.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Супер фен
    Абе хубаво му казвате на човека да си вземе 8xxx или 9xxx ама аз не мисля че може да сложи подобна карта на това дъно тая която има 6200 едва ли е на PCI-e

Цитирай Първоначално написано от MajeStic
    Има разлика, дори при "нормалните хардове" скоростите на четене и запис са по-големи и това се усеща на практика!
    Нека видим на твоя хард колко му е максималната скорост. Не ми говори на теория, а прати screen.
    Доволен?!?! :P

Съжалявам за оффтопика, но почвам да смятам, че мненията на "MajeStic" трябва да се приемат, като закон във форума. Ако не сте съгласни с него, значи грешите и това е...

Цитирай Първоначално написано от DarkAngelOfHope
    Абе хубаво му казвате на човека да си вземе 8xxx или 9xxx ама аз не мисля че може да сложи подобна карта на това дъно тая която има 6200 едва ли е на PCI-e
    В книжката пише, че е на PCI-E x16... и да е 1.0 няма значение

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Има разлика, дори при "нормалните хардове" скоростите на четене и запис са по-големи и това се усеща на практика!
    Нека видим на твоя хард колко му е максималната скорост. Не ми говори на теория, а прати screen.
    Доволен?!?! :P

Съжалявам за оффтопика, но почвам да смятам, че мненията на "MajeStic" трябва да се приемат, като закон във форума. Ако не сте съгласни с него, значи грешите и това е...
    Да и сам доказа, че не покриваш трансфера С поста не ме оспори, а ме подкрепи, благодаря (:
    Клик ми (:

Да и сам доказа, че не покриваш трансфера С поста не ме оспори, а ме подкрепи, благодаря (:
    Моля!

Голям фен Аватара на Utopia
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Utopia
    за съвременните игри
    при уин7
    нещо на две ядра мин 2.2гхз
    мин 4гбз рам ддр2
    500гб хард сата
    видео нвидиа препоръчително асус или гигабайт, задължително да подържа пиксел шейдър 3
    примерно асус енгт220

ако мислиш за нещо което да държи и да не упгрейдваш поне 2год.
    задължително уин7
    Четириядрен Intel Core i7-860
    2x4 GB DDR3
    Gigabyte N250ZL-1GI/ GTS 250
    Твърд диск: 2x1 T SATA 3.0
    но дори и един ще ти стигне.
    аз съм с един 300 и един 1000гб. едно терабайтовия вече една година не мога да го напълня
    ДВДто е ясно
    захранване фортрон!! без компромис 600Вата
    *мин 4гбз рам ддр2 - минимум? Дай ми screenshot от твоето PC, на който да ти показва, че използваш повече от 2GB RAM.
    *500гб хард сата - хард диска подобрява ли бързината на компютъра. Хард-а не ти е важен, ако нямаш пари.
    *Четириядрен Intel Core i7-860 - i7?
    Първо,че дъното му на дали е с такъв сокет и второ този процесор стар няма къде да се намери, а нов е много скъп. И защо точно i7? Защото това е едно от най-новите неща, които си видял в интернет ли?
    *2x4 GB DDR3 - 2x4GB? 8GB??? Най-добрия вариант е 2x1GB на dual channel и ако изобщо си решил да взимаш ново PC 4x1GB на quad channel. Това, че новите конфигурации ги продават с 2GB излишни отгоре...
    Твърд диск: 2x1 T SATA 3.0 - мислиш ли, че има значение дали е SATA 1.0, 2.0, 3.0? Не, няма.
    захранване фортрон!! без компромис 600Вата[/quote]
    И защо точно фортрон? Защото ти имаш такова захранване? Мерил ли си на колко реални W-та работи? Мислиш ли, че компютъра ти харчи 600W?
    Захранването се взима:
    1. Според възможностите ти.
    2. Според това какво ще закачиш към него.
    [/quote]

мен не ме вълнува какви пари е заделил колегата за да си направи компа
    той може да иска и с 50лв да направи супер машина някоято да вървят съвременните игри.
    давам си моето мнение за конфигурация

ако човек е решил, че ще играе игри на пс, трябват кинти, иначе не става.

ползвам 7ца. не играе съвременни игри, дъното е ограничено да ползва макс 2гб рам, останалото го наваксвам с редибууст-а.
    видеото ми е нвидиа 8400 - пиксел шейдър 2 - поддържа
    захранването задължително е фортрон, независимо какво ще има в компа.
    с хард от 160гб, какво ще направил.
    ще държиш няколко филма. малко мп3, и две игри. днешните игри като се инсталират стават по 10гб.
    да не говороим, че и на уин му трябват едно 10% фрее спейс.
    процесора ми е дву ядрен 3.0Гхз

за офиса сега си купих 4 машини за по 1500лв. и то машини на които ще се ползват за счеотоводство. задължително гигабитова мрежа.
    сега давам повече пари, и съм спокоен, че хардуер в близките 4години няма да пипам.

като искаш да имаш добра машина, трябва да имаш пари зада я направиш.
    Пий Бира За Да Станеш Човек

Супер фен
    MajeStic к'ва книжка ?

MajeStic к'ва книжка ?

Наръчник за употреба и съвместими компоненти!

MajeStic к'ва книжка ?
    Книжката за Asus P5V-VM Ultra.

мен не ме вълнува какви пари е заделил колегата за да си направи компа
    давам си моето мнение за конфигурация
    Еми като не те вълнува какви пари е заделил защо изказваш мнение? Човека е заделил 300 лева, а ти му предлагаш дъно и процесор, които 1. Не могат да се намерят втора ръка и 2. И да могат няма да се впишат в тея пари.

