.
Затворена тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 106
    Мега фен Аватара на iiordanova
    Понеже времето е лошо .. реших да почета малко.
    След малко започвам 'Нежната спирала' на Йордан Радичков. Принтирах разказа и ще го прочета.
    Мисля да чета само вечер. Късно , късно..
    Все пак е лято .. не ми се занимава да чета през деня. Както и да е .. оставям ви , няма да ви досаждам повече.

Град
    Сливен
    Тоя разказ `Нежната спирала` колко е скучен .. нямам думи

Копни си от тук Дервишовото семе, ако не си го чела.
    Принтирай него.
    http://zelenkroki.wordpress.com/2010...ishovo-haitov/

Страшно красив разказ с много вложен смисъл.На мен лично много ми хареса.
    Ne poznawam chowek ,koito me obicha

viqnkababyy Мерси ! Аз го търсих , но не го намерих и затова викам нещо друго да прочета.
    Сега ще си го принтирам ..
    А 'Нежната спирала' направо .. заспах! Не е нищо особенно.
    viqnkababyy .. ти какво си прочела до сега от списъка?

Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    viqnkababyy Мерси ! Аз го търсих , но не го намерих и затова викам нещо друго да прочета.
    Няма проблеми
    Ами прочетох:
    - Николай Хайтов - Дервишово семе - което ми остави голям отпечатък в съзнанието
    - Светослав Минков - Дамата с ренгеновите очи - което не ме впечатли кой знае колко, но е интересен разказа
    - Светослав Минков - Лунатин!Лунатин!Лунатин! - интересен разказ, някой тук написа, че ще трябва, после че няма да трябва, но както и да е.Не съм си навредила
    - Николай Лилиев - лирика / пълна боза/
    - Елисавета Багряна - лирика

И ми остават 3 глави да приключа "Крадецът на праскови" което е може би, най - доброто произведение в списъка.

Цитирай Първоначално написано от viqnkababyy
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Няма проблеми
    Ами прочетох:
    - Николай Хайтов - Дервишово семе - което ми остави голям отпечатък в съзнанието
    - Светослав Минков - Дамата с ренгеновите очи - което не ме впечатли кой знае колко, но е интересен разказа
    - Светослав Минков - Лунатин!Лунатин!Лунатин! - интересен разказ, някой тук написа, че ще трябва, после че няма да трябва, но както и да е.Не съм си навредила
    - Николай Лилиев - лирика / пълна боза/
    - Елисавета Багряна - лирика

И ми остават 3 глави да приключа "Крадецът на праскови" което е може би, най - доброто произведение в списъка.
    А .. "Крадецът на праскови" дълго ли е ?

33 листа е, но го няма в интернет.
    Явно е много дълго.Потърси в библотека, ако не книгата е 3.50 и в нея има и други разкази.

На нас ни даде:
    1.Николай Хайтов - сборникът Диви разкази ( дервишово семе, мъжки времена , дърво без корен , мерак)
    2. Ивайло Петров - Преди да се родя
    3. Димчо Дебелянов - Стихотворения
    4.Христо Смирненски - Стихотворения
    5. Елисавета Багряна - Стихотоврения
    6. Валери Петров - Стихотоврения (Тавански спомен)
    7. Никоклай Лилиев - Стихотворения
    8.Йордан Радичков - Разкази(нежната спирала)
    9. Светослав Минков - Разкази ( Дамата с рентгеновите очи)
    10.Павел Вежинов - В един сенен ден по шосето
    11.Блага Димитрова - Стихотворения
    12. Никола Вапцаров - Стихотворения и Песен за човека

Мисля да не чета Стихотворенията
    Много са скучни! :P
    Дайте идея с кои разкази да започна

Как да я няма, ето я книгата - http://www.litclub.com/library/stane...ecut/index.htm
    Audio ergo sum

Цитирай Първоначално написано от annihilator
    На нас ни даде:
    1.Николай Хайтов - сборникът Диви разкази ( дервишово семе, мъжки времена , дърво без корен , мерак)
    2. Ивайло Петров - Преди да се родя
    3. Димчо Дебелянов - Стихотворения
    4.Христо Смирненски - Стихотворения
    5. Елисавета Багряна - Стихотоврения
    6. Валери Петров - Стихотоврения (Тавански спомен)
    7. Никоклай Лилиев - Стихотворения
    8.Йордан Радичков - Разкази(нежната спирала)
    9. Светослав Минков - Разкази ( Дамата с рентгеновите очи)
    10.Павел Вежинов - В един сенен ден по шосето
    11.Блага Димитрова - Стихотворения
    12. Никола Вапцаров - Стихотворения и Песен за човека

