- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо търсите световни конспирации?
Всеки човек с минимално икономическо образование може да ти се измее на клипчето, и аз преди да почна да уча си мислех, че това е възможно..Първоначално написано от SchoolSucks
Моля ти се, образовай се малко на тема икономика и тогава давай такива велики заключения, никой не може да си печата долари просто така![]()
ZipFile, не ми се изказвай точно по тази тема.Кейнсианската икономика, която изучаваш въобще не управлява света. Документалното филмче е самата истина, ако искаш се опитвай да оборваш.
![]()
Боже мой, не говори глупости..
Не става въпрос за Кейнс или Хайек, става въпрос за елеменарна икономика
Пак ти казвам - прочети няколко книжки и тогава вярвай на глупостите в интернет..
ПП: Няма такова нещо като Кейнсианска икономика...
Казах ти, почни да оборваш аргументите от документалното филмче.
Иначе това е тийнфорум и няма какво да се занимавама аудиторията с главозамайващи работи, по-добре е нещата да са в семпъл вид.
Като ти гледам коментарите ти дали си прочел няколко книжки?Първоначално написано от ZipFail
Уча "Икономика и бизнес" в УНСС
Но предполагам ти и от икономика разбираш повече от всички икономисти и имаш невероятна алтернативна теория за световната икономика..(за която си прочел в интернет..)
^ Ами тогава какво ти пречи да обясниш принципа?Не те подстрекавам да си преразказваш учебниците, само докажи с някакъв прост пример, че банките работят на коренно различен принцип. Би трябвало да го можеш. И не, никак не подценявам на какво ви учат, просто очаквам по-сериозно включване от човек, който току що заяви, че е икономист и може да обясни нещата.
![]()
Има такава сила, и тя съществува от около 5-6 хиляди години, и тя е духът на сатана, наричан още антихрист, ето какво казва Св. Йоан в една от своите книги от Библията: "...а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света."(1 Йоаново 4: 3), т.е. "антихрист" това е самият сатана, а това е просто едно от неговите имена, което символизира и посочва верческото/религиозното явление на самият сатана, тъй като в основата си неговото царство е именно духовно, тъй като той е дух. Т.е. предупреждението е: пазете се най-вече от: религиите, вероизповеданията, вероученията, и въобще сектите, защото именно там е престолът на сатана, точно заради това наричан още и "антихрист", и именно там е и неговото царство. Например всеки може да види как в сектите обикновенно всеки говори за бог, господ, и др. неща от този род, но обикновенно никой не вижда там да има от спасението, изцелението, и възкресението, които истинският Исус Христос е извършвал в живота на всеки срещнат нуждаещ се от тях човек, и относно които велики дела на Исус Христос всеки може да види и да се увери с очите си от четирите евангелия от новият завет в Библият, затова как Той е спасявал всеки срещнат нуждаещ се и то без проява на каквото и да било лицемерие.Първоначално написано от MochaOnMyLips
Не си дадох труда да чета обстойно по-предните мнения, но като стана дума за пари, ще изкажа моето.
Аз също уча Икономика и бизнес в УНСС и съм запознат(не напълно) с парите.
Според мен парите не са създадени нито от Рептили, нито от Сиви, нито от Драконианци, нито от Томас Костело, нито от Дейвид Айк. Парите са резултат от нашето естествено развитие и представляват средство, чрез което да се измерва стойността на стоки и блага. И тъй като нещо произведено(например столче) не може да бъде превърнато в чиста стойност, тук идват парите, които символично олицетворяват тази стойност. Впоследствие заради неравномерното разпределение на ресурсите и благата, което се дължи на факта, че различните видове труд се оценяват с различна стойност, се получава така, че една маса става невероятно богата за сметка на останалата част от населението. Т.е. имаш парички, имаш нещица, ставаш собственик на много неща и не ти пука за останалите. Затова според мен има бедност - малкото богати пичове притежават много от парите, които пък са двигател на икономиката. Няма парички, няма движение, въпреки че има ресурси и достатъчно физическа сила.
Бизнесмените въртят парите така, че впоследствие да правят повече пари. А как те ще правят повече и повече пари, като те би трябвало да са ограничени? И как ще стане това, така че и другите да имат достатъчно, за да живеят? Няма как!! Затова ще има малко богати и много бедни.
Както написах по-горе - ресурси и човешка сила има, но по някакъв незнаен начин няма да се направи нищо, ако няма вълшебни парички.
Машини има и те са по-производителни от десетки, стотици, хиляди хора. В днешното общество обаче те са едно проклятие, защото те отнемат работата на множество хора. А всъщност са създадени, за да им помагат. Но системата е направена така, че от всичко това да има изгода за бизнесмените.
А този бизнес е резултат от нашото развитие. Ние сме го създали и ние сме "виновни" за неговото съществуване и опериране. Аз лично съм против бизнеса и частната собственост и като цяло против настоящата парична система, защото, докато ги има, ще има бедни хора, богатите ще се облагодетелстват от труда на подчинените си и ще стават още по-могъщи. Сигурен съм, че има много добри бизнесмени, които не целят да имат власт и слава, а просто да трупат имущество, но, колкото по-богати стават те, толкова някой друг ще става по-беден. И това е жестоката истина. Винаги някой ще се облагодетелства за сметка на другиго.