ползвам 7ца. не играе съвременни игри, дъното е ограничено да ползва макс 2гб рам, останалото го наваксвам с редибууст-а.
    Няма лошо и все пак не използваш повече от 2GB.

видеото ми е нвидиа 8400 - пиксел шейдър 2 - поддържа
    захранването задължително е фортрон, независимо какво ще има в компа.
    Защо задължително трябва да е фортрон? Други захранвания нямат допълнителния захранващ кабел ли или защото други няма да издържат?

с хард от 160гб, какво ще направил.
    ще държиш няколко филма. малко мп3, и две игри. днешните игри като се инсталират стават по 10гб.
    да не говороим, че и на уин му трябват едно 10% фрее спейс.
    процесора ми е дву ядрен 3.0Гхз
    Като за заделени малко пари за какво и да се набутва с хард при положение, че вече има. Видеото и процесора трябва да покрие първо пък след това да мисли за хард.
    Това за процесора не го разбрах.

за офиса сега си купих 4 машини за по 1500лв. и то машини на които ще се ползват за счеотоводство. задължително гигабитова мрежа.
    сега давам повече пари, и съм спокоен, че хардуер в близките 4години няма да пипам.
    С тези машини за офис и 12 години няма да ги пипаш стига да не се сбръчкат до тогава.
    Клик ми (:

Sys:

Офтопик: Забавления рано сутрин с кафето (: Разликата между Rev 1/2/3 на Serial ATA била само в скоростта, ама това не било то значение Сигурно е някаква конспирация, поддържана упорито от Intel, AMD, Western Digital, Samsung и общо взето всички компании по света които имат някаква връзка с това, само и само за да ни отмъкнат колкото могат повече пари [-o< Аз подозирах, но не бях сигурен...
    Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
    авторитетный ответ: 95.43.28.133
    вторичный ответ: 85.14.6.98
    Sponsored by: Реактивная Tехнология

Аха, сигурно и има разлика при PCI-E 1.0/2.0/3.0.
    Bandwidth-а се увеличава, но хардуерa, не може да го покрие.
    Както казах разлика може да се усети при SSD и server grade дисковете, които могат да достигнат скорост близа до тази на SATA2.
    Цялата работа е да има почва, на която да може да се развива технологията.
    Клик ми (:

MajeStic, Sys ме помоли(по-скоро извика от банята) да те питам дали правиш разлика между пържени картофки със сирене, дюнер с повечко пържени картофки и пържола с пържени картофки, сиренце, маслинки, доматчета, краставички(не запомних всичко) Май вече знам горе-долу какво ще си поръча за вечеря, като успеем да стигнем до ресторанта :P

Това май е във връзка със SATA, ама не е сигурно
    Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:

Защо задължително трябва да е фортрон? Други захранвания нямат допълнителния захранващ кабел ли или защото други няма да издържат?
    Може и да не е фортрон, но е хубаво да е нещо от същия калибър. Не вярвам да отречеш, че захранването е в основата на една компютърна конфигурация (то е основата). Щото ако вземеш някое евтино след няколко месеца ще избият кондензаторите на дъното, видео картата и т.н., ако преди това нещо не изгори. На един приятел така за 4-ти път му гори дъно, а аз му казвах, да не спестява пари точно от захранване - и сега се чуди още защо изгарят постоянно тея дъна!

Ако компютрите един ден ги направят енергиино независими, ще може и без захранване, но до тогава качественото напрежение е от голямо значение, както за стабилността на дадената система, така и за нейния дълъг живот.

Захранването си е най-важното нещо. Но се каза няколко пъти 600 вата, което е прекалено... и то точно фортрон. Нямам нищо против марката, а голямата реклама и идеята, че марката е от значение. Отделно, че новите процесори, видео карти... всичко гони по-малка консумация на енергия и повече производителност. Вместо да си вземеш скъпо захранване на 600W можеш да си вземеш едно още по-добро на същата цена, което е 450W с което спокойно можеш да захраниш един домашен компютър.
    Клик ми (:

Sys:

MajeStic, специално за теб - скрийншот:

http://badmin.org/badmin/DiscTest.png

Съвсем нормални резултати за този хард диск(enterprise class на western digital). Не може да си купиш например хард диск 500GB(WD5000AACS) от ~85 лева и да искаш перформънс като на хард диск 500GB(WD5003ABYX ) от ~210 лева.

Иначе - да, ако си купувате всички дискове като WD5000AACS можете спокойно да си стоите на SATA 1

Eто един скрийншот от тест на дисковете на Dell PowerEdge R610
    Дисковете са на хардуерен RAID контролер, конфигурирани са на RAID-1, 146GB SAS 15K 2.5":

Резултат, цъкни тук

Sys:

Цитирай Първоначално написано от ludikalinki
    Eто един скрийншот от тест на дисковете на Dell PowerEdge R610
    Дисковете са на хардуерен RAID контролер, конфигурирани са на RAID-1, 146GB SAS 15K 2.5":

Резултат, цъкни тук
    Интересно, мерси за резултатите! (-:
    Mirroring-a логично не подобрява производителността(RAID 1), access times са кефещо нисички, но скоростта на въртене на дисковете не може да насмогне разликата срещу плътност на запис/квадратен инч(areal density и броят heads също са от критично важно значение при търсене на висока скорост на четене/писане, както и rpm/chache).

Само не схващам как chached speed може да е по-ниско от Linear read-a на 128k+ chunks. Програмата май малко издиша

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си