.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли в някаква световна конспирация?

Гласували
37. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

27 72,97%
  • Нямам мнение по въпроса.

4 10,81%
  • Не.

6 16,22%
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 137

Защо търсите световни конспирации?

Окей, ще се окаже, че мормоните, илюминатите или извънземните управляват живота на всеки един от нас. И какво? Ако се окаже, че това е така, какво ще направите?
    Имам два въпроса за вас.
    Първо, според вас има ли някаква тайна световна сила, която задвижва всичко? Каква е тя? Защо и откога е тук? В случай, че сте религиозни - каква е връзката й с Бога, ако има такава?
    Второ, ако такава сила има, какво бихте направили по въпроса? Как си представяте света без нея?

Аз лично не вярвам, че такова тайно общество съществува. Разбира се, с удоволствие ще изслушам и вашите доводи.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Не смятам че има някаква организирана група която ни контролира съзнателно, не съм намерил каквито и да е доказателства за това (Дейвид Айк не се брои-той е олигофрен), не виждам смисъл или мотив за това да става тайно и напълно незабележимо, не виждам как може да се осъществи без харч на гигантски ресурси и труд които просто могат да бъдат използвани за нещо 1000 пъти по-плодотворно (създаване на роботи-роби например)

Ако има такава организжация бих понасъбрал повече информация за нея, бих открехнал близки и познати като избягвам да давам тази информация на несигурни или публични източници и малко по малко да съдействам за организирането на "съпротива"... стига разбира се този контрол да не е възможно да бъде спрян с едно хубаво снайпериране или нещо също толкова просто.

И само да знаеш-мормоните носят магическо бельо в името господне и съм сравнително сигурен че това не се класифицира като "управляване на живота ни".
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Конспирация няма защото всичко се случва пред очите ни. Обществото е в дълбока хипноза. Достатъчно е да се вгледаш малко в събитията на световната сцена. 9-11, последвалите войни, интересите, които стоят зад тях и прочее... Няма смисъл да разказвам надълго и нашироко, писнало ми е вече.

Като цяло обществото ни е устроено по модела на овчето стадо. Овце, които ги стрижат, колят, доят... Овчари(големи капиталисти, вождове, фюрери...) , които решават дали овцете да се стрижат или угояват, за да бъдат подготвени за клане..., въобще решават накъде да подкарат стадото... Овчарски кучета (военни, полицаи, свещеници...), които имат малко повече привилегии от овцете, те просто изпълняват командите на овчарите... И вълци естествено, т.е. тези, които живеят извън системата, стараят се да мислят сами, да преживяват сами независими от овчарите и овчарските кучета... Всички правила (ценности, закони, вяра) са създадени от тези, които дърпат конците (овчарите), за да може стадото да не се разбяга... За тази цел трябва да е глупаво и да не мисли друго освен това, в което му се казва мисли... Това е като цяло накратко.

От тук насетне ако разгърнем тази формула с примери може и да се получи, но който иска да търси ще открие и сам.

@filmimilmi: Добре, а ти къде се вписваш в тази картина?

Мега фен Аватара на ZipFail
    @filmimilmi, това което ти описваш не е от вчера или днеска, хората винаги са били овце и винаги ще бъдат, защото им е в природата. Човекът е социално животно и за да оцелее, трябва да е в стадо.
    Естествено, има много влиятелни хора, които имат интерес да насочват стадото в една или друга посока, и това е неизбежно. Но тази световна коспирация и силно преувеличена и практически невъзможна. Медиите, полицията, военните и т.н. са изградени от толкова много хора, че ако имаше някъв заговор, просто е невъзможно не да бъде разкрит, следователно спрян. Плюс това всички тези теории на коспирацията са един доста добър бизнес за писателите лансиращи ги, и броят им нараства със всеки ден, така че и шанса да са достоверни също.

Конспирация може да намериш навсякъде където потърсиш, но това, че по телевизиите нон-стоп въртят реклами за прах за пране значи, че Бонукс искат просто да направят пари, а не че искат да те хипнотизират и завладеят света.

