- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Защо децата бягат от училище?
Имат проблеми в семейството
За да просят / проституират / крадат
Лошата околна среда (приятелите ги карат)
Слаб родителски контрол
Липса на мотивация
Скука в училище
Лесен достъп до извинителни бележки
Лоши модели на подражание ( Азис, Андреа, Ванко 1)
Слаба защитна система. Неограничен достъп до цигари, алкохол, наркотици, дискотеки преди да си навършил 18
Недостъпни учебници с трудна материя или тенденциозно отношение на учителите
Първоначално написано от Nakadah
![]()
Обещанието е учтива форма на отказване.
![]()
ще видите вие аз като стана министър на образованието...няма дори да си помисляте за закъснение дори!!!![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Ем,аз повече бих бягала,'щот е скука,но повечето бягат заради слабата защитна система.Половината ми клас бягат, за да пушат..или просто да седнат на по кафенце..
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Щот са деца![]()
Слаб родителски контрол
Липса на мотивация
Скука в училище
Тенденциозно отношение на учителите
Недостъпни учебници с трудна материя
Това са децата на дипломацията.Как да не бягат?![]()
VIVA VICTORIA SIEMPRE!
"мога да си го позволя" ako не можех да си извинявам отсъствията така лесно,нямаще да бягамПървоначално написано от StrangerIsTyping
"нещо по-пълоценно" когато не съм в у-ще. мога де се прибера да свърша някоя работа,която трябва да свърша така или иначе...Мога да почета(нещо за което в часовете ми правят забележки)
Още нещо да поясня ?
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Скука в училище
42%
42% [ 23 ]
ОМФГ!!! Вие почакайте да дойде Университета( И силно се съмнявам че ще стигнете до там)
ПС: Я ми кажете какво трябва да се напрви че да не ви е скучно в даскало, и смятате ли че в др-те държави има толкова голяма разлика и че не е скучно И защо мислите че не е скучно?
Лесен достъп до извинителни бележки... За скука да не става и дума. Напротив! Когато не съм на даскало е по скучно! Когато ми стане твърде много натоварено или нервно тогава си отивам за няколко дена... А мога ли да попитам създателя на темата нещо...
Да разбирам, че като навърша 18 ще ми продават свободно наркотици в магазините ли?Слаба защитна система. Неограничен достъп до цигари, алкохол, наркотици, дискотеки преди да си навършил 18![]()
За да не излезе, че се заяждам персонално и аз да се поясня - за да се отговори най-пълно на темата, която не смятам за безинтересна, то трябва да се използват конкретни аргументи. А именно - какво правите като бягате? Вършите работа? Каква работа конкретно? А каква работа по принцип влиза в задълженията на един младеж на тази възраст? А какви са задълженията на младеж в тази възраст? С какво вие персонално мислите, че се обогатявате като вършите "вашата работа" извън училище? /по възможност конкретно/ А допускали ли сте неправилното разпределение на времето за виновник, че не можете да свършите това, което вие смятате за нужно? А смятате ли, че натоварването в училище е по-голямо от това след това?Първоначално написано от nefchi_bs
Всеки един от отговорите е верен. По-хубавото става когато тея "присъстващи" накрая на годината имат успех колкото моя и как става това?![]()
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
Аз лично не бягам от училище.
Моите наблюдения показват, че една част от учениците пропускат някои часове, тъй като не са подготвени за тях. Най-вече когато се очаква писмена работа/контролно/класно/etc.![]()
You are broken, I can fix you...
Лоша околна среда (приятелите ги карат)
Липса на мотивация
Скука в училище
Лесен достъп до извинителни бележки
Лошо възпитание
-Мисля,че тези са главните причини,поради които бягат повечето от учениците..Също така някои го правят,заради гъзарията..Абе тъпа работа..Най-много се дразня,когато някой който почти не е идвал в училище,да има висока оценка в края на годината
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Слаб родителски контрол![]()
Ако имаха по голям контрол от родителите,, нямаше да бягат![]()
![]()
Tom Novy ft. Lima - Take It
![]()
![]()
Истинското богатство за човека е доброто, което е сторил за света.
Слаба мотивация.
Всъщност мотивацията не е слаба, ами направо липсва. Гледаш някакви идиоти, дето не знаят как се пише "лигнитни" имат по - удобни и доходни професии от хора с по 2+ висши... Еми това не ме мотивира.
Освен това няма правилен подход от учители към ученици. За обратното пък да не коментирам.
Първоначално написано от babatigosho
Като имат мозък и когато отидат на училище си изкарат оценките, а ти стоиш и си блъскаш главата как става това, при положение че спиш в часовете или си играеш на телефон/слушаш музика/стоиш само за да нямаш отсъствие...Първоначално написано от DaemonBoy
Но и тъпата образователна система ми позволява да не съм отварял учебник от 7ми клас ( да не съм си купувал от 8ми ) и да имам успех над 4.70...