (дано си ме разбарала)
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Да, разбрах те. Мерси! Питам, защото цяла година ходих на курсове и винаги на тези трите задачи са ни искали и кратко решение на бланката.Първоначално написано от SmilezZz
да лесни са и да се молим,че и утре ще са такаПървоначално написано от dan23
. Знаете ли някой друг подобен сайт ? И още един въпрос: Как се оформя бала в Търговската гимнази в Пловдив ?
![]()
3( 2 - c ) - c ( c - 3 )
3( 2- (-2) ) - (-2)(- 2 - 3)
6 + 6 - (4 + 6)
12 - 10 = 2
![]()
дано ....Първоначално написано от Simincetyyy
3(2-c) - c(c-3) = 6 - 3c - cПървоначално написано от cveteto96
[quote=iiordanova]3(2-c) - c(c-3) = 6 - 3c - cПървоначално написано от cveteto96
Някой може ли да даде решението на 11 задача?
Многочленът 6(2y - 5) - 12(2y - 5)(y + 5) е тъждествено равен на ?
Получавам някакви отговори дето ги няма като подточки ..
получих -6(2y-5).(2y+9) изнасям минуса от (2y-5) и се получава отговор А 6(5-2y).(2y+9) ти какво получи ?Първоначално написано от cappuccin0
6(2y-5)-12(2y-5)(y+5)Първоначално написано от dan23
12y-30-12(2y^2+10y-5y-25)
12y-30-24y^2-120y+60y+300
-48y-24y2+270 Отг:А)
* 2y^2 = 2y на втора степен
* 24y^2= 24y на втора степен
така много сложно става още в началото има общ множителПървоначално написано от Simincetyyy
Аз получавам някви глупости .. можеш ли да напишеш цялото решение как си получил/а 6(5-2y).(2y+9) ?Първоначално написано от dan23
има общ множител не знаменателПървоначално написано от Simincetyyy
И изпита по математика дойде.. Ох дано само да не стане като със изпита по български .. Половината клас знаеха какъв ще е ..
![]()
От школа ''Веди'' са правили този текст за ''Вида'' на пробния им изпит.. И деня преди изпита са им казали да прочетат текста отново .... А миналата година във същата школа са им казали да четат ''Под игото 1 глава'' и точно това им се е паднало
.. Нямам думи
![]()
значиПървоначално написано от cappuccin0
6(2y - 5) - 12(2y - 5)(y + 5)=
=(2y-5).(6-12(y+5)=
=(2y-5).(6-12y-60)=
=(2y-5).(-12y-54)=
=-6(2y-5).(2y+9)=
=6(5-2y).(2y+9)
питай ги какъв ще е по математика като знаят ;дПървоначално написано от JuLeTyYy
еййй,някой няма ли теста който ще се падне утре по математика е???![]()