- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Национално Външно оценяване за учениците в 7 клас
Добре де, супер малоумен въпрос, но без служебна бележка, така де, бележката с оценката от изпитите по БЕЛ и Математика, не може да се подават документи? Знам, че не може, но да си питам за всеки случай .. и някой знае ли сроковете откога докога се подоват документи за кандидатстване .. :S
Иначе и ние сме на екскурзия след 12-13 дни на Пампорово, Смолян и т.н., за 3 днииииии![]()
![]()
Да съм казала, че отказвам се?!
Заявления се подават от 15 до 21 юни..
При себе си трябва да имаш:
● удостоверение за завършен VІІ клас (оригинал и копие) – получава се от училището, в което учиш
● служебна бележка с оценките от приемните изпити – получава се от училището, в което учиш;
● заявление по образец с подредени желания – получава се и се попълва в училището-гнездо..Подава се от ученика след представяне на документ за самоличност (по избор - ученическа книжка, ученическа лична карта, лична карта или задграничен паспорт) в присъствието на родител/настойник на ученика;
● медицинско свидетелство (оригинал и копие), издадено от лекуващия лекар на ученика – представя се при кандидатстване за професионална гимназия.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Ясно, значи не може само родителя настойник да отиде да подаде, ами трябва и ученика .. ууужааас ..![]()
Може да отидеш с родител или с родител-настойник..Или пък и с двамата,твой изборПървоначално написано от bloodyred
..Иначе - Да,не може без ученика
А може ли само ученика без родителя ?
Я някой по-голям да каже ?
Може само родител/настойник да запише ученика за калсиране, но не може ученикът без родител да се запише.
Аз пък,доколкото знам трябва да си с родител..+..ученика..Все пак може би ще има места да се подпишеш,да подреждаш желание и т.н..Т.е. не може без ученик..Първоначално написано от hulk
И не,не може само ученик,без родител
Аз пък ти го казвам със сигурност, защото съм питал.Първоначално написано от SmilezZz
Е нали и аз това казах.Първоначално написано от SmilezZz
Аз все си мисля, че може само родител да отиде .. защото имам една позната, която баща й я е записал .. дал е документите ала - бала .. и обратното, познавам сам ученик, който се е записал .. втората е по-малко възможно, но пък е истина ..
Баща ми също каза, че може само той да ме запише, той ми е настойник .. ;]
Не знам..Може и да е така..Но от учители знам,че трябва да си с родител..
Е то щото учителите много знаят.Първоначално написано от SmilezZz
Аз на тях последно бих повярвал, за да не ме объркат.
Черпя си информация от извора и ми е лесно.
Ясно..Ама да беше ученик без родител,щеше да бъде супер![]()
Първоначално написано от SmilezZz
![]()
професъонална гимназия, тоест, какво ще рече .. аа за Икономиката в Благоевград, някой да знае дали трябва?
Охххх, вече нямам търпениеТака ме е страххх
Как мислите, ще ви стигне ли бала за там, където искате да ходите??
На мен ми е доста притеснено. Чакам резултатите и сядам да подреждам желанията. Каквото ми е писано ще стане. Оставям се по течението .. (( :
Сега единственото , което искам е да вляза , където искам! Дай Боже .. на всички да ни стигне бала!
Аз всъщност ще отида с една приятелка да подам, ако не ми приемат ще пратя баща си, но да се надявам, че няма да има проблеми ...
Каква е разликата дали ще отидеш ти сама, или бащата ти сам?Само ще се разкарвате, а и какъв е проблема да отидете двамата?Първоначално написано от bloodyred
![]()
Баща ми почти няма свободно време, там е разликата .. да се надяваме, че ще приемат документите от мен .. то всъщност за какво е родителя? На бележника има негов подпис? Тъй че ..Първоначално написано от ilko0214
Стелияна Кирова?Първоначално написано от stelSs21
![]()
Някой да е чувал нещо ново покрей това, кога ще излизат изпитите ?По едно време (педи ден/два) тук се говореше, но нещо млъкнахте![]()
Има подпис от родител и ученик,но твоето присъствие не е задължително.Много родители се подписват на мястото на децата си,поне така беше миналата година.Първоначално написано от bloodyred
^Щом така трябва, здраве да е ..
Иначе да питам, след всяко класиране ли се подават нови документи? Смисъл, ако не се класираш на първо, ако на второ искаш отново в същото училище ..![]()
ВТОРИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ - от 28 юни до 30 юни 2010 г.
● Във втори етап на класиране участват учениците, които:
1. не са приети (не подават заявление);
2. са приети по второ или следващо желание, но не са се записали и са подали заявление за участие във ІІ етап на класиране (заявленията се подават в училището, в което ученикът е приет по второ или следващо желание).
● Във втори етап на класиране учениците се класират на мястото си от първия етап или на по-предно свое желание.
ТРЕТИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ – от 9 юли до 13 юли 2010 г.
● За участие в трети етап на класиране учениците подават заявление до началника на РИО, в което може да променят и пренаредят желанията си, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.
● Приемане на заявления за ІІІ етап на класиране се извършва в РИО`то на съответният град
А тва е мега омотано, нищо не разбирам .. ако не са приети не подават, ако са приети пък на второ или трето желание да се подава паак wtf? ..![]()
![]()