- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Загуба на време?
Ми какво да ти кажа-и на мен не ми беше кеф да уча математика след 9ти клас,ама търпях.И химия не ми беше гот,ама учих.Същото важи и за физиката и географията.С кеф си учих по история,БЕЛ и биология.Но все пак-ако ние решавахме какво се учеше в училище,то изобщо нямаше да има училище!
Много неща не ни харесват,образователната ни система е зле,факт,ама и да се оплакваме,няма да се променят нещата.
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
И кво, като не си доволна от това, което учиш, трябва да си заебеш бъдещето? И на мен не ми харесва какво уча. И аз знам, че повечето са неща, които нито ме интересуват, нито с нещо са важни, и ще ги забравя точно след теста/изпитването, за които ги уча. Или трябва да си много вдетинена, за да не се жертваш колкото да не станеш някаква чистачка на тоалетни, или трябва да си страшно разглезена. Порасни. Така е в истинския свят, трябва да правиш неща, които не ти харесват и са срещу принципите ти, ако искаш да оцелееш.
От всичко разбрах,че си пълен тъпак,мързел и никъв хуй не става от теб
Да не мислиш,че само ти си така,да не мислиш,че и другите не искат да учат каквото им се учи а?Ама си мълчим и не пускаме тъпи теми.Просто си търсиш извинение,да не учиш.И какво като имаш свободно време,какво ще го правиш,ще пиеш и ще се боцкаш.Аз уча,не защото ми трябват тея работи,не повечето,а защото знам,че ако не уча както трябва няма да влеза където искам,а ако не уча изобщо като теб,няма да завърша,няма да ме земат на работа без диплома и край със всичко.Когато осъзнаеш,че си боклук,може и да стане нещо от теб.
Май някои не успяха да схванат какво иска да каже автора на темата..![]()
И аз съм на мнение , че образованието ни не струва. Въобще .. тълна каша..
И според мен трябва да се наблегне на езиците , защото вече навсякъде искат езици. Но това е мое мнение , не казвам , че не трябва да се учи География или пък Биология.
Всеки трябва да осъвършенства областта , която иска , но с нашата система няма как да стане. (:
Примерно някои не харесват Историята и да я учат , и да не я учат пак няма да си я харесват нали ? Този предмет не им носи удоволсвие .. А според мен , за да имаш добри знания освен доброто образование трябва и да харесваш предмета , да ти е гот , че го учиш.
Определено има полза от всички предмети , няма спор за това. Ама не всички ги влече Физиката ,примерно.
И учителите наистина не са добри , не всички успяват да задържат вниманието на класа .. лошо..
Така , че .. в темата винаги ще има две мнения. ((:
Да може и загуба на време да е, но когато един ден детето ти те помоли да му помогнеш за домашното или пък да те пита нещо от биологията, химията, матматиката ти какво ще му отговориш? "незнам, не ходих на училище когато трябваше, защото това е загуба на време".Ами ако то вземе пример от теб?Ако нямаш завършен 12ти клас в какъв университет ще влезеш?Какво ще стане от теб?
Сега може да ти е тъпо и да не ти се учи, но след 10 години ако събираш боклуците ще си кажеш "ех как изпуснах училището, какъв съм бил глупав". Има супер много причини да ходиш на училище.И супер малко (почти никакви) да не ходиш.То е основата на живота ти.Може да имаш богати родители, но един ден като си отидат и осавят всичко на теб, ти няма да знаеш какво да правиш и ще загубиш всичко.Училището има голям смисъл.В никакъв случай не е загуба на време.Разбира се, ти си решаваш по кой пут ще поемеш, но все пак![]()
Точно заради това е създадено училището - за да разбереш кое ти е интересно и кое не, да се ориентираш в бъдещата ти работна сфера . Правилно - системата е скапана . Дам, ама какво можем ние да направим? Петиции и проекти? Няма да има ефект .
Love is everything!
