- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Списък с книги за 8 клас
Понеже времето е лошо .. реших да почета малко.
След малко започвам 'Нежната спирала' на Йордан Радичков. Принтирах разказа и ще го прочета.![]()
Мисля да чета само вечер. Късно , късно..![]()
Все пак е лято .. не ми се занимава да чета през деня. Както и да е .. оставям ви , няма да ви досаждам повече.![]()
Тоя разказ `Нежната спирала` колко е скучен .. нямам думи![]()
Копни си от тук Дервишовото семе, ако не си го чела.
Принтирай него.
http://zelenkroki.wordpress.com/2010...ishovo-haitov/
Страшно красив разказ с много вложен смисъл.На мен лично много ми хареса.
Ne poznawam chowek ,koito me obicha
viqnkababyy Мерси ! Аз го търсих , но не го намерих и затова викам нещо друго да прочета.
Сега ще си го принтирам ..
А 'Нежната спирала' направо .. заспах! Не е нищо особенно.
viqnkababyy .. ти какво си прочела до сега от списъка?
Няма проблемиПървоначално написано от iiordanova
![]()
Ами прочетох:
- Николай Хайтов - Дервишово семе - което ми остави голям отпечатък в съзнанието
- Светослав Минков - Дамата с ренгеновите очи - което не ме впечатли кой знае колко, но е интересен разказа
- Светослав Минков - Лунатин!Лунатин!Лунатин! - интересен разказ, някой тук написа, че ще трябва, после че няма да трябва, но както и да е.Не съм си навредила![]()
- Николай Лилиев - лирика / пълна боза/
- Елисавета Багряна - лирика
И ми остават 3 глави да приключа "Крадецът на праскови" което е може би, най - доброто произведение в списъка.
А .. "Крадецът на праскови" дълго ли е ?Първоначално написано от viqnkababyy
33 листа е, но го няма в интернет.
Явно е много дълго.Потърси в библотека, ако не книгата е 3.50 и в нея има и други разкази.![]()
На нас ни даде:
1.Николай Хайтов - сборникът Диви разкази ( дервишово семе, мъжки времена , дърво без корен , мерак)
2. Ивайло Петров - Преди да се родя
3. Димчо Дебелянов - Стихотворения
4.Христо Смирненски - Стихотворения
5. Елисавета Багряна - Стихотоврения
6. Валери Петров - Стихотоврения (Тавански спомен)
7. Никоклай Лилиев - Стихотворения
8.Йордан Радичков - Разкази(нежната спирала)
9. Светослав Минков - Разкази ( Дамата с рентгеновите очи)
10.Павел Вежинов - В един сенен ден по шосето
11.Блага Димитрова - Стихотворения
12. Никола Вапцаров - Стихотворения и Песен за човека
Мисля да не чета Стихотворенията![]()
![]()
![]()
![]()
Много са скучни! :P![]()
![]()
Дайте идея с кои разкази да започна
Как да я няма, ето я книгата - http://www.litclub.com/library/stane...ecut/index.htm
Audio ergo sum
Николай Хайтов - Дервишовото семеПървоначално написано от annihilator
Светослав Минков - Дамата с ренгеновите очи
Ивайло Петров - Преди да се родя
Започни с тезии
![]()
--------------------------------------------
Да, прав си. "Крадецът на праскови" - http://www.litclub.com/library/stane...ecut/index.htm
На нас лириката не са ни я давали.Дадоха ни Дамата с рентгеновите очи,Дервишовото семе,Преди да се родя и след това,Крадецът на праскови,В един есенен ден по шосето и Нежната спирала.
За сега съм прочела само Дамата с рентгеновите очи.Интересно беше само дето малко не разбрах края.
Понеже ми хареса как пише Светослав Минков прочетох още няколко негови разказа.Лунатин ми хареса.Съветвам ви да прочетете "Водородният господин и кислородното момиче".Много интересен разказ.
Преди малко прочетох Дервишово семе , ама не сам впечатлен.Госпожата ни каза , че е добър разказ.На мен особено не ми хареса ...![]()
И аз не разбрах края на "Дамата с ренгеновите очи" някой, който го е изучавал може да ни обясни ако обича.Първоначално написано от vampirediaries
![]()
Прочетох го, но май не успях да вникна многоПървоначално написано от viqnkababyy
Схванах историята, не разбрах какво е Дервишово семе ии.. как свършва.. много недовършено ми се вижда (поне от това което си дала).. пък и ся тръпна в очакване, не ми се мисли особено.. ако можеш да ме открехнеш ти какво разбра от разказа
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Ъм нещо не разбрах?То остави,че са много,но ще трябва да четем Библията ли?не,просто не схващамПървоначално написано от viqnkababyy
Или това да не е някакъв ход на министерството,от политиците да искат да ни втълпят христянството
![]()
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Момчето губи жена си, защото е бил още дете и не е успял да е обремени с дервишовото семе, което в разказа играе ролята на семенната течност на момчето. Той иска да отмъсте, че са му взели жената, която много е обичал.Дядото го спира и му казва да ходи да отмъщава след, като си направи дете. И накрая той казва, че толкова много я обичал, че е помагал на човека, който мрази, за да не го прави тя. И вече най-накрая казва, че отива да събира дърва, за да продължава да помага, а читателят ако няма какво да прави да ходи да му помага.Първоначално написано от ameli
![]()
Разбра ли нещо ? Надявам се да бях полезна![]()
Достатъчно е да прочетеш Библията за деца (ние трябваше да прочетем тази : http://www.sluntse.com/catalog/biblia_za_deca.gif )Първоначално написано от December
Госпожата ни обясни, че Библията е доста сложно четиво и не всеки може да я разбере.
ДАмм.. мерси много, изясни ми поне 1то нещо.. само продължавам да не схващам защо аджеба не го отрепе тоя ами пуу.. както и да е, след няколко месеца ще разбераПървоначално написано от viqnkababyy
![]()
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
И аз не разбрах, защо не го отрепа.Първоначално написано от ameli
![]()
Прочетох "Дервишово семе" , но не ми хареса особено.Не знам как може това момче да е на 14 и да не може да си направи дете ... Днешните четиринайсет годишни момчета пълним по 1 чаша със семенна течност
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мисля, че не е вложена много мисъл в този разказ...
Йордан Радичков ли е автора на "Крадецът на праскови" ?
^Емилиян Станев
Независимо дали вярваш, че можеш да направиш нещо или че не можеш, и в двата случая си прав.
Хенри Форд
Защото днешните момчета гледат много "телевизия"Първоначално написано от annihilator
![]()
Той е можел да си направи дете, но е уважавал жена си, която е била още момиче.
На нас не са ни дали "Крадецът на Праскови" ... да ви питам за тоя разказ ще се учили в 8ми клас ?
ЕСТЕСТВЕНО, че ще се учи.Първоначално написано от annihilator
Най-много при това.