Първоначално написано от
Jus7DreamBoy
Аз когато избирах влязох в ПМГ и се нацаках с много учене

а тея от Строителен техникум си подсвиркват
Но не съжалявам че съм в ПМГ де

Първоначално написано от
koko95
в стройтелния техникум е много по-лесно от пмг защото там в пмг за домашно ти дават сумати задачи,а в Строителен техникум си подсвиркваш
Tова изобщо НЕ е вярно... Аз съм от СГСАГ - Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия и НИКОГА не съм си подсвирквал... Даже и в края на 12 клас, когато ДОРИ и учениците от немската, която се води за най-елитното у-ще в България, не влизаха в часовете си, аз не просто учех в СГСАГ - завършвах архитектурен проект на къщa за 5 ОБИТАТЕЛИ... 10-ина дена преди матурите се предаваха тези проекти, които включваха 7 чертежа на А2... Всяка година са сме спуквали от проекти... През последната - 12 клас - освен архитектурния за къщата имах още 5 проекта - 4 по Технология на строителството и 1 по УБУП. Всеки като е с огромни чертежи и обяснителни записки... Такива работи НИКОГА няма да видиш в едно МГ... А и който си разбира от математика - НЕ му е нужна МГ, за да я научи... На матурата по БЕЛ (без уроци и даже с пропуснати часове по БЕЛ през 12-ти клас) имам 5,77, а на матурата по математика имам 6,00 (99 точки от 100)...
Друг плюс на строителните техникуми е квотата за УАСГ - университетът с най-зверския приемен изпит по математика... А там вече ставаш инженер... Така че аз пък се питам какво бъдеще ще ти даде МГ-то? Математиката, ако си роден за нея, можеш да я научиш и без МГ (вярно, че ще се бутнеш с някой лев за уроци, но ще знаеш МАТЕМАТИКА+СПЕЦИАЛНИТЕ ПРЕДМЕТИ+ОБЩООБРАЗОВАТЕЛН ТЕ ПРЕДМЕТИ - защото в моя техникум поне много ни натискаха по общообразователните предмети... Особено по история и физика - там на зазубрено пишеха макс 5 - трябваше да покажеш, че НЕ само си научил целия учебник, но и си мислил над информацията за 6), а в техникумите получаваш допълнително образование...
И аз бях пред избор между МГ, Строителния и някоя езикова... Езиковата веднага я отписах - там се налага яко зубрене и по-малко се набляга на логичните предмети... Яко езици и малко математика...
Останаха МГ срещу строителен... Избрах строителния, защото исках да се занимавам със строителство, а и защото знаех, че и без МГ математиката пак си я мога...
Помислете сериозно, преди да се запишете където и да било...
.