Системата била скапана, гаргите не били рошави, само ние немаме кусур. Не е системата скапана, Бойко го каза - матерялът е лош! 99 процента са пропадняци - пият, пушат и ебат от 14-годишни. От т'ва какво бъдеще за страната да искаме?!? Колкото до темата - не, не е загуба на време! Загуба на време е да спиш!
...
На мен също не ми харесва училището но предпочитам да уча още няколко години и после да си живея добре , да си имам пари и мойто дете като каже тате дай 5 лева да му ги дам а не да му казвам че нямаме пари .. и да неможе да си излиза навън , да си ходя на почивки насам натам , а не сега да седя по цял ден без да правя нищо и после цял живот да работя като луд и събота и неделя от сутрин до вечер за да си изхранвам семейството . Я замисли се .. ти какво предпочиташ : да не учиш сега и после цял живот да работиш като луд или сега да се стегнеш още няколко години и после да си живееш добре ? Ако толко ти харесват чуждите езици , запиши се например на частни уроци или нещо такова , наблегни на тях и после като станеш пълнолетен може даже и в друга държава .. кой знае ...
Виж сега. Заинтригува ме с тази тема и въпреки, че е стара ще ти отговоря. Като гледам повечето хора или те убиждат или се опитват да те убедят, че ти трябва училището. Не ги слушай! Училището наистина е загуба на време а университетите са измама в повечето случаи. Аз самият бях лош ученик и хората ме изкараха, че съм бил тъп и нищо нямало да стане от мен. Сега съм 10 пъти по-успешен от всички тези, които имаха шестици и ходеха да учат в престижни университети в чужбина. Завърших със сравнително лоши оценки на матурите и дори не отидох в университет. Започнах да уча сам, да чета книги и да придобивам умения от курсове и така започнах първият си маркетинг бизнес. Всички ми се смееха, но не след дълго време започнах да изкарвам 5 цифрени суми на месец, много повече от всички шесторкаджии с добри дипломи и стабилна работа. Продължих по своя път, като стартирах още няколко бизнеса и започнах да печеля много пари.
След това се концентрирах в това да съм щастлив, да имам приятелка и добро здраве. Днес мога да кажа, че живея живота на мечтите си и съм много по-успешен от всички други. Сега идват и ми се мазнят, здрависват се с мен и се държат все едно им дължа нещо. Тези, които ти отговарят са прости представители на бедните или на средната класа, които работят от 9 до 5.Не намирам нищо лошо да си представител на бедните или средна класа (и аз съм бил там едно време). Та всички тези само да ти кажа, че постоянно се оплакват как нямали достатъчно пари, как все държавата и управляващите са им виновни за нещо. За хувави коли, големи къщи и ежедневни пътувания могат само да си мечтаят. 70 до 80% от тях не харесват как изглежда живота им.
Тези знания, които съм получил в училище 90% от тях съм ги забравил и никога не са ми трябвали. Много тук говорят за обща култура. Знай че повечето от тези, които говорят за тази обща култура, колкото и да не им се вярва са комплексари и искат хората да ги оценяват и да видят, че има поне някаква стойност в тях. Да, добре е да знаеш най-основните неща в математиката и историята но другото не ти трябва. Общата култура освен да се правиш на умен няма да ти помогне да станеш богат, да си с добро здраве, да имаш добър социален живот и да си щастлив.
Най-добре недей да ходиш с тълпата и да я следваш. 90 % от възрастните въобще не знаят какво говорят както по въпроса с училището. Вместо да си като 95% от хората, бъди от другите 5.Бъди уникален и различен. Хората ще те мразят и ще искат да те свалят надолу, но това не трябва да те плаши. Знам че вече сигурно си завършил и всичко, но се надявам да го прочетеш и да се мотивираш да постигаш много по-високи неща от това да завършиш университет. Докато такива, като тези с дипломите от престижни университети и работата им от 9 до 5 седят и са зрители, гледат историята ние с теб ще я пишем и ще участваме в нея.
Пожелавам ти хубав ден и се извинявам за многото грешки, които сигурно съм допуснал, но бързам.
Бъди здрав!