Цитирай Първоначално написано от MochaOnMyLips
    А защо ми задаваш този въпрос? Всеки е там където иска да е, ако е достатъчно осъзнат. За себе си мога да кажа, че просто мисля. Не съм тръгнал да организирам въоръжена съпротива. Просто споделям вижданията си и мисля, че съм в правилната посока. Няма нищо вредно в това. Всеки с разбиранията си, а аз с моите си, нали така? Ако искаш чети, ако искаш се съгласявай.

@ZipFail, опитах се да обясня като на първолак нещата за онези, които си нямат ни най-малка представа за това, което обсъждаме в темата. А иначе човешкият вид трябва да престане да тъпче на едно и също място както може би е било от хилядолетия насам. Сега това е необходимо повече от всякога преди да заживеем в реалност близка до тази, която описва Оруел в "1984" благодарение на високите технологи, които ускоряват процесите на хипнотизирането ни и превръщането ни в покорен добитък, който е притежание на малцина грубо казано извратени богаташи.

Целта им е тази.

[vbox7]http://www.vbox7.com/play:7c1e91ac[/vbox7]

Ето и на каква основа ще работят тези чипове. (линк) Никой няма да успее да избяга или да се противопостави. Искаш бунт, но с чип вече ще е твърде късно. Ако си несъгласен с условията, които ти поставят, за да изкарваш прехраната си, тогава го изключват и край с теб...

И това не е научна фантастика. В САЩ вече се изпробват такива като мазно мазно се рекламират по официалните медии като начин за по-голяма сигурност.

http://www.youtube.com/watch?v=vI8Id...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=O-1ISx68w1s

А медиите се използват единствено, за да може масата от хора да затъпее по-лесно. Само погледни MTV и идолите, които се рекламират на младото поколение. Посланията са от типа "Да си тъп е готино, да взимаш дрога също, да си престъпник или курва е престижно..."

Може много да се попълва в тази тема. Просто си подредете пъзела и се замислете... Колкото и линкове с изчерпателна информация да ви давам, ако не сте настроени въобще да гледате насериозно по темата, просто нищо няма да се получи. Извършва се престъпление срещу човечеството в световен мащаб, а хората ги мързи да правят друго освен да сънуват... Свободата в интернет също не е толкова голяма колкото си мислите. Естествено, че никой от притежаващите власт няма да ви предостави официални факти. Но докато вярвате в това, че сте си достатъчно сити и си имате чифт обувки, а не се загледате върху проблемите, които са пред очите ни...

Да, знам, че изглежда много общо, но как да ви накарам да ви пука? Няма такъв начин, просто се поинтересувайте, не е необходимо да се ровите с години. Просто отворете очите си... Не е толкова сложно.

пич, за чиповете знам и съм доста съгласен че това е една доста напушена идея, но какво по-точно искаш да кажеш под "изключват чипа и край с тебе"? дори да ти инплантират хирургично нещо такова то само може да ти чете биометричните данни и да ти ти записва локацията. за да се използва като средство за убиване трябва да съдържа отрова, експлозив или по някакъв начин да ти влияе директно на мозъка или сърцето за да има летален ефект. (пък и доста лесно може да се махне ако имаш едно ножче и чашка ракия)

но това няма да мине просто. едно е паспорт а това е нещо съвсем друго, нали всички ще се вдигнат на бунт, нали за това има елементарни човешки права. мисля че трябва да дойде време в което хората са наистина доста наебани, за да може някой да ги застави да си имплантират такава гадост.

представи си какво ще стане ако някое правителство започне дори да обмисля такъв проектозакон, нали още на другия ден ще замерят парламента с тухли и молотов

или идеята ти е че в бъдещето людете ще са толкова брейнуашт че тогава ще стане възможно?

