- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Национално Външно оценяване за учениците в 7 клас
Иначе помня, че на трето съм писала Г; на въпроса с пдоч допълнително мисля, че А .. на 21 - подложно .. Заточеници, елегия съм писала .. Ъъ .. На прощаване нещо имаше за идеала ли - немили, клети, недраги .. май А беше .. За условно наклонение - Г писах .. наизуст си говоря, защото не помня точно въпросите как бяха, подточките пък въобще .. За Бай Ганьо - Г .. тоя беше много объркващ въпрос между другото .. като се кръсти и усмихва какъв е .. даже може би най-тъпият въпрос в целия тест ..![]()
Да съм казала, че отказвам се?!
Какво сте писали на 16 въпрос- за Странджата? Аз играх на тото А)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Хах, то аз дори не съм написала "преразказ" като хората, както и да е .. от бързане е при всички .. то да бяха само това грешките, едва ли има хора в тоя форум, които да не слагат определителния член както трябва, има ги, но в смисъл, дано да са по-малко ..Първоначално написано от lustorm
Нещо за великан писах аз, А, мисля че беше за кашляне и пъшкане, това го има .. иначе май В съм писала .. великан имаше, ала-бала..Първоначално написано от ysmivka96
Който е писал "Заточеници" - елегия е познал точно за тези се застраховах , че мойте даскали наблягат на тея неща .. иначе там за подложното ако наистина е подложно супер ще стане , че с тея изобщо не се оправям
Това за идеалите в "На прощаване" мисля, че беше "за правда и свобода". А за Странджата писах Г). "висок мъж... лукави дръзки очи" - това се отнася за Македонски.
И за писах "правда и свобода"
![]()
Подложно е със сигурност. Спомням си веднъж в клас правихме някви упражнения - Който пее, зло не мисли - тва го писах даже аз на дъската хах .. и беше подложно, та въпросното изречение от текста беше подобно ..Първоначално написано от Palavnika17
ЗАТОЧЕНИЦИ
Пейо Яворов
1. Творческа история - за първи път е публикувано в януарския брой на списание „Мисъл"през 1902 година елегията е озаглавена „Към Подрумкале". Подрумкале е името на крепостта в Мала Азия, където на 6 юли 1901 година след шумен политически процес са били заточени 40 македонски българи заради протестите им от политиката в България- българите в Македония да не се считат част от родината си; при втората публикация на стихотворението през 1904 година в сборника „Стихотворения" Яворов променя заглавието на „Заточеници". Посвещението "Тодору Александрову" Яворов поставя през 1914 година.
2. Жанр - елегия.
И заточениците сме ги познали бе :P
Аха, много лесно се познава, защото започва с "Който" и подчиненото е преди главното.Първоначално написано от bloodyred
тлесно ми беше .. стана ми малко трудно на 2-3 въпроса ,но мисля ,че се справих за преразказа на диска записа беше ужасен и нищо не се разбра какво говореше ,а пък и тока дойдеше пък изгаснеше и почнат да ни го четат пък дойде тока и накрая ни го дадоха да си четем![]()
Теста беше лесен!![]()
Ама текста за преразказ - АУ! Ужас! Нито беше интересен , нищо. Написах почти 3 страници.
Ще видим резултатите какви ще са.![]()
Мисля, че идеала на Ботев е "за правда и за свобода", а не "немили, клети, недраги"![]()
Кога ще публикуват резултатите,че аз съм доста притеснена..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Аз на 16-ти съм писала Г !? ..Първоначално написано от bloodyred
![]()
Иначе на 1-ви и аз съм писала В)![]()
Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
В кого да се вричам и приятел да наричам.
Да пуснат ключа с верните отговори и ще видим какво сме направили щото резултатите ще ги почакаме![]()
А, щях да ви питам за преразказа описвахте ли подробно ромейските войски - как изглеждат, че имало предатели, как са толкова смели, защото знаят, че не се охранява прохода, ала-бала и т.н. Аз лично ги пропуснах тези моменти и се съсредоточих върху действията, чувствата и думите на момичето.
Аз направих "за правда,и за свобода"..Мисля,че това е верният отговор,но не знам все пак..Първоначално написано от adelina1996
На задачата за жанровете съм сигурна:
- Една българка - разказ
- Заточеници - елегия
- Неразделни - балада
- Българският език - ода..
Имаше една задача с авторите..
- Ботев
- Константинов
- Първо бях направила Славейков,после го направих Йовков(сега съжалявам за това...)
- Вазов
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
И аз по същия начин съм ги написала
Ами я кажете какво написахте на 25![]()
И аз обърках на Славейков , написах го и после , айде Йовков!Първоначално написано от SmilezZz
![]()
[quote="SmilezZz"]И аз тези съм писала..Първоначално написано от adelina1996
Славейков е 100% съм сигурна![]()
![]()
![]()
Вижте - реших да следя и в бг-мама темата,защото ми стана интересно, и вижте какво пише едната майка там (нямам регистрация):
SmilezZz, и аз направих точно така. Влез в скайп, ако можеш - да дообсъдим теста.Обадих се да питам в МОМН.
Късно следобяд ще публикуват отговорите.![]()
![]()
За кръчматаПървоначално написано от ysmivka96
Аз Глупости общо взето .. че хората в нея били будни, че милеели за родината си, апф .. направо от бързане нищо не съм направила там ..
![]()
дали?Първоначално написано от adelina1996
![]()
![]()
![]()