.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Hybrid View

(нещо като) маркетингово проучване + въпроси към по-учените

1. Колко често ходите на театър?

2. Каква най-често е причината да посетите дадена постановка?

*харесвате текста/автора/режисьора/даден актьор?
    *препоръка от приятел
    *вниманието Ви е било привлечено от плакат/трейлър/видео-репортаж или коментар по телевизията/...

3. Как сте настроени към театър в алтернативни пространства? Какво би Ви накарало да посетите подобен спектакъл?

4. Как сте настроени към театър на открито/уличен театър? (в "театър" обединяваме всякакъв вид сценични програми)

*Бихте ли посетили подобно събитие?
    *Какво бихте искали да видите на сцената?
    *Какви теми смятате, че вълнуват съвременното българско (масово) общество?

//не ми се смейте на въпросите:Д

Като цяло питам - как мислите, че би реагирал масовият българин на един уличен театър(спектакъл, но не цирк!)? Какво би го привлякло към подобно събитие?(отвъд авантата)? А какво би му донесло?

Хипотетично ме интересува, освен от реклама, от какво друго може да се възвърнат част от вложените в подобно мероприятие средства?

//предварително благодаря на всички, стигнали дотук:Д
    ако има и отговорили, ехее)

Ох, много благодаря, че си ми отговорил!)

//Бях написала едно локуууумено обяснение, но в крайна сметка реших, че не му е мястото тук.

Пак благодаря и евентуално очаквам и други отговори)

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна

Напоследък по-често. И планирам да е на още по-малки интервали. Миналия месец посетих 3 постановки.

Обикновено по препоръка от някого. Понякога ме грабва и името на актьора. Така гледах "Побъркани от любов" с Койна Русева и Асен Блатечки. По имената на актьорите си го избрах.
    Не останах разочарована.

3. Как сте настроени към театър в алтернативни пространства?

Какво би Ви накарало да посетите подобен спектакъл?
    И аз съм по-скоро консервативна.

4. Как сте настроени към театър на открито/уличен театър? (в "театър" обединяваме всякакъв вид сценични програми)

Не съм посещавала. Наистина не бих могла да отговоря на подвъпросите, но съм отворена за една подобна идея. Ако ще да е само за веднъж.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Canis_Dirus

Re: (нещо като) маркетингово проучване + въпроси към по-учен

Рядко. тази година само 2 пъти

Че съм намерил с кого да отида най-вече и ме е заинтригувала постановкта.

3. Как сте настроени към театър в алтернативни пространства? Какво би Ви накарало да посетите подобен спектакъл?
    Алтернативни като? Аз съм консервативен и не особено благосклонно настроен към алтернативите.

Случвало се е да се спирам пред доста улични артисти като на тези, които наистина ми харесат им давам и парички.

Като цяло питам - как мислите, че би реагирал масовият българин на един уличен театър(спектакъл, но не цирк!)? Какво би го привлякло към подобно събитие?(отвъд авантата)? А какво би му донесло?

Хипотетично ме интересува, освен от реклама, от какво друго може да се възвърнат част от вложените в подобно мероприятие средства?

Най-лесното е с една кутия пред "сцената".
    "аукцион" за малка роля с няколко реплики
    Ако е еднократна постоновка - продажба на реквизита на място.

Grumpy old madman

благодаря ви!
    //иначе съм се примирила, че не мога да се продавам, просто не ми се получава

Град
    Варна
    Не, просто не се ходи на театър...

а може би театърът не знае как да се предлага:Д

^така е. особено последните сезони.
    вече друг е въпросът какви са постановките, за които хората се избиват да купуват билети

Град
    Варна
    Съгласна съм, но огледай публиката. Едва ли преобладава възрастта 14-18, която е границата в този форум. За това и не ти върви маркетинговото проучване.

По принцип рядко,но за един месец наваксах с около 6 постановки

Ами главно заглавието,честн оказано,на актьори не обръщам внимание.Мнения на хора,котио се занимават с театър и тов ае.

О определено буди интереса ми.Соновно любопитството би ме накарало да се завлека нанякъде, а и да видя нещо ново.

Ами положително,ако не граничи с крайна простотия и селяния.Даже мисля,че трябва да си има определени за тази цел места,където лятно време да се допуска безплатно,просто да погледаш,това мисля,че е една доста добра реклама и би зарибило доста хора.
    Хората търсят шоу,търсят да гледат сеир,поне масовката и определено ако има нещо абстрактно из улиците няма д асе въприеме особено положително.Трябва да е нещо силно и грабващо и най-вече според мен кратко,да те грабва и да се държи до края.

Супер фен Аватара на PIF
    ако ви имах възможностите, нямаше да пропускам седмицата, но уви...
    Sham знае за какво говоря

----------------------

ако имам късмет, веднъж в месеца

препоръка; намирам себе си сред постановката и затова предпочитам да ходя сама

*харесвате текста/автора/режисьора/даден актьор?
    *препоръка от приятел
    *вниманието Ви е било привлечено от плакат/трейлър/видео-репортаж или коментар по телевизията/...

против :/

-Одобрявам, дори съм участвала в такъв :Д
    -Бих посетила ако имам възможност, много ще се зарадвам на нещо ала Натали Портман, нагледала съм се на народни НЕЩА.
    - прекалено повърхностни случки, гледат да не задълбават нещата, а това е толкова скучно :/

Just because she comes off strong,
    doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
    And even though she acts like nothing’s wrong,
    maybe she’s just really good at lying.