Мисля да не чета Стихотворенията
    Много са скучни! :P
    Дайте идея с кои разкази да започна
    Николай Хайтов - Дервишовото семе
    Светослав Минков - Дамата с ренгеновите очи
    Ивайло Петров - Преди да се родя

Започни с тезии

--------------------------------------------
    Да, прав си. "Крадецът на праскови" - http://www.litclub.com/library/stane...ecut/index.htm

Не знам дали тук трябва да попитам, но вярно ли е, че творчеството на Николай Лилиев е махнато вече в осми клас? Аз сега бях осми, но го имаше в учебника, а господинът по български каза, че са го махнали от програмата... Вие знаете ли такова нещо?

Заповядайте в моя WebBlog!

На нас лириката не са ни я давали. Дадоха ни Дамата с рентгеновите очи,Дервишовото семе,Преди да се родя и след това,Крадецът на праскови,В един есенен ден по шосето и Нежната спирала.
    За сега съм прочела само Дамата с рентгеновите очи. Интересно беше само дето малко не разбрах края.
    Понеже ми хареса как пише Светослав Минков прочетох още няколко негови разказа.Лунатин ми хареса.Съветвам ви да прочетете "Водородният господин и кислородното момиче".Много интересен разказ.

Преди малко прочетох Дервишово семе , ама не сам впечатлен.Госпожата ни каза , че е добър разказ.На мен особено не ми хареса ...

Цитирай Първоначално написано от vampirediaries
    На нас лириката не са ни я давали. Дадоха ни Дамата с рентгеновите очи,Дервишовото семе,Преди да се родя и след това,Крадецът на праскови,В един есенен ден по шосето и Нежната спирала.
    За сега съм прочела само Дамата с рентгеновите очи. Интересно беше само дето малко не разбрах края.
    Понеже ми хареса как пише Светослав Минков прочетох още няколко негови разказа.Лунатин ми хареса.Съветвам ви да прочетете "Водородният господин и кислородното момиче".Много интересен разказ.
    И аз не разбрах края на "Дамата с ренгеновите очи" някой, който го е изучавал може да ни обясни ако обича.

Мега фен Аватара на ameli
    Принтирай него.

Прочетох го, но май не успях да вникна много Схванах историята, не разбрах какво е Дервишово семе ии.. как свършва.. много недовършено ми се вижда (поне от това което си дала).. пък и ся тръпна в очакване, не ми се мисли особено.. ако можеш да ме открехнеш ти какво разбра от разказа
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Мега фен Аватара на December
    Цитирай Първоначално написано от chocolatedidi
    Аааа,някой може ли да напише книгите за 9 клас,защото явно съм изгубила листа ???

Митология - Фолклор - Литература
    Старогръцка митология
    Старогръцки героичен епос
    Омир - "Илиада"
    Омир - "Одисея"
    Старогъцка лирика
    Старогъцка драма
    Есхил - "Прикованият Прометей"
    Софокъл - "Антигона"
    Софокъл - "Едип цар"
    Библията
    Западноевропейско Средновековие
    Старобългарска литература
    "Панонски легенди"
    "Проглас към Евангелието"
    "Азбучна молитва"
    "За буквите"
    Шестоднев"
    "Похвално слово за Кирил"
    Апокрифна книжнина
    Търновска книжовна школа
    Старобългарският роман
    Ъм нещо не разбрах?То остави,че са много,но ще трябва да четем Библията ли?не,просто не схващам Или това да не е някакъв ход на министерството,от политиците да искат да ни втълпят христянството
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Цитирай Първоначално написано от ameli
    Принтирай него.