А относно темата - вярвам, че има световна конспирация. Поне от финансова гледна точка. Нима Бай Сергей, Мони Сакса, Ахмед ага, свети Бойко и др. работят за българския просперитет? Работят, за да направят коренна промяна в нашата мила родина? Вероятно правят и нещо в тази насока, но и те си играят собствените игрички. И е така не само в България, но и в целия свят.
"Да не би станало, не би се говорило".
Абе не знам какви конспирации има, но тоя нов световен ред и глобализъм... фактите сочат че е вярно.
Същината е в това, че хората правят всичко за власт, че алчността води хората и че богатите искат да стават по-богати, което прави бедните по-бедни.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Това, че богатите искат да стават по-богати, което прави бедните по-бедни не винаги е вярно.Първоначално написано от Nam3less3
Парите винаги ще са в движение, независимо дали да вкарани в бизнес, инвестирани или просто се харчат..нама никаква логика в това което казваш..Първоначално написано от Sashakiss
Парите са ограничени само относително...за баланса на парите и тяхното количество се грижат институции като ЦБ, валутни бордове, МВФ и т.н.Първоначално написано от Sashakiss
Ако всеки можеше да си върти парички и да става милиардер, всички щяхме да сме такива..пари се правят като допринасяш към обществото било то с труд, услуги, производство. Бедността е въпрос на лична преценка и възможности
Щом една машина може да върши една работа по-добре от един човек, значи човека става безполезен.Първоначално написано от Sashakiss
Защо Иван да седи цял ден на едно гише и да попълва едни формуляри, без да вкарва никава мисъл и без да създава реално нищо, като един компютър ще го прави 10 пъти по-бързо и ефективно от него ?
Ти да не би да предпочиташ да плащаш 300 лв на месец за лична чистачка, отколкото да си купиш прахосмукачка ?
Машините могат да въшат само работа при която не се изисква мисъл и творчество. Ако например всички държавни чиновници бъдат заменени от машини, това ще намали данъците(защото единственото което ще трябва да плащаме е тока за машините), ще увеличи ефективността, което от своя страна ще увеличи стандарта на живот.
Това, че има хора, които стават само за секретари и миячи на чинии не е наша вина и не сме длъжни да плащаме за тях, като може да бъдат заменени от по-добре вършещи работата машини. Пък и така повече хора ще се стремят да бъдат адвокати, лекари, артисти, отколкото таксиджии, продавачи и т.н.
Богатите са богати понеже дават на обществото нещо което другите не могат. Ако беше толкова лесно всеки щеше да има финансова империя. Ама не е. Системата е такава - даваш на обществото нещо от което има нужда, а то ти дава пари в замяна. Просто и лесно за запомнянеПървоначално написано от Sashakiss
Това, че някой е беден, не значи че някой богат го е преебал, а че няма достатъчните умения за да допринася пълноценно към обществото.
На който не му харества да е работник и мисли, че заслужава повече - да си отвори бизнес, да докаже че наистина продукта му е най-добрия и да си се радва на почивката на новата яхтаНо както казах - не е толкова лесно
![]()
ZipFail is a motherfucking reptiloid...!
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Чета ги,защото ми харесва как зад всичко се опитва да се намери някоя тайна сила управляваща/манипулираща и so on... сила
и малко по просто казано схемите,които се правят ,за да ни манипулират
пълната лудница.Още ме боли главата от банковата система за милиарда в Zeigeist и някак си те кара да се замислия.Дали ги има-от всички филми за тайни обяества излиза,че ги има.
аз пък тука маи беше преди 1 2 месеца гледах по нова там на кафе имаха някакъв гост с който обсъждаха конспирацията от 11/9 и човека си представи доста достоверни факти. И наистина хората се отнасят с насмешка на повечето конспирации защото някои наистина са нелепи като спомням си една имаше, че англйската кралска фамилия били гущери. Честно като го чух това направо легнах да се хиля. Но в някои има и зрънце истина.Първоначално написано от ZipFail
Разбира се, че хората ще гледатс насмешка на такива работи...заради такфиз като ЗипФеилят...Първоначално написано от mimity9602
Това е целта, да се умаловажат тези неща и да не им се обръща внимание...Тука е грешката.
И да Елизабет 1(изветвна като девствената кралица, но в действителност не е точно така, но това е друга тема) е била от рептилоидна кръв(99,9% сигурно, но с това което каза стават на 100%).
п.п. Ае ЗипФеил очаквам подигравателни коментари(ама като за друго акъл не стига така ще е).
Интересно ми е какви доказателства имаш че Елизабет е с рептилска кръв.. ()
ооо зипфеилчо, очаквах по-изродско исказване...Първоначално написано от ZipFail
Ето едно което още пари
Първоначално написано от mimity9602
Чакаме доказателствата![]()
Гледай предаването...Първоначално написано от ZipFail
mimity9602 ако е така добра ще каже дата.Първоначално написано от ZipFail
![]()
то предаването не беше за англииската кралица а за 11/9. но ако ви интересува във zamunda.net мисля, че имаше един филм за най-популярнитe конспирации и там го имаше и това, че кралицата и цялато и семейство били гущери но не помня как се казваше точноПървоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
Мерси за инфото.![]()