1. Колко често ходите на театър? Сравнително рядко.

2. Каква най-често е причината да посетите дадена постановка? Когато искам да разнообразя, да се обогатя малко, да почувствам нещо ново - тогава ходя на театър. Обикновено ходя на препоръчани от приятел постановки, или просто на някои, които са ми "хванали" окото от резюме/трейлър/плакат. Не съм запозната с автори и режисьори, но бих отишила на всяка постановка по Шекспир (или нещо по произведение, което знам). Имам си и любими актьори, които се радвам да виждам.

3. Как сте настроени към театър в алтернативни пространства? Какво би Ви накарало да посетите подобен спектакъл? Добре съм настрояна, интересно е. Както има улични танцьори (спец. във Варна) и събират доволно количество публика за номерата си, така мисля че би било хубаво да има и улични театри. Най-малко интересът ще ме накара да посетя такава постановка.

4. Как сте настроени към театър на открито/уличен театър? (в "театър" обединяваме всякакъв вид сценични програми) Добре съм настрояна.

*Бихте ли посетили подобно събитие? Бих.
    *Какво бихте искали да видите на сцената? Нещо интересно, неклиширано, но не и твърде неразбираемо. В голяма степен публиката може да е от спрели се минувачи, които дотогава не са ходили на театър. Но не и твърде лесно смилаемо де.. Абе, изкуство, тва искам да видя
    *Какви теми смятате, че вълнуват съвременното българско (масово) общество? Ми за всеки случай не е Петра фон Кант, лесбийки, и твърде извратено-странни неща. Поне според мен. Нещо 'отварящо' очите би било прекрасно за сценарий - да се осъзнаем малко какви сме в града, в семейството и т.н. И все пак не прекалено злободневно.

//не ми се смейте на въпросите:Д няма.

Като цяло питам - как мислите, че би реагирал масовият българин на един уличен театър(спектакъл, но не цирк!)? Какво би го привлякло към подобно събитие?(отвъд авантата)? А какво би му донесло? Мисля, че ще реагира положително, най-малкото ще му е интересно. Дори не мисля, че само "авантата" ще го привлече. Сигурна съм, че ще се загледа, ще е изненадан, ще има какво да разправя после вкъщи и т.н.

Хипотетично ме интересува, освен от реклама, от какво друго може да се възвърнат част от вложените в подобно мероприятие средства? Как така от реклама? За нея не се ли влагат пак пари? ... Дарителница може, наистина.

I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Два пъти годишно, едва ли е повече.

Нито едно от посочените не е било някога основна причина да реша да отида на театър. Може би съпътстваща, но не и основна. Обикновено просто ми хрумва и си давам сметка, че ми се ще да "направя" нещо различно някоя вечер, да "попия" малко култура, да изпитам нещо интересно...

Тълкувам "алтернативни пространства", както ми звучи - където и да е, извън театъра като сграда. Ако разбирам правилно, причината да искам да отида на такъв спектакъл е точно както и във всеки друг случай - да опитам нещо ново изживяване, като в този вариант ще е дори по-различно=>по-привлекателно за мен.

Приветствам идеята с всички крайници. Обществото ни има нужда поне да усеща, че наоколо има все някаква култура, що вирей, та все ега някога започне да я усвоява по-съзнателно и ценеласочено. Единствената ми молба/препоръка е събитието да не е прекалено абстрактно, или както аз наричам някои излияния, прекалено "алтернативно". По две причини - няма да бъде разбрана; лесно дразни, оставайки неразбрана. Това не значи профанизиран продукт, по-скоро съобразен такъв. Това, което направиха Алма Алтер по повод протестите за СУ наскоро беше пример за тотално несъобразена постановка. Не разбирам от театър, и все пак...
    Теми (извън клишето и злободневието): как балансираме материалното и духовното; накъде и как се движат поколенията (през различни точки); светът в криза (свободно тълкуване и по възможност по-широко и разнообразно);

Като цяло питам - как мислите, че би реагирал масовият българин на един уличен театър? Какво би го привлякло към подобно събитие (1)? А какво би му донесло (2)?

Ще има много, които да минават/да се подсмихват/да се чудят/да отричат... Неизбежно е. Но това може да е от полза. Опитайте с вклюване на публиката. Причините за това ми предложение си ги тълкувай ти (мързи ме да пиша), но с него отговарям на (1) и (2).

Сещам се за два варианта: 1) каса "Подкрепете българският (...по избор наименование...) театър"; 2) ако събитието се организира от някаква не само неформална, но и реално съществуваща структура, чрез продажба на материали (какви, аз не знам).

Толкова от мен.
    Успех!
    активизъм/превенция; писане; музика

Супер фен Аватара на Molzinka
    Град
    в мола на Стамболийски

Цитирай Първоначално написано от Sham
    Един път в месеца задължително

Искам да се разсея, от ежедневието и ми действа много релаксиращо.

Предпочитам да е на закрито. Не обичам да посещавам концерт,театър или каквото и да било, на което се изсипва целия град и не можеш да видиш нищо като хората.

*Бихте ли посетили подобно събитие? Бих посетила, ако се заплаща
    *Какво бихте искали да видите на сцената? Интересен и вълнуващ сюжет
    *Какви теми смятате, че вълнуват съвременното българско (масово) общество? Всеки се вълнува от различни неща и не мога да преценя точно.

Никой няма да отиде, ако не се заплаща. А ако отидат ще са някакви цигани, които ще освиркват актьорите и ще им показват среден пръст.

Нямам представа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си