@gandalfepi4, идеята е следната: Ако възразяваш ти изключват чипа. От там насетне си г-н Никой. Достатъчно е да нямаш осигуровки, да не може да си купиш нищо за ядене, да не може да се прибереш вкъщи защото домът ти ще е собственост на банката (изплащаш си го на кредит, а без чип, с който да си осигуряваш вноските вече и дом си нямаш...). А и това не е научна фантастика както казах. Дори можеш да бъдеш и контролиран до някаква степен благодарение на подобно усторойство. Някъде четох, че учени са открили начин да контролират посоката на миграция на някои птици точно като им имплантират някакви чипове, специални устройсва, които да контролират поведението им в определена степен... Ние сме разумни същества де, дори да сме твърде сложни за контрол със специални устройства (за това си е достатъчен и mind control-а, който в момента се упражнява чрез медиите... обяснявал съм преди), то това не пречи тези чипове да са достатъчно вредни само заради причината, че могат да събират данни за целия ти живот. В тях ще има не само биометрични данни. Те ще ти служат за пропуск дори в градския транспорт. Загледай се малко в научно фантастичните филми за това как ще изглежда бъдещето след 40-50 г. Не забравяй, че каквото е било фантастика до преди 40 години, вече е реалност. Например автоматичните врати с фотоклетка, за които изобретателят им твърди, че идеята му дошла след като гледал Star Trek... Както и за много други изобретения... Бъдещето е много по-близко от колкото си мислим.
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    представи си какво ще стане ако някое правителство започне дори да обмисля такъв проектозакон, нали още на другия ден ще замерят парламента с тухли и молотов
    За това чиповете се рекламират толкова усилено като нещо хубаво и практично.
    http://www.youtube.com/results?searc...ommercial&aq=2
    А и да си наясно с вредата, като е масово ще се примириш. Българите 500 години сме били под турско робство, 45 години сме носили петолъчки... Не мисля, че няма да приемем и чиповете. Хората сме като овцете.

А някой замислял ли се е че този евентуален NWO, може да е полза на човечеството, чисто теоретично ?

AXA!!! EXPOSED!

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    А някой замислял ли се е че този евентуален NWO, може да е полза на човечеството, чисто теоретично ?
    NWO иска да ни превърне в роби. От какъвто и ъгъл да го погледнеш, от това ще имат полза само нашите господари/собственици. Целта им няма да бъде всички хора по земното кълбо да бъдат сити и обути. Ако това беше тяхното намерение, всички тези пари, които сега се хвърлят за военни действия можеха да се пренасочат към изхранването и образоването на населението в страните от третия свят. Освен, че щеше да има мир, парите щяха да стигнат и за изследването на космоса...

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    А защо ми задаваш този въпрос? Всеки е там където иска да е, ако е достатъчно осъзнат. За себе си мога да кажа, че просто мисля. Не съм тръгнал да организирам въоръжена съпротива. Просто споделям вижданията си и мисля, че съм в правилната посока. Няма нищо вредно в това. Всеки с разбиранията си, а аз с моите си, нали така? Ако искаш чети, ако искаш се съгласявай.
    Попитах те, защото беше част от идеята на темата. В крайна сметка е лесно да кажеш, че световна конспирация има, но тя е далече и не можеш да направиш нищо по въпроса, освен да си мислиш за нея вечер преди да заспиш.
    Защото ако има такава, от нея вероятно зависи голяма част от живота ти. Нереално е да говориш за нещо, което те засяга пряко, без да помислиш, каква е връзката ти с него.
    Filmimilmi, вярваш ли, че си овца? Можеш ли да застанеш пред огледалото и да кажеш, че си покорна овца, която дори и да си мисли някакви работи и да си споделя мислите по форумите, в реална ситуация може само да блее?
    Според мен всеки отговорен и здравомислещ човек (като теб), който вижда (като теб), че нещо лошо се случва в световен мащаб и засяга пряко човека, не би трябвало да седи и да плямпа. Човек трябва да е отговорен към себе си и към мислите си, за да не му е виновен после някой друг.
    Знаеш ли, ако хипотетично има световна конспирация, то затъването на човечеството се дължи колкото на десетките или стотиците конспиратори, толкова и ма милионите хора като теб, които знаят, но не биха си помръднали пръста я от мързел, я от страх, я поради някаква друга причина. Защото всички сме хора - и ние, и те. А когато няколко милиона застанат срещу няколко стотици лице в лице е ясно, кой ще спечели.

Ако има световна коспирация, то тя е почти невъзможно да бъде спряна..

