Здрасти!

Тъй като аз ходих миналия месец на палатка ( за 1 път и аз ) мога да ти дам някой така да ги наречем съветчета..!

Първото и най-важно са дрешите и оборудването за самата палатка..
Ние най-отдолу в самата палатка слагахме т.н шалтета и върху тях лягахме, нещо като дюшек, ест. мн по-тънко но все пак удобно.. нз каква е и самата ти палатка, можеш да си вземеш и найлон за отдолу да се постеле, а пък и е хубаво да имаш..нз колко време ще останете, но ако завали да се постеле отгоре на палатката.. Също трябва да си вземеш спален чувал.. или поне малка възглавничка и одеяло, защото вечер е по-хладно, а и пак казвам, зависи от времето, все пак да ти е топло.. При нас последната вечер беше адска студ, в палатките треперехме, но издържахме..
Относно дрешките, вземи си и по-летни, но трябва да имаш и нещо по-топло и плътно, суичер ли, блузка ли.. и едно по-дебело якенце, защото не се знае какво ще е времето. Ако ще ходите повече, може и дъждобран да си вземеш знае ли човек.. Трябва да имаш и някой най-необходими лекарства..знае ли човек.. ( зависи за колко време ще сте там)
Относно косата, предполагам, че няма да се къпете.. Мойта попринцип също е къдрава, отидох с изправена, но тя се накъдри.. хващах я на опашка и с шапка, хем се предпазвах от слънцето, хем и косата ми седеше добре в нея, а и готино аксесоарче.. По-добре ще ти бъде вързана, или нещо на плитка/и, рибена кост, я сплети преди да идеш, пак е практично..
За др. щом ще ходиш с приятеля ти..вече ти си знаеш..
Иначе на мене ми беше мн готино да си спя в палатка, даже сега и пред хотел я предпочитам.. аз съм капризна и се чудех как ще съм, но просто ми беше страшно яко.. Пожелавам ти да си изкараш и ти така..! И ако се сетиш за още нещо - питай!

P.S. Цяла лекция ти дръпнах..ама се пак съм обучена вече