- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Нося очила с диоптер и ме е срам!
и защо ? на мене пък ми е повече приятно да флиртувам с момичета с очила , а и изглеждат по-интелегентни![]()
![]()
Много хора носят очила. Аз сложих миналата година.В придишния ми клас съучениците ми го приеха много добре . Никой нищо не каза . Базикаха се , че вече си имат професор в класа .
Не трябва да имаш комплекси . Бъди себе си .
Аз също носех очила и ме беше срам, въпреки че никой не мис е подигравашеЗатова накарах майка ми да ми позволи да нося лещи, и досега съм с тях.
Сега, като пораснах, разбирам, че съм била страшно глупава - очилата не могат да те направят "грозен". Ако се усмихнеш, на никой няма да му пука за тях! Още по-малко на момчетата. Изобщо не се комплексирай!
Сега нося и лещи, и очила понякога. Вече не ме интересува особено.![]()
Винаги съм била на мнение, че външният вид не е изобщо най-важното качество в един човек. Недей да се срамуваш и не позволявай другите да те комплексират с некомпетентното си мнеие - точно такива хора са най-комплексирани. А колкото до момчето - ако наистина те харесва, ще те харесва такава каквато си всъщност, а не друга.
Направи ми впечатление, че родителите ти ти казват, че без очила приличаш на "гол охлюв". Ясно ми е, че искат да те убедят, че не ти стоят зле, което наистина може да е истина, но така се получава също глупава ситуация - натякват ти, че не ти отива без очила.
Моят съвет е да се вслушаш единствено и само в твоето мнение и да не слушаш глупостите на околните. Всеки си има недостатъци - превърни ги в плюсове.
Еххх, да ти имам проблемите...Какво толкова се притесняваш. По-хубаво ли ти е, когато си без очила и не виждаш добре. А и пък това момче ако не те харесва заради това, че си с очила, значи не го бива за нищо.
Искам да кажа, че ако е толкова глупав да възприема така нещата...би трябвало да гледа какво има под очилата...
![]()
...а пък и под най-лъскавите опаковки винаги се крие нещо грозно..имам впредвид "сладурите" ,"фешънчетата", момичетата,който всички ги харесват а и в същото време си слагат по 1 опаковка фон дьо тен на излизане, а с него могат да си измажат тавана в хола и т.н. разбрахте ме кои хора имам впредидтака че просто имаи самочувствие,защото никой не може да ти каже ти какъв човек си..ти им го казваш
![]()
Ми сложи си лещи или не ходи с очилата... бахти проблемаПървоначално написано от Malechka
Огромна картинка!
.: machoka :.
Ама картинката даваше много добър съвет-нормално да е голяма
Зависи от теб изцяло.. ако другите усетят, че те е срам да ходиш с очилата, да, сигурно няма да те харесат така. Затова носи тези очила, все едно са някакво бижу на теб, което всички искат - със самочувствоие, усмихната и т.н. Забелязала съм че този метод работи винаги - хора, със сериозни.. недостатъци, се държат така, че да накарат другите едва ли не и те да имат този недостатък. Разбра ли ме? Пък и да не говорим, че напоследък очилата станах супер модерни - познавам хора, които си взеха очила ей така, защото им харесва как изглежда![]()
темата е 4 стр и нямам възможност да я прочета цялата, но според мен е сладко, а пък можеш и да се гримираш като кукла и с някоя готина прическа става супер . иначе за лещи... то и аз май тази есен ще си взимам, но то си трябва да имаш очила;![]()
Е, аз също нося очила и честно казано не мисля, че афектира кой знае колко на мен и хората около мен. Предполагам, че все ще се намери някой, който да ти се изсмее или да те подиграва, или да ти казва "цайсарка" и т.н. Но пък ти не се връзвай, бъди хладнокръвна, бъди куул![]()
Важното е да се харесваш ти самата, после е мнението на другите!
Искам да ти кажа,че в днешно време всяка втора си взима очила,независимо дали има нужда,защото си мисли,че е мнооого сексиНе се коси тези,които те харесват , ще те харесват всякак
![]()
Повярвай,ако някой не те харесва едва ли е задари очилата..Много хора си мислят,че като носят учила изглеждат смешно,тъпо,имат се за грозни, или свързват само смотаняците с тях,това са доста тъпи изводи от носенето на едни стъкалца в рамки.
Пф.. половината от момичетата в моя клас си взеха очила просто "за гъзарията", а ти се притесняваш от това.. Не се комплексирай, според мен очилата ще откроят индивидуалността ти дори![]()
Only the strong survive
и аз имах същия проблем и го реших като първо носих цаисите само в часовете а след един-два дена вече не се срамувах да ги покажа и в междучасията защото съучениците ми вече свикнаха с тях. важно е също така да избереш рамки които ти отиват а ако има подигравки те ще престанат най късно след три дена
Не трябва да те интересува мнението на останалите,а аз мисля,че ако са малко по-зрели ще разберат,че в това няма нищо,което да подбужда подигравки.Хаха,много хора носят очила..нормално е.Недей да се срамуваш.Щом ги сложиш веднъж и като свикнат да те гледат с тях изобщо няма да им прави впечатление,нито пък на теб.
Виж, аз не съм чела останалите мнения, но си мисля едно-чувстваш ли се грозна? Аз имам същия проблем-нося очила с диоптер, но имам и лещи.Нося лещи вече една година, но мисля, че и с очила и без пак съм си хубава (не се прехласвам по себе си, а просто и по двата начина ме харесват) Ако повече се харесваш без очила, слагаш си лещи, ако не - правиш си едни стилни очила с хубави рамки и да не ти пука. Майка ми все ми казва, че с очила ми е по-хубаво, но пък аз се харесвам маааалко повече без очила. Ако ти е нисък диоптера просто се опитай да го свалиш-не седи много на компютъра и т.н. Няма да се притесняваш.Аз например имам висок диоптер и не се срамувам (по рождение ми е) Момчетата ще те харесат такава каквато си.![]()
Какво ти путка бе ?! Слагай цаките и се кефиЕстествено , че все някое момче ще те хареса. Важното е да си добре излгждаща и да имаш добро излъчване
![]()