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi
    NWO иска да ни превърне в роби. От какъвто и ъгъл да го погледнеш, от това ще имат полза само нашите господари/собственици. Целта им няма да бъде всички хора по земното кълбо да бъдат сити и обути. Ако това беше тяхното намерение, всички тези пари, които сега се хвърлят за военни действия можеха да се пренасочат към изхранването и образоването на населението в страните от третия свят. Освен, че щеше да има мир, парите щяха да стигнат и за изследването на космоса...
    Не хващам къв им е мотива на тея хора...искат на всички да им е гадно, искат да владеят света понеже са лошите герои във филма, няма логика ?
    Като цяло е доста неиздържано защо тея хора искат точно това...

Попитах те, защото беше част от идеята на темата. В крайна сметка е лесно да кажеш, че световна конспирация има, но тя е далече и не можеш да направиш нищо по въпроса, освен да си мислиш за нея вечер преди да заспиш.
    Защото ако има такава, от нея вероятно зависи голяма част от живота ти. Нереално е да говориш за нещо, което те засяга пряко, без да помислиш, каква е връзката ти с него.
    Filmimilmi, вярваш ли, че си овца? Можеш ли да застанеш пред огледалото и да кажеш, че си покорна овца, която дори и да си мисли някакви работи и да си споделя мислите по форумите, в реална ситуация може само да блее?
    Според мен всеки отговорен и здравомислещ човек (като теб), който вижда (като теб), че нещо лошо се случва в световен мащаб и засяга пряко човека, не би трябвало да седи и да плямпа. Човек трябва да е отговорен към себе си и към мислите си, за да не му е виновен после някой друг.
    Знаеш ли, ако хипотетично има световна конспирация, то затъването на човечеството се дължи колкото на десетките или стотиците конспиратори, толкова и ма милионите хора като теб, които знаят, но не биха си помръднали пръста я от мързел, я от страх, я поради някаква друга причина. Защото всички сме хора - и ние, и те. А когато няколко милиона застанат срещу няколко стотици лице в лице е ясно, кой ще спечели.
    За да не ме обвиниш отново, че съм плямпало ще ти отговоря съвсем семпло.
    Целта ми не е да доказвам на някого, че мисля по различен начин от останалите, а съответно това ме прави "излкючителен" от стадото. Да, овца съм до толкова колкото и теб.
    Тук не е мястото, за да давам личен пример. Това е просто форум. Следователно друго освен мислите си по темата нямам какво да изразя. По-рано казах, че не се изживявам в ролята на революционер. Само казах, че за момента само е необходимо човечеството просто да се събуди, а не че е необходимо ние всички заедно да се заловим за това да се въоръжим и да поведем кървава революция, която да свали всичко установено до момента.
    Ще ме попиташ и какво следва след като се събудим? Ами тогава ще осъзнаем, че сме спали. А какво следва след това? Ами следва нов живот за цялото човечество, които няма да е като този. (Всички проблеми на човечеството в момента са заради алчността на тези, които контролират системата.)
    Дори за момента възможностите ни да са просто да информираме един друг, че цялата система ни държи в робство и ни употребявала според нуждите си, важното е просто в началото да помогнем на хората да се събудят, а по-нататък всеки сам ще разбере какво да прави.

[vbox7]http://vbox7.com/play:b1213531[/vbox7]

А дори да ми задаваш още въпроси, на всичко можеш да си отговориш и сам ако се позаинтересуваш вместо да водиш спор. Не претендирам, че съм прав или, че мога да обясня абсолютно всичко.

@ZipFail, ами от желание за неограничена власт?
    Ето и една съвсем семпла статия.
    http://xfilebg.blog.bg/politika/2009...garhiia.454447

Подреждайте пъзела си сами както ви казах, не мога да отговоря на всички въпроси, само показвам посоката си на мислене.

Относно клипа (който продължавам да гледам), имаш ли си някаква идея, кои всъщност са Илюминатите? Не знам, откого се започна цялата история - от Дан Браун или не, но... хора, осъзнайте се!
    Iliminati означава просветени (множественото число на латинското iluminatus). Движението на Илюминатите, които наистина са били тайно общество, е плод на немското Просвещение. Но, за Бога, те даже не са се казвали Iluminati, името е дадено по-късно, самите те са се наричали Perfectibilists! Илюминатите, както показват името и времето, са били група от силни и просветени личности, интелектуалци и политици.
    Илюминатите са създадени през 1776 и легално се разпадат през 1784, когато са забранени всички тайни общества. Движението съществува още една година след това и накрая се разпада. През годините на съществуване е имало общо 2 000 члена из цяла Европа.

