.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Питанка за ваксини при кучета

Догито ми е родено на 3 Май 09
    http://img717.imageshack.us/i/dmc0002e.jpg
    http://img715.imageshack.us/i/dmc0003.jpg
    Кога трябва да правя следваща ваксина и каква? Ами след нея?

Вътрешното обезпаразитяване как се правеше, че съм забравил;

Мс

Мега фен Аватара на babity
    Когато кучето е малко, след щателно обезпаразитяване, му се слагат три ваксини. Вадиш паспорта, гледаш кога е слагана третата или последната (защото в някои случаи се налага ваксините да се повторят) и на същата дата (малко закъснение не е фатално) го водиш за годишна ваксина. След това си хващаш ред веднъж годишно да го ваксинираш. Това е задължителното. Освен това има и други ваксини, които се поставят по желание на стопанина, но аз лично не те съветвам да ги ползвате без необходимост.

Вътрешно обезпаразитяване се прави с хапчета. Препоръчвам Празимек Д, освен ако кучето ти не е от породите, които имат непоносимост към активните съставки (снимките на твоето не се отварят, но на кутийката/листовката ги пише). Относно периода, на който се дават хапчетата, съм срещала много и противоречиви мнения, така че не мога да твърдя с точност. Моите кучета ги обезпаразитявам всеки месец.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Всеки месец ли?! Моето на половин година. Довечера като се прибера ще прочета какво пише на листовките на хапчетата, че ме разтревожи. Последните пъти взехме други и да не би на тях да пише на всеки месец и да си разболея звяра.

Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Всеки месец ли?! Моето на половин година. Довечера като се прибера ще прочета какво пише на листовките на хапчетата, че ме разтревожи. Последните пъти взехме други и да не би на тях да пише на всеки месец и да си разболея звяра.
    Не се стряскай! Както казах мненията на ветеринарите са различни и често си противоречат по този въпрос. Хапчетата за вътрешно обезпаразитяване товарят черния дроб и особено за бебета не е препоръчително да се дават прекалено често, особено Празимек пък. Той не е полезен за палетата и въпреки не особено здравословната си формула е единствения препарат на пазара, който предпазва от дирофилариоза (паразит в сърцето на кучето, който се пренася от насекомите през лятото). Чувала съм да казват, че се дава хапче през 6 месеца, през 3 месеца или 45 дни са най - често срещаните мнения. Периода се смята според това за колко време едно яйце на една тения би могло да се развие и да достигне полова зрялост в организма на животно. Целта на честото обезпаразитяване е този цикъл да се прекъсне и да се изчисти животното преди гадовете да почнат да се размножават в него. Може и да има някакви нови хапове с остатъчно действие, просто на мен такива не са ми известни.

Голям фен Аватара на play23
    На моето му даваме на 2 месеца, ветеринара каза 3, ама ние от край време си му даваме от 2 и няма проблем а и хапчетата май са доста по-слаби от това което се спомена в темата.

Не мисля, че има смисъл да се обезпаразитява вътрешно толкова често. Най-малкото това си е ангажимент да ходиш да купуваш, това са пари пък и си е химия защо да товарим животното ;]
    Относно периода на мойта ваксинационна и здравна книжка пише "препоръчително поне на всеки 3 месеца" !

Кучето ми е голдън. Какво хапче да му взема за вътрешно обезпаразитяване?

Фен Аватара на Hercule
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Outlaw87
    Не мисля, че има смисъл да се обезпаразитява вътрешно толкова често. Най-малкото това си е ангажимент да ходиш да купуваш, това са пари пък и си е химия защо да товарим животното ;]
    Относно периода на мойта ваксинационна и здравна книжка пише "препоръчително поне на всеки 3 месеца" !

А когато кучето ти се разболее от болест(забравих името), защото било пари, и не си го обезпаразитил?
    Какво става тогава?

май не си готов за куче

първо се чете

Цитирай Първоначално написано от Outlaw87

Цестал, Дронтал, Бихелдон, каквото ти душа сака, изборът е голям. За да си най - сигурен отиди в най - близката клиника и питай на място. Хапчетата струват между 70 ст и 1,40 за таблета, а съветът към тях е безплатен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си