Ето ти цитат от Конвенцията по морско право на ООН
Глава 27
Наказателно право на борда на чуждестранен съд

1. Наказателното право на крайбрежната държава, не може да се изпълнява на борда на чуждестранен плавателен съд, преминаващт през териториално море, за ареста на лице или разследване на престъпление, извършено на борда на кораба по време на неговото плаване, изключение са случаите:
...а) ако последствията от престъплението се извършват на крайбрежната държава
...б) ако престъплението има такъв характер, че ще наруши спокойствието в страната или порядъка в териториалните води
...в) ако капитана на кораба, дипломатически агент или консулско длъжностно лице от държавата чийто е корабът се обърне към местните власти с молба за помощ
...г) ако такива мерки са необходими при пресичането на незаконна търговия с наркотици и психотропни вещества
2. Споменатите по-горе изключения, не важат, ако преминаващия плавателен съд е напуснал териториалните води.
....
5. За изключение на случаите причислени в приложение XII, или по отношение на зоконите и правилата, приети в съответствие с приложение V, не може да приема никакви мерки за ареста на дадено лице или извършване на разследване на борда на съда, ако последния се движи в териториалните води на дадената страна, излизайки от чуждо пристанище, но ограничен в плаването от обективни причини, като не навлиза във вътрешните води.
В дадената част не са споменати преносът на оръжия и правота за арестуване на хуманитарна помощ. Освен това, както видя в написаното, в териториални води, които са 22 км от бреговата ивица навътре в морето, а на 150 км - разстоянието на което са арестувани корабите.

Някъде по-надолу в конвенцията се казва, че екипажът на даден кораб, ако е задържан не в съответствие с конвенцията може да окаже съпротива. Само, че не ми се търси, ако искаш търси: http://www.un.org/Depts/los/conventi...s/closindx.htm

Освен това израелците казаха, че са очаквали да намерят оръжие, но не са намерили, не са казвали, че е имало.

ПП Ако напишеш Ф Б Р (слято) изписва Аз съм ОЛИГОФРЕН - пробвай.