Окей, детето на историк в мен млъкна, отивам да си догледам страховитото клипче.

@MochaOnMyLips, не бъди горд с това, че баща/майка ти е преподавател по история. Това, което се преподава в учрежденията е това, което е произволното абстрактно отнапред установено статукво, което просто си е пркатично според системата, такава каквато е удобна в момента... ("Илюминати" в днешно време не свързваме с баварските "тайни" общества, тези за които подразбирам, че се е сетил историкът, с който си си полафил.)...
    На практика имаме установено статукво дълбоко окопало се, което нито приема, нито предава, още по малко се вслушва в каквито и да е предложения направени отностно сегашната система...
    Съжалявам ако всичко това е сложно на този, който ти отговаря на интересните въпроси, които си му задал. Просто няма как да атакува статуквото, при положение, че той е част от него...
    ИНТЕРЕСУВАЙ СЕ САМОСТОЯТЕЛНО!!!

пп. Наистна "доказателствата" са "абстрактни". Все пак като за начало попитай същите хора какво смятат за 11 септември!!!

Баща ми не е преподавател, а археолог, но това е друга работа... Никога не се е занимавал с преподаване, а и не вярвам да го направи някога. И освен това съм горда, а не горд.

По въпроса с Илюминатите - това, което написах в предишния си пост, не бяха неговите думи (всъщност горе-долу бяха, отпреди година-две), беше на базата на собствен research.
    Някои теории (да не кажа повечето) свързват Илюминатите в днешно време с тези от Бавария, смятат че същото общество е запазило ценностите си и е продължило да съществува и да се развива. Просто отбелязвам, че такава теория е, меко казано, лекомислена.

Относно остатъка от клипчето - направих си труда да проверя по-голямата част от изложените конкретни факти в него и трябва да кажа, че с дребни разминавание, всичко е така (не че имаше особено много в това "всичко").

Интересна ми беше идеята, че Земята не е пренаселена. Наистина, математиката с Австралия беше почти точна (с днешното население така ще се покрие цяла Австралия), макар че смисъла от подобно нещо е нулев.

Когато кажеш, че земята е пренаселена, нямаш предвид, че няма достатъчно ресурси за хората на нея - ресурси винаги има. Няма достатъчно хора, които да ги обработват! Защото, в крайна сметка, аз, а вероятно и ти, сме консуматори. Ние не искаме и не можам да произвеждаме сами ресурсите, необходими за нашия живот. Повечето хора са така - като се замислиш, само хората, които се занимават в първичния сектор всъщност произвеждат нещо, което после се употребява пряко. А те каква част са от хората в световен мащаб? Прекалено малка.

Ще кажеш, че развитите страни изхвърлят храна, докато бедните гладуват. Да, това несъмнено е така. 85% от храната в световен мащаб отива при 5% от населението (тук говоря по спомени, можеш да ме поправиш за числата). Нека кажем, че тези пет процента се нуждаят от три пъти по-малко храна, за да живеят удобно. Това означава, че на 5% от населението се падат над 28% от произведената храна. Сам виждаш, че храната няма да стигне за всички, а по никой начин не можеш да ме убедиш, че на запад се консумира повече от три пъти по-малко, отколкото се произвежда.

, а по никой начин не можеш да ме убедиш, че на запад се консумира повече от три пъти по-малко, отколкото се произвежда.

всъщност си крият излишъка в дрехите

Добре де, а какъв е смисъла да е се вкарва тая тънка пропаганда във филмите на Дисни примерно, като със същите пари могат да се сложат камери във всяка къща и чипове на всеки човек ?