Прочетох го, но май не успях да вникна много Схванах историята, не разбрах какво е Дервишово семе ии.. как свършва.. много недовършено ми се вижда (поне от това което си дала).. пък и ся тръпна в очакване, не ми се мисли особено.. ако можеш да ме открехнеш ти какво разбра от разказа
    Момчето губи жена си, защото е бил още дете и не е успял да е обремени с дервишовото семе, което в разказа играе ролята на семенната течност на момчето. Той иска да отмъсте, че са му взели жената, която много е обичал.Дядото го спира и му казва да ходи да отмъщава след, като си направи дете. И накрая той казва, че толкова много я обичал, че е помагал на човека, който мрази, за да не го прави тя. И вече най-накрая казва, че отива да събира дърва, за да продължава да помага, а читателят ако няма какво да прави да ходи да му помага.

Разбра ли нещо ? Надявам се да бях полезна

Цитирай Първоначално написано от December
    Цитирай Първоначално написано от chocolatedidi
    Аааа,някой може ли да напише книгите за 9 клас,защото явно съм изгубила листа ???

Митология - Фолклор - Литература
    Старогръцка митология
    Старогръцки героичен епос
    Омир - "Илиада"
    Омир - "Одисея"
    Старогъцка лирика
    Старогъцка драма
    Есхил - "Прикованият Прометей"
    Софокъл - "Антигона"
    Софокъл - "Едип цар"
    Библията
    Западноевропейско Средновековие
    Старобългарска литература
    "Панонски легенди"
    "Проглас към Евангелието"
    "Азбучна молитва"
    "За буквите"
    Шестоднев"
    "Похвално слово за Кирил"
    Апокрифна книжнина
    Търновска книжовна школа
    Старобългарският роман
    Ъм нещо не разбрах?То остави,че са много,но ще трябва да четем Библията ли?не,просто не схващам Или това да не е някакъв ход на министерството,от политиците да искат да ни втълпят христянството
    Достатъчно е да прочетеш Библията за деца (ние трябваше да прочетем тази : http://www.sluntse.com/catalog/biblia_za_deca.gif )
    Госпожата ни обясни, че Библията е доста сложно четиво и не всеки може да я разбере.

Мега фен Аватара на ameli
    Принтирай него.

Момчето губи жена си, защото е бил още дете и не е успял да е обремени с дервишовото семе, което в разказа играе ролята на семенната течност на момчето. Той иска да отмъсте, че са му взели жената, която много е обичал.Дядото го спира и му казва да ходи да отмъщава след, като си направи дете. И накрая той казва, че толкова много я обичал, че е помагал на човека, който мрази, за да не го прави тя. И вече най-накрая казва, че отива да събира дърва, за да продължава да помага, а читателят ако няма какво да прави да ходи да му помага.

ДАмм.. мерси много, изясни ми поне 1то нещо.. само продължавам да не схващам защо аджеба не го отрепе тоя ами пуу.. както и да е, след няколко месеца ще разбера
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Принтирай него.

ДАмм.. мерси много, изясни ми поне 1то нещо.. само продължавам да не схващам защо аджеба не го отрепе тоя ами пуу.. както и да е, след няколко месеца ще разбера
    И аз не разбрах, защо не го отрепа.

Прочетох "Дервишово семе" , но не ми хареса особено.Не знам как може това момче да е на 14 и да не може да си направи дете ... Днешните четиринайсет годишни момчета пълним по 1 чаша със семенна течност

Мисля, че не е вложена много мисъл в този разказ...

Йордан Радичков ли е автора на "Крадецът на праскови" ?

Фен Аватара на GirLN
    Град
    Пловдив
    ^Емилиян Станев
    Независимо дали вярваш, че можеш да направиш нещо или че не можеш, и в двата случая си прав.
    Хенри Форд

Прочетох "Дервишово семе" , но не ми хареса особено.Не знам как може това момче да е на 14 и да не може да си направи дете ... Днешните четиринайсет годишни момчета пълним по 1 чаша със семенна течност

Мисля, че не е вложена много мисъл в този разказ...

Йордан Радичков ли е автора на "Крадецът на праскови" ?
    Защото днешните момчета гледат много "телевизия"
    Той е можел да си направи дете, но е уважавал жена си, която е била още момиче.

На нас не са ни дали "Крадецът на Праскови" ... да ви питам за тоя разказ ще се учили в 8ми клас ?

На нас не са ни дали "Крадецът на Праскови" ... да ви питам за тоя разказ ще се учили в 8ми клас ?
    ЕСТЕСТВЕНО, че ще се учи.
    Най-много при това.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си