.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...

Въпрос за овърклок на Athlon X2 5400+ Brisbane

Така... Имам дъно Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2.0 и процесор Athlon X2 5400+ Brisbane ядро. Въпроса ми е максимума на процесора 3.2GHz ли е, или дъното не позволява повече? PCIE шината ми съм я заключил на 100MHz, паметта на DDR667, HT линка съм заключил на 800MHz, вдигнал съм волтажа на North Bridge, на паметта и на процесора. Четах че за Brisbane максимума е около 3.2-3.3GHz... Моя като го направя над 3.2GHz и на Prime95 след 5 минути ми дава грешка. Сега е така и е стабилен. http://img51.imageshack.us/img51/337/overclocku.jpg Това ли е максимума който мога да изстискам от Котлона?

Изолирай компонентите и ще разбереш кое ти достига предела. В моя случай (и аз съм с гигабайт дъно и котлон) предела ми беше ФСБ'то (губи стабилност над 241). Поиграй си с множитела и прави отделни тестове
    - HT link, Ram, FSB... Кажи нещо за темперетурата?
    Аз съм момче на 11 години, което не е наясно с живота. Обичам да ме псуват. Обичам да ме мразят. Обичам да създавам конфликти.

Град
    Пробвал съм със по-нисък множител и по-високо FSB, но над 3.2ghz става нестабилен. Температурата варира от 45-50 Idle и до 65-70 в Load. (Тоя процесор на старото дъно е минавал 95 градуса и нищо му няма)

Трябва да знаеш кое ти е "BottleNeck"-a (предел) на системата.

Нагласяш множитела така че да ти се качва над лимита само ФСБ, примерно:
    (Обръщаш внимание от къде се задава съотношението за рама за да не го печеш и него.)
    Сега имаш 245 ФСБ х13 = 3185 мхз. -> Ако направиш така ще изолираш само ФСБ: 260 х 10 = 2600 мхз (без да влияеш на рама) и ако всичко е стабилно след тестове значи FSB не ти е предела (bottleneck)-

Това беше примера за изолиране. Продължаваш да вдигаш ДЕЛИКАТНО ФСБ'то и да тестваш докъто загубиш стабилност, в същото време си записваш резултатите на един лист. Когато загубиш стабилност, знаеш къде ти е предела на ФСБ'то.

Правиш това и за другите компоненти и ще разбереш предела им - причината, която не ти позволява да преминеш резултата си. А като знаеш кое колко е способно, и се водиш по това, можеш да изсмучеш силите докрай на системата.
    Аз съм момче на 11 години, което не е наясно с живота. Обичам да ме псуват. Обичам да ме мразят. Обичам да създавам конфликти.

Град
    FSB не ми е предела, но когато стане около 3250MHz става нестабилен... Пробвах различни комбинации FSBxМножител. Пробвах 280x11.5, 1.507v - нестабилен... 270x12 - нестабилен. Сега ми е 255x12.5 и е стабилен. Мисля че това е максимума от Brisbane... А това 100% е Fake нали ? http://vbox7.com/play:af80e912
    А ако си взема някой Phenom II X2 545 нали ще мога минимум до 3.6GHz да го клокна с това дъно? На Athlon X2 им мина модата... колкото и да го клокам, няма голяма разлика... Видеото ми е ASUS EN9600GT, един приятел има същото дъно и видео, само че той е със Phenom II X4 965 Black Edition и при него игрите вървят 2x по добре...

Повече волтаж?Паметта може да те спъва.Дъното също...

Ама ти какво правиш на това РС, че не ти стига бързината на процесора и мощноста на видео картата?!?!

Моя е 5200+ (по дефулт на 2.7 GHz), клокнат до 2964 MHZ (220 х 13.5), видеото ми е същото като твоето само, че на Gigabyte и ми стига мощноста. В смисъл за тежки програми и игри се справя... Няма смисъл да натискаш да клокваш и да мислиш, че това ще е вечно! Компютърните компоненти и без това са си "калпави" и горят и без клок и натоварване, пък като почнеш да го вкарваш в червеното още повече му скъсяваш живота.

П.С. - Ти си знаеш все пак, но аз си мисля че ти стига като можност параметрите на РС-то, но ти искаш да го истискаш до последна капка...

Град
    Играя тежки игри (Metro 2033, Crysis, GTA IV, Far cry 2, AVP3) на максимум, и се мъча да изстискам последното FPS... Видео картата и тя супер клокната - 780/1950/1080 (650/1625/900 фабрично) Иначе планирам апгрейд със Phenom II X2 545 ...

Град
    Цитирай Първоначално написано от stefanovsj
    Повече волтаж?Паметта може да те спъва.Дъното също...
    1.507v е границата на изгаряне на процесора, не мисля че не достига ток... а дъното е добро! За рамта не знам... на 667MHz е заключена.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си