защото това означава че за всеки човек трябва да има ПОНЕ двама които да го следят и/или контролират

Град
    В.Търново
    конспирация= асоциацията на 99% от населението е ироничен смях или "к'во ме е*е" или.... 'тва са глупости'...
    Именно това държи 'шефовете' в тъмна тъмна дебела сянка.
    Именно факта че човека е устроен да не се 'цепи от колектива', подпомага в изцяло развитието на тези хора.
    В книгите в които се разискват такива теми, няма догадки. Има факти. Но някак си и там успяваме да намерим въпросителен.. просто защото.. така сме научени, да не вярваме.
    Да вярваме че целта на живота ни е да направим семейство.
    Точно същото..като целта на всяко едно животно на тази планета..
    Хем сме "най-яките", хем сме по-слепи и глупави от мотика.
    Всичко ще си влезе с течение на времето.. и чиповете.. и новия световен ред.. ще бъдем насилствено, но без насилие, убедени че всичко това е за добро.. хубавото на всичко е.. че ще бъдем мъртви преди да видим сериозните последици..

брей, брей, брей... и за кои факти по-точно говориш? илюминатите, масоните, рептилите, хората под земята, nwo или може би евреите?

има една-две книги за всяка от гореизброените групи и явно не може всиките да са верни (но може всички да са грешни) та кажи, като си толкова наясно с "фактите", в коя книга има факти?

Град
    В.Търново
    нямам желание, и нужда да доказвам каквото и да е било пред когото и да е било. Не бих се разровила в книгите, нито бих отделила огромното количество време за да ти напиша всичко което е факт и което е неоспоримо, за да ми излезеш с поредната нагласена фраза в опозиция на всичко написано. Нямам наистина излишното време и нерви, защото това преди всичко е teenproblem... мястото където Никой не е съгласен със Никой. Излишно е всичко по нататък.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Добре де, а какъв е смисъла да е се вкарва тая тънка пропаганда във филмите на Дисни примерно, като със същите пари могат да се сложат камери във всяка къща и чипове на всеки човек ?
    И това ще се случи, но всичко с времето си.
    Ключовият фактор за подчинение ще е страхът, че си под постоянно наблюдение. Принципът ще е като да играеш на тото защото никога няма да се сигурен дали точно в този момент, в който решиш да се изцепиш с нещо дори в рамките на собственият си дом, окото инсталирано със закон в хола ти може тъкмо да е включено от другата страна и да те наблюдава... (за това ви препоръчах и романа на Оруел "1984")
    Може да ви звучи налудничаво, но дори в момента службите за сигурност имат достъп до всичките ни лични данни, включително могат да се ровят и там където не е необходимо(пощата, която използваш само за регистрация по форуми например), но могат да го правят поради мерки за сигурност( примерно уж като средство за борбата с тероризма). На първата страница вече си говорихме и за чиповете.
    Второ, колкото до пропагандата в детските филмчета. Ами съзнанието на едно дете е много по-податливо, а израстнеш ли с едни идеи за света е много трудно да поставиш ги под въпрос в дори по-зряла възраст. (най-простичък пример е религията)

http://www.ebaumsworld.com/pictures/view/80881348/
    Това не са колажи.

Ето и още едно видео, ако оставин настрана тези примери по-горе.
    http://www.youtube.com/watch?v=RkUOY...eature=related
    Замисли се какво е посланието към малките момиченца, които гледат тези филмчета. Те са модел за подръжание. От малки ги учат как да съблазняват. Но няма нито една героиня, която да не е някаква принцеса, а обикновено образът на майките е представен като непривлекателен и уродлив. (и за това имах пример с едно клипче, но в youtube са го изтрили.)

А това вече е върхът на извращенията.
    http://www.youtube.com/watch?v=InFLnzeQjWw

http://www.youtube.com/watch?v=yR6pd...eature=related
    Това видео също е интересно, много забавно ми стана къде попадна третия портокал след като маймуната спря да жонглира и как лъвичката погледна учудено към мястото, с което го е уловила.

Като цяло детските филмчета, а по-нататък MTV културата през
    юношеството си свършват работата докато се оформи една зряла личност.

По-нататък ще продължа. Съжалявам ако съм убидил някой заклет фен на Дисни.

не бе, само едно-две заглавия кажи, интересно ми е просто коя конспирация е истинската, това е всичко

а иначе дори аз дето се включвам доста често за да споря съм се съгласявал доста пъти и дори съм приемал че съм правил грешки, споко не се заяждам само

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си